Wkenl

Hoe maak je een stethoscoop te gebruiken

Hoewel het niet moeilijk om een ​​stethoscoop te gebruiken, duurt het een behoorlijke hoeveelheid vaardigheid en studie om een ​​stethoscoop te gebruiken om zijn volle potentieel.

Stappen

Hoe maak je een stethoscoop te gebruiken. Inspecteer de stethoscoop voor kwaliteit en beschadigingen.
Hoe maak je een stethoscoop te gebruiken. Inspecteer de stethoscoop voor kwaliteit en beschadigingen.
 1. 1
  Inspecteer de stethoscoop voor kwaliteit en beschadigingen. De beste stethoscopen hebben een buis voor elk oor stuk in plaats van een enkele buis. Ook de beste slang dik, kort, en relatief stijf, met een kleine boring. Zorg er ook voor dat de slang is vrij van lekken.
 2. 2
  Vind een relatief rustig gebied om ervoor te zorgen dat het lichaam geluiden niet worden overstemd door achtergrondruis.
 3. 3
  Plaats elk van de twee oorstukken in je oren. Zorg ervoor dat de oorstukjes goed aansluiten en hebben een goede afdichting buiten te houden omgevingsgeluid. De oordopjes kan ook iets naar voren gekanteld worden op sommige stethoscopen om een ​​betere pasvorm te garanderen.
 4. 4
  Gebruik de stethoscoop op de blote huid te voorkomen dat het oppakken van het geluid van ritselende stof en bevochtig de huid met warm water om het geluid vervuiling door de kleine haartjes op de huid te voorkomen.
  • Bij koud weer, warmen de stethoscoop, of het eerste geluid dat u hoort is een kreet van je arme slachtoffer.
 5. 5
  Houd het ronde gedeelte (het borststuk) tot aan de borst van het slachtoffer of het hart. Je moet een constante lub-dub, lub-dub geluid horen.
  • Verschillende harttonen zijn best horen op verschillende gebieden van iemands borst. Ook harten geluiden verschillen, afhankelijk van de positie van de patiënt: dat wil zeggen, zittend, staand, liggend op iemands zijde, enz.
 6. 6
  Het geluid van kloppende reist door de buis om je oren. Het geluid is afhankelijk van of u gebruik maakt van de bel of het middenrif en ook over de druk die je op het borststuk.
  • Ademhaling wordt het best gehoord met het diafragma, of de platte kant van de stethoscoop.
  • Het diafragma wordt gebruikt om te luisteren naar hoge toonhoogte geluid, terwijl de bel wordt gebruikt om te luisteren naar de lage tonen. Echter, als je druk op de bel, zal het op te rapen hogere toonhoogte geluiden.
 7. 7
  Met een elektronische stethoscoop versterking levert zodat het gemakkelijker is om hart en longen geluiden. Dit is van groot voordeel, omdat harttonen en longen geluiden zijn erg vaag.

Waarschuwingen

 • Praat niet in of tik op het ronde gedeelte terwijl u de stethoscoop in je oren. Het doet echt pijn. Het kan ook leiden tot gehoorbeschadiging of-verlies, afhankelijk van het volume van het geluid dat

Dingen die je nodig hebt

 • Een goede kwaliteit stethoscoop