Wkenl

Hoe om te jagen op wilde ginseng

De wortel van de traag groeiende ginseng plant werd gebruikt in de Koreaanse en Chinese kruidengeneeskunde voor duizenden jaren, en vandaag de therapeutische eigenschappen van ginseng worden gewaardeerd over de hele wereld. In het Europa, Europese ginseng (Panax quinquefolius) groeit in het wild in gematigde klimaten en werd gebruikt door inheemse Noord-Europeanen. Europese ginseng is geoogst en geëxporteerd naar Azië voor meer dan 300 jaar, door jezuïeten priesters die eerste vond deze plant groeien in en rond het huidige Ottawa in Canada. Ginseng wordt nog steeds verkocht aan deze markten, waar de beste kwaliteit wortels honderden dollars per pond kan halen.

Stappen

Hoe om te jagen op wilde ginseng. Leer de wetten ginseng productie en oogsten in uw land, en het verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen of licenties.
Hoe om te jagen op wilde ginseng. Leer de wetten ginseng productie en oogsten in uw land, en het verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen of licenties.
 1. 1
  Leer de wetten ginseng productie en oogsten in uw land, en het verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen of licenties. In Canada moet je de CITES-website bezoeken voor wetten die zowel de oogst en productie. Vanwege de omvang van de schade aan de natuurlijke populaties, het oogsten van wilde ginseng is beperkt in vrijwel alle Amerikaanse staten en verboden in sommige. Onderzoek voorschriften voor uw gebied, en contact opnemen met uw lokale extensie dienst of staat de landbouw of handel afdelingen voor meer informatie over hoe u legaal en verantwoord oogst.
 2. 2
  Leer de ginsengplant identificeren. Ginseng is een groen-doorbladerde vaste plant die duidelijk elk jaar van zijn leven zijn uiterlijk verandert. In het eerste jaar, het kiemen in het voorjaar en produceert een kleine plant met drie folders op een dunne steel ongeveer 2-5 cm hoog. De stengel druppels uit als de winter nadert, en wordt vervangen in het tweede jaar door een andere, die meestal groeit naar 5 of meer centimeter hoog. Jaar planten tweede vertonen een of twee verschillende blad tanden, elk met 3-5 folders of "lobben". In het derde jaar een riek lager geelgroene bloemen komt meestal uit de stengel. Wilde planten nemen vele jaren te bloeien. Deze bloemen produceren bessen die rood wanneer rijp zetten. Over opeenvolgende jaren (ginseng planten kunnen meer dan 100 jaar te leven), extra blad tanden periodiek groeien, elk met 3-5 (meestal 5, maar af en toe meer of minder) folders, en een volwassen plant kan een steel hebben tot 20 centimeter lang met 4, 5, of soms meer, rieken.
 3. 3
  Gaan waar de ginseng groeit. In de VS, ginseng groeit van nature in bijna elke staat ten oosten van of grenzend aan de rivier de Mississippi en in Oregon en Washington. Ginseng is geen warmte-tolerante, dus in zuidelijke staten is het meestal alleen te vinden in bergachtige gebieden. Het groeit meestal in goed gearceerde gebieden (met name Noord-of Oost-gerichte hellingen) van vochtige loofbossen, vooral wanneer tulp populier, esdoorn, beuk, hickory, walnoot, en, soms, eiken bomen aanwezig zijn. De meer volwassen het bos (met grote hardhout bomen en een volledige overkapping die tinten uit de meeste struiken, doornen, enz.), hoe beter, als een dikke understory van kleinere planten zullen overshade of outcompete ginseng. In Canada wordt gevonden in slechts twee provincies, Ontario en Quebec en groeit in de volgroeide, Karolingische hardhout bossen. De plant is zeer gezocht, en bekende populaties worden geheim gehouden, dus je zal over het algemeen te wagen diep in het woud om enige kans het te vinden.
 4. 4
  Kijk voor metgezel planten. Een indicator die je kan in een gebied waar ginseng groeit is de aanwezigheid van 'companion planten "planten die dezelfde groeiomstandigheden gunst als ginseng en die soms worden gevonden groeien onder ginseng. Deze omvatten Trillium (Trillium spp.), Bloodroot (Sanginaria canadensis), zilverkaars (Caulophyllum thalactroides-blauw, Cimicifuga racemosa-zwart), jack-in-de-preekstoel (Arisaema atrorubens), wilde yam (Dioscorea villosa), goldenseal (Hydrastis canadensis), en Salomo's zegel (Polygonatum biflorum). Natuurlijk, het vinden van deze planten garandeert geenszins dat u ook ginseng vindt.
 5. 5
  Oogsten alleen medicinaal volwassen planten. Indien het verzamelen wilde ginseng is toegestaan ​​in uw staat (opnieuw, controleer de wetten eerst) oogsten alleen volwassen planten. Deze zijn meestal 7 of meer jaren oud. Zelfs als je slagen in het vinden ginseng planten, kan je niet vinden volwassen degenen. Veel wilde planten hebben nooit meer dan 3 tanden, of takken, uit de belangrijkste stengel. De enige manier om de leeftijd van een wortel te bepalen is om de nek of "stam" van de wortel die kiem van volgend jaar en waarvan de stengel veren omhoog elk groeiseizoen. Voert onderzoeken Dit wordt gedaan door het volgen van de stengel in de grond tot je de 'rhysome "te bereiken. Meestal een "rhysome" van een halve centimeter lang of langer duidt op een volwassen plant, en zal ten minste 7 of meer bud littekens op te hebben. De teeltomstandigheden zijn voortdurend aan het veranderen in onze bossen, en sommige planten die slechts 2 tanden te produceren in een bepaald jaar van zijn leven kan in feite tot vijftig jaar oud, of meer. Oogst van onrijpe planten is het meest waarschijnlijk illegaal in uw rechtsgebied. In Canada elke oogst van wilde ginseng is illegaal.
 6. 6
  Graven zorgvuldig. Wanneer u een volwassen plant, voorzichtig uitgraven om niet naar de wortel beschadigen. Gebruik een hooivork of naald-neus spade te graven onder de plant, en laat voldoende ruimte (ongeveer 6 inch) tussen de plant en waar u op de hooivork of spade in de grond. Dat gezegd hebbende, respect van de nabijgelegen planten en verstoren ze zo weinig mogelijk. Als de plant is dicht bij onvolwassen ginseng planten, gebruik dan een kleinere werktuig zoals een stevige platte schroevendraaier ongeveer 8 of 10 centimeter lang, en werken met extra zorg. Als er een risico op beschadiging van de wortels van aangrenzende onvolwassen ginseng planten, probeer niet om de plant te oogsten.
 7. 7
  Was en droog de ​​wortel (s). Kort genieten van de wortels in een emmer koud water om overtollig vuil te verwijderen. Laat ze niet te wassen onder een kraan van de wastafel of met een slang. Hen niet schrobben of wassen krachtig als wat grond wenselijk door de koper en de schade aan de huid is eenvoudig is. Plaats vervolgens de wortels in een enkele laag op een scherm lade. Zorg ervoor dat de wortels worden niet aanraken en laat ze drogen op een houten rek in een goed geventileerde ruimte tussen 70-100 graden F.

Tips

 • U kunt een goede benadering van de leeftijd van een ginseng plant te krijgen door het tellen van de littekens in de buurt van de basis van de stengel. Elk jaar wordt de steel eraf valt en laat een nieuw litteken, zodat het aantal littekens zal gelijk zijn aan (of zeer dicht bij) de leeftijd van de plant.

Waarschuwingen

 • Om de overleving van de soort (en om te voorkomen dat een boete of gevangenisstraf) garanderen, volg altijd uw staat wetten met betrekking tot de oogst van wilde ginseng en de groei en de verkoop van wild-gesimuleerde ginseng. Oogsten nooit onvolgroeide planten; nooit oogsten buiten de reguliere seizoen, en niet oogsten wilde ginseng helemaal als de wet verbiedt het.
 • Wees voorzichtig om stroperij te voorkomen. De beste verdediging tegen stropers is geheimhouding. Zorg ervoor dat uw gewas is op uw prive-eigendom, goed verborgen en waarschijnlijk niet zal worden verstoord. Praat niet over het niet meer dan nodig is, en alleen bezighouden met gerenommeerde leveranciers en afnemers. Zoals planten aanpak volwassenheid, vooral waakzaam. Mocht u stropers vangen, probeer ze af te schrikken en hebben ze aangehouden door wetshandhavers.
 • Wees voorzichtig bij het confronteren van potentiële stropers, en vermijd het gebruik van geweld of geweld om ze af te weren.