Wkenl

Hoe je tapijt brandwonden

Tapijt of vloerkleed brandwonden zijn schaafwonden op de huid veroorzaakt door wrijving tegen een ruw oppervlak. Tapijt brandwonden kan in ernst variëren van begraasde huid die is roze van kleur om verschillende lagen ontbrekende huid, met rauwe rode huid blootgesteld. De meeste gevallen van tapijt brandwonden kan thuis worden behandeld, maar als infectie moeten ontwikkelen, of als het tapijt brandwond beslaat een groot gebied van uw lichaam, zie uw arts voor behandeling.

Stappen

Hoe je tapijt brandwonden. Was uw handen voordat de behandeling van het tapijt te branden.
Hoe je tapijt brandwonden. Was uw handen voordat de behandeling van het tapijt te branden.
 1. 1
  Was uw handen voordat de behandeling van het tapijt te branden. De brandwond is de huid, dat is het lichaam de eerste lijn van verdediging beschadigd. Tapijt brandwonden en schaafwonden kunnen gemakkelijk besmet raken.
 2. 2
  Reinig het verbrande gebied. Was het voorzichtig met een schone washandje met warm water en antibacteriële zeep. Zorg ervoor dat alle zichtbare stof of vuil te verwijderen.
 3. 3
  Ontsmet de wond met alcohol, jodium of waterstofperoxide als er tekenen van vuil in de schuren, of eventuele bloeden gebieden zijn diep. Verzadigen een katoenen bal in de alcohol, jodium of peroxide en voorzichtig dep het op de brandwond. Al deze producten kunnen wat pijn veroorzaken wanneer je ze toepast.
 4. 4
  Breng een over-the-counter antibacteriële crème om de gewonde gebied.
 5. 5
  Bedek de brandwond met een gaasje of een pleister.
 6. 6
  Verwijder het verband en controleer de branden in 24 uur. Als het oppervlak van de huid is begonnen met schurft of vormen een korst, zal de brandwond beste genezen als onbedekt en blootgesteld aan de lucht. Zet een verse pleister weer op voor nog eens 24 uur als de huid is nog steeds rood en rauw en korstvorming is nog niet begonnen.
 7. 7
  Probeer een natuurlijke huis remedie te versnellen het genezingsproces. Veel planten en kruiden is bekend om het immuunsysteem te stimuleren en versnellen de genezing van schaafwonden.
  • Toepassing van een van deze aan de dekenbrandwond plaatselijk voordat die het gebied met een verband: honing, aloë vera, lavendel olie of tijm essentiële olie.
  • Voeg een pasta door het mengen van 1/4 theelepel (1 ml) van kurkuma poeder met 1 theelepel (5 ml) van cacaoboter. Breng de pasta op het gebied 3 keer per dag.
 8. 8
  Verhoog uw consumptie van vitamine C om je immuunsysteem te stimuleren. Eet meer citrusvruchten, aardbeien, broccoli en tomaten. Neem dagelijks een vitamine C supplement als je dieet ontbreekt.
 9. 9
  Eet meer voedingsmiddelen met een hoog vitamine E. Deze voedingsmiddelen zijn melk, eieren, volle granen, spinazie en asperges. Vitamine E is rijk aan antioxidanten, die helpt het lichaam te genezen.
 10. 10
  Let op de brandwond op tekenen van infectie en zie uw arts als infectie ontwikkelt. Verschijnselen zijn onder meer roodheid en tederheid, pus sijpelde uit de wond, een rode uitslag ontwikkelen die zich verspreidt van de wond, tederheid in de oksels of lies, of koorts.

Waarschuwingen

 • Huid die wordt korstvorming en genezing van een tapijt brandwond is vaak jeuken. Voorkom krabben of plukken aan de korsten, die zal het genezingsproces vertragen en kan infecties veroorzaken.
 • Deze producten mogen nooit worden gebruikt op een tapijt brandwonden te behandelen: ijs, baby-olie, boter, lotion of poeder.