Wkenl

Hoe de lever te reinigen

De lever is de tweede grootste orgaan van het menselijk lichaam en een van de belangrijkste, want het is verantwoordelijk voor het filteren schadelijke gifstoffen uit de bloedbaan. Er zijn medische programma's om de lever te ontgiften, maar er zijn ook verschillende natuurlijke, eenvoudige veranderingen in levensstijl die u kunt maken als je leert hoe je de lever dat uw leverfunctie optimaal zal helpen reinigen.

Stappen

Hoe de lever te reinigen. Minimaliseren alcohol en cafeïne-inname.
Hoe de lever te reinigen. Minimaliseren alcohol en cafeïne-inname.

Eten en drinken

 1. 1
  Vermijd fast food. Voedingsmiddelen die worden verwerkt en bevatten veel conserveringsmiddelen, vetten en cholesterol kan leiden tot de lever te worden overbelast en verstopt met vette residu. Reinigen van uw lever door het vermijden van bewerkte of vet voedsel, zodat de lever om zelf te deblokkeren en te regenereren cellen. Overweeg een 2 - of 3-daagse vasten van alleen fruit en groenten om dit gebeuren nog sneller.
 2. 2
  Minimaliseren alcohol en cafeïne-inname. Alcohol en cafeïne zijn 2 van de grootste boosdoeners die borg gifstoffen in je lever en het houden van goed functioneert. Reinig je lever door het verminderen van de inname van alcoholische dranken en cafeïne en te vervangen door niet-alcoholische dranken, zodat je lever te regenereren, spoelen zichzelf schoon te maken en goed te laten functioneren.
 3. 3
  Veel water drinken. Ontgiften je lever en spoelen gifstoffen uit door het drinken van minstens 2 liter water per dag. Het drinken van veel water houden u gehydrateerd, wat natuurlijk bevordert de celregeneratie. Het zal ook mogelijk de lever uit te filteren meer giftige stoffen en residuen, laat het sneller te werken en het verhogen van uw energie-niveau.
 4. 4
  Eet je groenten. Bepaalde groenten bevatten voedingsstoffen zoals beta-caroteen, dat levercellen stimuleren en de lever te beschermen tegen giftige stoffen. Donker, bladgroenten zoals spinazie stimuleren celgroei en het stimuleren van de lever, terwijl bieten beschermen galwegen in de lever van toxine schade. Doel voor 5 porties groenten per dag en omvatten die lever-medeplichtigheid voedingsstoffen bevatten.
 5. 5
  Gebruik een kruidensupplement. Natuurlijke kruiden zoals mariadistel, klit en paardebloem wortel zijn allen gezegd om te helpen het lichaam te ontdoen van gifstoffen, terwijl de bescherming levercellen en het bevorderen van gezonde werking van de lever. Alles is te vinden in capsule of tabletvorm en paardebloem wortel komt ook in sommige kruidenthee. Het toevoegen van deze supplementen aan uw dagelijkse voeding kan helpen reinigen van uw lever en reguleren zijn functie.
 6. 6
  Voeg citroen aan uw dieet. Drink citroensap in water of thee een keer per dag. Citroensap stimuleert de productie van gal van de lever te helpen duwen gifstoffen uit. Het voorkomt ook de opbouw van galstenen en bevordert de spijsvertering en leverfunctie in de beweging van maagsappen.

Het leven verandert

 1. 1
  Destress je leven. Stresssituaties los hormonen en endorfines in de bloedbaan, die op zijn beurt depot toxines in de lever vertragen. Elimineer stress in alle gebieden van je leven die je kunt. Overweeg antistress activiteiten zoals yoga en meditatie.