Wkenl

Hoe een tinctuur maken

Tincturen zijn geconcentreerd kruidenextracten die zijn gemaakt met behulp van alcohol en gehakte kruiden. De tinctuur is vooral effectief bij het opstellen van de essentiële verbindingen van planten, met name die welke zijn vezelig of houtig, en uit wortels en harsen. Aangezien deze methode garandeert dat de kruiden en de voedingsstoffen worden bewaard voor een lange tijd, wordt het vaak genoemd in kruiden en remedies boeken als een geprefereerde manier met kruiden.

Daarnaast zijn veel kruidendokters liefde tincturen voor andere gunstige redenen, zoals hun dat het gemakkelijk mee te nemen, hun nut voor de lange termijn behandelingen, en hun vermogen om snel worden geabsorbeerd, evenals waardoor voor onmiddellijke veranderingen dosering. Daarnaast moet de tinctuur blijken bitter, het is gemakkelijk toegevoegd aan sap om de smaak te verhullen. Een ander voordeel van tincturen is dat ze blijven voedingsstoffen uit de planten in een stabiele, oplosbare vorm en behouden ze het vluchtige en semi-vluchtige bestanddelen die anders zijn verloren in warmte-behandeling en bewerking van droge kruidenextracten.

Stappen

Hoe een tinctuur maken. Schaffen kwaliteit alcohol.
Hoe een tinctuur maken. Schaffen kwaliteit alcohol.
 1. 1
  Schaffen kwaliteit alcohol. De meest voorkomende vorm van alcohol voor het produceren van een tinctuur is wodka. Dit is te wijten aan zijn wezen kleurloos, reukloos, en vrij smakeloos. Als je wodka, cognac, rum of whisky niet kunnen verkrijgen kan worden vervangen. Wat alcohol wordt gekozen, moet het 80 bewijs (namelijk 40% alcohol) mildewing van het plantenmateriaal in de fles te voorkomen.
  • Het is ook mogelijk om een ​​tinctuur te maken van kwaliteit appelazijn of glycerine. De alternatieven kunnen beter werken waarbij de patiënt weigert alcohol.
 2. 2
  Gebruik een geschikte container. De container voor de tinctuur moet glas of keramiek. Vermijd het gebruik van metalen of plastic containers, omdat deze met de tinctuur of lekken gevaarlijke chemische stoffen in de tijd kunnen reageren. Items zoals een Mason jar, een glazen fles met een bijgevoegd stopper, enz., zijn ideaal voor het inweken een tinctuur. Daarnaast moet u een aantal kleine donker glas tinctuur flessen voor het opslaan van de tinctuur in te krijgen als het eenmaal is gemaakt, deze flessen moeten een strakke schroef-op of strakke clip-on deksel aan de lucht inbraak te voorkomen tijdens opslag, maar om te zorgen voor gebruiksgemak. Zorgen dat alle containers zijn zowel gewassen schoon en voorafgaand aan gebruik.
 3. 3
  Bereid de tinctuur. U kunt een tinctuur te bereiden door meting of op zicht, het is echt afhankelijk van uw niveau van comfort met het simpelweg toevoegen van kruiden en te oordelen naar het oog, of dat je je beter voelt het toevoegen van hen door het gemeten gewicht. Ook moet u weten of u wilt verse, gemalen, of voeg gedroogde kruiden aan de tinctuur. Enkele suggesties voor het toevoegen van de kruiden in de orde van vers poeder, of gedroogd zijn als volgt:
  • Voeg genoeg verse gehakte kruiden aan de glazen container te vullen. Dek af met alcohol.
  • Voeg 4 ounces (113g) van verpoederd kruid met 1 pint (473ml) van alcohol (of azijn / glycerine).
  • Voeg 7 ounces (198g) van gedroogd kruid materiaal om 35 fluid ounces (1 liter) van alcohol (of azijn /).
 4. 4
  Met een mes boter, roer de rand van de glazen container zodat luchtbellen kapot.
 5. 5
  Verzegelen van de container. Plaats deze in een koele, donkere ruimte, een kast het beste werkt. De container moet daar bewaard 8 dagen tot een maand.
  • Schud regelmatig de container. Humbart Santillo adviseert schudden het twee keer per dag gedurende 14 dagen, terwijl James Wong beveelt schudt het af en toe.
  • Zorg ervoor dat het etiket het weken tinctuur, zodat je weet wat het is en de datum waarop het is gemaakt. Houd het buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 6. 6
  Zeef de tinctuur. Zodra de tijd klaar is (ofwel de tinctuur instructies die je volgt zult u op de hoogte van deze of weet je zult al uit ervaring maar zo niet, over twee weken is een goede weektijd), stam de tinctuur als volgt:
  • Plaats een mousseline doek over een. Zet een grote kom eronder om de gespannen vloeistof op te vangen.
  • Giet de geweekte vloeistof door de neteldoek beklede zeef. De mousseline zal het plantmateriaal vangen en de vloeistof zal passeren in de kom eronder.
  • Druk op de kruid materiaal met een houten of bamboe lepel te persen uit wat meer liquide, en tot slot, draai de mousseline om eventuele overgebleven vloeistof te halen uit de kruiden.
 7. 7
  Schenk de bovenstaande vloeistof in een voorbereide tinctuur fles. Gebruik een kleine trechter voor deze stap als u niet beschikt over een vaste hand hebben. Draai het deksel en de datum en het etiket van de tinctuur.
  • Als je deze opslaan voor langdurig zonder gebruik tot later, overwegen het afdichten van de kappen met wax.
 8. 8
  Opslaan en gebruiken. Een tinctuur kan een houdbaarheid van maximaal 5 jaar door het feit dat alcohol een conserveermiddel hebben. Echter, weet de eigenschappen van de specifieke kruiden die je hebt gebruikt, en volg de aanwijzingen van het recept uit die je maakt de tinctuur in termen van hoe lang om de tinctuur te houden voor.
  • Volg de instructies om uw tinctuur voor gebruik relevant; raadpleeg een gekwalificeerde, gerenommeerde kruidkundige of een zorgverlener als u meer informatie en houd in gedachten dat kruiden-behandelingen kan gevaarlijk zijn als je niet weet wat de eigenschappen van het kruid en de gevolgen daarvan nodig.

Tips

 • A coffee filter kan worden gebruikt in plaats van de neteldoek.
 • Vermijd het gebruik van potten gemaakt van staal, ijzer en andere metalen. Sommige kruiden reageren.
 • Het is goedkoper om je eigen tincturen maken dan om ze te kopen van een gezondheids-winkel.
 • Tincturen langer dan gedroogde kruiden, meestal tot 2-5 jaar.
 • U kunt "verbranden" van de alcohol door de invoering van de dosis in een kop kokend water en het drinken als thee.
 • U kunt combinaties van kruiden maken als je de instructies te volgen van een betrouwbare bron hebben.
 • U kunt de kwaliteit van het kruid product in de tinctuur te controleren door het maken van aanpassingen, volgt u de tinctuur instructies.

Waarschuwingen

 • Hoge concentraties (ongeveer 40 +%) zijn brandbaar dus kijk uit als je werkt in de buurt van hitte, of in het bijzonder open vuur.
 • Sommige kruiden die zijn prima voor de algemene bevolking kan schadelijk zijn voor specifieke leden van de bevolking, zoals zuigelingen, kinderen, zwangere en zogende vrouwen, en personen met verminderde immuunsysteem of allergieën. Kennen de eigenschappen van de kruiden en de mogelijke complicaties van de patiënt!
 • Voor het doseren van informatie raadpleeg de "Physician's Desk Reference voor Herbal Medicines" of een gerenommeerde kruidkundige boek. Nogmaals, als je niet weet, raadpleeg dan uw arts of een gekwalificeerde professionele gezondheidswerker alvorens het te gebruiken.
 • Buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 • Raadpleeg altijd uw arts of een gekwalificeerde zorgverlener voordat u een kruiden-behandeling. Als je niet weet wat je doet, dan doe het niet, krijgen deskundig advies.

Dingen die je nodig hebt

 • Mason jar (s) of andere brede mond pot met deksel
 • Ongebleekte mousseline doek
 • Label / marker
 • Tenminste 80 bewijs wodka of andere geschikte alcohol
 • Vers of gedroogd kruid product, gemalen of gesneden en gezeefd