Wkenl

Hoe te voorkomen dat herpes

Genitale herpes is een seksueel overdraagbare aandoening () veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1 (HSV-1) en type 2 (HSV-2). Genitale herpes infectie is gebruikelijk in de Europa. Ten minste 45 miljoen mensen leeftijden 12 jaar en ouder hebben genitale HSV-infectie had. HSV-1 kan leiden tot genitale herpes, maar het veroorzaakt vaker infecties van de mond en lippen, beter bekend als " koortslip "of". ' De meeste mensen die besmet zijn met HSV-2 zich niet bewust zijn van hun besmetting. Indien symptomen optreden tijdens de eerste uitbraak, ze kunnen zeer uitgesproken. In het algemeen, kan een persoon alleen maar HSV-2 infectie tijdens seksueel contact met iemand die een genitale HSV-2 infectie. Het volgende artikel zal u helpen om herpes te voorkomen.

Stappen

Hoe te voorkomen dat herpes. Gebruik latex condooms goed en consequent.
Hoe te voorkomen dat herpes. Gebruik latex condooms goed en consequent.
 1. 1
  Gebruik latex condooms goed en consequent. Condooms niet volledig voorkomen herpes, maar het kan het risico verminderen met ongeveer 30%.
 2. 2
  Gebruik mondelinge barrières voor orale seks. Ook dit kan het risico verminderen, maar het is niet een beste manier om infectie te voorkomen.
 3. 3
  Als uw partner heeft herpes, kan hun gebruik van onderdrukkende therapie het risico van overdracht van de infectie aan u te verminderen. Dit impliceert het nemen van anti-virale middelen dagelijks. Vraag uw arts of onderdrukkende behandeling voor u geschikt is, en follow-up ten minste eenmaal per jaar te controleren uw gezondheid.
 4. 4
  Onderhouden van een langdurige, wederzijds monogame relatie met een partner die is getest en is bekend om zijn niet-geïnfecteerde.
 5. 5
  Zich onthouden van seksuele activiteiten met niet-gediagnosticeerde seksuele partners bij zweren of andere symptomen van herpes aanwezig zijn. Je bent meer kans om herpes krijgen als het is momenteel actief in je partner.
 6. 6
  Onthouden van alle seksuele contact. Dit kan de enige manier om echt te voorkomen herpes zijn.
 7. 7
  Get getest. Weten of je herpes helpt u keuzes te maken die veilig zijn voor u en uw partner (s) zijn te maken.
 8. 8
  Vertel je sekspartner (s) als je bent besmet met herpes.

Het bepalen van uw risico

 1. 1
  Evalueer uw risicofactoren. De volgende feiten kunnen u helpen te bepalen of u risico loopt:
  • Je hebt oraal-genitaal of genitaal-genitaal contact heeft gehad met een persoon die heeft HSV-1 infectie.
  • Je hebt seksueel contact gehad met iemand die een genitale HSV-2 infectie.
  • Genitale HSV-2 infectie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.
  • Man-naar-vrouw transmissie is meer waarschijnlijk dan vrouw-naar-male transmissie.

Symptomen

 1. 1
  Kijk voor symptomen. De meeste mensen hebben weinig tekenen of geen symptomen van HSV-1 of HSV-2 infectie. Wanneer ze zich voordoen, op zoek naar het volgende:
  • Een of meer blaasjes rond de geslachtsdelen of het rectum
  • -Achtige symptomen
  • Gezwollen klieren
  • Zweren in of rond de mond en lippen ( koortslip of een koortslip)
  • Tender zweren in het genitale gebied, dat twee tot vier weken duurt om te genezen
  • Mensen gediagnosticeerd met een eerste episode van genitale herpes kan verwachten om verschillende uitbraken binnen een jaar hebben.

Tips

 • Genitale herpes veroorzaakt heel vaak psychische nood bij mensen die weten dat ze besmet zijn, ongeacht de ernst van de symptomen. Praat met uw arts als u besmet bent en moeite hebben met het omgaan.

Waarschuwingen

 • Herpes kan HIV-geïnfecteerde individuen besmettelijker te maken, en kunnen mensen meer vatbaar voor HIV-infectie te maken.
 • De meeste mensen met HSV-2 infectie hebben nooit zweren, of ze hebben zeer milde symptomen die niet herkend.
 • Het is belangrijk dat vrouwen voorkomen verdragsluitende herpes tijdens zwangerschap. Een nieuw verworven infectie tijdens de late zwangerschap vormt een groter risico van overdracht naar de baby. Genitale HSV kan leiden tot potentieel fatale infecties bij baby's.
 • Als een besmette persoon geen symptomen hebt, kan hij of zij nog steeds infecteren zijn of haar seksuele partner (s).