Wkenl

Hoe te stoppen met piekeren en gaan leven

Iedereen maakt zich zorgen tot op zekere hoogte. Het zou kunnen zijn over iets wat, als wat je denkt dat je op een test, of iets groots, zoals het krijgen van een grote operatie kreeg.

Heb je zo veel dat je je zorgen over te veel zorgen te maken? Op het einde, als je gewoon zorgen te maken over wat er gaat gebeuren morgen, wanneer heb je de tijd om te leven vandaag? Deze eenvoudige stappen kunnen helpen ontspannen en genieten van het leven.

Stappen

Hoe te stoppen met piekeren en gaan leven. Tackle je zorgen head-on.
Hoe te stoppen met piekeren en gaan leven. Tackle je zorgen head-on.
 1. 1
  Leven in het moment. Niet geobsedeerd over de toekomst - in plaats daarvan richten op het leven in het heden. Nemen de tijd voor jezelf, of krijgen in een boeiende hobby of sport die je geest zal nemen van je problemen. Lees een goed boek, een film kijken, of een gesprek met een vriend. Wat je ook doet, moet het over je leven zoals het nu is, en niet zorgen te maken over wat er gebeurd is in het verleden of wat er kan gebeuren in de toekomst.
 2. 2
  Tackle je zorgen head-on. U kunt mogelijke problemen te anticiperen en vooruit te plannen zonder zorgen. Het verschil is dat zorgwekkend verbruikt je gedachten. Adres wat het ook is dat is het houden van u 's nachts wakker, en je zult geen zorgen te maken over het. Nodig om een ​​rekening te betalen? Bel het kantoor of vul een cheque nu - wacht niet. Ongerust over wat er kan gebeuren om uw huis in brand? Maak tijd om te halen wat brandblussers en rookmelders.
  • Zodra je de tijd hebt uitgehouwen uit je schema om het probleem aan te pakken, stoppen met denken over het. Als de gedachte begint kruipen in je hoofd, die uit te zetten door tegen jezelf te zeggen: "Nee, ik heb tijd om te gaan met dat deze avond gereserveerd."
 3. 3
  Plan uw zorgen, zodat het niet interfereert met uw dagelijkse leven. Als een zorg komt je hoofd op een ongelegen moment, wijzen andere tijd om het aan te pakken. Als je begint te denken over woningbranden tijdens toneelstuk op school van uw kind, bijvoorbeeld, zou je denk je bij jezelf 'Ik ga naar huis en maak een plan om 10 uur als de kinderen in bed. Er is geen gebruik in het denken over het tot dan. "
  • Gebruik je tijd goed. In plaats van het wringen uw handen en woning op uw zorgen, beslissen wat je gaat doen. Maak een mentale plan, of schrijf het op en plak het op je badkamerspiegel.
 4. 4
  Verder te gaan. Zodra u het ontwikkelen van een redelijk plan, en zich verbinden tot na het, er is geen noodzaak meer om stil te staan ​​bij de zorg. Laat het gaan. Het gevaar in verontrustend is wanneer een scenario dat je angst blijft hangen in je hoofd. Natuurlijk kun je altijd meer te doen, zoals het anticiperen op alle mogelijke uitkomsten en het nemen van alle mogelijke stappen om elke ongewenste uitkomsten te voorkomen, maar je zult je leven voorkomen slechte dingen gebeuren in plaats van te genieten van de goede dingen die al gebeurd zijn. En je zal niet eens in staat zijn om alle slechte dingen te laten gebeuren, toch!
  • Misschien moet je leren om comfortabel met risico. Als je denkt dat je genoeg hebt gedaan om de kans op iets gebeurt met, zeg, 85% afnemen, accepteer dat als goed genoeg. Er zijn gewoon geen garanties in het leven, en bijna alles draagt ​​een zekere mate van risico.
 5. 5
  Niet recyclen het verleden. Veel van de zorgen die we hebben over de toekomst zijn vrees dat het verleden zich zal herhalen. Of was het liefdesverdriet, of een letsel of een natuurramp, het achtervolgt ons en we willen alles doen wat in onze macht uit te voorkomen dat het opnieuw gebeurt. Deze artikelen kunnen helpen:
  • Hoe om te stoppen jaloers
 6. 6
  Stoppen met proberen om de wereld te redden. Als je het gevoel alsof het is jouw taak of verantwoordelijkheid om slechte dingen te laten gebeuren (misschien om uw familie, uw bedrijf, of helemaal niet), je bent het plaatsen van te veel druk op jezelf. Er is zoiets als een held complex, en je zou kunnen hebben. Het ding is, je bent ook maar een mens, en aan jezelf een onbereikbare norm zal alleen pijn en teleurstelling veroorzaken. Neem de aanwijzingen in Hoe martelaar syndroom te overwinnen aan het hart.

Tips

 • Niet gericht op het verleden en in plaats daarvan bedenken wat je wilt gaan doen!
 • Nemen activiteiten bezig te houden. Iets dat je bezighoudt en zich verzet tegen piekeren zal goed voor je zijn, zolang je niet verslaafd raken aan het voor dat doel.
 • Draaien. Hardlopen kan u helpen uw geest helder. Het is gewoon jij en de Aarde. Gebruik die tijd om na te denken over wat er gebeurd en je zult een oplossing te vinden.
 • Stel je vertrouwen op God en stoppen met het leven het verleden. Ga verder met je leven, en als je down voelt, concentreren op de positieve aspecten van je leven.
 • Als je echte problemen, omgaan met hen en maken dat je eerste prioriteit - zodra je mentale gewicht wordt versoepeld vanaf je schouders, je moet beginnen te voelen opgelucht. Wanneer dit gebeurt, vergeet niet dat gevoel en najagen!
 • Perceptie is de sleutel. Wanneer je je waarneming verandert over een specifieke gebeurtenis, object of probleem: je houding zal veranderen. Stress wordt geassocieerd met iets wanneer je geest waarneemt als zo. Vergeet niet, de meeste dingen echt niet over een werkelijke waarde, tenzij onze geest associeert het met een psychologische reactie. Bijvoorbeeld, de perceptie van geld zelf. Geld wordt geassocieerd met economische waarde, omdat onze gedachten werden getraind om een ​​monetaire waarde mee associëren, anders, het is gewoon een bedrukt stuk papier.
 • Breng tijd door met vrienden en familie. Wat je je zorgen maakt over, konden ze helpen je uit en maak je stoppen met denken over het.
 • Meditatie en kan ook helpen.
 • Je leeft maar een keer dus leef het leven ten volle. Je wilt niet te worden terugblik op het leven in tien jaar en denken: "Ik wou dat ik dat gedaan", moet je lachen zeggen: "Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb." Als mensen zeggen: "yolo".

Waarschuwingen

 • Dit advies is voor gewone zorgwekkend. Als je zo verlamd door je angsten die je niet kan functioneren in je dagelijks leven, raadpleegt u een arts onmiddellijk.