Wkenl

Hoe je yoga dagelijkse praktijk

Het vinden van een dagelijkse routine om yoga in je leven is niet altijd gemakkelijk en excuses kan soms voorkomen dat u van het creëren van een gezonde en gewone yoga routine. Dit artikel richt zich op de manieren om ervoor te zorgen dat yoga wordt een dagelijkse routine voor u, dat is zowel plezierig en nuttig, en in het bijzonder, dat past in je leven in plaats van het gevoel als een enorme last.

Stappen

Hoe je yoga dagelijkse praktijk. Vernietiging van een normale tijd voor yoga.
Hoe je yoga dagelijkse praktijk. Vernietiging van een normale tijd voor yoga.
 1. 1
  Vernietiging van een normale tijd voor yoga. Zodra u een beslissing om iets te doen maken, je jezelf vertellen dat het gaat gebeuren. Als u nieuw bent bij yoga bent, kan het een praktisch idee om te oefenen niet yoga dagelijks, vooral terwijl je wennen aan yoga in je leven. In plaats daarvan, streven naar minstens een praktijk per week buiten uw gewone klas (als je een klasse bij te wonen), en de geleidelijke verhoging van de dagen dat je oefenen totdat het wordt dagelijks zonder dat u het vinden dit een hindernis. Naarmate je meer bewust van de achter yoga en vind jezelf meer afgestemd op het, zal de dagelijkse praktijk al snel een deel van wie je bent geworden, er is geen punt haasten deze natuurlijke besef - zoals yoga-instructeur Christina Brown zegt: "Ten eerste, het wordt gewoonte, dan wordt het een levensstijl, dan wordt wie je bent ".
  • Sommige mensen vinden dat het houden aan een routine van dezelfde tijd en op dezelfde plaats elke dag is het meest voordelig. Je geest en je lichaam zal dat tijd en plaats met yoga-sessies, die kunnen dienen als grote interne motivatie associëren. Zorg ervoor dat u een keer halen als je weet dat er geen onderbrekingen of afleiding, zoals vroeg in de ochtend of laat in de nacht. De beste tijd om yoga te beoefenen worden beschouwd zonsopgang en zonsondergang zijn.
 2. 2
  Wees lief voor jezelf wanneer je yoga beoefenen. Ga langzaam, vooral in het begin, en luister naar je lichaam. Het weet wat het kan doen. Als het zegt "stoppen", dan stoppen. Ga niet te ver. Yoga is niet een competitieve sport, inderdaad, als je dat gevoel erover, je zult geen vooruitgang. Als je te hard duwen, zal je waarschijnlijk niet van genieten, en je kan jezelf pijn.
  • Waar mogelijk, samen met een leraar, en het gebruik van boeken, video's en websites als aanvulling op uw klassikale instructie. De meeste van allemaal, blijf daar dan. Als je oefent, zult u te verbeteren.
  • Kies routines die werken voor u nu. Als u probeert om yogahoudingen doen voordat je klaar bent of graag om dat te doen zijn, is het waarschijnlijk dat je jezelf opzetten voor een val. Houd in gedachten dat een beetje gedaan vaak is altijd het beste voor u en uw lichaam en het geven van 15 minuten van uw tijd een dag voegt al snel tot meer dan een week. Uiteindelijk zul je in staat om meer te doen moeilijke routines naarmate de tijd vordert.
 3. 3
  Regelmatig zijn, niet streng. Het is veel beter om een ​​beetje te oefenen op een regelmatige basis dan om jezelf te duwen in een lange praktijk op onregelmatige basis. Het maakt niet uit als je niet kunt doen bepaalde voor nu. Heeft degene die je kunt doen, beter nog, doe de poses kunt genieten. Perfectioneren degenen voordat u naar de degene die je meer moeite met ervaring. Herinner jezelf eraan dat het beter is dat je doet wat yoga dan helemaal geen.
  • Vermijden een negatieve mindset waarin je jezelf vertellen dat je "niet kan" doen bepaalde poses. U kunt, het is gewoon kan enige tijd duren en kan het nodig zijn om de praktijk een groot deel af van de build-up poses die lood in de meer moeilijke. Praktijk helpt wel!
 4. 4
  Bereid je goed voor elke yoga-sessie. Een deel van het comfort factor van yoga wordt afgeleid van hoe je voor te bereiden. Zorg ervoor dat u comfortabele kleding die het mogelijk maakt voor de vrijheid van verkeer en verlaat de buikstreek en de borstkas vrij om uit te breiden; strakke kleding vermijden. Maak het gebied waar u comfortabel aan het oefenen ook. Voorzien in een kleverige yogamat of een opgevouwen deken en een kussen handig om je nek te ondersteunen als dat nodig is. Zorg ervoor dat de praktijkruimte is warm en rustig, maar goed geventileerd.
  • Beoefenen van yoga op een lege maag. Dit is de beste tijd voor yoga, en het is een goed idee om de vertering van een maaltijd te worden gedaan voordat het beoefenen van yoga, dus laat 2-4 uur tussen de maaltijd en yoga beoefenen. Yoga voor het ontbijt is een ideale optie.
  • Als je honger hebt voorafgaand aan een yoga-praktijk, een beetje drinken verdund vruchtensap of warme melk met honing.
  • Als je gemakkelijk voelt de kou, hebben een deken om zich in te dekken voor de ontspanning fase van uw praktijk.
 5. 5
  Bestudeer elke houding. De beoefening van yoga-oefeningen of Asana's kan uw gezondheid te verbeteren, het verhogen van uw weerstand kracht, en ontwikkel je mentale bewustzijn. Het doen van de yoga houdingen vereist dat je om te studeren elke houding en het langzaam uit te voeren als je je lichaam en je geest te beheersen. Lees op grote schaal online en in yoga boeken, zodat u zowel het mechanisme achter de poses en de filosofische onderbouwing van yoga kan begrijpen.
  • Blijf vol bewustzijn bij het beoefenen van houdingen. Het is veel beter om te blijven bewust en doe het rustig aan tijdens een pose dan te haastig te werk gaan door een hele groep van hen zonder te pauzeren om.
  • Wanneer je begint in yoga, kiest het makkelijker oefeningen aangegeven door uw yoga boek, dvd, of leraar. Zoek degenen die passen bij jouw lichaamsbouw natuurlijk en perfectioneren van de basisinstructies voordat u naar de meer uitdagende degenen.
 6. 6
  Beslis over uw beste startpositie. Deze tijd kan veranderen afhankelijk van wat je het meest comfortabel met, maar het is belangrijk om een ​​uitgangspositie hebben dat gronden u en bereidt u voor op de rest van de yoga-sessie. Een uitgangspositie is het beste als het je helpt om het bewustzijn focussen op de ademhaling en het lichaam, helpt versterken van uw onderrug en opent de lies en heupen. Hier is een voorbeeld:
  • Zit in kleermakerszit met de handen op. Focus op je ademhaling. Houd je rug recht en duw de zitbotjes beneden in de vloer. Laat de knieën om voorzichtig lager. Als de knieën boven je heupen, zitten op een kussen of een blok. Dit zal helpen ondersteunen je rug en heupen. Neem 5 tot 10 langzaam en diep adem. Op de volgende inademt, hef je je armen boven je hoofd. Adem uit en breng de armen langzaam naar beneden. Herhaal 5-7 keer.
 7. 7
  Rust tussen poses. Nogmaals, moet niets overhaast in yoga, en rust in tussen poses geeft je tijd voor reflectie en je lichaam de kans om een ​​pauze te nemen. Houden alle bewegingen langzaam en adem rustig.
 8. 8
  Passen yoga in je dagelijks leven. Alsmede specifieke yoga tijd, beoefenen kleine elementen van yoga gedurende de dag waar mogelijk. Er zijn yoga moves die je kunt oefenen met je bureaustoel, gewoon staan, of tijdens het wachten. Praktijk-en uitademen oefeningen overal en altijd. Sluit je ogen en doe een paar minuten stil te midden van de drukte van alles om je heen gebeurt.
 9. 9
  Verwacht geleidelijke verbetering, geen wonderen. Dagelijkse praktijk zal beginnen om door te stromen in duidelijk veranderingen in je leven, maar het zal niet meteen gebeuren en soms moet je misschien het gevoel dingen gebeuren niet helemaal. Geef het tijd en plotseling zul je beseffen dat je dagelijkse praktijk is nuttig en heeft een positief effect op de rest van je dag. Het lichaam is het gelukkigst met regelmatige oefening en zal goed reageren op uw dagelijkse inspanningen.
 10. 10
  Balans je routine. Als je meer gebruikt om yoga en je bent in de swing van de dagelijkse praktijk, streven naar een evenwicht van de yoga-oefeningen. Yoga expert Christina Brown beveelt waaronder minstens een oefening uit elk van de volgende categorieën:
  • Een vloeiende activiteit die je bewustzijn van de ademhaling verhoogt
  • Een staande houding
  • Een kant
  • Een voorwaartse buiging
  • Een backbend
  • Een draai
  • Een abdominale strengthener
  • Een balans
  • Een inversie
  • Een andere voorwaartse buiging
  • Eindontspanning (Pranayama en meditatie). U kunt ervoor kiezen om zo lang als je wilt in deze laatste stap te besteden.
 11. 11
  Vergeet niet dat de tijd is altijd aan uw kant in yoga. Hoe meer je oefent, hoe beter je zult krijgen, maar in uw eigen tempo, geen tempo door een training handleiding of coach in te stellen. Yoga is een reis, geen concurrentie of verwachting van de prestatie. Het grote ding over yoga is dat je blijven verbeteren door het leven, en de leeftijd heeft niets te maken met het vermogen in yoga. Inderdaad, het beoefenen van yoga dagelijks in uw senior jaar is een doel om naar te streven als het u past, zelfverzekerd, sterk, flexibel, geestelijk en lichamelijk evenwicht, en zelfdiscipline zal houden.
  • Heb een groot probleem niet te maken uit het missen van een dag hier en daar. Het gebeurt, gewoon af te halen van waar u gebleven was. Body geheugen is krachtig, dus laat je lichaam te verlichten in terug zonder dat je geest om het te infecteren met angst over gemiste praktijken!

Tips

 • U kunt genieten van warm water tijdens een praktijk, dit kan inwendige reiniging helpen.
 • Leer om vermoeidheid te overwinnen als een excuus. Je zal meestal worden verjongd door oefening en dit excuus is echt een van de geest over de materie.
 • Als u nieuw bent bij yoga, lees boeken over yoga speciaal geschreven voor beginners. Het is altijd erg nuttig om het doel en de redenen achter afzonderlijke stappen, houdingen en ademhaling te begrijpen, en dit kan je meer dan alleen opvolgen van bevelen inspireren.
 • Overwegen het bijhouden van uw yoga ervaring. Schrijven van eenvoudige updates dagelijks in een dagboek of een soortgelijk document kan dienen als een vorm van motivatie alsook u te voorzien van iets om op terug te kijken over.
 • Klassen kunnen grote motivatie geven voor een beginner, vaak het enkele feit van het samenzijn met anderen zullen u voorzien van de inspiratie om door te gaan.

Waarschuwingen

 • Ken je grenzen.
 • Als u zwanger bent, raadpleeg dan uw arts alvorens een yoga oefening.
 • Bij het ervaren van de menstruatie, voorkomen omgekeerde houdingen, sterke wendingen, en backbends.

Dingen die je nodig hebt

 • Comfortabele yoga kleding
 • Warme ruimte
 • Yoga mat
 • Zachte muziek (optioneel)