Wkenl

Onderscheid maken tussen bacteriën en virussen kennen

Geloof het of niet, bacteriën en virussen zijn twee heel verschillende dingen! Hier is een how-to artikel over hoe het verschil tussen een virus en bacteriën weten.

Stappen

Onderscheid maken tussen bacteriën en virussen kennen. Naar de structuur van bacteriën en virussen.
Onderscheid maken tussen bacteriën en virussen kennen. Naar de structuur van bacteriën en virussen.
  1. 1
    Naar de structuur van bacteriën en virussen. Een virus is niet een cel is en geen cellulaire onderdelen bevatten. Een virus geen inwendige celstructuur, geen celwand of celmembraan. Virussen bestaan ​​slechts uit een eiwit jas die een opgerolde koord van nucleïnezuur houdt. Bacteriën, daarentegen, zijn aangewezen om-cellig (eencellige organismen). Bacteriën zijn prokaryote cellen betekent dat ze geen celkern. In tegenstelling tot andere cellen, hebben bacteriën geen vacuolen heeft, Golgi-apparaat, endoplasmatisch reticula of andere organellen in de cellen. Bacteriën bestaan ​​uit ribosomen, nucleoid (Strand van DNA), een celwand, cytoplasma, en een flagella.
  2. 2
    Weten hoe ze zich vermenigvuldigen. Bacteriën en virussen vermenigvuldigen op heel verschillende manieren. Bacteriën zijn eencellige organismen en zich ongeslachtelijk voort, net als andere cellen. ongeslachtelijke voortplanting betekent dat ze alleen moeten zichzelf te reproduceren en ze zich voortplanten door het splitsen in twee cellen en het maken van een exacte kopie van zichzelf. Bacteriën gebruiken binaire splijting te reproduceren, een andere vorm van ongeslachtelijke voortplanting. Virussen niet groeien door celdeling omdat ze acellular (Betekenis "No Cells"), zodat ze gebruik maken van een heel andere methode van vermenigvuldigen. Virussen afhankelijk van andere cellen te vermenigvuldigen, afhankelijk van welke vorm het virus zal een zekere cel het virus te nemen en het maken van kopieën van het virus. Wanneer de virussen zijn klaar om te "leven" buiten de cel, zullen ze door de cel te breken en vindt andere cellen om de vermenigvuldiging proces te herhalen.
  3. 3
    Bedenk wat ze doen in het lichaam. Virussen worden beschouwd als parasieten, omdat ze niet kunnen "overleven" zonder een levende cel. Virussen hebben slechts een doel of een doel: om zich te vermenigvuldigen. Virussen niets goed voor de gastheer organisme doen. Bacteriën, anderzijds, kan slechte dingen voor het lichaam, zoals ziekte veroorzaken, en ze kunnen goede dingen voor het lichaam, zoals helpen vitaminen, afhankelijk van het soort bacteriën ze. We konden zelfs niet overleven als we bepaalde soorten bacteriën niet hadden in ons lichaam! Pathogene bacteriën zijn de bacteriën die infectieziekten veroorzaken. Voorbeelden van pathogene bacteriën zijn Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus, Salmonella. Menselijke bacteriële flora zijn bacteriën die voortdurend leven in het menselijk lichaam en doet goede dingen voor ons lichaam. Een goed voorbeeld van goede bacteriën zijn de darmflora. Darmflora is een term voor de vele bacteriën die in ons spijsverteringskanaal en dat het uitvoeren van een aantal handige functies.
  4. 4
    Kijken hoe we ze kwijt of de ziekten die ze veroorzaken. Een ziekte veroorzaakt door bacteriën en ziekte veroorzaakt door een virus zijn twee verschillende dingen. Om zich te ontdoen van een besmettelijke ziekte, moet men rekening antibiotica te doden de bacteriën en de besmettelijke ziekte te genezen. U kunt echter niet genezen van een ziekte veroorzaakt door een virus. Er is echt geen medicijnen die u kunt nemen om zich te ontdoen van een virus zonder schade aan de cellen van de gastheer ook. U kunt medicijnen nemen om de symptomen van een ziekte veroorzaakt door een virus draaglijker, als hoestmiddel bijvoorbeeld te maken. Hoestmiddel maakt niet het virus weg te gaan, het maakt alleen de symptomen verdwijnen of meer draaglijk. Te maken een virus weg te gaan, moet je vertrouwen op je immuunsysteem om te vechten tegen het virus. U kunt ook vaccinaties te helpen voorkomen dat je lijden onder de gevolgen van een virus.

Tips

  • Virussen worden beschouwd tussen "living" en "niet-levende". Ze worden beschouwd als levende, omdat ze kunnen evolueren en hebben genen, maar zijn niet-levende beschouwd omdat ze niet volgen de meeste van de eisen voor het leven; Virussen kunnen niet metaboliseren voedingsstoffen, produceren en uitscheiden afval, of bewegen op hun eigen, en, ze geen cellen.
  • Virussen zijn parasieten. Ze kunnen alleen reproduceren in de cel van de gastheer.
  • Antibioticaresistentie steeds vaker door het gebruik van antibiotica om bacteriële infecties te behandelen.
  • Bacteriën niet alleen samengaan met ons de hele tijd, maar doe geweldig en behulpzaam dingen zoals make vitaminen, breken sommige vuilnis, en zelfs handhaven onze atmosfeer en maken zuurstof.
  • Sommige soorten bacteriën zijn gevonden om in temperaturen boven het kookpunt en koude onder het vriespunt.
  • Er zijn ongeveer tien keer zoveel bacteriecellen als menselijke cellen in het menselijk lichaam, met grote aantallen bacteriën op de huid en in het spijsverteringskanaal.
  • Bacteriën waren de vroegste vormen van leven op aarde en, door het ontwikkelen van fotosynthese, kan een rol spelen in het vormgeven van onze planeet in een dat de grotere levensvormen die we vandaag kennen kunnen ondersteunen hebben gespeeld.

Waarschuwingen

  • Gebruik geen antibiotica om een ​​virale infectie te behandelen.