Wkenl

Hoe om te weten wanneer je een tetanus prik nodig

Tetanus is een ziekte die wordt verkregen uit de tetanoid toxine, die bacteriën die schuilt in verontreinigde grond, dierlijke uitwerpselen en andere gebieden. Het beïnvloedt de zenuwen en kan intense spierspasmen van de hals, de buik en ledematen veroorzaken. Het is algemeen bekend als tetanus en wordt zo genoemd omdat krampen in de nek kan een onvermogen om de mond te openen te maken. Weten wanneer een tetanus prik te krijgen kan het verschil betekenen tussen leven en dood betekenen.

Stappen

Hoe om te weten wanneer je een tetanus prik nodig. Weet waar je de meeste kans om de bacteriën waarvan bekend is dat tetanus veroorzaken tegenkomen.
Hoe om te weten wanneer je een tetanus prik nodig. Weet waar je de meeste kans om de bacteriën waarvan bekend is dat tetanus veroorzaken tegenkomen.

Leer zelf over tetanus

  1. 1
    Weet waar je de meeste kans om de bacteriën waarvan bekend is dat tetanus veroorzaken tegenkomen. Het is gevonden in onze natuurlijke omgeving en vaak schuilt in de bodem die is verontreinigd met dierlijke en menselijke uitwerpselen. Mest is een andere veel voorkomende plaats waar het kan worden gevonden.
  2. 2
    Begrijp de verscheidenheid van dingen die je kunt besmetten met tetanus. Vaker wel dan niet, de bacteriën het lichaam binnen via een snee, verbranden of wond, vooral als het letsel is niet schoon gehouden of beschermd met verbandmiddelen.
    • Roest op spijkers en andere scherpe voorwerpen is een zeer veel voorkomende oorzaak van tetanus.
    • Gesteriliseerde naalden kunnen de bacteriën te introduceren in het lichaam.
    • Bevriezing, gangreen en verwondingen resulteert in gemalen delen van het lichaam dragen een hoog risico op besmetting van tetanus.
    • Toch kan tetanus niet worden gecontracteerd van iemand die besmet is met het.
  3. 3
    Wees je bewust van het ontwikkelen van symptomen. Algemeen merkbare symptomen beginnen ongeveer 3 dagen na blootstelling aan de bacterie, maar kan soms zo lang als een paar weken. De gemiddelde tijd die het duurt voordat de symptomen te ontwikkelen bij de meeste mensen is binnen ongeveer 8 dagen van blootstelling.
  4. 4
    Herkennen welke symptomen zijn een indicatie van tetanus. Spierkrampen beginnen meestal met stijfheid in de kaak en moeite met slikken. Vervolgens ontwikkelen tot spiercontracties van gezicht, nek en schouders, gevolgd door betrokkenheid van de ledematen, buik, rug en sluitspier.
  5. 5
    Leren wat andere storingen kunnen optreden met tetanus. Snelle hartslag, overmatig zweten, verhoogde bloeddruk, en hoge koorts zijn alle mogelijke uitingen van tetanus.
  6. 6
    Weet dat de dood is een zeer reële mogelijkheid als de behandeling voor tetanus is niet goed en tijdig toegediend. In de Europa, 15% van de personen die besmet zijn met tetanus sterven als gevolg van onjuist beheer van de ziekte.

Onderneem actie

  1. 1
    Schoon en aankleden elke wond die optreedt onder alle omstandigheden. Omdat er een mogelijkheid dat een wond kan worden besmet met bacteriën tetanus, moeten alle wonden goed worden verzorgd onmiddellijk de kans op infectie.
  2. 2
    Raadpleeg onmiddellijk een arts als u vermoedt dat u mogelijk in contact zijn gekomen met tetanus. Als u de documentatie van uw laatste tetanusinjectie, breng hem mee. Als 10 jaar of minder zijn verstreken sinds uw laatste tetanusinjectie, moet u tegen infectie te zijn en mag alleen verlangen een mogelijke hulpschot als de wond is niet ernstig.
  3. 3
    Bespreek het risico van besmetting met uw arts. Gebruik de informatie die hij of zij geeft u een beslissing te nemen over het ontvangen van een tetanus geschoten op basis van uw letsel, hoe het werd overgenomen, en uw vaccinatiestatus.

Gediagnosticeerd

  1. 1
    Begrijp het proces dat wordt gebruikt om te bepalen of u kunt een tetanus-infectie te hebben. Bijvoorbeeld, laboratoriumuitkomsten algemeen niet significant waarde herstel veel moeilijker zonder directe behandeling. Vanwege dit, de meeste artsen niet een afwachtende aanpak, maar in plaats daarvan kiezen voor agressieve behandeling indien infectie wordt vermoed.
  2. 2
    Bepaling van infectie is voornamelijk gebaseerd op de symptomen en klinische tekenen die aanwezig zijn. Hoe ernstiger de symptomen, hoe sneller de cursus van actie.

Behandeling

  1. 1
    Ken de basisbehandeling voor tetanus infectie. Aandacht zal worden besteed aan een goede reiniging van de wond, eliminatie van dood weefsel en verwijdering van eventuele vreemde stoffen in de wond.
    • Opname in een intensive care is soms nodig om storingen te voorkomen aan de patiënt.
    • Diepe wonden die besmet kunnen zijn zal in het algemeen toediening van een booster vaccin te brengen indien zij is 5 jaar of meer sinds de laatste tetanus booster. Dit is hoe lang je geheugen B-cellen behouden de informatie aan de bacteriële cellen aan te vallen.
  2. 2
    Elke antibiotica intraveneus worden toegediend in een poging om verdere productie van het toxine in het lichaam voorkomen, maar dit heeft geen invloed op de toxinen die reeds zijn geproduceerd hebben. Toch kan een tetanus immunoglobuline worden gegeven om te helpen met eventuele neutralisatie van aanwezige toxines.
    • Sedativa en spierrelaxers kan worden toegediend als ondersteunende maatregelen om te helpen met pijnbestrijding en angst.
  3. 3
    Als slikken te moeilijk wordt, kan een intraveneuze buis of sondevoeding buis worden geplaatst om goede voeding en hydratatie te garanderen. Een ventilator kan noodzakelijk zijn als ademen een probleem, maar dit onwaarschijnlijk zolang de infectie snel behandeld.
  4. 4
    Nadat de patiënt is hersteld, is bereikt, wordt een volledige reeks vaccinaties tetanus toegediend verdere episodes van infectie.

Het voorkomen

  1. 1
    Begrijpen maatregelen die nodig zijn om tetanus te voorkomen. Houd uw tetanus-vaccin op de hoogte!
    • Boosters moet worden gegeven om de 10 jaar. Bijwerkingen zijn meestal mild met roodheid en lichte zwelling op de plaats van injectie. Het is zeldzaam dat een tetanus prik veroorzaakt ernstige reacties.
  2. 2
    Besteden veel aandacht aan de juiste reiniging van alle wonden en verwondingen te beschermen met schone juiste verbanden. Zelfs als je niet denkt dat je in contact komt met iets dat je zou kunnen besmetten bent gekomen, moet je altijd voorzichtig zijn bij de behandeling van open wonden.
  3. 3
    Vergeet niet: nadat de ziekte eenmaal niet leidt tot immuniteit tegen toekomstige infecties. Het is mogelijk om de ziekte opnieuw samentrekken op een bepaald punt in de tijd, en preventie is de beste manier van handelen als je wilt meerdere infecties te voorkomen.

Tips

  • Better safe than sorry - als u in het bijzonder zich zorgen maakt over besmetting met tetanus, krijgt gewoon de vaccinatie!
  • Als je een risico op infectie, zorg ervoor dat u inzicht in de borden en de daaruit voortvloeiende complicaties van tetanus. Spasmen kan zo ernstig dat ze kunnen interfereren met de normale ademhaling geworden. Stuiptrekkingen die zo ernstig dat ze leiden tot een breuk van de wervelkolom of lange botten kan optreden.
  • Er zijn tetanus vaccins die ook kan beschermen tegen difterie en pertussis (Tdap) of alleen Difterie (Td). Beide vaccins laatste 10 jaar.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg een arts voor elke serieuze verwondingen of letsel. Als u vermoedt dat u bent besmet met het tetanus bacteriën niet wachten tot symptomen aanwezig te worden voordat je de juiste behandeling. Er is geen remedie voor tetanus, alleen de behandeling van de symptomen tot ze op te lossen.

Verwante google's