Wkenl

Hoe te gekwantificeerde zelf strategieën te gebruiken om uw leven te verbeteren

"Gekwantificeerde Zelf 'is een beweging die is ontstaan ​​om tegen te nemen van een afgeleid, lukrake aanpak om alles in het leven, in plaats moedigen u aan regelrecht richten op het bereiken van de dingen die belangrijk voor u. In plaats van verstrikt te raken in slechts krijgen door elke dag eender welke manier, de gekwantificeerde Zelf gebruikt verschillende zelfsporend methoden om 'kwantificeren' uw benadering van uw leven en doelen, vaak die u helpen om te zien waar de dingen veranderen (of moeten veranderen ) om uw leven te verbeteren. Gekwantificeerde Zelf maakt gebruik van een verscheidenheid van methoden die bewezen effectief te zijn bij het bijhouden van bijna alles, variërend van werk en oefeningen om te slapen, stemming, het gewicht en zelfs het energieverbruik. Of u nu liever pen en papier, telefoon apps, online tracking devices of tabellen, grafieken en lijsten, met behulp van de gekwantificeerde Zelf benadering kan een productieve en plezierige manier voor u om de voortgang rondom uw professionele en persoonlijke inspanningen te volgen zijn.

Stappen

Hoe te gekwantificeerde zelf strategieën te gebruiken om uw leven te verbeteren. Overweeg of je bent al zelfsporend in een deel van je leven.
Hoe te gekwantificeerde zelf strategieën te gebruiken om uw leven te verbeteren. Overweeg of je bent al zelfsporend in een deel van je leven.
 1. 1
  Overweeg of je bent al zelfsporend in een deel van je leven. Velen van ons zelf-track in bepaalde delen van ons leven zonder dat gelijkstellen met het concept van de "self-tracking." Bijvoorbeeld, hardlopers en wandelaars die slijtage stap bewakingsapparatuur om te meten hoe ver ze hardlopen of wandelen zijn self-tracking. Zelfs mensen die houden van een dagboek om controle over emoties te krijgen en om zichzelf te verklaren gebeurtenissen in het leven zijn self-volgen omdat ze in staat om emoties en gevoelens uit het verleden en peilen deze tegen de manier waarop ze in het heden. Self-tracking is een goede manier van het stellen van doelen, het meten van hun vooruitgang, en hen te ontmoeten met certificeerbaar punten door het proces dat kan helpen motiveren, stimuleren, en uiteindelijk breng je jezelf feliciteren. Als je al doen sommige vorm van zelf-tracking, zul je vinden het nog gemakkelijker om uw gebruik van het te verhogen naar andere gebieden van je leven.
 2. 2
  Identificeer een specifiek doel dat u wilt bijhouden. Voordat u besluit om iets te volgen, beschouwen als het je tijd, moeite waard is en er zeker van zijn dat het is wat je echt wilt bereiken. Natuurlijk kan bijna alles in het leven worden bijgehouden, zelfs stemmingen of gedachten, wat je ook kiest, het moet iets dat echt zal verbeteren en het verbeteren van uw leven zijn. Het kan iets wat je zou willen verbeteren, te wijzigen of te verwijderen uit je leven. Dan, als het bijhouden van dit doel voor u werkt, kunt u extra doelen later proberen. Bij het beslissen over een doel, hier volgen wat tips:
  • Overweeg een project of doel dat voor u belangrijk is, maar je hebt gefaald om vooruitgang of vooruitgang te boeken in het nastreven van het consequent. Bijvoorbeeld, heb je geprobeerd om gewicht te verliezen, omdat New Year's Eve of heb je elke remedie geprobeerd om je lichaam te ontdoen van een nieuw verworven allergie, maar je hebt gevonden zelf maken weinig vooruitgang? Misschien bang dat uw inspanningen om het krijgen van promotie niet werpen hun vruchten of misschien wilt u om negatieve denkprocessen te vangen en stop je bent. Wat het ook is, kies dan iets dat echt belangrijk voor u nu.
  • Een andere manier om een ​​doel te identificeren is om iets dat je inspireert, maar dat je nog niet in geslaagd om te lanceren volgen. Wil je gaan veganist, lager uw carbon footprint, vrijwilliger regelmatig of zet uw tuin in een compleet eetbaar is? Geïnspireerd worden om veranderingen aan te brengen is een andere grote bron van een doel toe te passen zichzelf bijhouden op.
 3. 3
  Bepalen de manier waarop het bijhouden van uw gekozen doel zal je leven beïnvloeden. Wat zou er gebeuren als je gewicht verloren of eindelijk schoongemaakt de garage? Wat uw doel, stel je voor wat je leven eruit zou zien als je eenmaal hebt bereikt. Visualiseren van de uitkomst zal helpen om u te voorzien van extra motivatie, evenals het geven u duidelijkheid over de betrokken steken met het voordelen.
  • Bepaal wat je uiteindelijk wilt voortvloeien uit het volgen van dit doel. Hoewel je een doel, zoals "verliest £ 20" of "verbeteren van uithoudingsvermogen tijdens het hardlopen", wat is het uiteindelijke resultaat? Is het in staat om uit te vragen een jongen die je hebt je oog gehad voor jaren, maar zijn te verlegen geweest vanwege uw gewicht? Of is je doel in staat om weer een gezonde levensstijl, zodat je kunt spelen met je kinderen of het uithoudingsvermogen om bij te blijven met de rest van je familie? Misschien is uw doel is om te bepalen of gezond eten toont een daling van de cholesterol tarieven. Wat uw doel, zal een diepe motivatie helpt u vast te houden aan het bereiken van het doel en helpen u om de reguliere bijhouden integreren in je dagelijks leven.
 4. 4
  Onderzoekt zowel het hoofddoel en de omringende invloeden. Voordat u kunt bepalen hoe u dit doel zal volgen, moet u breken functies je doel en alles wat direct invloed heeft of invloed op de verwezenlijking van dit doel. Om u te helpen analyseren van deze variabelen, hier volgen wat tips:
  • Wat zijn de afzonderlijke componenten van uw belangrijkste doel? Hoewel het belangrijkste doel hetzelfde voor veel mensen zou kunnen zijn, kan factoren die invloed hebben op hoe je dat doel zullen bereiken sterk verschillen van hoe een andere persoon zou benaderen verwezenlijking daarvan. Bijvoorbeeld, zeggen dat je wilt afvallen. Welke onderdelen zijn volgens u noodzakelijk zijn voor het verliezen van gewicht - voor u in het bijzonder? Je zou kunnen vinden dat een bepaald type van de oefening is een belangrijk onderdeel van uw plan van het gewichtsverlies, terwijl iemand anders met een vergelijkbaar doel misschien liever vooral gericht op beperking van de calorieën uit suiker. Elke hoofddoel heeft een unieke set van omstandigheden eromheen en het is van vitaal belang om vast te stellen welke resoneren beste met u, zodat u kunt blijven concentreren op het doel.
  • Wat omliggende variabelen (invloeden) zal factor in uw bijhouden? Stel bijvoorbeeld dat je wilde om de longfunctie te verbeteren. Je zou kunnen overwegen oefenen een belangrijke belangrijkste factor, maar dan ook ontspanningsoefeningen en yoga om zijn extra nuttig invloeden. U zult ook merken dat als je rookt, is dit een negatieve invloed heeft dat moet worden opgegeven om uw doel te bereiken. Een ander voorbeeld zou slecht slapen zijn. Wanneer u uw dieet, lichaamsbeweging, werkplaats spanning, alcoholgebruik en vitamine pillen te meten, zou je ontdekken dat de slechte invloed is het alcoholgebruik en beseffen dat dit een negatieve invloed moet worden geminimaliseerd of verwijderd om je beter te slapen doel te bereiken. Bovendien, zou u merken dat het toevoegen van een glas warme melk voor het slapen gaan vergemakkelijkt uw pad te slapen, waardoor dit een positieve invloed.
 5. 5
  Ontdek welke tracking systeem goed zal werken voor uw doel en lifestyle. Hoewel er tal van manieren om je voortgang bij te houden, zal niet elke tracking methodes van toepassing zijn op uw specifieke project en levensstijl. U moet rekening houden met tal van factoren, zoals hoe je je dag door te brengen (op kantoor of buiten) en wat voor soort toegang moet u uw tracker (on-the-go of alleen wanneer op een bepaalde plaats). Vrij typisch volgsystemen door aanhangers van de gekwantificeerde Zelf beweging zijn:
  • Online trackers of mobiele apps. Deze zijn groot als je houdt van het nemen van uw telefoon of digitale apparaat overal, zelfs aan activiteiten of uitstapjes te oefenen. Onmiddellijke ingang kan dienen als een grote motivator, want het voelt alsof je iets nu dat toont direct bijgehouden resultaten (ook wanneer de real-time resultaten zijn nogal langzamer) doen. Het gaat over het gevoel alsof je iets bereiken en er iets aan te doen. Je kan ofwel een site als Digifit (oefening) of Moodscope (stemmingen) online te gebruiken of het vinden van geschikte apps, naar gelang uw voorkeur te gebruiken on-the-go. De gekwantificeerde Zelf site heeft veel suggesties op: QuantifiedSelf.com / gids /.
   • Sommige online trackers omvatten een interactief element dat kunt u contact houden met andere gebruikers. Dit kan zowel leuk en motiverend zijn, want anderen kunnen zien en delen of commentaar geven op uw gegevens en vooruitgang, en u kunt hetzelfde doen met hun data. Natuurlijk, met behulp van deze interactieve aspect is geheel aan u - de term voor het zijn zo open mogelijk met uw gegevens is "data nudist", en je zult moeten de vertakkingen van zijn openheid op uw persoonlijke privacy te overwegen. Echter, voor veel self-trackers, het hele doel van self-tracking is om records open en online te houden, zodat anderen spot verbindingen / problemen kunnen helpen in uw gegevens en verdere vooruitgang te stimuleren.
   • Sommige mensen beginnen zelfsporend met een overheidsopdracht geplaatst op Twitter, Facebook en andere sociale media, zodat anderen weten dat je het nastreven van een doel en kan je aanmoedigen. Deze openheid over je doel kan nuttig zijn in het motiveren van je, evenals het inspireren van anderen.
  • Pen en papier. Voor veel mensen is er een gevoel van voldoening in het opschrijven van resultaten met de hand. Nogmaals, dit is een vrij goed overdraagbare methode die overal kan worden gedaan, ook wanneer buiten het bereik van de mobiele telefoon torens of elektriciteit, waardoor het handig als je waarschijnlijk land terug te gaan of gewoon laat de elektronische apparaten in huis. Met deze methode, je gewoon naar beneden de gegevens en / of waarnemingen elke dag te schrijven, dan reflecteren over of tally het totaal elke avond.
  • Grafieken en diagrammen. Deze methode is geweldig als je van gegevens naar zelf visueel te openbaren, het is ook zeer geschikt voor het wiskundig of statistisch geneigd tracker. Deze methode kan handmatig of elektronisch, met software zoals Excel of Google Docs zijn nuttig voor digitale grafieken en diagrammen. Deze methode is goed voor het bijhouden van feiten en cijfers, het maken van vergelijkingen en het zien of er opmerkelijke veranderingen in het bijzonder de hygiënische omstandigheden, zoals cholesterol of paniekaanvallen.
  • Lijsten. Als u een lijst-maker, met behulp van lijsten om doelen te volgen kan goed werken. Als een bonus, als u het bijhouden van een blog of andere sociaal interactieve online overzicht van het bereiken van je doelen, dan lijsten zijn een leuke en gemakkelijke manier voor lezers om te leren over je voortgang.
 6. 6
  Naleven van uw doel te houden voor een bepaalde tijd. Duidelijk, het bijhouden van uw vooruitgang voor slechts een paar dagen en dan is het opgeven omdat niets lijkt te zijn verbeterd zal niet helpen uw doel te bereiken. Voor de meeste doelen, is een periode van tijd die nodig is voordat je begint om resultaten te zien en door het instellen van een redelijke termijn van tevoren, geef je jezelf de parameters waarmee u uw vorderingen te analyseren. Er is ook een andere kant aan deze - in de wetenschap dat er een einddatum kan handig zijn als je probeert iets voor de eerste keer en je bent niet zeker of het gaat werken voor u, zoals het gaan veganistisch. De einddatum geeft motivatie om tenminste daar te komen alvorens te beslissen iets niet of niet werkt voor jou.
  • Begin met het schatten hoe lang het waarschijnlijk zal duren om resultaten te zien. Wees realistisch en redelijk te zijn bij het maken van schattingen en laat de marges voor fouten. Bijvoorbeeld, als je wilt tot 20 kilo te verliezen en verliezen van twee pond per week wordt beschouwd als een gemiddeld bedrag zijn, bepalen hoe lang het moet duren om al het gewicht te verliezen, met inbegrip van bijzondere vakantie of soortgelijke evenementen die zou struikelen nu en dan. Vergeet ook niet dat niemand is gemiddeld, dus je moet ook je tijd te definiëren op basis van uw zelfkennis.
 7. 7
  Zoek een buddy. U hoeft niet om deze stap te doen, maar het kan helpen als je de motivatie nodig hebt of als wat je doet is iets dat een impact hebben op anderen zal hebben in het huishouden (of waar hun 'as-usual "-activiteiten zal invloed hebben op de het veranderen van je). Bijvoorbeeld, als je hebt besloten om paleo te gaan, met een ander lid van het huishouden geïnvesteerd in proberen dit dieet kan het gemakkelijker en meer betaalbaar voor u aan de stok met de verandering. Of misschien heb je besloten om te joggen elke ochtend gaan op 5:00 - een jogging maatje kan dienen als motivatie en veiligheid-in-nummers voor je.
  • Uitleggen wat je doet aan anderen kunnen worden geholpen als iemand anders het doen is het doel met jou.
 8. 8
  Proefrit je volgen methode voor een bepaald aantal dagen, weken of maanden om te bepalen of het de juiste pasvorm. Je mag niet volledig worden verkocht op uw manier van het volgen, zeker als dit je eerste keer met behulp van de app of methode. Committeren aan de tracker te proberen voor minstens een week om extra functionaliteit of onderdelen te ontdekken.
  • Als u handmatig bijhouden van uw vooruitgang, probeer dan andere methoden, zoals het schrijven van resultaten of het bijhouden van gegevens op een wit bord in uw kantoor of plaatsen van uw tracker op een gunstige locatie, zoals uw koelkast of op de achterkant van uw slaapkamer deur.
 9. 9
  Wees flexibel met je volgen methode en open staan ​​voor het maken van aanpassingen langs de weg. Misschien heb je niet als een omgeving variabele of misschien moet je anders meten van doelen. Als uw tracking methode lijkt te zijn een beetje "off", overweeg dan het maken van aanpassingen en het bijwerken van uw methoden.
  • Erkennen dat er uitdagingen en zoeken naar manieren om ze te overwinnen. Bijvoorbeeld, het veranderen van uw dieet kan moeilijk zijn vanwege de oude eetgewoonten, terwijl de beslissing om vaker te oefenen kan moeilijk zijn als je het gevoel alsof je het hebben om te eten in de tijd dat je normaal zou iets anders moeten doen. In elk geval moet je afwegen wat het belangrijkste is en maken ruimte voor het, evenals het geven van jezelf de kans om dit werk te maken.
  • Als een onderdeel van je doel blijkt te zijn onhoudbaar, zoals het uploaden van dagelijkse foto's van je vorderingen, te heroverwegen dat element in plaats van het hele doel. Niet te verwarren met het moeizame karakter van sommige aspecten van je doel met de hele doel - als u bepaalde manieren van het bereiken van het doel dat gewoon omdat je te geeuwen of draaien in de andere richting gekozen hebt, verschuiven deze uit en vervang ze door iets veel meer motiverend. In sommige gevallen, kan je niet eens hoeft te houden met inbegrip van dit element helemaal.

Tips

 • Zorg ervoor dat u goed bent geïnformeerd. Het zijn verkeerd ingelicht over wat je doet kan leiden tot een gebrek aan motivatie, onjuiste implementatie en het algemeen zet je af blijven proberen. Doe je onderzoek, lees boeken en websites, praat met mensen die al het doel dat u op zoek bent naar hebben bereikt en zoeken naar extra informatie van deskundigen, voor zover relevant.
 • Houd uw oog op de prijs. Als u zich de-gemotiveerd, terug te kijken naar de vorige dagen of weken om jezelf eraan te herinneren hoe ver je bent gekomen.
 • Websites zoals PatientsLikeMe en CureTogether hebben toegestaan ​​patiënten om verhalen te delen en informatie die inzicht en strategieën hebben verstrekt aan anderen, waardoor hun leven gemakkelijker tijdens de behandeling.
 • Niet alleen is gericht op je persoonlijke zelf - je sites zoals Wattson kunt gebruiken om uw energieverbruik te registreren voor het grotere goed van zowel uw portemonnee en energie-efficiëntie om de planeet te helpen. Als u een register bijhouden openbaar, zou u beschaamd worden in het behoud van meer macht!
 • Vier overwinningen en doelrealisatie. Deel uw prestatie met anderen die het belang van dit doel te begrijpen en te genieten van het feit dat je eindelijk het.
 • Overwegen het bijhouden van de "nasleep" van het bereiken van het doel. Bijvoorbeeld, als gewichtsverlies was je doel, je kon het onderhoud of eventueel spieropbouw te volgen indien u een nieuwe oefening programma begon.
 • Als u wilt bijhouden gezondheidsgegevens, kunt u invoeren van uw arts of hulp nodig zowel bij het vormen van de tracking-methode en bij de beoordeling van de resultaten op vaste punten. Bespreek dit direct met uw arts of specialist.
 • Een voorbeeld van het gebruik van gekwantificeerde Zelf strategieën om sterk verbeteren van het leven is dat van een student uit Berlijn lijdt aan spinale staat - hij was in staat om zijn longfunctie verbeteren met 30 procent door het gebruik van een tracking-apparaat om zijn ademhaling te meten.
 • Het wordt aanbevolen dat u kijk naar sommige van de video's van mensen die zichzelf bijhouden (op de gekwantificeerde Zelf website) hebben ondernomen, aangezien deze zal u real life inspiratie van wat mensen al hebben gedaan geven. Kijken naar wat andere mensen hebben gebruikt zelfsporend te kunnen openen ook uw begrip als de breedte van de toepassing ervan.

Waarschuwingen

 • Terwijl het delen van gegevens nuttig kan zijn, voorzichtig zijn met wat je deelt en hoeveel informatie (zoals persoonlijke gegevens) kunt delen met anderen online. Wees ervan bewust dat mensen die toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens hebben onder meer de overheid onderzoekers, prive-detectives en iedereen in uw leven met een bijl te slijpen. (Hoewel, om onnodige angst weg te nemen, kunt u lezen over de ervaringen van Hasan M Elahi, die begonnen met het verzamelen van gegevens over zijn hele leven (maaltijden, jaarrekening, luchthaven bewegingen, etc.) op een website om de FBI te tonen dat hij had niets te verbergen na het aanzetten (onterecht) in een verdachte van hen. Soms is de beste aanpak is om te stoppen uit angst en beginnen te delen.)
 • Het delen van gegevens kunnen achterlaten als u open voor oneerlijke en onterechte kritiek van unsupportive of jaloerse mensen. Misschien wilt u overwegen om uw kring van zorgzame supporters kleine of tenminste herkenbaar vrienden. Aan de andere kant, wees niet te afwijzend van social media - het kan je eerlijk te houden en zijn een grote bron van bemoediging.
 • Je zou ziek van houtkap dingen. Als u vindt dat dit het geval te zijn, kijken naar wat je kunt doen in een kortere vorm, maar nog steeds voldoende informatie op te nemen om u te helpen uw doel te bereiken. Het kan ook zijn dat je klaar bent om de hoeveelheid informatie die wordt opgenomen als je eenmaal beter vertrouwd bent met hoe je je doel te bereiken terugschakelen bent te zijn.
 • Bij gelegenheid, hebben zelf-trackers genoemd obsessieve, narcistische of egocentrisch. Wees voorzichtig dat je niet balanceert in wordt overdreven bezig met jezelf! Bovendien, als het verzamelen van gegevens blijkt obsessief en stopt je leven een vervuld leven, moet u zijn waarde opnieuw aan u. Als de gegevens begint het rijden wat je elke dag doet, zorg ervoor te zorgen om deze ingreep te stoppen.

Dingen die je nodig hebt

 • Gegevensregistratie opties, van spreadsheets om apps, of een notitieboekje en een pen
 • Stel doelen