Wkenl

Hoe maak je speer een vis

Spearfishing vergt veel geduld, maar, eenmaal onder de knie, kan het houden u en uw gezin eten altijd. Het is een combinatie van kunst en techniek, en vergt veel concentratie van uw kant.

Stappen

Hoe maak je speer een vis. In helder water met de juiste versnelling.
Hoe maak je speer een vis. In helder water met de juiste versnelling.
 1. 1
  In helder water met de juiste versnelling. Zorg ervoor dat er vissen rond, en je weet welke zijn goed te eten. Zoek een die meanderende, misschien eten wat zeewier, nog niet bezig met uw aanwezigheid.
 2. 2
  Schakel de veiligheid op uw speargun dan pik je speer. Haal diep adem, Omkeren je lichaam, benen in de lucht, en laat uw gewicht je duwen in de richting van de onderkant. Als je het dragen van een wetsuit u een loodgordel nodig. Zorg ervoor dat u uw benen schoppen terwijl niet volledig onder water, en dan nog alleen niet> maak kleine bewegingen om zo niet om uw prooi schrikken.
 3. 3
  De bodem bereiken en kruipen langzaam in de richting van de vis, met behulp van uw vrije hand om jezelf te trekken langs de onderkant. Schop je benen slechts zeer licht, en ideaal wanneer je achter een rots dat de vis niet kan zien voorbij.
 4. 4
  Strek je arm half uit, zodat er wat ruimte om uw bereik te verlengen op het laatste moment van de aanval. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat de vis is binnen het bereik van de volledig vrijgegeven speer, verbreed uw arm en laat de speer in een vloeiende beweging, streven naar de kop van de vis.
 5. 5
  Speer je prooi, schop je snel naar de vis, het grijpen, of de vooruitstekende punt van de speer om dit klapperen dreiging te beveiligen, en zorgen voor de oppervlakte, wanneer aan het oppervlak verzending van de vis humane manier.
 6. 6
  Het is ook mogelijk om spearfish van het oppervlak, met dezelfde apparatuur, maar zelden duiken, en het gebruik van uw snorkel te ademen. Dit heet oppervlak spearing, en is een goede manier om kennis te maken met de sport, zonder "springen in" meteen.

Tips

 • Het verschil tussen houten en metalen spearguns voorkeur is, maar ervaren jagers weer vaker gekozen richting met een houten pistool, omdat terugslag absorbeert, minder lawaai maakt, en fungeert als een float.
 • Zorg ervoor dat uw apparatuur geen luchtbellen in hebben. Als je wetsuit of snorkelen slaakt een luchtbel op het verkeerde moment, kan een potentiële kill weg bang.
 • Het type speargun je nodig zal variëren afhankelijk van uw steengroeve. Als u op jacht naar kleinere vissen, Hawaïaanse slingers en stoksperen zal meer dan voldoende zijn. Hoewel de meer ervaren jager op zoek naar grotere prooi zou willen een grotere, krachtigere pistool met talloze power bands.

Waarschuwingen

 • Controleer altijd de lokale wet-en regelgeving op het spearing van vis. Sommige landen staan ​​alleen freediving / bepaalde soorten apparatuur voor het nemen van vis door speer.
 • Spearfishing is een gevaarlijke activiteit. Men moet niet proberen het zonder ervaring, of een ervaren duiken partner. De meeste onderwatervissers wordt gedaan door free-diving, die kan SWB (ondiep water blackout) veroorzaken, of gewoon verdrinken. Duikers kunnen overreden door boten, verstrikt in hun lijnen, sleepte onder door een vis, gedood door een gevaarlijk zeedier, gevangen onder het ijs, of een ander nummer van gevaarlijke situaties. Veiligheid is een eerste en een must als het gaat om gratis duiken.

Dingen die je nodig hebt

 • masker
 • vinnen (freediving vinnen zijn voorkeur, maar geen must)
 • snorkel
 • speer
 • drijven met duikvluchtvlag