Wkenl

Hoe om te bepalen of je hoge bloeddruk

Hypertensie of hoge bloeddruk, is een medische aandoening waarbij de systemische arteriële bloeddruk is chronisch verhoogd. Hypertensie is vaak een stille ziekte met minimale symptomen, maar verhoogt risico voor hartaanval, perifere vasculaire ziekte, oogziekten en nierziekten. Hier is hoe om te weten als je hoge bloeddruk.

Stappen

Hoe om te bepalen of je hoge bloeddruk. Noteer de diastolische bloeddruk (DBP).
Hoe om te bepalen of je hoge bloeddruk. Noteer de diastolische bloeddruk (DBP).
  1. 1
    Controleer uw bloeddruk met een bloeddrukmeter of bloeddrukmeter. Deze instrumenten kunnen goedkoop online of in een winkel die medische apparatuur verkoopt worden aangeschaft. Als alternatief, veel drogisterijen hebben gratis bloeddruk meter die u kunt gebruiken, en sommige medische kantoren bieden gratis bloeddruk te laten controleren. Bloeddruk controles zijn ook onderdeel van het bezoek van een routine-arts.
    • Zorg ervoor dat de juiste maat manchet wordt gebruikt. Als de manchet te groot is voor de arm, zullen de resultaten foutief laag. Als de manchet te klein voor de arm, zullen de resultaten onrechte hoog.
    • Zorg ervoor dat de manchet op dezelfde hoogte als het hart.
    • Wees stil wanneer de manchet wordt opgeblazen. Agitatie zal perifere weerstand te verhogen en valselijk verheffen de bloeddrukmeting.
  2. 2
    Noteer de systolische bloeddruk (SBP). Dit is de bloeddruk in vaten gedurende een hartslag, wanneer het hart pompt. Indien een handmatige manchet wordt gebruikt, wordt de manchet opgeblazen totdat er geen pulsatie wordt weergegeven met de stethoscoop op de slagader, wordt de manchet langzaam leeglopen en de hoogste druk waarbij pulsatie gehoord de systolische bloeddruk.
  3. 3
    Noteer de diastolische bloeddruk (DBP). Dit is de druk tussen hartslagen, wanneer het hart rust. Als een handmatige manchet wordt gebruikt, na in de systolische bloeddruk, de manchet langzaam leeglopen verder untiul geen pulsatie meer wordt gehoord, dat de diastolische bloeddruk markeert.
  4. 4
    Categoriseren van de bloeddrukmetingen als volgt:
    • Normaal: systolische bloeddruk hieronder lezen 120 mm Hg en diastolische bloeddruk van minder dan 80 mm Hg lezen.
    • Pre-hypertensie (hoge-normale bloeddruk): systolisch 120-139 mm Hg met diastolisch <90 mm ​​Hg of diastolische 80-89 mm Hg met systolisch <140 mm Hg.
    • Fase 1 hypertensie: systolisch 140-159 mm Hg met een diastolische <100 mm Hg of diastolische 90-99 mm Hg met systolisch <160 mm Hg.
    • Fase 2 hypertensie: systolisch 160-179 mm Hg met een diastolische <110 mm Hg of diastolische 110-109 mm Hg met een systolische <180 mm Hg.
    • Fase 3 (ernstige) hypertensie: systolisch ≥ 180 mm Hg of diastolisch ≥ 110 mm Hg.
  5. 5
    Bewaak uw bloeddruk over een periode van weken tot maanden. Realiseer je dat een meting niet bevestigen dat u over hypertensie. Een diagnose van hypertensie vereist ten minste drie metingen boven de 140/90 ten minste drie weken tussen de eerste en de derde meting. De bloeddruk moet consequent worden verheven tot hypertensie diagnosticeren.
  6. 6
    Zie een zorgverlener. Je kan de diagnose van hypertensie en om extra tests bevestigen om te zoeken naar mogelijke etiologie en het bewijs van eindorgaanschade. Basic tests omvatten:
    • BUN en creatinine en urineonderzoek te zoeken naar schade;
    • Serum, kalium, calcium en schildklier-stimulerend hormoon te zoeken naar een endocriene oorzaak van de bloeddruk, zoals primair aldosteronisme;
    • Nuchtere glucose, totaal cholesterol en te zoeken naar de aanwezigheid van een metabole stoornis, zoals diabetes mellitus en hypercholesterolemie;
    • Elektrocardiogram en thoraxfoto te zoeken naar bewijs van hypertensieve hart-en vaatziekten.

Tips

  • Geïsoleerde systolische hypertensie is aanwezig als de bloeddruk ≥ 140 / <90 mmHg en geïsoleerde diastolische hypertensie wordt geacht aanwezig te zijn wanneer de bloeddruk <140 / ≥ 90 mmHg.
  • Als je ouder bent dan 50, de bloeddruk gemeten vanaf de bovenarm gebied is de meest nauwkeurige.
  • De bloeddruk varieert van moment tot moment en wordt beïnvloed door vele factoren, waaronder voeding, zout gevoeligheid,, ziekte, geneesmiddelen (zoals orale anticonceptiva, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, neusspray,, tricyclische antidepressiva), alcohol,, obesitas of overgewicht.

Waarschuwingen

  • Vraag altijd advies van uw arts en vermijd zelf-diagnose.

Dingen die je nodig hebt

  • Bloeddrukmeter
  • Stethoscoop