Wkenl

Hoe je tong bloeden te stoppen

Tenzij ze ernstig zijn, tong verwondingen genezen meestal snel. Bloeden tongen worden vaak veroorzaakt door onze eigen tanden, wanneer we bijten onze tongen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van iemand slaan of het slaan ons in het gezicht zijn, per ongeluk of opzettelijk. Overmatig bloeden kan ook gebeuren als een tongpiercing fout gaat of geïnfecteerd raakt. U kunt de tong bloeden te stoppen door druk snel, en het houden van de mond schoon en nat.

Stappen

Hoe je tong bloeden te stoppen. Was uw handen met water en zeep voordat u de tong.
Hoe je tong bloeden te stoppen. Was uw handen met water en zeep voordat u de tong.
 1. 1
  Was uw handen met water en zeep voordat u de tong. Droog ze op een handdoek. Gebruik rubberen handschoenen als ze beschikbaar zijn.
 2. 2
  Zitten en tip je hoofd naar voren. Als de tong blessure ernstig genoeg is om het aftappen van bloed te maken, kantelt het hoofd naar voren zal zorgen voor het bloed stroomt uit de mond, in plaats van in de keel.
 3. 3
  Verwijder alle losse voorwerpen uit de mond. Gooi alle kauwgom, tabak en puin, en neem elke tong piercings.
 4. 4
  Oefen druk uit op het gebied op de tong, dat is bloeden. Gebruik een gaasje of een schone handdoek om de wond te bedekken. Druk op de tong, waar de bloeding is begonnen.
 5. 5
  Druk op het bloeden gebied gedurende tenminste 15 minuten. Druk blijven uitoefenen, en het gebruik van verse gaas of nieuwe handdoeken als ze het te bloederig, terwijl in de mond. Niet voortdurend Til het gaas of doek te zien als het bloeden is gestopt. Houd de druk gedurende 15 volle minuten voordat staken.
 6. 6
  De mond spoelen met koud water zodra bloeden is vertraagd. Doe dit een paar keer om het resterende bloed te spoelen van de mond en houdt de tong koel en vochtig. Zodra het bloeden is gestopt, spoelen met een antiseptische mondspoeling om eventuele bacteriën of ziektekiemen te elimineren.
 7. 7
  Toepassing ijs om de tong indien de pijn blijft na het bloeden stopt. Het ijs zal verminderen zwelling en verdoven de tong om pijn te voorkomen. Neem wat aspirine of ibuprofen volgens de instructies voor de dosering als de pijn blijft.

Tips

 • Niet na een tong is bloeden meteen te oefenen. Oefening kan de bloeddruk van een persoon te verhogen en herstart het bloeden in de mond.
 • Zie een tandarts of er losse of pijnlijke tanden in de mond, vooral als de bloeding tong is te wijten aan een ongeval, of wordt geslagen in de mond of het hoofd.
 • Een arts als de tong niet stopt bloeden, wanneer de scheur in de tong groot zijn of worden verplaatst of als de kaak niet vrij kunnen bewegen. Eventuele zwelling van de tong of mond kunnen wijzen op een infectie, en moeten worden gecontroleerd door een professional.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig dat u de gaasjes of handdoeken die worden gebruikt om druk uit te oefenen om het bloeden tong slikken.

Dingen die je nodig hebt

 • Zeep
 • Handdoeken
 • Gaasjes
 • Antiseptische mondspoeling
 • Ijs