Wkenl

Hoe verhouden tot iemand die het syndroom van Asperger heeft

Je zou iemand met het Syndroom van Asperger weten. Misschien wilt u in staat zijn om beter hebben betrekking op hem / haar, en je kan op zoek naar een aantal manieren om hem / haar te helpen om hun schelp te verlaten en interactie. Dit kan moeilijk zijn omdat Asperger Syndroom en andere vormen van autisme worden gekenmerkt door verschillende gradaties van sociale onbekwaamheid en onvolkomenheden. Als je probeert om je vriend te communiceren "buiten zijn / haar schulp," je mag deze persoon vervreemden tot het punt dat hij / zij zal isoleren van je. Omdat je niet wilt dat te doen, hoe je je tot iemand met het Syndroom van Asperger?

Stappen

Hoe verhouden tot iemand die het syndroom van Asperger heeft. Bestuderen om zo veel als je kunt over het Syndroom van Asperger en autisme in het algemeen te leren.
Hoe verhouden tot iemand die het syndroom van Asperger heeft. Bestuderen om zo veel als je kunt over het Syndroom van Asperger en autisme in het algemeen te leren.
 1. 1
  Bestuderen om zo veel als je kunt over het Syndroom van Asperger en autisme in het algemeen te leren. Als je toevallig iemand die het Syndroom van Asperger heeft weet, wil je misschien manieren te relateren aan hem / haar maatschappelijk vinden. Voordat je kunt, moet je zo veel over het mogelijk te leren kennen. Probeer te begrijpen van degenen die erover schrijven en te behandelen, vooral van degenen die zijn gediagnosticeerd met de aandoening. Je kunt dingen leren van het lezen van boeken of het kijken naar documentaires over asperger-syndroom. Dit geeft u een duidelijk inzicht over hoe het werkt en wat u kunt doen om betrekking hebben op iemand met Asperger-syndroom te geven.
 2. 2
  Gebruik uw vereniging met de persoon om te leren wat hij / zij zal tolereren met betrekking tot sociale interactie. Vaak mensen met Asperger zijn gemakkelijk overbelast, en aangezien sociale geven-en-nemen is meer moeite voor hen, ze zijn snel moe, en geen genadige manieren aangeeft dat niet vinden. Maar het gevoel van een verbinding met u is erg belangrijk voor hen.
  • Je zult zien in je vriend een neiging om te zeggen of doen dingen die sociaal onaangepast aan de tijd, zoals iets te zeggen hardop meeste mensen hebben geleerd in hun hoofd te houden, te dicht bij iemand anders, of snijden in de rij - Dit is omdat ze niet zien de grotere sociale beeld, de meeste van de tijd, en niet begrijpen wat andere mensen denken of voelen. U kunt hen vertellen, als je dat kunt doen zonder oordeel - kunnen we niet snijden de lijn hier, hebben al die andere mensen gewacht.
  • Mensen met Asperger zijn niet afgesloten sociaal zoals sommige mensen met klassieke autisme zijn. Asperger is een high-functionerende staat, en de mensen die van Asperger hebben meestal een normale taalvaardigheid en bijna normale ontwikkeling van vaardigheden. Maar veel van de mensen met Asperger kan het moeilijk vinden om te staken een gesprek bij de eerste encounting een een op een situatie. Het helpt hen om te kunnen praten over hun belangen, en voor u om uw eigen delen ongevraagd (mensen met Asperger misschien niet denken om te vragen).
 3. 3
  Niet behandelen uw vriend anders te zijn dan je zelf behandeld wilt worden. Het is pijnlijk en beledigend. Naderen, probeert gesprek, zittend naast, introduceren aan anderen, enz. alsof de persoon is anders is niet alleen onwetend, het is schromelijk respectloos, en drukt een onzorgvuldige minachting voor de andere persoon gevoelens. Denk niet dat hij / zij zal niet merken.
 4. 4
  Praat met je vriend als je aan iemand anders zou praten. Als je dat doet, zult u inhaken op aanwijzingen over wat hij / zij is comfortabel met. Gebruik deze aanwijzingen om uw gedrag te sturen.
 5. 5
  Weet je emoties bloot aan uw aspergian vriend niet leggen zonder een verklaring waarom je je voelt op deze manier. Je zou zinspelen op iets, en zij niet altijd begrijpen wat je punt is. Vertel hem / haar hoe je je voelt, zelfs als je denkt dat het overduidelijk, is een veel gebruikte sociale vaardigheden, maar verwacht niet dat hem / haar om hetzelfde te doen. Dit soort interactie is zo vreemd dat het beangstigend. Bovendien, als je gaat naar "feely lichtgeraakt" krijgen het kan soms heel nuttig zijn om dit aanzetten, maar kunt u ze niet verrassen. Altijd vragen voordat u uw Asperger vriendin knuffelen. Als ze zeggen "nee," respect dat, het is niet per se persoonlijk, konden ze goed vinden sommige zintuiglijke ervaringen ongewoon overweldigend.
 6. 6
  Als u het gevoel dat hij / zij is vreemd handelt, niet de aandacht vestigen op het (tenzij het ​​gevaarlijk is of je kunt zien dat het de aandacht die hen in de problemen zou kunnen krijgen). U zult het beste af zijn iets te zeggen dat je aan iemand anders zou zeggen, als je het op een vriendelijke manier, zoals "dat me dwars zit," of "alsjeblieft niet dat te doen." Als er genoeg humor en genegenheid in uw relatie en / of je toon, kan je hen vertellen "dat ziet er een beetje vreemd." Als ze vragen waarom, verklaren zonder neerbuigendheid, de manier waarop je zou kunnen uitleggen aan een nieuwe driver hoe in te voegen op een snelweg - mensen met Asperger niet de neiging op te pikken zulke dingen, zo slim als ze ook mogen zijn. Hoewel sommige gedragingen zijn uit het gewone, ze zijn meestal niet ernstig.
 7. 7
  Natuurlijk kunt u aanbieden om hen te introduceren aan je andere vrienden! Zoals de meesten van ons ze anders kunnen handelen in het bijzijn van je vrienden, of hun vrienden. Sociale interactie is over het algemeen hard werken en emotioneel uitputtend voor Aspies. Zij kunnen genieten van de sociale interactie of vind te veel om te gaan met. Als de situatie is sociaal onhandig en een beetje onhandig, kan het niet Asperger, konden ze gewoon niet met elkaar opschieten. Echter, probeer niet om hen te dwingen om mee te komen met je vrienden. Zij zullen waarschijnlijk het meest extravert alleen wanneer ontmoet een-op-een.

Tips

 • Boven alles, wees een vriend. Niemand is zich meer bewust van de sociale verschillen tussen jullie dan hij / zij is.
 • Een persoon die is verlegen, maar over het algemeen niet wanordelijke beschouwd zal een tijdje duren om te wennen aan sociale omgevingen. We noemen dat een schelp, en wanneer deze mensen worden uitgaande en comfortabel we zeggen 'Ze zijn gekomen uit hun schelp.' Mensen met Asperger zijn niet in een shell die ze van kan worden getrokken. Laat ze passen op hun eigen, of helemaal niet.
 • Wees voorzichtig wanneer je dicht bij mensen met Asperger simpelweg omdat ze relaties anders ontwikkelen. U zult merken dat u een voorliefde voor hem / haar net hetzelfde als je zou iemand anders zal ontwikkelen. Gewoon niet duwen.
 • Zoals bij alle vormen van autisme, Asperger effecten iedereen anders. Probeer niet om een ​​catalogus te houden in je hoofd van 'toen hij dit doet, ik moet dit doen.' of 'Toen ze dit zegt, ik moet dit doen.' Je gebruikt deze techniek toen je klein en leren onderbewuste sociale acties waren, maar je hoeft nu niet nodig.
 • Behandeling van mensen met Asperger als je anders zou iedereen.

Waarschuwingen

 • Mensen met het Syndroom van Asperger nemen alles letterlijk te allen tijde. (Tenzij ze al hebben geleerd dat wat er gezegd wordt is slang of via iets anders)