Wkenl

Hoe maak je een koorts pauze maken

Koorts is de verheffing van lichaamstemperatuur boven een normaal bereik. Koorts kan aangeven dat er een ernstig medisch probleem en is het lichaam poging om virussen of bacteriën die stellen dat probleem te bestrijden. De meeste koortsen zijn mild, of minder dan 103 graden F (39,4 ° C). U kunt veilig behandelen van een lichte koorts thuis. Het breken van een koorts vereist meestal de inname van vloeistoffen, rust, en over-the-counter medicatie.

Stappen

Hoe maak je een koorts pauze maken. Neem de temperatuur van de getroffen persoon.
Hoe maak je een koorts pauze maken. Neem de temperatuur van de getroffen persoon.

Deel een: algemene tips voor het breken van een koorts

 1. 1
  Neem de temperatuur van de getroffen persoon. Volwassenen kunnen hun temperatuur op te nemen via de mond of anus met behulp van geschikte thermometers. Voor zuigelingen en peuters, is het best om rectale metingen te nemen.
  • Normale lichaamstemperatuur varieert 98-100 ° F (36,6-37,7 ° C). Als de gemeten temperatuur lager is dan 102 graden F (38.8 ° C), heb je waarschijnlijk niet nodig om medicijnen te gebruiken om uw koorts te breken.
  • Als uw temperatuur tussen 102 en 104 graden F (38.8 tot 40 graden C), begint een regime van koorts verminderen van medicijnen.
  • Als uw temperatuur boven de 104 graden F (40 graden C), op zoek gaan naar medische hulp. Een koorts boven de 104 graden is abnormaal en kan medische interventie vereisen.
 2. 2
  Voldoende drinken om uitdroging te voorkomen. De meeste koortsen hoeft alleen een beetje tijd en veel water te breken. Vergeet niet dat koortsen zijn uw lichaam de natuurlijke afweermechanisme, dus het betekent dat je lichaam terug vecht.
  • Drink minstens de medisch-aanbevolen dagelijkse gemiddelde. Volwassen mannen zijn meestal geadviseerd om 13 kopjes (3 liter) water per dag te drinken. Volwassen vrouwen wordt aangeraden om 9 kopjes (2,2 liter) water per dag te drinken.
  • Als u braken of diarree ondervinden in aanvulling op uw koorts, wilt u misschien overwegen om meer gehydrateerd dan normaal. Gevallen zoals braken en diarree leech extra vocht uit je lichaam.
 3. 3
  Gebruik de laagste dosering van ibuprofen en / of paracetamol. U kunt zowel medicijnen kopen over de toonbank. Volg de aanwijzingen zoals vermeld op de verpakking. Geen aspirine geven tot kinderen onder de leeftijd van 18. Aspirine bij kinderen is gekoppeld aan een gevaarlijke aandoening genaamd Reye-syndroom, waarbij kinderen last heeft van ernstige hersenbeschadiging en leverfunctie problemen.
 4. 4
  Rest zoveel mogelijk. Maak jezelf niet uit te oefenen; proberen slapen om uw immuunsysteem lading laten up en schoppen in de versnelling. Symptomen zullen draaglijker als je niet bewust.
 5. 5
  Voed een koude, verhongeren koorts. Ooit gehoord van het gezegde? Nou, zou het waar zijn. Probeer niet te veel voedsel te eten tijdens een koorts, stok met duidelijke, gezonde vloeistoffen. Vraagt ​​u zich af waarom?
  • Sommige besmettelijke organismen gebruiken levering van zink en ijzer van het lichaam om te overleven. Het menselijk lichaam kan zink en ijzer in te sturen ondergedoken om deze reden, waardoor extra voedingsstoffen rijk aan zink en ijzer een slecht idee voor een koorts.
  • Als de persoon met koorts wil of nodig heeft voedsel, iets wat saai en vol met vloeistof, zoals kippensoep, is waarschijnlijk de truc doen. Zie hieronder voor andere koorts-verlichtende voedingsmiddelen, die in matiging kan worden geconsumeerd.
 6. 6
  Raadpleeg een arts als bijkomende symptomen oppervlak. Aangezien koorts vaak een teken van een belangrijke medisch probleem kan zijn, als je niet in staat om uw koorts te verminderen of het erger wordt, onmiddellijk een arts raadplegen. Bepaald probleem symptomen zijn:
  • Persoon voelt erg warm, maar is niet meer zweten.
  • Persoon heeft hiv / aids, hart-en vaatziekten, kanker, of diabetes.
  • Persoon heeft een stijve nek, is gedesoriënteerd, of niet begrijpt wat er gaande is.
  • Persoon huiduitslag, blaren, of andere irritatie van de huid op de armen of benen.
  • Persoon heeft ernstige pijn in de onderbuik.
  • Persoon heeft een ernstige keelpijn, ernstige zwelling van de keel, en pijn in de oren.

Deel twee: huismiddeltjes

 1. 1
  Gebruik koud water in uw voordeel. Als u wilt een koorts te breken, moet je eerste stap waarschijnlijk de kracht van water. Pak een schone doek, laten weken in koud water, wring hem uit, en van toepassing zijn op je voorhoofd als een soort koud kompres. Ververs elke 10 tot 20 minuten, of zoals gewenst.
  • Wikkel vochtige sokken rond de enkels. Een andere handige truc om te proberen. Get some schone katoenen sokken, week ze in koud water, wring ze uit, en gelden voor enkels.
  • Teken een lauw bad. (Optioneel:. Toevoegen Epsom zouten, die kunnen helpen verheffen humeur door het stimuleren van serotonine, een stemming heffende chemische stof in de hersenen) Hop in en ontspannen als het water begint te koelen.
  • Zet een icepack onder je arm of onder je lies. Het zal ongemakkelijk zijn op het eerste, maar het moet verlichting bieden na de eerste schok verdwijnt.
 2. 2
  Eet een ijsje. Ijslolly's zijn de lievelingen van kleine kinderen over de hele wereld. Maar ze zijn ook een effectieve manier om een ​​koorts te breken. Kijk voor fruit ijslolly die meestal water in plaats van een kleverige, sacharine oplossing bevatten.
 3. 3
  Drinken thee. Het lijkt misschien contra-intuïtief om warme vloeistoffen drinken om koorts te breken, maar het drinken van thee kan ertoe leiden dat u te zweten, of je poriën om openlijk te kort, waardoor je lichaamstemperatuur te verlagen. Bovendien, theeën bevatten kruiden die nuttig zijn bij het bestrijden van het virus of de bacterie kan zijn. Hier zijn een aantal theesoorten te proberen:
  • Catnip thee. Hoewel kattenkruid maakt katten van nature speels, het heeft een heel ander effect op mensen, als een natuurlijk kalmerend middel. Bovendien, kattenkruid helpt bij de spijsvertering en serveert en een natuurlijke koorts reducer.
  • Echinacea tinctuur of thee. Echinacea is een natuurlijke anti-inflammatoire, heeft een anti-schimmel eigenschappen, en kan helpen om het immuunsysteem van het lichaam. Als u niet thee te hebben en je hebt echinacea extract, probeer dan een tinctuur.
  • Sla thee. Breng een pan water aan de kook en giet dit over een hele krop sla in een warmte-safe kom of pan. Laat de sla steil in de thee gedurende 15 minuten voordat u. Voeg zoetstof om de vloeistof indien nodig.
  • Raisin thee. Plaats 1 kopje rozijnen en 7 kopjes water in een grote pan. Breng aan de kook. Draai het hoofd aan de kook en verwarm tot vloeistof met een derde heeft verminderd. Haal van het vuur, stam vloeistof en drinken als koel genoeg te proeven. Verbruiken 1/2 kopje per keer.
 4. 4
  Eet verse ananas. Verse ananas heeft natuurlijke anti-inflammatoire eigenschappen, naast dat een enzym bevat dat helpt bij de spijsvertering, bromelaïne. Ananas kan helpen verminderen koorts, vooral als vers geconsumeerd. Zijn natuurlijke sappen helpen hulp in hydratatie.

Tips

 • Raadpleeg een arts als u een van de volgende symptomen, terwijl je koorts hebt: uitslag, pijn op de borst, herhaaldelijk braken, zwelling op de huid die is warm en rood, stijve nek, zere keel, verwardheid, of koorts langer dan een week duurt.
 • Sommige koorts zijn het gevolg van overbelasting of abnormaal warm weer. Deze soorten koortsen niet reageren op ibuprofen of paracetamol. Bellen voor medische hulp. Verwijder de persoon kleren en probeert het lichaam te koelen.
 • Koorts is een symptoom van verschillende ziekten waaronder: virale of bacteriële ziekten, bloedstolsels en schimmelinfecties. Koortsen kan ook door drugs veroorzaakte.

Waarschuwingen

 • Als u probeert om het lichaam te koelen met koude kompressen, kan dit leiden tot rillingen die uiteindelijk verhoging van de lichaamstemperatuur als de koorts wordt veroorzaakt door een infectie.
 • Vermijd het behandelen van koorts met aspirine. Grote doses kunnen giftig voor volwassenen zijn en leiden tot het syndroom van Reye bij kinderen.
 • Paracetamol mag niet worden gebruikt door mensen met leverfalen of die gebruik maken van alcohol zwaar.
 • Zorg ervoor dat u de juiste dosering te volgen en te kopen ibuprofen en paracetamol voor kinderen wanneer u medicijnen om koorts te breken voor zuigelingen, peuters en jonge kinderen te geven.
 • Zelden voorkomende bijwerkingen van koorts-verlagende medicijnen zijn onder andere misselijkheid en braken, diarree, constipatie, maagpijn en brandend maagzuur.
 • Zowel ibuprofen en paracetamol kan gevaarlijk zijn als ze in grote doses. Wees je bewust van allergische reacties tijdens het gebruik van deze medicijnen.
 • Mensen met een grote medische problemen zoals kanker of HIV moet onmiddellijk medische hulp voor een koorts.