Wkenl

Hoe kunt u uw ogen uit te oefenen

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons lichaam fit door dingen te doen zoals naar de sportschool, joggen en zwemmen. Maar, wist u dat u uw ogen kan uitoefenen ook? Oog uitoefenen houdt uw ogen gezond en helpen minimaliseren vermoeide ogen.
Merk op dat deze stappen niet zijn bedoeld om uw gezichtsvermogen te verbeteren, maar om uw beste gezichtsvermogen op peil te houden gedurende de dag en het voorkomen van aanzienlijke verdere visie verslechtering.

Stappen

Hoe kunt u uw ogen uit te oefenen. Comfortabel zitten op een stoel.
Hoe kunt u uw ogen uit te oefenen. Comfortabel zitten op een stoel.
 1. 1
  Comfortabel zitten op een stoel. Wrijf je handen tegen elkaar tot ze warm aanvoelen. Sluit je ogen en bedek ze licht met uw komvormige handpalmen. Oefen geen druk uit op uw oogballen. Je neus moet niet worden gedekt. Zorg ervoor dat er geen lichtstralen kan uw ogen invoeren hoewel hiaten tussen uw vingers of de randen van uw handpalmen en neus. U kunt nog steeds andere slepende sporen van kleuren. Stel je voor diepe zwartheid en zich richten op het. Neem diep adem langzaam en gelijkmatig terwijl het denken van sommige blij incident, of visualiseer een scène op afstand. Nadat je ziet niets dan duisternis, verwijder je handpalmen van je ogen. Herhaal de palming gedurende 3 minuten of meer.
 2. 2
  Sluit je ogen strak voor 3-5 seconden. Open ze gedurende 3-5 seconden. Herhaal 7 of 8 keer.
 3. 3
  Masseer je ogen
  • Warm en koud kompres: Soak een handdoek in heet water, en de andere in de kou. Neem een ​​en druk licht het aan je gezicht, met de nadruk op uw wenkbrauwen, oogleden en wangen. Schakelen tussen de twee zoals gewenst, en zorg ervoor om te eindigen met een koud kompres.
  • Full Face Massage: Dompel een handdoek in heet water. Wrijf je nek, voorhoofd en wangen met de handdoek, het vermijden van de ogen. Gebruik dan je vingertoppen om zachtjes masseren je voorhoofd en gesloten ogen.
  • Ooglid Massage: Sluit uw ogen en masseer ze met cirkelvormige bewegingen van je vingers voor 1-2 minuten. Zorg ervoor dat je heel licht op en hebt je handen gewassen schade aan de ogen te voorkomen.
 4. 4
  Druk lichtjes op drie vingers van elke hand tegen je bovenste oogleden. Hou ze daar voor 1-2 seconden, dan los. Herhaal 5 keer.
 5. 5
  Zitten en te ontspannen. Rol uw ogen met de klok mee, dan linksom. Herhaal dit 5 keer, knipperen tussen elke keer.
 6. 6
  Focus op een object in de verte (meer dan 150 voet of 50 meter) voor 10-15 seconden. Dan, langzaam heroriënteren uw ogen op een voorwerp dat dichtbij (minder dan 30 meter of 10 meter afstand) zonder je hoofd te bewegen. Focus voor opnieuw voor 10-15 seconden, en ga terug naar het verre object. Doe dit 5 keer.
  • Probeer zitten ongeveer 6 inch (15 cm) van een raam. Maak een markering op het glas (idealiter een kleine rode of zwarte sticker) op ooghoogte. Kijk door dit merk en concentreren op iets ver weg, dan is je focus aan te passen aan het merk.
 7. 7
  Houd een potlood voor u op armlengte. Beweeg je arm langzaam naar je neus. Volg het potlood met je ogen totdat je niet kunt blijven scherpstellen. Herhaal dit 10 keer. (Een andere benadering is om een ​​object te koppelen aan een opknoping licht string en draai het heen en weer terwijl u probeert om de bengelen in focus te houden.)
 8. 8
  Kijk voor je op de tegenoverliggende muur en doen alsof je het schrijven met je ogen. Hoeft je hoofd niet bewegen. Dit kan in eerste instantie moeilijk lijken, maar met een beetje oefening is het echt leuk. Hoe groter de letters, hoe beter het effect.
 9. 9
  Oefen ritmische bewegingen
  • Bar Swings: Ga voor een hek, tralievenster, of iets anders met een gelijkmatig verdeelde verticale lijnen. Losjes gericht op een verre object aan de andere kant van de staven. Ontspan je lichaam en je gewicht ritmisch van de ene voet op de andere. Houd je ademhaling stabiel en ontspannen. Vergeet niet te knipperen tijdens het uitvoeren van deze oefening. Blijven gedurende 2-3 minuten.
  • Ronde Swings: Focus op een object in de verte die dicht bij de grond. Sway volgens de gebruiksaanwijzing voor Bar Speeltuin. Houd je blik op hetzelfde object, gebruik je perifere visie om je omgeving te observeren als je zwaaien. Blijven gedurende 2-3 minuten.
  • Hoofd Bewegingen: Sluit een oog. Vormen langzaam een ​​figuur 8 met je hoofd. Herhaal voor het andere oog. Blijven gedurende 2-3 minuten.
 10. 10
  Stel je voor dat je staat voor een grote klok. Kijk naar het midden van de klok. Kijk dan op elk uur merk, zonder je hoofd te draaien. Kijk terug op het centrum. Kijk dan naar een ander uur merk. Doe dit minstens 12 maal. U kunt deze oefening doen met je ogen dicht.
 11. 11
  Richten op een object in de verte (zo veel mogelijk) met een lage contrasterende achtergrond. Doe dit voor een paar minuten per half uur of zo.
 12. 12
  Maak omhoog en omlaag oogbewegingen, uitgaande van boven naar beneden. Doe dit 8 keer. Doe dan de kant naar de oogbewegingen, beginnend van links naar rechts. Herhaal deze 8 keer. Zeker niet te dwingen je ogen verder dan ze willen gaan in een bepaalde richting, of loopt u het risico het maken van uw visie erger.
 13. 13
  Eindigen altijd up ofwel met palming of een andere eye ontspanningstechniek.

Tips

 • Knipperend zal ook helpen voorkomen dat vermoeide ogen.
 • Palming is een goede methode om te gebruiken wanneer uw ogen voelen gespannen.
 • Het nemen van korte pauzes uit staren naar een computerscherm te staren naar de afstand van minstens 20 meter gedurende 20 seconden verlicht ook enkele stam.
 • Het is belangrijker om de oefeningen regelmatig te doen dan om ze te doen voor een lange tijd. Zelfs 30-60 seconden van de oogbeweging elk uur is erg behulpzaam. Bijvoorbeeld, wanneer uw computer neemt haar zoete tijd om iets te doen, kunt u proberen het maken van een paar rondjes met je ogen. Zelfs de eerste dag dat je dit doet, moet u merkt dat uw ogen zijn niet zo moe als gewoonlijk aan het eind van de dag.
 • Focus op wat dingen geregeld.

Waarschuwingen

 • Oefen geen druk op je ogen.
 • Doen van deze oefeningen als u contacten dragen kan hen veroorzaken aan zuigkracht aan uw oogbol. Ze kunnen ook bewegen en gevouwen en / of losgeraakte mogelijk geworden, die kunnen zeer ongemakkelijk ook.
 • Was uw handen voor het doen van deze oefeningen om te voorkomen dat irriterende stoffen in je oog.
 • Bij het doen van deze oefeningen, zorg ervoor dat je niet geconfronteerd met iemand, of dat ze weten dat je mee bezig bent oog oefeningen. Anders zouden ze denken dat je gek gegaan.
 • Er is nog nooit een peer-reviewed onderzoek aantonen verbetering in visuele helderheid door oefening geweest. Sommige mensen hebben zwakte in de mogelijkheid om hun ogen of blijken. Je hebt misschien esotropie (eye nature gedraaid in) of exotropia (eye nature bleek). Oefening kan helpen deze voorwaarden.
 • Raadpleeg uw optometrist (oogarts) voordat u een van deze oefeningen. Het laatste wat je wilt doen is het toevoegen verdere spanning op uw ogen, of permanent beschadigen

Dingen die je nodig hebt

 • Potlood
 • Water
 • Oogdruppels (Ogen uitdrogen)