Wkenl

Hoe om essentiële oliën te kopen

Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd, vluchtige oliën die uit aromatische planten kan worden gewonnen. Het gebruik ervan gaat terug tot de oudheid, en hun grote verscheidenheid van therapeutische, medicinale en culinaire toepassingen heeft gezorgd voor hun blijvende populariteit. Ongeveer 700 verschillende soorten planten bevatten nuttige essentiële oliën, en je kunt veel van deze online of in uw lokale health food winkel, boerenmarkt of co-op vinden. In feite kan het ras een beetje verwarrend zijn, en omdat veel kilo plantaardig materiaal nodig zijn om een ​​ounce van essentiële olie te winnen, kunnen de prijzen overweldigend zijn, ook. Gids deze korte koper kan u helpen om de beste kwaliteit en waarde.

Stappen

Hoe om essentiële oliën te kopen. Denk na over waarom je wilt een essentiële olie.
Hoe om essentiële oliën te kopen. Denk na over waarom je wilt een essentiële olie.
 1. 1
  Denk na over waarom je wilt een essentiële olie. Verschillende essentiële oliën hebben verschillende toepassingen, zodat uw eerste stap moet altijd zijn om te bepalen welke het beste past bij uw behoeften. U kunt het onderzoek essentiële oliën online, of u kunt uw kruidkundige, natuurlijke voedingsmiddelen kruidenier of een goed geïnformeerde vriend te vragen. Afhankelijk van uw behoeften, kunt u vinden dat er meer dan een soort van olie is geschikt. Als u niet beschikt over een duidelijke reden voor het kiezen van een boven de ander, kijken naar hun prijzen - essentiële oliën variëren sterk in prijs, dus waarom meer dan je moet betalen?
 2. 2
  Overweeg alternatieven voor pure essentiële olie. Hydrosolen? Absolutes? Geur oliën? Er zijn vaak goedkopere alternatieven voor essentiële oliën die de service die u nodig hebt mag verrichten. Een hydrolaat, hydrolaat of water essentie (zoals in rozenwater, lavendel water, enz.) is het bijproduct van de destillatie. Wanneer planten worden gedistilleerd, de damp condenseert tot essentiële oliën en hydrosolen; worden deze vervolgens gescheiden. Een hydrosol is eigenlijk essentiële olie opgelost in water, en het zal gewoonlijk andere incidentele organische verbindingen. Ze kunnen vaak worden gebruikt in plaats van essentiële oliën die verdunning is geen probleem, zoals in sommige aromatherapie methoden. Absolutes het algemeen sterk geconcentreerd essentiële olie die wordt geëxtraheerd met oplosmiddelen, meestal van bloemen waarvoor stoomdestillatie onpraktisch. Deze kunnen worden duurder dan essentiële oliën, maar u kunt in staat zijn om ze meer te verdunnen voor dezelfde gebruiksdoeleinden. Geur oliën, ook wel bloemen water, zijn meestal synthetische verbindingen die een aroma vergelijkbaar met essentiële oliën hebben. Ze zijn goedkoper dan etherische oliën, maar zijn doorgaans niet geschikt voor therapeutisch of culinaire toepassingen. U kunt ook de aankoop van essentiële oliën verdund in een drager olie, zoals amandel-of druivenpitolie. Deze kunnen in sommige gevallen een betere keuze, vooral als je van plan bent om de olie op uw huid. U zult waarschijnlijk vinden een breed scala van verdunningen te koop.
 3. 3
  Krijg een idee van de prijs te gaan. Als je eenmaal weet welk product u wilt, proberen om de beste prijs te vinden. Controleer lokaal als online, maar zorg ervoor dat je vergelijkt vergelijkbare hoeveelheden vergelijkbaar verdunningen van vergelijkbare producten. Maak een lijst van de beste prijzen die u vindt en waar je ze vinden. De kans groot dat u vindt de algemene prijs zweven in een bepaald bereik. Als een bepaalde keuze valt ver onder dat bereik, er naar kijken, maar let op: iets ruikt vis.
 4. 4
  Meer informatie over de olie die u wilt kopen. Kennis is macht, en hoe meer je kunt leren over het product, de betere waarde zul je in staat zijn om te krijgen. Etherische oliën variëren in kwaliteit afhankelijk van welke delen van de planten worden opgenomen - lavendelolie bijvoorbeeld kunnen worden gemaakt met lavendel bloemen en stengels of gewoon met de bloemen, de laatste is van hogere kwaliteit - de methode van de winning (stoom gedestilleerd is meestal beter dan water gedestilleerd), land of regio van herkomst, en de tijd van de oogst.
 5. 5
  Zoek uit zo veel als je kunt over uw keuzes. Omdat het een geïnformeerde koper, kunt u nu vragen de potentiële verkopers de belangrijke vragen. Kijk eerst in de flessen of, indien winkelen op het internet, lees aandachtig de productbeschrijvingen. Je moet in staat zijn om een ​​duidelijk idee van wat je krijgt te krijgen. Indien mogelijk, ruiken verschillende oliën om hun aroma's te vergelijken. Ontdek hoe de planten worden geoogst, waar ze geteeld, enz. Volgende onderzoek van de bedrijven die de olie die u overweegt te vervaardigen. U kunt kijken op het internet of vraag vrienden of retailers. Het is belangrijk om uit te vinden zo veel mogelijk informatie als je kunt over de olie, maar het is ook belangrijk om te zien of de informatie die je krijgt is afkomstig van een betrouwbare bron.
 6. 6
  Bedenk hoe de olie wordt opgeslagen. Etherische oliën moeten altijd in een donkere glazen fles of roestvrij stalen container worden bewaard. Oliën niet in deze verdacht zijn. Daarnaast moet essentiële oliën worden beschermd tegen extreme hitte of direct zonlicht. Heb je een voordeel winkelen lokaal omdat je kunt zien hoe de olie wordt opgeslagen - zijn de flessen op een vensterbank -? Maar gerenommeerde bedrijven kunnen meestal worden vertrouwd om een ​​goede opslag technieken te gebruiken.
 7. 7
  Maak uw aankoop en beginnen te genieten van de voordelen van essentiële oliën.

Tips

 • Dat mag duidelijk zijn, of misschien niet, maar kijk naar de woorden "pure essentiële olie". Als de fles zegt "geurolie", "geurige olie", "parfum olie", of zelfs "aromatherapie olie" de kans groot dat dit is een synthetisch product.
 • Kijk voor een botanische naam op de fles. Dit is de Latijnse naam voor elke soort. Bijvoorbeeld, echte lavendel is Lavandula angustifolia, mandarijn is citrus reticulata en grapefruit is citrus paradisi. Terwijl veel voorkomende namen kan soms onduidelijk, maar de botanische naam zal altijd nauwkeuriger. Verschillende soorten kan worden gegeven dezelfde gemeenschappelijke naam en er kunnen veiligheidsproblemen zijn met enkele oliën die alleen worden duidelijk wanneer de correcte botanische naam wordt gebruikt. Er zijn talrijke voorbeelden van olie wanneer de triviale naam worden in het geheel niet met de werkelijke botanische indeling van de olie.
 • zoek naar "100% essentiële olie". Veel meer kostbare olie wordt verdund op 3-5% in een basisolie zoals jojoba, de prijs aantrekkelijker te maken. Maar deze olie nutteloos in een vaporizer omdat ze gewoon niet sterk genoeg. Deze verdunningen hebben hun toepassingen, maar het feit dat ze worden verdund moeten duidelijk worden vermeld. Sommige producenten notering van deze met andere pure essentiële oliën, zodat u alleen het verschil weten als je heel goed kijkt naar het etiket. Als u niet zeker bent dan een makkelijke manier om te testen voor jezelf is om een ​​daling van de olie op absorberend papier te plaatsen. Een pure essentiële olie zal verdampen waardoor er weinig of geen teken op het papier. Een verdunde olie zal een vettige olie stempel te drukken en zal niet verdampen
 • Als de kosten van essentiële oliën lijkt een beetje veel voor u, kunt u uw eigen maken. Zie de gerelateerde Google voor meer informatie.
 • Onder de essentiële olie merken die u vindt in een natuurlijke voedsel op te slaan, Aura Cacia is een van de enigen die elke batch test voor zuiverheid, dat is een groot probleem met essentiële oliën. Algemeen wordt vervalsing in de essentiële olie-industrie.
 • Kopen essentiële oliën in flessen met een Dripolator plug in de top. Deze zijn veel beter om flessen met pipetten. Een Dripolator de stroom van essentiële oliën reguleren en morsen te voorkomen van de hele fles, zelfs wanneer de dop af. Maar zodra een pipet verwijderd is de top van de fles geopend en kan gaan gemakkelijk. Het is ook gevaarlijker rond kinderen, moeten ze ooit hun handen op hen.
 • Zijn de geuren van uw zuivere therapeutische klasse etherische oliën subtiele, rijke, organische, en delicaat? Voelen ze zich natuurlijk? Doen ze ruiken sterker, meer echte en minder chemicaliën dan uw huidige merk? Een essentiële olie die zwak en enigszins als ruikt koolzaadolie (dat wil zeggen, saai, leeg) was waarschijnlijk niet goed uitgepakt.
 • Sommige oliën zijn biologisch geteeld of biologisch gecertificeerd, je zal een premie betalen voor deze. De beste vorm van winning, stoomdestillatie, concentraten pesticiden, chemicaliën, oplosmiddelen, enz.. Alle andere vormen van extractie chemisch gebaseerd, meestal petrochemische: evenwel CO2 extractie laat geen oplosmiddel in de resterende essentiële olie, zoals verdampt wanneer de druk wordt opgeheven.
 • Als u overweegt de aankoop van een essentiële olie die meer dan u zijn comfortabel uitgaven blindelings kost, overwegen eerste aankoop slechts een voorbeeld. Als er geen sample hoeveelheden worden vermeld op uw leverancier, vraag hen, ze zullen blij zijn een voorbeeld voor u bereiden.

Waarschuwingen

 • Pas op voor oliën die worden verkocht in helder glas of plastic. Essentiële oliën kunnen moeten worden beschermd tegen zonlicht, waardoor ze snel kunnen beschadigen. Essentiële oliën degraderen meeste kunststoffen snel.
 • Pas op voor een lijn van essentiële oliën die allemaal worden verkocht voor dezelfde prijs. Omdat de kosten van de winning van verschillende oliën varieert sterk, is het simpelweg onmogelijk dat de oliën zijn zuiver en van goede kwaliteit.
 • Gebruik geen essentiële oliën "straight" of onverdund. Ze moeten verdund worden tot sensibilisatie en mogelijke irritatie van de huid te voorkomen.
 • Wees op uw hoede van leveranciers die niet professioneel assays (GCMS rapporten, MSDS, enz.) of directe kwantitatieve beweringen van zuiverheid bieden wel. In ieder geval worden dat ze detail middel van extractie en delen van de plant die gebruikt werden.
 • Zijn de tests uitgevoerd door bekende standaard onafhankelijke laboratoria?
 • Heeft uw essentiële olie leverancier gebruiken lage druk en lage temperatuur om essentiële oliën te destilleren en het behoud van de essentiële oliën fragiele chemische bestanddelen? Worden de destillatie fornuizen vervaardigd uit dure RVS-legeringen, of glas, om de waarschijnlijkheid van de essentiële oliën chemisch reageren met metalen te verminderen?
 • Heeft uw essentiële olie leverancier groeien en destilleren zijn eigen biologisch geteelde kruiden? Zijn de destillatie faciliteiten deel van de boerderij waar de kruiden worden gekweekt, zodat ze vers worden gedistilleerd, met behoud van hun potentie?
 • Heeft uw essentiële olie leverancier hebben vertegenwoordigers reist wereldwijd om persoonlijk te inspecteren de velden en distilleerderijen waar de kruiden worden gekweekt en gedistilleerd?
 • Heeft uw essentiële olie leverancier zorg over de bedrijven die ze gebruiken en zorg ervoor dat ze eerlijke handel? Wat betekent dat de lokale boeren krijgen een eerlijke beloning en niet 3 wereld veranderen.
 • Geeft u de voorkeur organische essences, of zal pesticide vrij volstaan? Is een olie die u overweegt een van deze? Zijn ze gecertificeerd biologisch of gewoon beweerd? Hebben ze onderzoekt de installaties te controleren om te zien dat er geen synthetische chemicaliën worden gebruikt in een van deze processen?
 • Heeft uw essentiële olie leverancier verkopen alle essentiële oliën in de juiste maten?
 • Wees op uw hoede van de verzendkosten. Industriële toeleveranciers kan omhoog van 40€ verzendkosten in rekening, ongeacht aankoop, zelfs voor kleine hoeveelheden. Anderen kunnen gratis verzending, lage kosten scheepvaart, en kortingen aan te bieden in de waardering van uw klandizie?
 • Heeft uw essentiële olie leverancier voor deskundig personeel om uw vragen over het gebruik beantwoorden, en leveren zo veel mogelijk informatie gratis?