Wkenl

Hoe om te zien in het donker

Dit artikel geeft een aantal tips over hoe je je 'nachtzicht' kan verbeteren. Dit kan van pas komen in vele situaties uit de praktijk ('s nachts rijden op een slecht verlichte weg) om de fantastische (alsof je een ninja).

Stappen

Hoe om te zien in het donker. Oefen met uw perifere visie.
Hoe om te zien in het donker. Oefen met uw perifere visie.
 1. 1
  Oefen met uw perifere visie. Het menselijk oog is de staf 'cellen' cone 'cellen in het netvlies, die de sensorische laag aan de achterkant van het oog. Staafcellen en kegeltjes zijn gelijkmatig verdeeld over de retina met uitzondering van de fovea, die een klein gebied aan de achterkant van het oog tegenover de pupil. Op de fovea, zijn er slechts kegelcellen. Dit is een belangrijk ding om te weten omdat de conus cellen zijn meer bedreven in kleur detectie, terwijl staaf cellen zijn beter voor weinig licht en het detecteren van beweging. Daarom, wanneer het proberen om te zien bij weinig licht, proberen niet direct te kijken naar de plaatsen die u probeert te zien. Door gebruik te maken van uw perifere visie u meer staaf cellen, die werken veel beter bij weinig licht. Dit neemt een groot deel van de praktijk voor de meeste mensen.
 2. 2
  Draag een donkere zonnebril tijdens de dag. Slechts 2 tot 3 uur van blootstelling aan fel licht kan uw vermogen om aan te passen aan de duisternis met 10 minuten en 10 opeenvolgende dagen van ongefilterd zonlicht blootstelling kan een verlies van 50% in nachtzicht veroorzaken te verminderen. Echter, niet dragen van een bril die te donker, zo ontnemen je ogen voldoende licht zal hen ook verzwakken, voor de beste resultaten, draag een bril die uitzenden 15% van het zichtbare licht. Wees er zeker van dat ze een neutrale, grijze tint, om zowel uw kegels en je hengels aanpassen aan donkere omstandigheden, moet u het licht te verminderen in het gehele zichtbare spectrum, niet alleen delen ervan.
 3. 3
  Verblijf in perfecte duisternis gedurende 20 tot 30 minuten. Voordat ze in een donkere ruimte, draag een slaapmasker of (tenminste sluiten en bedek je ogen) om uw ogen een kans aan te passen te geven. 20 tot 30 minuten is gewoonlijk voldoende om te passen.
 4. 4
  Draag rood-getinte glazen of bril voor 20 tot 30 minuten. Rood-getinte glazen blok alles in het zichtbare spectrum, behalve rood, en omdat de staven in je ogen zijn niet gevoelig voor rood, de bril zal je hengels aan te passen aan "duisternis" van een soort voordat je hoofd uit. Dit is wat piloten doen als ze geen tijd om te zitten in perfecte duisternis voordat nacht-flying hebben.
 5. 5
  Sluit je ogen dicht en oefen lichte druk met je handpalmen naar beide ogen. Na ongeveer 5 of 10 seconden, in plaats van het zien van zwarte, uw visie wordt wit achter je ogen voor een paar seconden. Dit is als een reset van uw ogen. Wanneer de witte weg gaat en de zwarte terugkomt, open je ogen, en uw visie zal aanzienlijk beter zijn in het donker, totdat het licht dat is.
  • Special Forces gebruik maken van de techniek van het knijpen hun ogen dicht voor tien seconden - als ze eenmaal in het donker. Hoewel de techniek kan effectief lijken, hebben wetenschappelijke onderzoeken niet bewezen dat het werkt. Dit kan een geval waarin de hersenen en geloof overschrijven normale fysieke reacties zijn.
 6. 6
  Oefen het gebruik van uw nachtzicht in veilige gebieden. Dit kan zo simpel zijn als het afsluiten van de verlichting in een kamer en het sluiten van alle portals. Bij bewegen in het donker, is het veiliger om langzaam te bewegen en schuif je voeten, met je tenen om obstakels voor je voelen. Je bent het meest stabiel als je beide voeten op de grond, en hebben minder kans op reis en verstuiking, of erger nog, iets breken. Ook als je je armen uit om te voelen waar je naartoe gaat, steek ze op je polsen en vormen een cirkel met je ellebogen uit naar de zijkanten, waarbij u wordt geholpen om je evenwicht te bewaren terwijl het vermijden van het lopen in een post, boomstam of rand van een open deur.
 7. 7
  Kijk voor contrast. Terwijl de staven in je ogen zijn veel meer lichtgevoelig dan de kegeltjes, kunnen ze alleen onderscheid maken tussen zwart en wit en voorzien van lage kwaliteit beelden (dat is de reden waarom de verschillende kleuren in een bloem bed worden bijna niet te onderscheiden in de schemering). In lang gras, bijvoorbeeld, op zoek naar horizontale lijnen die afsteken tegen de verticale gras.
 8. 8
  Kijk niet direct in lichtbronnen tijdens het navigeren in het donker. Lichtbronnen verminderen nachtzicht - plus het duurt langer om terug te passen voor het donker dan het doet voor je ogen aan te passen voor het licht dat je keek alleen maar naar. Als je niet kan voorkomen dat kijken naar een lichtbron, afgedekt of een oog tot het over gaat. Als, bijvoorbeeld, bent u 's nachts rijdt en iemand komt om de bocht met hun high-balken, het beschermen van een oog zal het voorkomen dat "flash blindheid" in beide ogen, waardoor u gemakkelijker terug aan te passen aan de duisternis.
  • Dim uw dashboard verlichting een lage maar veilig niveau om uw visie te helpen tijdens het rijden 's nachts.
 9. 9
  Als u nodig hebt om een licht te gebruiken, plaatst u een rode lens over de lichtbron. Dit zal de kegels van uw ogen om te zien wat wordt verlicht zonder dat de staven. Sterrenwacht programma's, bijvoorbeeld, hebben vaak een optie om hun beeldschermen rood, omdat rood heeft geen invloed op je hengel cellen, zodat u nog steeds zien in het donker ook.

Tips

 • Rijden 's nachts presenteert speciale uitdagingen, vooral op zeer donkere plaatsen zoals bergwegen. Koplampen van tegenliggers kan echt breken je nachtzicht. Kijk naar de witte lijn aan jouw kant van de weg naar een veilige koers te houden zonder te hoeven staren in sommige iemands hoge balken.
 • In vergelijking met bril, contactlenzen bieden doorgaans een betere perifere visie, en niet vocht verzamelen, zoals regen, sneeuw, condensatie, of zweet.
 • In de Tweede Wereldoorlog, Sovjet specops gebruikt deze techniek: het eten van een stukje suiker enige tijd voordat uitgaan in het donker en de verlichting hun open ogen met een rode zaklamp gedurende ongeveer 10 seconden.
 • Verschillende mensen hebben verschillende niveaus van bekwaamheid in nachtzicht. Hoewel deze technieken kan u helpen uw volledige potentieel te bereiken, kan je volledige potentieel niet zo groot als die van anderen.
 • Bij het rijden in mist, zet de lichtkoepel van uw auto als het achter je. Dit maakt de schittering van de koplampen weerkaatst de mist minder ernstig. Merk op dat dit een veiligheids-aanbeveling, niet een die je nachtzicht zal verbeteren.
 • In de krijgskunst, worden de studenten verteld om beter te kunnen zien in het donker, krijgt lager dan wat je probeert te zien. Dit kan werken door silhouetting voorwerp tegen het licht van de maan en de sterren.
 • De modieuze ooglapje gedragen door de piraten waren niet altijd te wijten aan het verlies van een oog. In feite zijn veel piraten deed het zo dat het ene oog was goed in het zien in het donker.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het sluiten van een oog tijdens het rijden, omdat dit een verlies van dieptezicht veroorzaken.
 • Maakt niet uit hoe goed je kunt het zien, niet zwemmen in een rivier in het donker, tenzij je leven ervan afhangt.
 • Er is een urban legend over wortelen helpen een om te zien in het donker. Dit was de informatie gehaald door Duitse militairen van gevangen genomen geallieerde piloten terug in de Tweede Wereldoorlog, om hun gebruik van nieuwe Britse radartechnologie verbergen. Er is een kern van waarheid aan deze legende, het eiwit rhodopsin gevonden in het oog valt uiteen in het netvlies en opsin bij blootstelling aan licht en hervormingen wanneer weer in het donker. Retinal uit vitamine A is in wortelen en vele andere voedingsmiddelen. Een ernstig gebrek aan vitamine A in het dieet kan leiden tot nachtblindheid, maar extra vitamine A niet zal helpen een beter dan normaal te zien.
 • Wees ervan bewust dat nicotine uw vermogen om te zien in het donker kan afnemen. Het is misschien een goed idee om sigaretten te vermijden, zelfs meeroken, wanneer u het nodig om te zien in het donker.