Wkenl

Hoe een storm of zandstorm stof overleven

Zand Storms behoren tot de natuur meest gewelddadige en onvoorspelbare verschijnselen 's. Harde wind tillen vuildeeltjes of, in het geval van zandstormen, zand, in de lucht, ontketenen een turbulente, verstikkende wolk van deeltjes en het verminderen van de zichtbaarheid tot bijna niets in een kwestie van seconden. Bijna alle stofstormen kunnen veroorzaken schade aan eigendommen, verwondingen en sterfgevallen, en terwijl ze het meest worden geassocieerd met de Sahara en de Gobi regio's, kunnen ze optreden in elk aride en semi-aride klimaat. Maakt niet uit waar je woont, is het een goed idee om te weten wat te doen als je een muur van zand racen naar u toe.

Stappen

Hoe een storm of zandstorm stof overleven. Ziet stofstorm waarschuwingen.
Hoe een storm of zandstorm stof overleven. Ziet stofstorm waarschuwingen.
 1. 1
  Ziet stofstorm waarschuwingen. Stofstormen zijn het meest waarschijnlijk optreden op warme dagen onder bepaalde atmosferische omstandigheden, kan dus meteorologen vaak voorspellen de mogelijkheid van deze stormen. Afstemmen op de lokale tv-of radio-uitzendingen voor het reizen in hete, droge omstandigheden, en overweeg rerouting of uitstellen van uw reis als stofstormen zijn voorspeld. Borden langs de weg kunnen ook beschikbaar zijn om u te waarschuwen van stof storm gevaar.
 2. 2
  Wees voorbereid. Als je in een storm-gevoelig gebied, dragen een masker ontworpen om te filteren op kleine deeltjes, en breng luchtdicht bril om. Het is ook verstandig om een ​​levering van water dragen in het geval je vastzit in een storm. Stofstormen zijn meestal gepaard met hoge temperaturen, en u kunt snel uitgedroogd raken in de droge hitte en harde wind. Draag of draag kleding die je lichaam bedekt om u te beschermen tegen het zandstralen, en om je warm te houden in het geval van de ijskoude wind van een stofstorm winter, die snel kan leiden tot onderkoeling.
 3. 3
  Outrun de storm. Als je een stof storm van enige afstand, en u bent in een of toegang hebben tot een, kan je in staat om het of omweg outrun omheen. Sommige stofstormen kunnen reizen op meer dan 75 mijl per uur, maar ze reizen vaak veel langzamer. Proberen om een ​​storm ontlopen, is echter niet aan te raden als je moet jezelf in gevaar door het reizen op hoge snelheden. Als de storm aan het inlopen is met u, is het best om te stoppen en voor te bereiden. Eenmaal verbruikt door de storm, kan uw zichtbaarheid mogelijk worden teruggebracht tot nul in een kwestie van seconden.
 4. 4
  Stoppen. Als je op doorreis bent en zichtbaarheid daalt tot minder dan 300 voet, zet de wagen (afrit van de snelweg indien mogelijk), stel je handrem, schakel de koplampen, en zorg ervoor dat remlichten en richtingaanwijzers zijn ook af. In veel gevallen, als uw exterieur lampjes branden, zal andere automobilisten gebruik maken van de achterlichten van de persoon tegenover hen als een gids om te helpen navigeren door de voor hen weg. Als u getrokken uit de weg en zitten daar met je lichten op, ongelooflijk, zou iemand denken dat ze kunnen je volgen en uitvoeren rechts van de weg, of zelfs botsen met jou! Het draaien van je koplampen uit terwijl gestationeerd van de weg, zal de mogelijkheid van een kop-staartbotsing te beperken. Als u niet in staat om veilig te trekken van de weg, houd uw koplampen op, zet uw alarmlichten zijn, vertragen, en voorzichtig te werk gaan, klinken uw hoorn periodiek. Gebruik middellijn van de weg om u te begeleiden als je niet kunt zien voor je. Trek dan naar de dichtstbijzijnde veilige plek.
 5. 5
  Zoek dekking en blijven zitten. Probeer niet om over te gaan in een verblindende storm, zoals u zult niet in staat zijn om mogelijke gevaren te zien op je pad.
  • Als je in een huis of een stevige structuur, blijf binnen. Als je snel kunt bereiken zo'n shelter voordat een stofstorm je bereikt, krijg er zo snel mogelijk. Sluit alle en, en wachten tot de storm.
  • Als je in een voertuig, oprollen de ramen en zet openingen die buitenlucht binnenhalen
  • Als je buiten bent vast, op zoek gaan naar een grote rots of andere landformatie om u te beschermen ten minste gedeeltelijk.
   • Krijg tot hoge grond, aangezien de dichtste concentratie van zand wordt stuiteren dicht bij de grond, maar alleen als (1) kunt u een veilige, solide, hoog punt te vinden, (2) de storm is niet vergezeld van en (3) er is geen gevaar te worden getroffen door zwaardere vliegende brokstukken.
   • Liegen niet in een greppel, als plotselinge overstromingen kunnen optreden, zelfs als er geen regen valt waar je bent. In de eigenlijke stofwolk, regen algemeen opdroogt voordat het de grond bereikt, maar het kan regenen in de buurt, en sloten, arroyos, en andere laaggelegen gebieden kunnen snel overstromen.
   • Als je een kameel, hebben het zitten en druk jezelf tegen de lijzijde. Kamelen zijn goed aangepast aan het overleven in stofstormen.
   • Als je in zandduinen, niet schuilen direct aan de lijzijde van het duin. De harde wind kan halen enorme hoeveelheden zand zeer snel, en kon je merkt dat je wordt begraven in het zand.
 6. 6
  Draag een masker. Als je een masker of masker ontworpen om te filteren kleine deeltjes, zet het op onmiddellijk. Als u niet beschikt over een masker, wikkel een bandana of een ander stuk stof rond je neus en mond. Bevochtig het een beetje als je genoeg water. Breng een kleine hoeveelheid vaseline aan de binnenkant van je neusgaten het drogen van je slijmvliezen te voorkomen.
 7. 7
  Bescherm uw ogen. Brillen bieden een minimale bescherming tegen waait stof of zand, maar luchtdicht brillen zijn beter. Als je niet hebt, wikkel een stuk doek strak om je hoofd naar je ogen en oren te beschermen.
 8. 8
  Schild jezelf van vliegende objecten. Cover zo veel van je lichaam mogelijk om jezelf te beschermen tegen vliegende zand. Bovendien, terwijl windaangedreven zand kan kwetsen, harde wind een storm van stof kan voeren ook zwaarder (en dus gevaarlijker) objecten. Als je merkt dat je zonder, probeer te laag blijven om de grond en je hoofd te beschermen met je armen, een rugzak, of een.

Tips

 • Indien mogelijk, vermijd het dragen van contactlenzen in gebieden die gevoelig zijn voor stofstormen. Zelfs kleine hoeveelheden stof in de lucht kan irritatie van de ogen en het gezichtsvermogen problemen veroorzaken voor dragers van contactlenzen, en droge, warme omstandigheden alleen kan ongemak veroorzaken. Breng uw bril bij het werken of reizen in een woestijn.
 • Blijf bij de groep. Als je reist in een groep, niet durven uit tijdens een zandstorm. U kunt snel hopeloos verloren. De leden van de groep moet bij elkaar blijven en houd handen of lock armen. Als het absoluut noodzakelijk dat iemand de groep te verlaten - zoals in militaire operaties kan bijvoorbeeld - die persoon wordt vastgezet met een kabel (het andere uiteinde moet worden bevestigd aan iemand blijft bij de groep ), zodat hij of zij veilig kunnen terugkeren.
 • Stofstormen variëren in grootte en duur: de meeste zijn vrij klein en duren slechts een paar minuten, terwijl de grootste kan honderden mijlen uit te breiden, toren meer dan een mijl in de lucht, en de laatste voor vele dagen. Ideale stofstorm omstandigheden zijn ook ideaal voor onweer en bliksem gaat vaak gepaard met een zandstorm. Lees de bijbehorende Google voor meer informatie over hoe je jezelf kunt beschermen tijdens een onweersbui.
 • Blijf binnen en ga niet op alle. Houd een telefoon, voedsel, water en een deken. Zorg er ook voor u een EHBO-kit.
 • In de woestijn klimaten, voertuigen creëren vaak hun eigen mini-zandstormen. Dit vormt een probleem voor de konvooien van voertuigen, zoals de constante stofwolken schade aanrichten op bewegende delen, en verminderde zichtbaarheid kan leiden tot ongelukken. Het kan ook bijdragen tot ademhalingsproblemen voor mensen die reizen in deze konvooien, dus neem een ​​masker en oogbescherming als je gaat reizen door de woestijn in een open auto.

Waarschuwingen

 • Voer geen zandstorm. Als je kunt voorkomen dat je gevangen in een storm, niet verleiden lot.
 • Indien mogelijk, te voorkomen operationele laagvliegende vliegtuigen tijdens een stofstorm of indien de voorwaarden voor stofstorm vorming aanwezig zijn. Operationele laagvliegende vliegtuigen, zoals helikopters, in een stofstorm is uiterst gevaarlijk. Zichtbaarheid kan gaan van verscheidene mijlen naar 0 in een kwestie van seconden, en je moet vertrouwen op je instrumenten voor "gezicht." Bovendien kan zand worden opgenomen in de motor veroorzaken mogelijk katastrofisch mechanische storingen. Vliegtuigen, net als andere voertuigen, kunnen ook hun eigen mini-zandstormen en de zorg te creëren moet worden genomen door de op-de-grond vlucht om zichzelf te beschermen tijdens het opstijgen en de landing. Bovendien, in de woestijn omgevingen vliegtuigen mogen niet worden verplaatst op de grond op eigen kracht niet meer dan nodig is, om het risico van stof in de motor voordat de vlucht begint zelfs te voorkomen. (Echter, de meeste lichte vliegtuigen met zuigermotoren hebben luchtfilters).
 • Stofstormen kan bijzonder gevaarlijk zijn voor mensen met een verminderde ademhalingsfunctie of een verzwakt immuunsysteem. Inademing van zelfs kleine hoeveelheden stof kan leiden tot potentieel dodelijke complicaties voor mensen die al ademhalingsproblemen hebben.