Wkenl

Hoe te voorkomen dat droge ogen tegen de computer

Mensen staren naar computerschermen meer en meer. Dit geeft u droge ogen, maar gelukkig, het probleem is alleen op korte termijn en kan worden vermeden in de eerste plaats.

Stappen

Hoe te voorkomen dat droge ogen tegen de computer. Pas de scherminstellingen.
Hoe te voorkomen dat droge ogen tegen de computer. Pas de scherminstellingen.
 1. 1
  Knipperen. Mensen knipperen ten minste de helft zoveel als normaal wanneer staren naar het computerscherm, omdat mensen meestal scheel en je ogen zijn niet gemaakt voor het kijken naar beeldschermen. Het kan moeilijk zijn om te onthouden om dit voortdurend doen, dus zo nu en dan kun je je ogen sluiten voor een paar seconden.
 2. 2
  10-10-10. Elke 10 minuten, kijk naar een voorwerp 10 meter afstand gedurende 10 seconden om ze aangepast aan lange afstand ook, zodat je klaar bent als je de computer uit.
 3. 3
  Pas de scherminstellingen. U zult merken dat als je je scherm een ​​beetje meer saai, het is eigenlijk makkelijker om te lezen. Het scherm moet net zo helder als je omgeving, en dient niet te worden een gloeiende doos noch pikzwart object zijn. U zult merken dat u daadwerkelijk kunt wennen aan een helderheid van 0. Daarentegen moeten gewoonlijk in het niveau van de jaren '80, maar zijn verschillend voor verschillende schermen. Contrast is de sterkte van de kleuren in vergelijking naast elkaar.
 4. 4
  Back-up van het scherm, maar niet zo veel dat je in te spannen om de tekst te lezen. 16-24 inch is een goede afstand, afhankelijk van uw gezichtsvermogen en de grootte van het scherm. Denk aan het veranderen van de instellingen om de tekst groter weergegeven op elke site toegankelijk op uw browser.
 5. 5
  Gebruik de computer minder en maak uw tijd tellen. Leren typen sneller, zodat u kunt typen van een e-mail sneller en in staat zijn om sneller af te krijgen. Het is ook zeer efficiënt om af te drukken op lange pagina's die u zou moeten lezen op de computer. Als je echt gevoelig, overweeg dan om een ​​baan die computer gebruik op een dagelijkse basis niet vereist.

Tips

 • Bepaalde informatie kan ook van toepassing op andere schermen, zoals TV's, draadloze muizen en mobiele telefoons.
 • Voor en na lange tijd met computergebruik, smeer je ogen met niet-verduurzaamd of gevoelige ogen kunsttranen of neem een ​​stomende douche maar regelmatig water niet in uw ogen, omdat dit verdunt en spoelt uw natuurlijke tranen.
 • Negeer de mythe over het kijken naar computerschermen waardoor je bijziend vanwege de pixels. Kijken naar computerschermen is net als het lezen van een boek.
 • Gehydrateerd te blijven, zodat u zeker bent om genoeg tranen te maken hebben.

Waarschuwingen

 • Te veel tijd op de computer kan ook leiden tot vermoeidheid. Neem pauzes vaak.
 • Je ogen kunnen ook bloeddoorlopen geworden van het zijn droog, maar niet gebruikt "krijgen de rode out" zakt omdat deze kunnen rebound roodheid en dit maakt de bloeddoorlopen aandoening chronisch veroorzaken. Weg met de droogte en de bloeddoorlopen uiterlijk gaat weg.