Wkenl

Hoe te wonen om een steekwond

Potentieel dodelijke en absoluut zeer pijnlijk en bloederig, een steekwond is behoefte aan een snelle behandeling om te proberen en te verlichten het bloeden en pijn, zowel als onroerend tijd om het slachtoffer te krijgen om de juiste medische behandeling.

Als je het bijwonen van een steekwond, het is een grote verantwoordelijkheid die snelle actie en een niveau hoofd, inclusief bellen voor hulpdiensten vereist, rustig blijven en het verstrekken van elementaire eerste hulp te helpen verminderen het bloeden en hopelijk redden het leven van het slachtoffer.

Stappen

Hoe te wonen om een steekwond. Beoordeel de situatie als geheel vóór het betrekken van jezelf.
Hoe te wonen om een steekwond. Beoordeel de situatie als geheel vóór het betrekken van jezelf.
 1. 1
  Beoordeel de situatie als geheel vóór het betrekken van jezelf. Een stekende vaak voorkomt binnen een onstabiele situatie en de aanvaller of de veroorzakers kan nog steeds in de nabijheid, bedreigend anderen. Vermijd het maken van jezelf een ander potentieel slachtoffer door te gaan in de buurt van zulke mensen totdat het is duidelijk dat ze de scène hebt verlaten. Hoewel deze verliest kostbare tijd voor de persoon gestoken, hebben meer mensen gestoken is niet bevorderlijk voor het redden van iemand.
  • Bellen voor hulp in nood onmiddellijk.
 2. 2
  Als het mogelijk is, op wegwerphandschoenen. Dit is van vitaal belang bij het verminderen van het risico van infectie voor uzelf of het slachtoffer. Indien beschikbaar, nitril of andere niet-latex handschoenen zijn te verkiezen omdat ze de mogelijkheid van een allergische reactie op latex welke behandeling kan compliceren minimaliseren. Ze zijn meestal blauw of paars van kleur en worden snel vervangen van de witte latex handschoenen die eerder de norm waren. Andere alternatieven zijn plastic zakken over je handen, of het hebben van zeer schone handen als er geen andere keus dan te raken met blote handen.
  • Vergeet niet, je absoluut NIET over de persoon als je gelooft dat je in gevaar bent van aanbestedende een pathogeen ze kunnen worden besmet met of anderszins ongemakkelijk raken. Wachten op noodhulp als u twijfelt, MOET UW VEILIGHEID KOMEN VOOR DIE VAN DE PATIËNT. Als u ervoor kiest om ze te behandelen, doe je uiterste best om contact met bloed van het slachtoffer te minimaliseren.
 3. 3
  Controleer luchtweg van het slachtoffer vóór alles. Als er bloed aanwezig is, zal dit een belemmering voor de ademhaling en moet worden opgeruimd. Het is eerder een probleem zijn als de steekwond dicht bij de borst.
 4. 4
  Kleding van het slachtoffer met zorg te verwijderen. Hierdoor kunt u de precieze locatie van de steekwond te identificeren. Het kan worden gemaskeerd door zowel kleding en bloed of andere vloeistoffen en zelfs vuil of modder, afhankelijk van waar het slachtoffer is gevonden.
 5. 5
  Verlaat de steekpartij object in de wond als het er nog steeds. Trekken het uit zal toenemen bloedverlies, en deze in te drukken kan verdere schade veroorzaken. Je hoeft alleen maar om de wond te kleden rond het mes van de beste die je kunt.
 6. 6
  Stop het bloeden door gebruik van het verband. Oefen druk uit op de wond met een schone en absorberend materiaal (zoals een shirt of handdoek), of bij voorkeur, een schone dressing. Als het object nog in de wond, stevig aandrukken omheen. De toepassing van druk op de wond zal helpen vertragen de snelheid van de bloeding.
  • Sommige EHBO-opleiding suggereert het gebruik van de rand van een credit card te "verzegelen" de wond, een item dat is handig, want zo veel mensen hebben een op hen. Niet alleen heeft deze stam bloedstroom, maar hierdoor kunnen longcollaps (door de lucht niet uit de wond) als de wond in de borst.
 7. 7
  Als de wond hevig aan het bloeden, druk uit op de grote slagader die leidt naar het gebied met de kussentjes van je vingers, naar beneden te drukken tot op het bot, terwijl de andere hand blijft druk uitoefenen op de wond. Om het bloeden te vertragen in de arm, drukt u op de binnenkant van de arm net boven de elleboog of net onder de oksel. Als de wond op het been, drukt net achter de knie of de lies. Als de bloeding aanhoudt, toepassen van een tourniquet.
 8. 8
  Bedek de dressing. Houd de dressing in plaats met behulp van een bandage of tape. Til of verwijder het verband, omdat dit zal stolselvorming en start het bloeden te verstoren. Als de dressing wordt doordrenkt met bloed, voeg meer doek materiaal bovenop het.
  • In het geval van een borst wond, uiterst voorzichtig zijn. Bedek de wond met iets als aluminiumfolie, een plastic zak of huishoudfolie-film en alleen betrekking hebben op de drie zijden van de wond en laat een untaped of verbond beneden. De reden hiervoor is dat de lucht moet kunnen ontsnappen aan een zijde van het verband, om te voorkomen dat de borstholte. Als er lucht in de pleura-holte op deze wijze, kan de longen instorten.
  • Gebruik nooit een tourniquet, behalve als het laatste redmiddel om een ​​leven te redden. Weten hoe en wanneer een tourniquet gebruiken. Als deze niet goed wordt gedaan, kan dit leiden tot een onnodige ernstig letsel of verlies van het been of arm.
 9. 9
  Indien mogelijk, de positie van de persoon zodat de wond boven het niveau van het hart. Dit zal bijdragen tot het verminderen bloedverlies. Als het slachtoffer kan zitten, krijgen ze om zich te verplaatsen in een rechtopstaande positie, zo niet, ze indien mogelijk dan helpen. Praat met hen geruststellend hele tijd.
  • Als u nog niet hebt opgeroepen voor hulpdiensten,. Hopelijk anderen hebben kunnen helpen met dit eerder geweest.
 10. 10
  Blijven toepassen druk totdat er hulp komt. Tijdens het wachten op noodhulp, blijven de ABC monitoren, A i rway, B Ai> reathing en C irculation.
  • Kijk voor en de behandeling van symptomen van shock. Zie Hoe shock behandelen voor details.
  • Houdt het slachtoffer warm. Zowel shock en bloedverlies kan leiden tot het slachtoffer te lijden onder verlaagde lichaamstemperatuur. Gooi een deken, jas of een ander warm voorwerp over het slachtoffer om te proberen en te houden van de persoon warm.
  • Hou het slachtoffer zo stil mogelijk. Of liggen of zitten, moet de patiënt nog steeds worden bewaard en kalmeren. Het is belangrijk dat iemand blijft bij de persoon voortdurend, zowel geruststellen en hun conditie te controleren.
 11. 11
  Moet het slachtoffer val bewusteloos, moet je snel handelen. Leg het slachtoffer in de stabiele zijligging en ofwel:
  • Blijven controleren ademhaling; of
  • Als het onbewuste slachtoffer niet langer ademhaling, reanimeren.

Tips

 • Als je beperkte voorraden, proberen om steriele verbanden te gebruiken op de wond, dan versterken ze door er geïmproviseerde niet-steriele doek (handdoeken, overhemden, enz.) op de top van de steriel verband.
 • Als de wond in de buik en darmen zijn vooruitstekende, gelden extra vulling. Beveiligen met een verband of ander geschikt materiaal. Als het slachtoffer moet hoesten of overgeven, druk licht op de dressing naar de darmen uitstekende (verder) te voorkomen.

Waarschuwingen

 • Met behulp van een tourniquet om het bloeden te stoppen is eigenlijk alleen als de wond is zo ernstig je in gevaar van dood te bloeden alleen> uit voordat het kan worden gestopt. Krijgen om onmiddellijk te helpen.

Dingen die je nodig hebt

 • Schone dressings, handdoeken of andere voorwerpen die geschikt zijn voor dressing, absorberend en schoon
 • Bandages of stroken tape
 • Mobiele telefoon voor het maken van bellen naar hulpdiensten
 • Deken, jas, of een ander item over te gooien de steek slachtoffer om de persoon warm te houden