Wkenl

Hoe de behandeling van herpes

Herpes of herpes simplex virus (HSV), een seksueel overdraagbare virale infectie. In het Europa alleen al, de CDC schat dat een kwart miljoen mensen krijgen nieuwe herpes infecties per jaar. Helaas is er nog geen behandeling voor herpes. Aan de andere kant, kan herpes worden behandeld en beheerd met medicijnen, thuiszorg en simpele voorzorgsmaatregelen om uitbraken en overdracht te voorkomen.

Stappen

Hoe de behandeling van herpes. Hebben een arts de diagnose herpes.
Hoe de behandeling van herpes. Hebben een arts de diagnose herpes.

Arts aanbevolen behandelingen

 1. 1
  Hebben een arts de diagnose herpes. Met een seksueel overdraagbare infectie zoals herpes, wil je niet te vertrouwen op zelfdiagnose. U wilt er zeker van zijn, en om zeker te zijn, moet je naar de dokter te bezoeken. Vele malen, herpes is asymptomatisch, wat betekent dat de symptomen doen ofwel niet aanwezig of zijn te mild om te worden erkend. Andere tijden, herpes presenteert met de volgende symptomen:
  • Kleine, pijnlijke blaren die schurft over en genezen in de loop van enkele weken. Deze kunnen zowel op uw geslachtsdelen of je billen.
  • Rood, koeken, of ruwe huid in het genitale gebied, met of zonder jeuk.
  • Frequente pijn of ongemak tijdens het plassen.
  • Griep-achtige symptomen, zoals koorts, pijn in het lichaam (vooral in de rug en nek), en gezwollen klieren.
 2. 2
  Als je gediagnosticeerd met herpes, overleg dan met uw arts over medische-sterkte behandeling opties. Uw arts moet in staat zijn je specifieke suggesties over welke medicijnen en voorzorgsmaatregelen te nemen om de symptomen te beheren om te geven. Aangezien er nog geen behandeling voor herpes, het beheren van de symptomen is de primaire zorg.
 3. 3
  Weet wat de juiste behandeling gaat u doen voor u. Het beheren van uw uitbraken met de juiste behandeling zal u helpen:
  • Genezen zweren sneller en effectiever
  • De duur en de ernst van de uitbraken te minimaliseren
  • Verminder de herhaling van uitbraken
  • De kans op het verspreiden herpes minimaliseren tot een seksuele partners
 4. 4
  Antivirale geneesmiddelen nemen, zoals voorgeschreven door uw arts. Antivirale geneesmiddelen verminderen het aantal herpes uitbraken door het verminderen van wat heet 'viral shedding', of over de wijze waarop het virus maakt nieuwe kopieën van zichzelf op het huidoppervlak. Regelmatig gebruik van antivirale middelen helpt lager het risico dat u de herpes simplex virus naar andere seksuele partners passeert. De meest gebruikelijke antivirale geneesmiddelen voorgeschreven voor herpes omvatten:
  • Acyclovir (Zovirax)
  • Famciclovir (Famvir)
  • Valacyclovir (Valtrex)
 5. 5
  Ken uw behandeling opties als het gaat om het nemen van antivirale geneesmiddelen. Geneesmiddelen worden toegediend door een arts tijdens de voorgeschreven tijden. Wanneer het herpesvirus eerste gediagnosticeerd worden gewoonlijk voorgeschreven geneesmiddelen. Dan, op een intermitterende of permanent, drugs worden ook voorgeschreven, afhankelijk van de ernst van de uitbraken en individuele behoeften van de patiënt.
  • Aanvang van de behandeling: na u zijn gediagnosticeerd met herpes, zal uw arts een korte proef (7 tot 10 dagen) van antivirale medicijnen voor te schrijven. Als 10 dagen 'ter waarde van antivirale medicijnen niet helpen bij het beheren van de uitbraak, kan uw arts de loop van de behandeling voor een paar dagen blijven.
  • Intermitterende behandeling: als u uitbraken zelden, of op onregelmatige tijden, kan uw arts een antiviraal geneesmiddel voorschrijven voor u om te gebruiken bij uitbraken voordoen. Het hebben van meerdere dagen 'ter waarde van antivirale medicatie bij de hand zal u toelaten om een ​​cursus van drugs beginnen zodra de uitbraak gebeurt, het minimaliseren van de ernst en de duur.
  • Reguliere behandeling: Als u regelmatig uitbraken van in totaal meer dan zes per jaar, overleg dan met uw arts over het nemen van antivirale medicatie elke dag. Dit heet onderdrukkende behandeling. Personen met regelmatige uitbraken die beginnen om medicatie te nemen elke dag vinden vaak hun uitbraken verminderd met maar liefst 80%.

Complementaire behandelingen

 1. 1
  Dompel de betreffende plek in warm water, maar als niet weken, houd gebied droog. Artsen soms aanraden weken in warm water tot jeuk, pijn of ongemak in verband met herpes uitbraken te verlichten. U mag dat aluminium acetaat (Domeboro) of magnesiumsulfaat (Engels zout) helpen verlichten van het getroffen gebied te vinden, hoewel deze niet arts-aanbevolen behandelingen.
  • Reinigen zweren voorzichtig met warm water en zeep. Het houden van blaren schoon kan helpen het genezingsproces versnellen.
  • Als het gebied niet wordt weken in warm water, proberen om het droog te houden. Als badstof het gebied droog na het stappen uit het bad is ongemakkelijk, gebruik dan een föhn plaats.
 2. 2
  Draag losse, ademende onderkleding en kleding. Katoenen ondergoed is een must. Beperkende kledij en synthetische panty, ondergoed, of broek kan verergeren genitale herpes symptomen, omdat deze synthetische materialen hebben de neiging niet zo goed ademen als stoffen als katoen.
 3. 3
  Als uw zweren zijn zeer pijnlijk, vraag dan een arts over een plaatselijke verdoving toe te passen op de getroffen gebieden. Hoewel topische behandelingen in het algemeen minder effectief dan systemische behandelingen, kunnen ze soms worden gebruikt om pijn of ongemak te behandelen.
  • Het nemen van OTC pijnstillers, zoals aspirine (Bayer), acetaminophen (Tylenol) of ibuprofen (Advil) wordt vaak aanbevolen om te helpen met pijn.
 4. 4
  Probeer een zalf bevat propolis. In zijn natuurlijke staat, propolis is harsachtig materiaal verzameld uit de knoppen van populieren, maar het wordt vaak geoogst van bijenkorven. Een 3% propolis zalf (Herstat of ColdSore-FX), toegepast op herpes laesies, kan helpen genezen laesies.
  • In een studie werd propolis zalf gebruikt vier keer per dag, gedurende 10 dagen, bij 30 deelnemers. Daarna 24 van 30 deelnemers die propolis gebruikt tijdens de studie gemeld dat hun laesies genezen, terwijl slechts 14 van de 30 deelnemers die een placebo gebruikte gemeld dat hun laesies geheeld.
 5. 5
  Probeer het kruid prunella vulgaris en de champignons Rozites caperata. Prunella vulgaris en Rozites caperata hebben beide aangetoond enkele belofte in de strijd tegen herpes. Prunella vulgaris kan gebruikt worden in een warm waterbehandeling te kalmeren en te genezen zweren, terwijl Rozites caperata kan worden ingenomen om traktatie zweren te helpen.

Alternatieve, niet-geverifieerde huismiddeltjes

 1. 1
  Probeer echinacea. Lang gebruikt in de strijd tegen verkoudheden en infecties, echinacea is een natuurlijke herbel remedie die heeft opgedaan in populariteit de afgelopen jaren. Echinacea kan worden ingenomen in geperste sap, als een tinctuur of als een extract (bijvoorbeeld thee). Hoewel veel mensen hebben genomen om met behulp van echinacea om herpes te behandelen, bestaat er geen wetenschappelijke basis om te zeggen dat echinacea helpt traktatie herpes.
 2. 2
  Gebruik zuiveringszout te drogen herpes zweren. Baking soda is een andere tijd-geteste stof voor iets van aan stinkende oksels, evenals een tandpasta en behandeling van acne. Baking soda kan droge helpen vochtig of lekt laesies, waardoor hen te helpen sneller verdwijnen. Als droge stof, baking soda is schoon en absorberend, hoewel nog niet een arts-aanbevolen behandeling optie.
 3. 3
  Gebruik lysine of l-lysine om uitbraken te voorkomen. Lysine is een essentieel aminozuur dat een aantal zaken doet voor het menselijk lichaam (absorberen calcium, collageen vorm en produceren carnitine, onder anderen). Voor herpes, kan lysine helpen om besmetting te voorkomen door het blokkeren van arginine, die helpt bij herpes replicatie. Toch hebben de klinische studies met behulp van lysine zijn gemengd, en wetenschappers geloven dat lysine is beter op het voorkomen van een uitbraak van het behandelen van een.
 4. 4
  Gebruik een koele theezakje te helpen bij het ​​beheren flare-ups. Sommige mensen denken dat de tannines in thee helpen bij de behandeling uitbraken wanneer ze dat doen gebeuren. Om gebruik te maken:
  • Warmen water net genoeg om steil het theezakje inch
  • Koel het theezakje onder koud water, totdat het niet langer warm. Verwijder het grootste deel van het vocht uit het theezakje.
  • Breng het theezakje de laesies. Laten blijven gedurende enkele minuten.
  • Gooi het theezakje en droog het gebied onmiddellijk af met een schone handdoek of een haardroger.
 5. 5
  Met aloë vera crème om letsels te behandelen. Aloë vera kan gunstig zijn bij de genezing herpes laesies, vooral bij mannen. Toepassing van de aloë vera crème de laesies, en drogen door grondige, kan de duur van de uitbraak reduceren.

Preventieve technieken

 1. 1
  Begrijp dat uitbraak vaak voorkomen in tijden van stress, ziekte, fysieke trauma's (inclusief seksuele activiteit), en vermoeidheid. Het verzorgen van jezelf fysiek en emotioneel kan u helpen de frequentie van uitbraken te verminderen.
 2. 2
  Deelnemen aan stress-activiteiten. Het beheren van uw emotionele stress kan helpen voorkomen uitbraken. Overwegen het vinden van een routine, zoals yoga, schilderen, of meditatie, die je helpt om evenwichtig en kalm te blijven.
  • regelmatig. De oefening is een grote natuurlijke stress buster, en het houdt je in de piek fysieke gezondheid als goed. Fit kan u helpen voorkomen ziekte en bescherming van uw immuunsysteem, wat kan helpen bij het voorkomen herpes uitbraken.
 3. 3
  Gebruik altijd een latex condoom tijdens orale, genitale of anale seks. Dit helpt niet alleen de bescherming van uw seksuele partner (die moet altijd voorafgaand aan enig fysiek contact of seksuele activiteit worden geïnformeerd over uw aandoening), maar helpt ook je huid te beschermen tegen schade die zou kunnen leiden tot een uitbraak.
  • Probeer niet om seks te hebben tijdens uitbraken. Virale verspreiding van herpes kan gebeuren over het gehele genitale gebied, waardoor de transmissie zelfs waarschijnlijker. Als u zich zorgen maakt over overdracht van het virus op uw seksuele partner, hebben alleen seks tussen uitbraken, altijd gebruik van een condoom.
 4. 4
  Genoeg rust. Het houden van uw energie omhoog door het krijgen van voldoende slaap helpt u voorkomen dat ziekte en beheren fysieke en emotionele stress. Doel voor 7 tot 8 uur slaap per nacht en activiteiten die je lichaam gebracht door middel van extreme uithoudingsvermogen testen (zoals marathons) te vermijden.
 5. 5
  Vermijd activiteiten die je er een hoog risico op ziekte of infectie. Was uw handen regelmatig en vermijd plaatsen waar besmettelijke ziekte komt vaak voor (zoals artsen 'wachtkamers en andere gebieden waar de zieke mensen kunnen verzamelen). Het houden van uw immuunsysteem op volle capaciteit is belangrijk voor het behoud van een uitbraak-vrije levensstijl met herpes.

Waarschuwingen

 • Zodra je zijn gediagnostiseerd met herpes, informeer uw seksuele partners van uw infectie en bevelen dat deze ook laten testen. Eerste uitbraken treden meestal op binnen 2 weken van de blootstelling en infectie, maar mild of onopgemerkt kunnen zijn.
 • Personen met herpes kan overbrengen van het virus ook als er geen zichtbare symptomen of zweren. Het is cruciaal om synthetische bescherming tijdens alle seksuele contact om overdracht van het virus te voorkomen, zelfs tijdens uitbraak-perioden.
 • Als u last heeft een wijdverbreide, ernstige uitbraak van HSV zweren, kan het nodig zijn om te worden opgenomen in een ziekenhuis voor intraveneuze medicatie en professionele actuele behandeling van je blaren.