Wkenl

Hoe optimistisch te zijn

Terwijl het zijn sceptisch dat is, altijd uitgaande van het slechtste - - kan een gezonde manier om te voorkomen dat je gebruik gemaakt van, pessimistisch worden kan grote negatieve gevolgen hebben op je leven. Het zien alleen de negatieve aspecten van een situatie kan ertoe leiden dat u kansen, verwaarlozing missen problemen die moeten worden opgelost, en niet tot actie die anders zouden verbeteren van uw relaties en de kwaliteit van het leven te nemen. In feite, studies tonen aan dat pessimisten hebben meer kans op chronische ziekten later in het leven dan optimisten ontwikkelen. Optimisten kijken naar het licht aan het eind van de tunnel. Als je altijd al had een pessimistische wereldbeeld, kan het moeilijk zijn om je focus te verleggen, maar het is mogelijk om te beginnen met het zien het glas als half vol, niet half leeg. In feite kunt u tot het besef gekomen dat de glazen zijn over het algemeen vol - het is gewoon dat de zwaartekracht trekt de meer dichte vloeibare materiaal naar de bodem.

Stappen

Hoe optimistisch te zijn. Laten gaan van de veronderstelling dat de wereld tegen je is, of dat je geboren met een grijze wolk boven je hoofd.
Hoe optimistisch te zijn. Laten gaan van de veronderstelling dat de wereld tegen je is, of dat je geboren met een grijze wolk boven je hoofd.
 1. 1
  Laten gaan van de veronderstelling dat de wereld tegen je is, of dat je geboren met een grijze wolk boven je hoofd. Het is een veronderstelling die geen basis in de reden is of. Soms halen we een flair voor pessimisme van een ouder die negatieve aannames over de wereld ergens langs de lijn. Hoe dan ook, hoe eerder u kunt uw pessimisme toeschrijven aan een unieke samenloop van omstandigheden in plaats van de toestand van de wereld zelf, hoe makkelijker het zal zijn om je perspectief te veranderen.
 2. 2
  Begrijp dat het verleden niet de toekomst evenaren. Gewoon omdat je hebt ervaren pijn of teleurstelling in het verleden betekent niet dat wat begint slecht slecht zal eindigen. Heeft een slechte start bocht niet maken in een self fulfilling prophecy voor een slecht einde.
 3. 3
  Zie jezelf als een oorzaak, geen effect. Je hoeft niet naar een product of een slachtoffer van uw omstandigheden zijn. Stoppen met denken over wat er met je gebeurt en gaan nadenken over wat je kunt laten gebeuren. Als u niet tevreden bent met de manier waarop is nu, doelen stellen en verder gaan. Gebruik je verleden negatieve ervaringen om karakter op te bouwen en betere beslissingen. Het leven gaat om het nemen veel risico's elke dag, en niet alle van hen zal positief eindigen. Dat is wat risico definieert. Maar de keerzijde is dat sommige maatregelen zullen leiden tot goede resultaten, en het is over het algemeen beter om een gemengde zak hebben dan niets te hebben bij allen. Idealiter zal de goede dingen opwegen tegen de slechte, maar je zult nooit dat punt te bereiken, tenzij je jezelf daar en hoop.
 4. 4
  Gebruik positieve affirmaties. Noteer korte statements die je herinneren aan wat je probeert te veranderen aan de manier waarop je de wereld ziet. Leg ze op plaatsen waar je ze elke dag ziet, bijvoorbeeld op je badkamerspiegel, de binnenkant van je, op je, en zelfs met plakband aan de muur. Sommige affirmaties om mee te beginnen zijn:
  • "Alles is mogelijk."
  • "Mijn omstandigheden me niet maken, ik maak mijn omstandigheden."
  • "Het enige wat ik kan controleren is mijn houding tegenover het leven."
  • "Ik heb altijd een keuze."
  • "Ik kies ervoor om mijn positieve kant van het leven."
 5. 5
  Vergeet niet dat het leven kort is. Als je het gevoel pessimisme vertroebeling uw oordeel of je begint naar beneden te voelen over de toekomst, herinner jezelf eraan dat elke minuut telt. Bracht een tijd broeden garanties niets dan minder tijd om te genieten van wat het leven zou kunnen hebben om te bieden. In de kern, pessimisme is onpraktisch omdat het zorgt ervoor dat je tijd woning besteden aan dingen die nog niet gebeurd zijn en worden niet gegarandeerd te gebeuren. Het voorkomt ook dat u dingen gedaan krijgen. Pessimisme rassen besluiteloosheid. Het is een verspilling van tijd, en tijd is een beperkte hulpbron die je niet kunt veroorloven om voor lief nemen.
 6. 6
  Wees een evenwichtige optimist. Niemand is te suggereren dat je uitgegroeid tot een bewust Pollyanna, alsof dat er niets ergs kan of ooit zal gebeuren. Dit kan leiden tot slechte beslissingen en nodigt mensen uit om te profiteren van je. In plaats daarvan, een rationele optimist die het goed vindt met het slechte, in de hoop van het goede uiteindelijk opwegen tegen de slechte, en met dien verstande dat het zijn pessimistisch over alles volbrengt niets. Bereid je voor op het ergste, maar het beste van hopen - de voormalige maakt je verstandig, en de laatste maakt u een optimist. Omdat het een optimist is niet hetzelfde als een extravert. Je hoeft niet naar een extraverte om een ​​optimist te zijn.

Tips

 • Tel je zegeningen, ieder kleintje. Focussen op de goede dingen in je leven, ongeacht hoe klein of ogenschijnlijk onbelangrijke, zal helpen frame een betere houding en neem je gedachten af ​​van de negatieven.
 • Belive in jezelf en je capaciteiten om de wereld een betere plek te maken.
 • Maak je geen zorgen over het verleden of de toekomst. Vergeet niet dat het verleden is geschiedenis, de toekomst is een mysterie, en dat vandaag de dag is een geschenk... dat is waarom het het heden heet!
 • Passeren een zegen aan een vriend of vreemdeling, laat iemand hebben die parkeerplaats, laat iemand voor je in de rij bij de markt. Leuke dingen te doen voor anderen is een instant pick-me-up.
 • Wees niet ijdel. Het gezegde is waar dat lege geest is workshop duivel. Luister naar muziek, spelen met huisdieren, bezoek vrienden of familieleden, lees boeken, strips, chatten met een vriend, koken, gaan window shoppen... de lijst is eindeloos.
 • Leren om gelukkig en delen de liefde met je goede vrienden te zijn.
 • Praktijk bij het overbrengen van deze ideeën aan anderen. Als je iemand pessimistisch, raadsman hoort ze op basis van deze stappen. Soms is het makkelijker om een ​​perspectief te begrijpen als u het uitleggen aan iemand anders eerst.
 • Zien er gelukkig uit. Studies hebben aangetoond dat de invoering van een vrolijke glimlach op je gezicht daadwerkelijk kan maken je gelukkiger en optimistischer over de huidige en toekomstige voelen. Ze kunnen ook krijg je meer 'return smiles' dan een frons. Heb je ooit gehoord van de uitdrukking, 'Honey vangt meer vliegen dan azijn'? Het is eigenlijk waar. Aardig en zorgzaam eigenlijk krijgt je gelukkiger dan dat zuur.

Waarschuwingen

 • Hoewel het waar is dat je je eigen omstandigheden te creëren, accepteren dat het verleden is het verleden. Laat je niet door negatieve omstandigheden leiden irrationeel schuld of pessimisme.
 • Heb pessimisme niet te verwarren met een depressie. Depressie kan maken alles er slechter uit dan het is.
 • Realiseer je dat het er niet om wat je overkomt, het gaat over hoe u reageert op wat er gebeurt.
 • Iedereen heeft zijn momenten van zwakte. U kunt struikelen op tijden en gaan terug in slechte gewoonten, maar vergeet het verleden gevoelens van optimisme en herinner jezelf eraan dat dat gevoel is in handbereik. Geef nooit op en geleidelijk je zult slagen.
 • Vermijd cynische / pessimistisch entertainment. Je bent wat je te kijken.