Wkenl

Hoe te kokhalzen te voorkomen tijdens het poetsen je tong

Je tong is een gelukkig voedingsbodem voor bacteriën. Studies hebben aangetoond dat bacteriën groeien op de eiwitrijke oppervlak van de tong belanden in de rest van je mond, waardoor het gevaar ontstaat of het bijdragen aan hart-en vaatziekten, longontsteking, vroeggeboorte, mannelijke onvruchtbaarheid en meer. Hier is hoe het te reinigen zonder kokhalzen.

Stappen

Hoe te kokhalzen te voorkomen tijdens het poetsen je tong. Probeer deze psychologische truc.
Hoe te kokhalzen te voorkomen tijdens het poetsen je tong. Probeer deze psychologische truc.
 1. 1
  Probeer deze psychologische truc. Clench de vingers van een van je handen, voorzichtig graven je nagels in je handpalm. Uw kokhalsreflex moet worden gegaan - blijkbaar dit werkt omdat je hersenen wordt afgeleid door de lichte pijn in je hand.
 2. 2
  Houd uw tandenborstel loodrecht op je tong, borstelen vanaf de zijkant. Het zetten van uw tandenborstel in de lange weg zal het gemakkelijker maken om te 'glijden' in de overdreven gevoelig gevarenzone. Het is ook meer psychologisch invasieve - namelijk, het maakt je dat bewust van kokhalzen.
 3. 3
  Duw de tong hard neer in het onderste deel van de mond achter de tanden als je borstel het. Zodra de tong begint te wiebelen, stoppen, geef het even de tijd om je kracht te halen en probeer het opnieuw.
 4. 4
  Adem uit door je mond terwijl het borstelen van uw tong. Tegelijkertijd, ontspan je tong en keel spieren zoveel mogelijk. Blijf oefenen totdat het een normale gewoonte.
 5. 5
  Vermijd het gebruik van de tandenborstel voor je tong helemaal. Er zijn goede tong schrapers die kunnen worden gekocht bij de apotheek. Tong schrapers of reinigingsmiddelen kan voelen minder invasieve en meer gericht op een snelle schone dan uw grotere, bredere-opgedoken tandenborstel. U kunt ook proberen "flossen" je tong: Neem een ​​normale lengte van tandzijde en sleep deze naar beneden over je tong. Dit werkt goed voor mensen met een bijzonder hoog kokhalsreflex.

Tips

 • Vermijd het kijken naar jezelf in de spiegel, is het het beste als je niet aan denken!
 • Onthoud waar je het borstelen, het is niet nodig om diep ingaan op de achterkant van je keel, waar je misschien nick je huig en leiden tot een kokhalsreflex.

Waarschuwingen

 • Mensen met een hoge gag reflexen kunnen overgeven tijdens het poetsen van hun tong. Als je overmatig braken, stoppen en ga voor de tong schrapers plaats.

Dingen die je nodig hebt

 • Clean tandenborstel
 • Tongreiniger / schraper (optioneel)
 • Floss (optioneel)