Wkenl

Hoe om te multitasken

Lijkt het alsof doet maar een ding tegelijk is niet genoeg meer? Voor multitasking u tijd te besparen, het moet worden gedaan met een beetje zorg en aandacht.

Stappen

Hoe om te multitasken. Schema een tijd aan intense of complexe taken uw volledige aandacht te geven.
Hoe om te multitasken. Schema een tijd aan intense of complexe taken uw volledige aandacht te geven.
 1. 1
  Stel uw doelen. Het oude gezegde: "Als je niet weet waar je heen gaat, zal elke weg je er bent" is net zo waar, zelfs als u naar aanleiding van meerdere taken.
 2. 2
  Schema een tijd aan intense of complexe taken uw volledige aandacht te geven. Laat het bekend zijn dat u liever tijd voor een uur of twee moet jezelf elke dag, en gebruik die tijd voor intensieve taken die uw volledige concentratie vereisen.
 3. 3
  Werken op een ding tegelijk, maar afwisselend. Jugglers kan vele objecten in de lucht, maar ze meestal manipuleren slechts een tegelijk.
 4. 4
  Elimineer onnodige taken. Als je multitasking om efficiënter te werken, geen tijd besteden aan het doen extra dingen. De uitzondering is een achtergrond activiteit te helpen de tijd te doden. Bijvoorbeeld, als het luisteren naar de radio of een boek op tape helpt met de verveling van het schilderen van een muur, ga ervoor.
 5. 5
  Kies compatibel taken. Zo kan het zijn dat lezen en luisteren naar spraak beide gebruik maken van dezelfde soort focus. Probeer in plaats daarvan het koppelen van een fysieke taak, zoals het strijken van kleding, met een mentale taak, zoals het luisteren naar de radio.
 6. 6
  Kies onderbreekbare taken. Vooral als de multitasking bestaat in het met frequente onderbrekingen (bijvoorbeeld een rinkelende telefoon), kiest taken die gemakkelijk kunnen worden onderbroken om gelijktijdig geschieden.
 7. 7
  Houd een selectie van kleinere projecten of eenvoudigere taken rond tot het opvullen van een groter project. Dat is, doe het grotere project als een prioriteit, maar doe basic, vulmiddel taken elke keer dat je merkt dat je te wachten op informatie of inspiratie op een groter project.
 8. 8
  Gebruik wachten tijd efficiënt. Hebben iets met je te doen, vooral op plaatsen waar je verwacht te wachten (het kantoor van de luchthaven, postkantoor, of tandarts). Lezen is een gemakkelijke, draagbare taak. Dragen notakaarten of een notebook aan ideeën noteren is ook een goed idee.

Tips

 • Let op wat werkt en wat niet. Als huiswerk voor de tv duurt twee keer zo lang als huiswerk en het kijken naar een show afzonderlijk zou, niet die taken koppelen in de toekomst.
 • Neem de tijd om een ​​beetje te plannen. Ook al is de planning is niet te doen, kan een goed plan het te doen completer te maken.
 • Probeer uzelf niet te overweldigen, als je het gevoel alsof je kunt niet twee taken tegelijk, breken in stukken en bouw je weg omhoog vanaf daar.
 • Neem langs iets anders te doen in een vergadering, vooral als je verwacht dat het thema dat je niet betrekken bevatten. Als een vergadering zal genoeg onderwerpen die niet tot u, regelen dat alleen de relevante onderdelen te wonen, of niet aanwezig op alle.
 • Maak uw oefening en wandeltijd je 'u' tijd. Doe dit op de lunchpauze om nog meer tijd te besparen.

Waarschuwingen

 • Overdrijf het niet. Doen zo veel dingen niet tegelijk doen, dat niemand wordt gedaan. Ook moet je niet nemen zo veel dat je burn-out.
 • Geef altijd uw volledige concentratie om taken die de veiligheid gevolgen zou kunnen hebben.