Wkenl

Hoe maak je een beer aanval te overleven

Dus, je net wakker, en er is een beer in je tent. Het hebben van een enorm roofdier dreigende over u is waarschijnlijk een van de meest angstaanjagende ontmoetingen van het leven, en terecht. Overleven van een beer aanval is een leven en dood situatie. Uw voortbestaan ​​afhankelijk is van een snelle beoordeling van de aard van de beer, zijn houding ten opzichte van u en uw bereidheid om te doen wat nodig is om te leven. In het geval dat je ooit ongelukkig genoeg om een ​​beer tegenkomen in een close encounter en de beer lijkt gericht op het aanvallen van je, hier zijn enkele suggesties over hoe te overleven.

Stappen

Hoe maak je een beer aanval te overleven. Identificeer de beer snel na uw ontmoeting.
Hoe maak je een beer aanval te overleven. Identificeer de beer snel na uw ontmoeting.
 1. 1
  Identificeer de beer snel na uw ontmoeting. Weten uw beer heeft enkele invloed op hoe je een aanval te benaderen. Houd in gedachten dat kleur en grootte zijn niet betrouwbaar enige indicatoren van de soort van beer - zelfs die vertrouwd zijn met beren kan een moeilijke tijd bepalen van het verschil tussen een zeer grote zwarte beer en een grizzly hebben. Gemeenschappelijke kenmerken van sommige soorten van beren omvatten:
  • Zwarte beren (Ursus europeanus): Zwarte beren kunnen wegen tussen de 125-660 pond (56kg tot 300kg). De kleur van zwarte beren neiging om variëren van zwart naar blond. Snuit van de beer is meestal lichter van kleur dan het lichaam van de beer; vele zwarte beren zal ook sport een witte vlek op hun keel of borst. De zwarte beer is ongeveer 2-3,5 voet (60-100cm) hoog op de schouder en 4-7 voet (1,2-2,1 meter) hoog bij het staan ​​op zijn achterpoten. Kijk voor dergelijke onderscheidende kenmerken als een strak gezicht, een rechte rug lijn, kleine kop en donker gekleurde korte klauwen.
  • Bruine beren (sub-species "Grizzly" bears) (Ursus arctos en Ursus arctoshorribilis): Bruine beren zijn verspreid over Eurazië en Noord-Europa. Ze wegen tussen de 660 en 1500 pond (300 tot 680kg), met de Kodiak beer zijnde de grootste (rivaliserende de ijsbeer in grootte). Er is discussie over het bedrag van de ondersoort van de bruine beer, maar u kunt meestal rekenen op de onderscheidende kenmerken hieronder vermeld. Grizzly beren kan ongeveer 550-1000 pond (250-450 kg) wegen in het interieur gebieden, terwijl de kust Grizzlies kan een gewicht tot 1500 pond bij piek. (). Nogmaals, kan de kleur overal van zwart naar blond, met de gebruikelijke giveaway is dat de beer heeft zilver-getipt bont dat ziet er "grijze" (of "gestreept met grijze haren", vandaar de naam "grizzly"). Bij het staan, kan een grizzly oplopen tot meer dan 9 tot 12 voet (2,74-3,657 meter) hoog. In bruin, grizzly en Kodiak beren, zoeken naar zulke onderscheidende kenmerken zoals een prominente bult over zijn schouders, schuine rug lijn, een bolle of holle gezicht, grote kop en lichtgekleurde, lange gebogen klauwen.
  • Ijsberen (Ursus maritimis): Male ijsberen kunnen wegen ongeveer 770-1500 kilo (350-680kg), met vrouwen die ongeveer half zo groot. Gevonden in de poolcirkel, heeft deze beer aangepast aan het leven op sneeuw, ijs en in de koude wateren. De grootste aardse carnivoor, schouderhoogte van de ijsbeer is ongeveer 51-63 inch (130-160cm). De gebruikelijke kleur is wit en het lichaam van de beer is meer langwerpig dan die van een bruine beer, met een langere schedel en neus.
  • Voor locaties van verschillende beerspecies, zie "Tips" hieronder.
 2. 2
  Proberen om snel te beoordelen of de beer voordat je wordt verdedigend gedraagt ​​of je aanvalt om haar vrij te maken om voedsel (roof). Dit is nuttig om te weten hoe ver u kunt vertrouwen op het proberen om de beer je niet een bedreiging te overtuigen, zodat ze je met rust laat (door bijvoorbeeld het verhogen van uw maat, lawaaierig, spelen doden, etc.). Aan de andere kant, als je als prooi bent gezien in plaats van als een bedreiging, de beer zal niet stoppen met aanvallen als je dood bent of schreeuwen, dus je zult moeten effectiever defensieve benaderingen die kunnen helpen om te ontsnappen veilig. Typische redenen voor een beer om zich bedreigd voelen zijn de noodzaak om haar jongen te beschermen, bescherming van verborgen voedsel of een karkas en verbazing of verwarring, angst, een indruk die haar de ruimte is binnengedrongen en het blokkeren van haar exit weg. Roofzuchtige gedrag wordt meestal over gebracht door honger en een onverschilligheid voor je menselijke toestand. Een groter percentage van de aanvallen van zwarte beren zijn roofzuchtige in de natuur dan van bruine beren, maar jonge bruine beren en grizzlyberen kunnen zijn roofzuchtige ooit verlaten door hun moeder, als ze leren om voedsel alleen te vinden en is het verleidelijk kan zijn voor de mens als voedsel zien. Vergeet niet dat wat de reden achter een beer de aanval, de beer is gevaarlijk. Hier zijn enkele algemene indicaties waaruit blijkt of de beer reageert hetzij in een defensieve of roofzuchtige manier:
  • Zwarte beer defensieve aanval: De beer die verdedigt zichzelf zal de neiging om swat op je af en proberen te bijten. Echter, ze is minder kans om je hoofd of nek (de kill beet) richten.
  • Zwarte beer roofzuchtige aanval: De beer die honger heeft zal vaak "vindt u" en kunnen u hebt gestalkt. Ze zal gaan voor bijten de nek van je nek en de bovenkant van je hoofd. Zij zal u begrijpen met een "bear hug 'terwijl ze je bijt. Ze zal niet worden afgeschrikt uit voortgezette je aan te vallen.
  • Bruin / grizzly beer defensieve aanval: De beer kan ontvluchten of zij kan een reeks van bluf kosten maken om uw dreigement te testen. De beoogde ferocity haar aanval kan worden bepaald door te kijken naar de positie van de oren. Hoe meer haar oren helling achteruit, hoe ernstiger haar intentie om aan te vallen. Andere indicatoren van een aanval te gebeuren onder haar stijgt aan de achterkant van haar nek en rug en gromt. Wees ervan bewust dat als ze loopt met de wind mee, kan het signaal haar behoefte aan een betere geur van de indringer te krijgen. Als ze je aanvalt, zal ze de bovenkant van je hoofd en de nek van je nek bijten en smash je ruggenmerg met een krachtige poot uithaal.
  • Bruin / grizzly beer roofzuchtige aanval: met dezelfde indicatoren als de defensieve aanval, met toegenomen ernst van haar intentie (bijvoorbeeld bluffen kosten om te zetten in stond haar mannetje en proberen te vegen of bijten). Als ze op alle vier poten, zal agressie in de vorm van swingende haar hoofd van links naar rechts en clacking haar tanden tijdens het openen en sluiten haar mond worden getoond.
  • Ijsbeer: ijsberen zijn meestal honger en zijn gevaarlijk. Het is al eeuwen bekend dat ze mensen aanvallen en ze kunnen stalken een mens al eeuwen. Zij zullen u bijten in het hoofd. Stel dat de aanval is roofzuchtige en dat de beer niet zal stoppen met aanvallen je.
  • Elke soort van beer in uw kamp of nog erger, in je tent: Deze beer, ongeacht de soort, is het meest waarschijnlijk roofzuchtige en je moet snel handelen om jezelf fysiek te verdedigen. Doe niet alsof prooi - kalm blijven en terug te vechten met alles (en iedereen) in de tent. Als je een beer Uw camping kijken opmerken, contact opnemen met de bevoegde autoriteiten onmiddellijk.
 3. 3
  Ongeacht of je wordt aangevallen voor afbraakprijzen of defensieve redenen, een beer is gevaarlijk wanneer hij besluit om aan te vallen. Echter, de nummer een coping mechanisme is om een ​​helder hoofd te houden, dus vooral, raak niet in paniek. Als je in paniek raakt, zal je geest leeg te gaan en je kan als een prooidier van angst, die je leven kan in gevaar brengen reageren, puur. Enkele belangrijke dingen om u te helpen in eerste instantie onder meer:
  • Probeer om jezelf groter dan je werkelijk bent verschijnen. Houd je armen boven je hoofd en misschien een beetje wijder uit elkaar spreid je benen (maar niet om zo onbalans jezelf). Je kan ook je jas te verhogen boven je hoofd om de indruk van grotere hoogte geven, maar beslist beseffen dat deze minder bescherming op je lichaam kan betekenen moet de beer je plotseling te vallen en je kan het niet terug op snel genoeg. Gebruik niet je jas als dat betekent dat het verwijderen van een rugzak (zie volgende).
  • Als het dragen van een rugzak, laat het op. Het is iets meer bescherming dan zonder een, vooral als je nodig hebt om "dood te spelen" (zie volgende stap).
  • Vermijd elk oogcontact - oogcontact kan door een beer wordt gezien als een bedreiging en kan een lading of herhaalde aanvallen uitlokken. Op dezelfde manier, nooit uw ogen van de beer in het algemeen - weet wat hij aan het doen is te allen tijde.
  • Ruis kan wel of niet erger maken. Kleine beren, waaronder zwarte beren, kunnen bang weg met lawaai. Sommige mensen geloven metaalachtig geluid afschrikt beren omdat het "niet natuurlijk" en er zijn gedocumenteerde voorbeelden van beren weglopen van kletterende metalen geluiden. Echter, kan elk geluid effectief zijn als het gaat om werken helemaal. Wees ervan bewust dat grotere beren, waaronder grote zwarte beren en ijsberen, zijn vaak gewoon meer nieuwsgierig gemaakt door lawaai in deze situatie en kon goed komen in de richting van het geluid (dat wil zeggen, u) om het te controleren.
  • Gebruik 's nachts een sterke zaklamp of koplamp te lichten schijnen in de ogen van de beer, vooral als een beer verrast u in uw kamp of tent. Zelfs een flitser van de camera kunnen tijdelijk blind een beer bij weinig licht of het donker.
  • Vermijd plotselinge bewegingen en nooit opraken. Dieren die jagen prooi voor een levende reageren op beweging en actief trips een aangeboren reactie op achtervolging in te zetten totdat gevangen. Een beer is in staat om te draaien meer dan 40 mph (64 km / h), dus niet noties van outrunning de beer haven!
  • Ook nooit verstoppen in iets zo dun als een tent. De beer zal niet misleiden door te denken dat je hebt verdwenen en tot zinken brengen af ​​te verbergen kan heel goed leiden tot het roofdier instinct om te foerageren houden voor u.
  • De gemeenschappelijke adviezen over het beklimmen van een boom is - Niet doen. Dit komt omdat beren (vooral zwarte beren) bomen kan klimmen zeer snel. Een boom te klimmen hoewel, zou het verhogen van uw kans op overleven als de bestrijding van een grote beer, als een grizzly beer. Maar sommige Grizzlies kan ook klimmen,. Het kan ook nuttig zijn wanneer een beer is bluf opladen, als het kan aangeven om de beer dat je niet een bedreiging. Maar als je klimmen in een boom, zorg ervoor dat de beer is niet sterk genoeg om de boom te vallen over te maken, en dat je voldoende tijd om te klimmen hoog genoeg dat de beer niet bij je kunnen komen als hij staat op zijn achterste benen hebben (die hij kan snel doen). Echter, als je aangevallen door een zwarte beer (tenzij hij is erg groot) of een kleinere beer, niet een boom te klimmen, omdat ze heel gemakkelijk kunnen klimmen. In dit laatste geval, als je merkt dat je gedwongen om een ​​boom te klimmen, klimmen zeer hoog op een punt waar zelfs een kleine £ 300 beer niet kunnen gaan zonder breuk van de takken.
  • Proberen om wat afstand tussen u en de beer te creëren - afstand is uw bondgenoot, terwijl je jezelf verdedigen. Met blote handen, het ontbreekt u aan een veilig genoeg bereik om de beer schaden zonder hem nadelige gevolgen voor u nog sneller. Doe je best om iets te groot zetten tussen u en de beer, zoals een boom of een rots.
 4. 4
  Deal met een beer lading zo rustig mogelijk. Sommige kosten zijn tests of bluffs om te zien wat je doet, als er iets. Ook al is het moeilijk, probeer dan om perfect stil te staan ​​en staan ​​uw grond als een beer wordt opgeladen u. Sommige beren zullen verbijsterd door het gebrek aan beweging en stoppen met u overweegt als een bedreiging. Echter, worden klaarmaken zelf voor een aanval, zoals het voorbereiden van pepperspray of stokken, etc. tijdens de lading. Geen gebruik van de spray of raakte de beer, tenzij u zeker weet dat de beer aanvalt - sommige beren maken een aantal bluf kosten alvorens te beslissen dat je niet de moeite waard en je zou niet willen onnodig wekken toorn van de beer toen ze misschien gewoon groeien vervelen en dwalen weer af.
  • Na een bluf lading, praat zachtjes, wuif je handen langzaam boven je hoofd en rug langzaam weg.
  • Als de bruine beer of grizzly roughs je een beetje, blijf vlak en stil. Echter, als hij begint aan je wonden likken, stoppen met spelen dood, de beer wordt steeds serieus over te schaden (eten) en je nodig hebt om terug te vechten.
 5. 5
  Exploit mogelijke beer zwakheden. Er zijn een paar dingen die je kunt proberen om dat te doen is de kans van u met succes het aanvallen van de beer zou kunnen verminderen. Ten eerste, probeer jezelf te verdedigen op een steile helling of rang; daarbij, kunt u ervoor zorgen dat elke beer zal in ieder geval een moeilijke tijd rechtop, waardoor zijn volle gewicht kracht (vanuit een staande positie te verminderen, kan een beer alleen maar ten goede komen van het gebruik van zijn eigen gewicht om je kwaad). Merk op dat aanvallen van de zijkant kan het moeilijk zijn voor de beer om goed te zien (beren 'nekspieren en kaak structuur maakt het moeilijk voor hen om hun nek gemakkelijk te draaien, hun kijkgedrag bereik beperken van de zijkant), dus je zou kunnen nemen voordeel van deze optie als het gaat om slagen. Maar wees ervan bewust dat een beer waarschijnlijk zullen aanvallen horizontaal als goed, die uw eigen horizontale stakingen kunnen remmen.
  • Beren, voor zover wetenschappers kunnen bepalen, hebben zo goed gezichtsvermogen als mens. Hoewel dit kan verslechteren met de leeftijd (als bij mensen), vertrouw niet op vermeende slechte ogen als een verdediging methode (namelijk niet spelen verstoppertje in het volle zicht van de beer).
 6. 6
  Met wat je hebt vechten. Als je alles hebt geprobeerd en de beer is nog steeds invloed op je neer, je leven is in ernstig gevaar en je moet doen wat je kunt om te overleven. Bereiken voor wat je kunt om te vechten met. Stokken, vuil, rotsen, etc. kan in de ogen van de beer worden geworpen, prikte in zijn ogen, of kan worden gebruikt om hem te raken over de snuit (een zeer gevoelig onderdeel van een beer). Zorg er wel bij het ophalen van dergelijke voorwerpen, zoals u zult waarschijnlijk in de verleiding om te hurken of bukken, die kan je lijkt nog kleiner en je zou het zicht van de acties van de beer te verliezen als je het oppakken van de items. Bij het verdedigen van jezelf, in je hoofd, dat voor elke verdediging tegen de beer te werken, moet je snel zijn, moet je proberen om je afstand te vergroten, worden agressief en je moet proberen om de kracht van de beer (de kracht van de beer staking) te voorkomen, in die volgorde van belangrijkheid.
  • Doe een straight-line/gut kick als je moet / kan. Rechte lijn kicks kan effectief zijn - dit is het soort van kick uitgevoerd door politie toen schenden van een deur. Staking snel en trek je been weer snel voordat de beer heeft een kans om swipe je innerlijke dij (als de beer erin slaagt om dit te doen, bent u effectief ontwapend). Als op een heuvel echter beseffen dat als de beer lager is dan u, zal hij zijn aanval te leiden met zijn hoofd wegens de moeilijkheden van staande, dus je zult moeten om de kick dienovereenkomstig richten.
  • Een draag nek, schedel en stijve kaakspieren kan worden gebruikt als weerstand. Als dit juist gebeurt, kan een kick landde op het gezicht bloeding als gevolg van resistentie van de beer veroorzaken, wat kan leiden tot een whiplash.
  • Als ponsen een beer, zich bewust zijn van hoe nutteloos dit kan zijn en hoe het u kan brengen een geweldige deal. Een punch meestal werkt alleen als regelrecht landde op de neus van de beer. Waar mogelijk, te vermijden ponsen omdat het blootstelt je erg kwetsbaar armen en handen.
  • Waar je kunt, staking en bewegen bergop, staking en bewegen bergop. Logeren bergop kan u meer van een kans om genoeg schade toebrengen aan de beer om u een kans om te ontsnappen te geven.
  • Bescherm jezelf boven alles. Wees ervan bewust dat je een staking niet kan nemen. De grote jat van een beer zijn bekend om elanden en herten te doden in een beweging, je zal waarschijnlijk niet anders vergaan. Gebruik je rugzak als een schild, dingen gooien naar de beer, net als je rugzak, camera, boeken, schoenen en fles drank, bij voorkeur richten op gevoelige gebieden van het gezicht van de beer.
  • Als je de beer geraakt hebben of deed hem pijn, erkennen dat de beer zie je als een voortdurende dreiging. Hij zal ofwel weglopen of blijven zijn aanval tot hij zijn vermeende dreiging is verwijderd.
 7. 7
  Trek uw pepperspray en gebruik het. Deze stap is te onderscheiden van de vorige omdat je misschien geen spray (niet iedereen is het eens met sjouwen rond wat in feite een chemisch wapen vereisen zorgvuldige behandeling en die wordt geleverd met een behoorlijk prijskaartje en verslechtert snel) en ook omdat je hoeft te weten hoe het goed te gebruiken voor het effectief te zijn. Het eerste ding is om te begrijpen dat pepperspray is een afschrikmiddel alleen en kan woede een beer te verhogen, zodat zij niet wordt behandeld als je enige reactie op een aanvallende beer. Ten tweede, pepperspray moet toegankelijk zijn. Als het verscholen aan de basis van je rugzak, zal u geen tijd om het te halen. Gebruik het alleen als je het kan krijgen snel en gemakkelijk - de snelheid van uw reactie zaken bij het gebruik van pepperspray.
  • Gebruik pepperspray op het moment van de aanval.
  • Weet het bereik van de pepperspray je hebt (het is meestal 20 tot 30 feet/6-9 meter). Hopelijk heb je een grote container met een goed bereik, om te helpen houden afstand tussen u en de beer.
  • Controleer de windrichting. Het zal niet doen je geen goed om de beer spuiten alleen voor de spray mist u in plaats daarvan te hebben. Als de wind waait naar u, moet u naar een betere positie, zorgvuldig. Ook, als het regende, de spray kan niet effectief zijn als het zal wassen snel af.
  • Volg de instructies van de fabrikant. Je nodig hebt om de instructies te lezen voordat je in Bear Country. U zult geen tijd te lezen van hen met een beer dansen om je heen. Verschillende straalsoorten merken kunnen anders werken, of nieuwe verpakkingen kunnen verschillende eisen hebben van wat je gewend bent, en je moet dit van tevoren weten.
  • Richt de pepperspray bij de beer, zodat het zal een mist of kegel wolk in de precieze plaats waar de beer is gericht op het aanvallen vormen. Spuiten zodra de beer opladen je is ongeveer 40 voet (12 meter) naar u toe, in afwachting van de komst van de beer en schreeuwen tegelijk.
  • Verwacht een reactie - de beer zal directe, intense pijn ervaren van prikkende ogen en waarschijnlijk zal ondervinden ademhalingsmoeilijkheden. Een boze gedesoriënteerd beer zal waarschijnlijk nog steeds achter je aan komen, dus niet te lang als de spray je een kans om weg te komen heeft gegeven.
  • Als je de pepperspray vergat, gebruik geen afweermiddel je hebt; zelfs muggenspray kunnen prikkende ogen in een snuifje veroorzaken. Echter, vertrouw niet op enige andere vorm van afstotende dan pepperspray als uw anti-bear arsenaal, omdat zij over het algemeen geen invloed op alle te maken, gebruik van hen is een laatste wanhopige wanhoopsdaad.
 8. 8
  Denk aan de betrokkenheid van die u vergezellen. Omgaan met een aanvallende beer toen in een groep verdient vermelding. Het kiezen om te wandelen, joggen of hardlopen, kamperen of tijd doorbrengen in bear land alleen is niet per se verstandig want er is vaak de veiligheid in aantallen. Dit is de reden waarom veel nationale / state / provinciaal park autoriteiten in de Europa en Canada adviseren dat sommige paden alleen kan worden genomen wanneer in een groep van zes of meer personen. Als je geconfronteerd wordt met een beer die wil je aanvallen en je bent met metgezellen, kunnen ze een belangrijke rol spelen bij het afschrikken van de beer. Meer mensen betekent meer lawaai en een indruk van te veel aanvallers tegenover de beer zal vaak een einde maken aan alle gedachten van een aanval. Als er maar een paar van jullie samen, zeggen twee of drie, de beer kan niet worden zo geïntimideerd en kunnen nog steeds proberen aan te vallen. Echter, het voordeel dat met reisgenoten is dat je elkaar kunnen beschermen. Bijvoorbeeld, als je alle drop down en spelen dood en de beer zijn klauwen een van jullie, kan de andere metgezel beginnen porren ogen van de beer en het sproeien van de beer om hem om af te stappen. Als een beer je aanvalt en je bent met andere mensen in staat om verantwoord te helpen, probeer dan het volgende:
  • Blijf duidelijk te communiceren met metgezellen toen aangevallen door een beer. Vertel elkaar wat je gaat doen als zowel geruststelling en zekerheid van de acties. Blijf kalm en probeer niet te schreeuwen, tenzij het is een deel van je geluid strategie.
  • Vermijd het verlaten van een persoon alleen met de beer. De strategie moet bij elkaar blijven zoveel als mogelijk, te helpen verhogen van de indruk van een groep die is moeilijk om deel. Voorkomen dat alleen een persoon die kon worden uitgekozen voor de aanval.
  • Een persoon kan sticks, vuil, enz. te verzamelen terwijl de andere persoon schreeuwt de beer om hem af te leiden.
  • In het bijzonder, te beschermen jong of kwetsbare mensen. Doe je best om kinderen of paniek personen die een deel van uw groep te vormen beschermen. Houd ze dicht, zodat de beer hen niet zien als een gemakkelijke keuze en doe je best om hen gerust te temperen angst of paniek reacties.
 9. 9
  Ontsnappen zodra het veilig is om dat te doen. Zoals eerder gezegd, niet ooit uitgevoerd. Als je een beer genoeg hebt verwond aan haar tijdelijk te stoppen in haar tracks, lopen zo snel als je kunt, kop in een richting weg van haar en in de richting veiligheid. Houd iets defensieve in je handen, zoals vuil, pepperspray, stokken, enz., voor het geval je nodig hebt om gebruik te verdedigen jezelf weer in een handomdraai. Proberen weg te bewegen geruisloos zodat niet nog meer aandacht te trekken. Het is waarschijnlijk dat je zal zijn in shock, maar doen wat je kunt om terug te gaan naar een veilige plaats.
  • Wanneer steun uit de buurt van een beer, dus tegenover de beer, zodat u kunt blijven om de beer te kijken. Spreken in een lage monotone, als om de beer (en waarschijnlijk uzelf) gerust te stellen.
  • Als je in het Noordpoolgebied, proberen om terug te gaan naar een voertuig of onderdak waar mogelijk. Helaas, blijft u een duidelijk doel, terwijl blootgesteld tegen de uitgestrekte sneeuw. Bovendien, een ijsbeer heeft een scherp gevoel van geur (ze kunnen vinden van een begraven zeehondejong tot 2 kilometer!).
 10. 10
  Wees realistisch. De tips in dit artikel zijn enkel dat - suggesties. Er is niet een checklist voor het overleven van een beer aanval en wat hier wordt verricht zijn generalisaties getrokken uit een verscheidenheid van bronnen op basis van de mensen zelf beer tegenkomen ervaringen. Geen van deze benaderingen zijn garanties van overleven in een toekomstige beer tegenkomen, zoals hoe een beer zal reageren hangt grotendeels af van de context, over hoe u (en eventuele begeleiders met u) reageren en eigen redenen van de beer, die pas zal blijken als uw personal beer ontmoeting ontvouwt. Bovendien beren zijn erg sterk. Toch weten hoe andere mensen hebben overleefd informeert u dat het mogelijk is om een ​​beer tegenkomen overleven. Boven alles, altijd voorbereid en proberen kalm te blijven, het zijn in bear land draagt ​​de verantwoordelijkheden die je moet kennen, voordat het invoeren.
  • Houd vrees in perspectief te dragen; na het lezen van een artikel als dit, zou je denken beren zijn uit op je krijgt. Over het geheel genomen, zijn ze niet, getuigd van het feit dat de beren hebben ruime mogelijkheden om mensen die ze niet voor kiezen om handelen te vallen. Beren naast elkaar bestaan ​​vreedzaam in de meeste gebieden en de weinige schurkenstaten beren die ervoor zorgen dat problemen worden meestal snel behandeld door de betrokken autoriteiten. U kunt vreedzame coëxistentie helpen met beren door hen niet voeden (om voedsel-conditioning te voorkomen), niet hen aanmoedigen in uw leefruimte, ze niet provoceren en door het verspreiden van de boodschap over hoe u veilig te blijven rond beren. Preventie werkt beter dan genezen - Volg altijd de manier om ontmoetingen met beren of krabbelen goed voordat het verandert in een aanval. Vergeet niet dat de meeste beren confrontatie zal waar mogelijk te voorkomen.

Tips

 • Net als mensen, beren voorkeur aan de manieren van de minste weerstand. Vandaar paden trekken hen, dus wees alert, zelfs wanneer volgende paden.
 • Manieren om te voorkomen dat je aangevallen door een beer onder andere:
  • Wandelen, wandelen of joggen met anderen, bij voorkeur een grotere groep.
  • Koken nooit in je tent of laat eten in; nooit een zeer aromatische punt achter in een tent, zoals tandpasta of deodorant.
  • Vermijd ruiken als een snoepwinkel toen in bear land. Laat de parfums, aftershave en body lotions voor stedelijke slijtage plaats.
  • Geef nooit beren; Deze voorwaarden hen om de mens te zien als voedsel providers en het is een kleine stap naar het zien van de mens als voedsel.
  • Altijd rapport draagt ​​gevangen kijken campings en menselijke bijeenkomsten.
  • Niet wandelen, joggen of wandelen in bear land 's nachts.
  • Maken veel lawaai wanneer in bear land, tot verrassende een beer te voorkomen.
  • Leiband honden, ze kunnen krijgen in een gevecht met een beer en het is een van de hond zal nooit winnen.
  • Nooit spuiten pepperspray op tenten, kleding, etc. Als je dat doet, het fungeert als een lokstof voor beren! Het residu ruikt naar voedsel, dus het is logisch dat deze beren kunnen trekken wanneer niet daadwerkelijk op hen gespoten in de verdediging.
 • Veel beren zijn niet bezorgd over bebouwde, ontwikkelde gebieden. Als er voedsel aantrekken van hen, zullen ze er zijn, je kunt gewoon niet heb ze gezien, want ze zijn heel geheimzinnig. Als een bezoek aan een plaats die bekend staat om zijn beren, praat met bewoners over de veiligheid.
 • Jezelf te kijken sterk. Hoe sterker je bent en hoe harder je bent misschien de beer af te schrikken.
 • Het wordt aanbevolen dat als je gaat in bear land dat je repeteren wat je zou doen als je deed tegenkomen een beer. Repetitie maakt de menselijke geest te erkennen dat er een reeks van dingen te herhalen zonder na te denken (bijvoorbeeld, blijf rustig, vermijd oogcontact te maken, maak je groter lijken, zachtjes heen stap zonder stromend, etc.) en als je dat doet ga leeg met angst, je op zijn minst lichaam herinnering van wat te doen, dat is zowel verstandig en meer kans om je overlevingskansen te vergroten. Krijg wat vrienden om te helpen met deze repetitie van een beer tegenkomen, voordat u gaat op het parcours.
 • Het gebruik van een vuurwapen is iets dat weinig mensen willen doen, of zelfs weet hoe dat te doen. Het is een mogelijkheid alleen voor degenen die weten wat ze doen en in die unieke situaties waarin de alternatieve (niet hebben van een vuurwapen) dodelijk kan bewijzen. Die werken in afgelegen gebieden, zoals biologen, olie ontdekkingsreizigers, onverschrokken remote wandelaars, etc., kan psychologisch worden getroost door het hebben van een vuurwapen. Mocht u dit pad kiest, weet hoe het vuurwapen te gebruiken, moet het gemakkelijk bereikbaar en alleen maar hun toevlucht tot het als er geen andere keuze. Volg alle voorschriften in verband met vuurwapens en natuurbescherming, het gebruik van een vuurwapen mag slechts een daad van provocatie of wreedheid in zelfverdediging en niet. Realiseer je dat vuurwapen gebruik heeft zijn eigen gevaren en mishandelen men kunnen blijken dodelijker dan alle mogelijkheden voor een beer aanval.
 • Beren komen elk moment van de dag of nacht, je bent geen veiliger gewoon omdat het overdag. Echter, beren liever dageraad en schemering over de middag foerageren. En wandelen in de nacht is niet aangeraden in bear land - beren kan over zijn en je niet kunt zien, het verhogen van het potentieel voor een ongewenste abrupte vergadering.
 • Bear locaties:
  • Zwarte beren zijn inheems in Noord-Europa. Zij geven de voorkeur beboste gebieden. In het Europa, zijn ze te vinden in beboste gebieden in het grootste deel van het noordoosten, Noord midwesten, de Rocky Mountain regio, de westkust en Alaska.They lijken te breiden hun assortiment of stabiel blijft wanneer zij reeds gevestigd in de Europa. In Canada, zijn zwarte beren gevonden in de meeste provincies, hoewel ze zijn uitgestorven op Prince Edward Island. De zwarte beer wel bestaat in enkele delen van Mexico, maar het is bedreigd. Er zijn ongeveer 50 zwarte beren voor elke grizzly, maar elke soort is verantwoordelijk voor ongeveer een half elk van alle beer doden, wat betekent dat grizzlyberen gevaarlijker zijn dan zwarte beren algemeen.
  • Bruine beren als semi-open land, vaak in bergachtige gebieden, en zijn te vinden in Eurazië en Noord-Europa - ongeveer 95% van de bruine beren in Noord-Europa zijn in Alaska, met de overgebleven bruine beren langs en in de Rockies, in de westelijke Great Plains en langs de bovenste westkust (grizzly beren zijn te vinden in het binnenland en de kust). In Europa zijn er een aantal bruine beren in de Pyreneeën (sterk bedreigd), en bruine beren zijn ook te vinden in Zweden, Finland, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Slowakije, Slovenië en Rusland.
  • En ijsberen, volledig aangepast aan sneeuw en ijs, zijn te vinden in de poolcirkel.
 • Als je een beer uw camping te kijken, maken veel lawaai om te proberen en haar afschrikken. Rapporteren de zaak om relevante autoriteiten onmiddellijk, als de beer kan worden stalking.

Waarschuwingen

 • Provoceren nooit een beer. Vecht nooit een beer om iets te bewijzen. Beren verminken en te doden met gemak. Allemaal hetzelfde, de meeste beren willen een confrontatie met de mens te voorkomen, dus mits je hebt gemaakt uw aanwezigheid vooraf bekend, hebben niet de beer vluchtweg afgesneden of gedreigd haar welpen, en heb haar niet, je kansen uitgelokt niet aangevallen zijn veel beter.
 • Pepperspray verslechtert in kracht; controleren door schudden van de bus (2-3 klotst betekent dat het goede, blijvende klotsende betekent dat het gehad) en controleer de uiterste gebruiksdatum voordat u naar land dragen.
 • Wees ervan bewust dat de beer prooidrift zijn vermogen om zijn eigen pijn en / of de bedreiging u vormen om hem te onderscheiden kunnen overwinnen.
 • Probeer niet om uw spullen op te slaan. Het kan altijd worden vervangen, terwijl je niet kunt zijn.
 • Bijna alle kleine beren kunnen klimt bomen. Grotere beren zijn bekend om hen knock down.