Wkenl

Hoe je kant pijn te voorkomen

Je draait op een snelle clip en opeens voel je een doffe pijn net onder je ribben aan de rechterkant en als je blijft lopen, de pijn verergert totdat het pijn doet zo veel dat je meer dan verdubbelen. Wanneer u stopt, verdwijnt de pijn meestal.

Stappen

Hoe je kant pijn te voorkomen. Als je een kant steek, stop dan onmiddellijk lopen, bereik uw vingers in de rechterkant van je buik en duw je lever omhoog.
Hoe je kant pijn te voorkomen. Als je een kant steek, stop dan onmiddellijk lopen, bereik uw vingers in de rechterkant van je buik en duw je lever omhoog.
 1. 1
  Als je een kant steek, stop dan onmiddellijk lopen, bereik uw vingers in de rechterkant van je buik en duw je lever omhoog. En adem uit met je lippen tuitte (dit is als het uitblazen van de kaarsjes) op hetzelfde moment. Dan kun je weer verder lopen zonder het gevoel geen pijn.
 2. 2
  De meest effectieve manier om een kant steek te voorkomen is "oppervlakkig" ademhaling voorkomen. Oppervlakkige ademhaling kan worden gedefinieerd als het nemen van een kleine hoeveelheid lucht bij elke ademhaling, met slechts een klein deel van de totale longcapaciteit. Wanneer dit optreedt terwijl het diafragma blijft een constante hoge positie en nooit verlaagt genoeg om de verbindende banden van de lever te ontspannen. Het diafragma wordt benadrukt en een spasme of "steek" resultaten. In plaats daarvan moet een "diep" ademen, ook wel bekend als 'buikademhaling' tijdens het hardlopen. Hierdoor kan het membraan volledig verlagen en de stress op.
  • Hier is een oefening om te proberen. Ga liggen op de grond, leg een hand op je buik en haal diep adem. U bent buik ademhaling correct als je voelt je hand opsteken lichtjes. Als alleen je borst omhoog gaat, bent u niet ademt diep genoeg.
 3. 3
  Een techniek die is zeer succesvol in het voorkomen van kant steken tijdens het hardlopen, is om periodiek "portemonnee" de lippen, terwijl je uitademt, alsof uitblazen van de kaarsen op een verjaardagstaart. Nogmaals, diepe ademhaling vereist effectief.
 4. 4
  Een andere techniek die helpt te ademen de linkervoet de grond raakt, in plaats van de rechtervoet. De organen aan de membraan aan de linkerkant van het lichaam niet zo groot als aan de rechterzijde, zodat er minder druk op het membraan.
  • Wanneer we inademen, waarbij lucht in de longen, het middenrif naar beneden beweegt. Toen we uitademen, het middenrif gaat omhoog. (Dit detail wordt het belangrijk later.)
  • Spasmen van de middenrif optreden als gevolg van de beweging van de interne organen zoals ze hotsen op en neer tijdens het lopen, dus naar beneden te trekken en overbelasting van het diafragma als het beweegt omhoog terwijl je uitademt.
  • De lever name is meestal de oorzaak van deze. Het wordt door twee ligamenten het diafragma. De lever is het grootste orgaan in de buikholte en ligt in het rechter bovenbuik. Vandaar dat de meeste mensen ervaren steken aan hun rechterzijde, direct onder de ribben. Een buik vol voedsel kunnen dit ook veroorzaken. Probeer niet om "run it out". U zult snel ontdekken dat de zijkant knijpen geleidelijk zal verhuizen naar de andere kant. Twee kant pijntjes zijn niet beter dan een!

Tips

 • Running downhill verergert kant steken omdat ze de krachten op het hele lichaam met elke voet plant. Beginnende lopers moeten lopen naar beneden heuvels totdat ademhalingstechnieken worden beheerst.
 • Houd uw armen laag en probeer niet te gespannen. Ook het eten van veel of veel drinken voordat een run zal leiden tot kant pijn.
 • Eet niet binnen een uur na het lopen en eet alleen licht binnen drie uur lopen. Drinker vloeistoffen. De maag drains vloeistoffen vrij snel. Uitdroging is een van de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid en moet worden vermeden.
 • Voorkomen van een kant steek met de bovenstaande technieken voorkeur. Als je een steek tijdens het lopen proberen de "portemonnee"-methode (uitblazen van de kaarsjes). Als de steek blijft, is het het beste om te stoppen en in plaats daarvan lopen terwijl concentreren op diepe ademhaling. Blijven lopen nadat de steek verdwijnt.
 • Zorg ervoor dat u goed gehydrateerd, uitgerekt, en opgewarmd. Kramp is meestal een gevolg van uitdroging, wat kan leiden tot uw elektrolyt niveau te laag zijn. Het drinken van water of een sportdrank zoals Gatorade kunt u gehydrateerd. Kramp kan ook tot lage niveaus van kalium, die kunnen worden voorkomen door het eten van een banaan of andere kalium supplement. Het koud kan ook leiden dat uw spieren te verkrampen. Zorg ervoor dat je strekken en warm te houden voordat je joggen.

Waarschuwingen

 • Nooit draaien op een volle maag!
 • Hyrdrate jezelf door de dag, niet alleen drinken een bos vlak voordat je loopt!

Dingen die je nodig hebt

 • Veel water of isotone drank gehydrateerd te houden!