Wkenl

Hoe je zelfhypnose voeren

Zelf is een natuurlijk voorkomende gemoedstoestand die kan worden gedefinieerd als een verhoogde staat van gerichte aandacht (trance), met de bereidheid om instructies (beïnvloedbaarheid) volgen.

Stappen

Hoe je zelfhypnose voeren. Ga naar een rustige kamer en zitten in een comfortabele stoel, bank of bed.
Hoe je zelfhypnose voeren. Ga naar een rustige kamer en zitten in een comfortabele stoel, bank of bed.
 1. 1
  Ga naar een rustige kamer en zitten in een comfortabele stoel, bank of bed. Hoewel sommige mensen de voorkeur om te gaan liggen, je bent meer vatbaar zijn om te slapen dan wanneer zitten. Of je zitten of liggen, ervoor zorgen dat u niet uw benen of enig deel van uw lichaam te steken. U kunt in deze positie voor een tijdje en dit kan uiteindelijk op een oncomfortabel.
 2. 2
  Zorg ervoor dat u niet zal worden verstoord gedurende minstens een half uur.
 3. 3
  Sluit je ogen en werken om je geest te ontdoen van alle gevoelens van angst, stress of angst. Wanneer je begint, misschien vind je het moeilijk om niet te denken. Misschien vindt u dat gedachten houden binnendringende. Wanneer dit gebeurt, probeer niet om de gedachten te dwingen. Observeer ze onpartijdig, en dan laat ze wegglippen. Zie Hoe te mediteren voor meer hulp bij deze stap.
 4. 4
  Herken de spanning in je lichaam. Te beginnen met je tenen, stel de spanning langzaam weg vallen van je lichaam en verdwijnen. Stel je voor het vrijmaken van elk lichaamsdeel een voor een beginnen met je tenen en werkt zijn weg omhoog uw lichaam. Visualiseer elk deel van je lichaam steeds lichter en lichter als de spanning wordt verwijderd. Ontspan je tenen, dan is uw voeten. Ga verder met je kuiten, dijen, heupen, buik en zo verder, totdat je elk gedeelte hebt ontspannen, met inbegrip van uw gezicht en hoofd. Met behulp van beeldtaal technieken van iets wat je vindt troost of rustgevend, zoals water (voel het water haasten over je voeten en enkels, reinigen ze van spanning) effectief kan zijn ook.
 5. 5
  Neem langzaam en diep adem. Als je uitademt, zie de spanning en negativiteit verlaten in een donkere wolk. Terwijl je inademt, ziet de lucht terug te keren als een heldere kracht vol leven en energie.
 6. 6
  Waardering voor het feit dat je nu heel relaxed. Stel, je bent op de top van een vlucht van 10 trappen die bij de vijfde stap beginnen te dompelen in water. Stel je elk detail van deze scène van de top naar de bodem. Zeg tegen jezelf dat je gaat naar de trap afdalen, het tellen van elke stap naar beneden, te beginnen bij 10. Stel je elk nummer in je geest. Stel je voor dat elk getal tel je verder naar beneden en een stap dichter bij de bodem. Na elk nummer, zal je voelt dat je verder en verder afglijden naar diepe ontspanning. Als je elke stap te nemen, stel het gevoel van de stap onder je voeten. Als je eenmaal bij de vijfde stap stel en echt het gevoel van de verfrissende koelte van het water en zeg tegen jezelf dat je het stappen in een oase van zuiverheid en reinheid. Als je begint aan de laatste vijf stappen dalen, beginnen te voelen het water steeds hoger en hoger op je lichaam. Je moet nu beginnen om enigszins verdoofd voelen en je hart zal beginnen om een ​​beetje racen, maar merken het en laat enige scrupules over de situatie gewoon wegdrijven in het water.
 7. 7
  Op dit punt aan de onderkant van het water moet je niet echt het gevoel iets, maar een zwevend gevoel. U kunt zelfs het gevoel alsof je spinnen. Zodra u deze staat hebt bereikt moet je overgaan tot uw problemen aan te pakken en beslissen over wat je wilt van waar je bent. (Opmerking: als je geen zin zoals hierboven vermeld, probeer het opnieuw, langzamer met een wil om te begrijpen wat er gebeurt.) Nu beginnen te vertellen wat je doet, zegt het in het heden en de toekomst rustig aan jezelf, of als u zijn het lezen van een pagina. Start om drie dozen beeld te onder het water die je moet te bereiken. Als je eenmaal hebt gevonden de dozen open ze langzaam een ​​voor een en vertellen om jezelf af wat er gebeurt als je de doos opent. Bijvoorbeeld 'Als ik de doos open Ik voel een stralend licht overspoelen me, ik voel het steeds een deel van mij, dit licht is mijn nieuw gevonden vertrouwen dat ik nooit kan verliezen als het nu is een deel van mij' en dan verder op de volgende box. Je moet voorkomen dat het gebruik van verklaringen met negatieve connotatie zoals "Ik wil niet te moe en prikkelbaar." In plaats daarvan, zeggen: "Ik ben steeds rustig en ontspannen." Voorbeelden van positieve uitspraken 'Ik ben sterk en slank, "" I succesvol en positief ben, "en, als je pijn hebt," Mijn rug begint te voelen geweldig. " (Zie Waarschuwing op pijn.)
 8. 8
  Herhaal je statement (s) om jezelf zo vaak als je wilt. 2 of 3 keer moet genoeg zijn
 9. 9
  Zodra u tevreden bent met wat je hebt gedaan en omarmd, zwemmen terug naar de trap en voelen met elke stap die je zet het water steeds lager en lager totdat u nogmaals hebben bereikt dat vijfde stap. Als je eenmaal uit het water en zijn op de zesde stap die je kan beginnen te zwaar voelen of alsof er een gewicht op je borst. Alleen maar wachten op de stap totdat deze passes, voortdurend herhalen van uw bovengenoemde verklaringen. Als het eenmaal loopt verder de trap op het visualiseren van elke stap door zijn nummer, het voelen van de stappen onder je zal jezelf om door te gaan de trap op.
 10. 10
  Als je eenmaal zijn geascendeerd, geef jezelf een paar momenten voordat het openen van je ogen. Misschien wilt u visualiseer jezelf het openen van een deur naar de buitenwereld, doe dit langzaam en stel je het licht dat stroomt door de deur weg, moet dit je ogen open te maken. Neem je tijd opstaan. Vervolgens hardop tegen jezelf zeggen "Wide wakker, klaarwakker" of misschien iets dat je moeder placht te zeggen als ze je wakker in de ochtend als een kind. Dit zal je geest terug in de bewuste toestand.

Tips

 • Sommigen vinden dat verbeelden jezelf in een rustige natuurlijke omgeving zal je geest voldoende ontspannen voor het aftellen. Zo kan je je voorstellen dat je dwalen door een bos, het ruiken van de bomen en het horen van de wind. Als alternatief zou je stel je wandelen langs de oceaan wal en voel het gruis van het zand onder je voeten, het koele water wassen tegen je enkels en de geluiden van de branding.
 • Een andere manier om je spieren te ontspannen is om fysiek gespannen en houdt gedurende tien seconden ingedrukt, je moet voelen, alsook voorstellen dat de spanning te verlaten.
 • Heb je al een idee van hoe u uw suggesties zullen presenteren aan jezelf voordat je gaat liggen en ontspannen zijn, anders kan uw hypnotische toestand te onderbreken.
 • Het schrijven van uw suggesties voordat inductie kan zeer effectief zijn, als een visueel overzicht van wat je kiest om te werken aan kan soms makkelijker onthouden dan ook zorgvuldig samengestelde gedachten zijn.
 • Voor degenen onder u die graag om te mediteren, maar kan niet lang genoeg stilzitten, maar gebruik dit als een vorm van meditatie, maar plaatst een tijdsperiode tussen het aftellen van tien en terug te tellen tot tien.
 • Het helpt vaak om naar een professionele, erkende hypnotherapeut voor een sessie eerst, om te zien hoe het voelt.
 • Als je worstelt, probeer dan een bezoek aan een hypnotherapeut of het kopen van een opname om hypnose te ervaren. Als je het een keer hebt meegemaakt of twee zul je beter leren kennen van de gemoedstoestand u gericht te bereiken.
 • Als je niet kan slapen, nadat je tellen vanaf tien (of naar beneden uw trap), laat je geest in dit aangenaam ontspannen toestand te blijven en houd je ogen gesloten terwijl je ligt en je zal veel gemakkelijker slapen.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het opstaan ​​als je al liggend. Opstaan ​​te snel kan ertoe leiden dat uw bloeddruk te dalen, en je kon gemakkelijk duizelig worden of flauwvallen. (Dit heeft niets te maken met hypnose, het is orthostatische hypotensie.)
 • Hypnose werkt niet altijd meteen aan het werk, kan het nodig zijn om het vaak te herhalen (bijvoorbeeld elke dag voor een maand of meer) om de voordelen te zien. U moet "trainen" jezelf met veel praktijk.

Dingen die je nodig hebt

 • Een comfortabele plek om te zitten of liggen. Gedempte verlichting en de juiste kamertemperatuur.
 • Een rustige omgeving waar je niet gestoord zult worden voor ten minste een half uur.