Wkenl

Hoe maak je een splinter te verwijderen met zuiveringszout

Kinderen (en veel volwassenen) vaak beschouwen het verwijderen van een splinter van schrik. Het is niet alleen de pijn van de splinter zelf, maar de gedachte aan het graven onder je huid met een naald en pincet! Hier is een eenvoudige, vrij pijnloze manier om een ​​splinter te verwijderen. Deze baking soda (natriumbicarbonaat) methode werkt ook aan een diep ingebedde glazen scherf verwijderen.

Stappen

Hoe maak je een splinter te verwijderen met zuiveringszout. Reinig en droog de ​​plek met water en zeep.
Hoe maak je een splinter te verwijderen met zuiveringszout. Reinig en droog de ​​plek met water en zeep.
 1. 1
  Niet knijpen het! Als je het inspecteren van de splinter voor de eerste keer, niet knijpen het te proberen en krijgen het uit. Als het scherp, kun je verder inbedden van het in uw huid, als het broze, zou je het in kleinere stukken te breken.
 2. 2
  Reinig en droog de ​​plek met water en zeep. Worden zacht-klopte het gebied droog met een papieren handdoek zal genieten van het water zonder onnodige (en potentieel pijnlijke) wrijven. Je wilt niet dat de huid (of de splinter, als het hout) te klef te krijgen.
 3. 3
  Inspecteer de splinter met een vergrootglas. De grootte van de splinter en hoe het schuin in je huid zal u helpen weten wat de beste manier is om het eruit te halen.
  • Zie Hoe kan ik een splinter te verwijderen voor een beschrijving van andere methoden die u wilt misschien eerst proberen. Het zuiveringszout hier beschreven methode is het beste voor kleine, onzichtbare splinters, of diep-ingebedde degenen. Het zuiveringszout pasta zal de huid op te zwellen en duw de splinter uit. Het is het beste gebruikt nadat andere methoden, omdat het de andere methoden (tape, pincet, naald) moeilijker zal maken, omdat uw huid wordt enigszins gezwollen.
 4. 4
  Maak een zuiveringszout pasta. Voeg water toe tot ongeveer 1/4 theelepel bakpoeder tot een dikke pasta te maken.
 5. 5
  Breng de pasta op de splinter. Verspreid het zuiveringszout pasta op een bandage, dan gelden de bandage om het getroffen gebied.
 6. 6
  Na 24 uur, verwijder de pleister. De splinter kan steken van de huid. Als het zichtbaar is, pak het uit met een pincet, en voorzichtig spoel de huid. Als de splinter uitsteekt, maar niet zichtbaar is, kan dit was het weg, zonder verdere complicaties.
  • Herhaal de methode met nieuwe pasta en andere bandage om de 24 uur totdat de splinter is verdwenen.
 7. 7
  Gebruik een plaatselijke verdoving. Als de splinter is uiterst pijnlijk, kun je een beetje van Baby Orajel wrijf rond het getroffen gebied en wacht een paar minuten voordat je probeert om de splinter te verwijderen. De baby Orajel zal verdoven het gebied. Zodra je een paar minuten wachten, was het getroffen gebied.

Tips

 • Alternatieve behandeling: witte lijm lichtjes toepassen in een dunne laag aan het getroffen gebied. Laten drogen. Schil de lijm af voor de hoopvolle eenvoudig verwijderen van de kleine splinters. Lijm voldoet en krijgt in hoekjes beter dan tape.
 • Mogelijk moet u opnieuw bandage het gebied twee of zelfs drie keer tijdens de periode van 24 uur vóór de splinter wordt los genoeg om te verwijderen (of valt uit).
 • De baking soda op uw pijn gebied kan vreemd voelen.
 • Ook als u krimp tijdens het gebruik van de pincet, zal het pijn meer.

Waarschuwingen

 • Tekenen van infectie rond de splinter kunnen zijn:
  • Boos roodheid, rode strepen, zwelling, huid warm aanvoelt, dikke vloeistof of pus sijpelt uit het gebied.
 • Als er enig teken van infectie, een arts raadplegen.
 • Gebruik van een topische verdoving op de beschadigde huid niet aanbevolen. De werkzame stof in preparaten zoals Orajel, benzocaïne, kan gevaarlijk zijn wanneer toegepast op de beschadigde huid.

Dingen die je nodig hebt

 • Zuiveringszout
 • Water
 • Zeep
 • Zwachtel
 • Gaas