Wkenl

Hoe te martelaar syndroom te overwinnen

Ben je moe van het leven met gevoelens van lijden, overweldigd en hulpeloosheid? Je hebt misschien martelaar syndroom. Martelaar syndroom is een term die mensen die gebruik maken van zelfopoffering en lijden om hun omgeving te beheersen of te manipuleren beschrijft. Het omvat vaak vast te zitten in een slachtoffer mentaliteit met gevolg.

Stappen

Hoe te martelaar syndroom te overwinnen. Stop wachten op de mindreader.
Hoe te martelaar syndroom te overwinnen. Stop wachten op de mindreader.
 1. 1
  Stop wachten op de mindreader. Als andere mensen zouden gaan begrijpen dat je niet meer te maken wilde, zouden zij begrepen hebben inmiddels. Wishful thinking lost nooit het probleem. Goede communicatieve vaardigheden impliceren zowel spreken en. Het is noodzakelijk om te achterhalen of de andere persoon zich bewust is hoe je je voelt en wat je wilt en verwacht. Het is ook noodzakelijk dat ze een kans hebben om uit te drukken wat het is dat ze willen en verwachten. Een eenvoudig gesprek kan duidelijk een groot misverstand. Het is ook mogelijk dat de andere persoon wil niet hetzelfde wat je wilt, of nog erger (voor u), geen zorg. Het is belangrijk om te weten hoe de dingen werkelijk zijn, zodat je kunt omgaan met de realiteit in plaats van wat gefantaseerd misverstand. Je moet weten waar ze aan toe zijn, zodat u kunt dienovereenkomstig te handelen. Zelfs als de andere persoon niet de zorg over de kwestie zo veel als je dat doet, kunt u waarschijnlijk onderhandelen over een betere situatie dan u op dit moment.
 2. 2
  Leren om effectief grenzen te stellen. Elke keer als je ja zegt als je bedoelt nee ja>, je een daad van zelf verraad plegen. Je kunt leren om beleefd en respectvol weigeren om te doen wat mensen vragen je doet. Voordat u het eens op het verzoek van iemand, vraag jezelf af of je echt wilt doen wat ze vragen, en bedenk hoe je voelt nadat je het verzoek uit te voeren. Wat zit er in het voor u? Zal je goed over je altruïsme en opoffering voelen, of zal je bitter over het feit dat nog maar eens gebruikt te voelen? Denk na over wat je wilt en wees eerlijk met anderen om conflicten te voorkomen en te verrijken relaties.
 3. 3
  Stop verwachten beloond te worden voor je lijden. Sommige mensen geloven dat hoe groter het obstakel, hoe zoeter de beloning. Ze vrijwilliger om pijn en verwaarlozing verdragen met de hoop om een ​​of andere manier beloond.
  • Als je jezelf vast in deze gemoedstoestand, denk aan momenten in je leven (vooral jeugd) wanneer u ervaren vreugde zonder lijden.
  • Anderen eerste plaats te zetten moet je het gevoel je iets hebt gewonnen. Maakt het je het gevoel gewaardeerd, onvervangbaar of gerespecteerd? Is het een gevoel van adel? Analyseer wat je elke keer dat je de martelaar handelen te krijgen.
  • In een bepaalde situatie lijden kunnen sommige of alle van de volgende: schuldgevoel, een gevoel van onwaardigheid, angst voor verandering, angst voor conflicten, onvermogen om opties of alternatieven te zien, koppigheid, of een geloof dat het leven moeilijk. Deze overtuigingen kunnen dan leiden tot wrok, woede of depressie. Loslaten van het lijden is analoog aan het gaan naar de badkamer. Er zijn geen gevoelens van schuld, onwaardigheid, angst voor noodhulp, en zeker er is geen koppigheid over het gaan naar de badkamer. Als je genoeg ongemak voelt, ga je naar de badkamer. Kijk op vast te houden aan uw lijden op dezelfde manier. Reliëf is mogelijk, het is een goede zaak en je waardig zijn.
 4. 4
  Onderzoek je overtuigingen. Martelaarschap is nauw verbonden met veel van de religies van de wereld in termen van mensen die lijden en sterven voor hun geloof. Wat zijn de overtuigingen die je lijdt voor? Bent u probeert te leven tot een onmogelijke standaard? Veeleisende van uzelf? Zich schuldig voelen? Gelooft u uw "innerlijke criticus"? Een goede vraag om jezelf te vragen gedurende de dag is "Ben ik wat ik nu doe? Indien niet, waarom doe ik het?" De meeste van uw antwoorden zullen waarschijnlijk klinken als "Omdat ik wil..." of "Omdat ik geloof dat ik moet..."
 5. 5
  Neem verantwoordelijkheid. Ongeacht de redenen waarom je in de situatie waarin je je in, neemt de verantwoordelijkheid voor het omgaan met het zoals het nu is. Stel jezelf de vraag 'Wat moet ik doen, dat bijdraagt ​​aan het probleem? " en "Wat kan ik doen om de situatie beter te maken?" Bijvoorbeeld, als je het gevoel dat er iemand in het huis van hun aandeel in het niet doet, u hebt schoongemaakt na hen, omdat je niet kon verdragen om de rommel te zien, en / of kunt u uw ongenoegen hebben geuit in subtiele of passieve -agressieve manier die gemakkelijk worden genegeerd. Beide van deze dingen hebben de persoon te blijven in hun gedrag ingeschakeld. Als hun acties overstuur u, is het omdat je hebt konden ze. In plaats daarvan, wanneer je in de verleiding om hun karwei voor hen te doen, moet je ze direct vragen om het te doen die dag. Wanneer u vragen, wees kalm en neutraal in je toon - niet weer irritatie of pijn. Dit is een redelijk verzoek om te maken, en als je het redelijk dan is er een goede kans dat de persoon zal reageren door te doen als je het vraagt. Beheersen van je emoties zal conflict te minimaliseren en je krijgt wat je wilt.
 6. 6
  Wees niet bang om je gedrag te veranderen. Vraag jezelf af wat stap kunt u nu al kunnen nemen om de situatie te verbeteren. Zelfs als het een baby stap, is het nog steeds voorwaartse beweging, en het zetten van kleine stappen samen maakt vooruitgang en bouwt momentum voor positieve verandering. Angst voor verandering is eigenlijk de angst voor de gevolgen van verandering. Persoonlijke gebeurt alleen door verandering. Het gevolg van verandering is zelden wat we denken dat het is. Je zou bang om "rock de boot"; vele martelaren buigen vaak wringen om ze lastig anderen te vermijden, en om confrontaties te vermijden. Wees bereid om mensen teleur te stellen, kun je niet iedereen de hele tijd gelukkig te maken. Probeer niet.
 7. 7
  Toestaan ​​jezelf op iets beters hebben. Geef jezelf toestemming om een ​​aantal zelfzorg oefenen. Als je over een woestijn moesten rijden en waren laag op gas, zou je trek in een benzinestation, zet gas in de auto,,, en misschien hebben een frisdrank of een snack. Kortom, wil je een beetje verstandige zelfzorg oefenen. Het is twijfelachtig, als je weinig gas waren, zou je blijven rijden totdat je uit gas, dat in mijlen lopen in de brandende zon, het afweren van schorpioenen en wilde dieren naar het dichtstbijzijnde tankstation - als je nog wist waar het was - en dan sjouwen een gas kan terug naar uw auto. Geef jezelf toestemming om deel te nemen in een klein zelfzorg. Uw auto kan niet worden uitgevoerd op een lege tank, en jij ook niet. Elke dag, neem de tijd om iets te helen of vervullen voor je doen. Neem een ​​bubbelbad, oefenen, schrijven in een dagboek, of mediteren voor een uur. Als u regelmatig tijd te besteden aan zelfzorg, zult u nieuwe energie opdoen en worden minder afgetapt uit de omgang met anderen.

Tips

 • Stop met het proberen perfect te zijn. Integendeel, streven naar beter dan je gisteren was zijn. Niemand is perfect. Het is oke om fouten te maken. Corrigeer de fout en verder gaan.
 • Als u actie ondernemen en het gezicht van uw uitdagingen, verhoogt u uw gevoel van eigenwaarde en te groeien in het vertrouwen dat je de gevolgen van verandering aankan.
 • Het is jouw keuze om je aandacht te richten op uw offers of om het op positieve resultaten concentreren.
 • Als je het niet kunt vinden in jezelf om jezelf toestemming te geven, krijg je een vriend om u te helpen doorheen. Als je dat niet kan doen, het huren van een coach die kan werken met u, begeleiden u, en houd je verantwoordelijk voor het nemen van verantwoordelijkheid.
 • Probeer een leven voorstellen zonder enig lijden helemaal - heb je meteen het gevoel onwaardig, want als je niet "verdienen" zo'n leven? Aan de basis van dit geloof zou een sterke nadruk op uitgestelde bevrediging (offers nu zodat u later meer genieten) zijn. Een goede remedie voor die aan het leren is.
 • Neem de eerste stap. Beseffen dat er alternatieven zijn voor het leven met die pijn. Praat met een ondersteunende vriend die je kunt vertrouwen. Krijgen coaching. Begeleiding krijgen. Raadpleeg een arts. Raadpleeg een religieus adviseur.