Wkenl

Hoe kun je jezelf beschermen in een onweersbui

Lightning is een mooi en inspirerend fenomeen, maar het kan dodelijk zijn. In de afgelopen 30 jaar, heeft de bliksem een ​​gemiddelde van 67 mensen per jaar in de Europa alleen gedood. Gelukkig zijn de meeste bliksem-gerelateerde sterfgevallen worden voorkomen. Volg deze stappen om de volgende keer dat er brand in de hemel veiligheidsaspecten.

Stappen

Hoe kun je jezelf beschermen in een onweersbui. Begrijpen wat onder geschikte schuilplaats.
Hoe kun je jezelf beschermen in een onweersbui. Begrijpen wat onder geschikte schuilplaats.
 1. 1
  Begrijpen wat onder geschikte schuilplaats. De sleutel tot het minimaliseren van de bliksem gevaar is om binnen een beschermende structuur. Substantiële, vaak bewoond gebouwen (die geaard met sanitair, elektrische systemen, en, indien mogelijk, bliksemafleiders) zijn best. Kleine structuren, zoals stand-alone openbare toiletten, zijn over het algemeen geen goede keuzes, en staan ​​onder een boom is een zeer slechte keuze. Als u een aanzienlijke structuur niet kunnen vinden, krijgen in een auto met een metalen dak-en zijkanten: als de auto wordt geslagen, zal de metalen behuizing van de elektriciteit te geleiden om je heen, niet door je heen. Als je buiten bent, bepalen waar de dichtstbijzijnde geschikte structuur is van tevoren, zodat u klaar zult zijn moet je gevangen in een onweer..
 2. 2
  Bewust. Helaas, als je summiting een berg of in uw bas boot als een storm rollen in, het vinden van onderdak kan een echt probleem. De oplossing? Maak uw plannen met gevaarlijk weer in gedachten. Luister naar de plaatselijke weersvoorspelling, en speciale aandacht besteden aan onweer adviezen. Onderzoek van de lokale klimaat: in sommige gebieden kun je bijna een onweersbui op zomermiddagen garanderen. Plan uw activiteiten te veel risicovolle situaties te vermijden. Die hete benauwde dagen zijn gewoon het ding dat een onweersbui nodig heeft om de slag te gaan.
 3. 3
  Kijken naar de hemel. Wanneer u onderweg bent, kijk naar de hemel op tekenen van naderende onweer, zoals regen, donkerder luchten, of torenhoge cumulonimbus wolken. Als je de bliksem kunt anticiperen voordat de eerste staking, kunt u voorkomen dat gevangen in een slechte situatie. Merk op dat de bliksem kan echter slaat ook bij afwezigheid van deze indicatoren.
 4. 4
  Krijgen om te schuilen zodra je bliksem ziet of donder hoort. Blijf binnen ten minste 30 minuten na de laatste staking. Terwijl de meeste mensen schuilen als de bliksem lijkt te zijn in de buurt, mensen vaak te lang wachten om te schuilen. Als je kunt detecteren bliksem, kan het dicht genoeg om te slaan. Niet wachten tot het recht naast u slaan (of op de top van je) om naar de veiligheid. Als de omstandigheden het toelaten goed zicht, en het is niet praktisch om beschutting te zoeken wanneer u een staking opmerkt, gebruik de 30 seconden regel: als de tijd tussen de bliksemflits en de resulterende donder is 30 seconden of minder (aka 6 mijl of minder), krijgen te schuilen onmiddellijk.
 5. 5
  Uw risico te minimaliseren als je onderdak niet kan bereiken. Soms kun je verstrikt raken in een storm, ondanks de beste voorzorgsmaatregelen. Als u zich buiten, verplaatsen van hogere naar lagere hoogten. Vermijd grote open ruimtes waar u langer dan iets anders om je heen, als een golfbaan of een voetbalveld, en blijf weg van geïsoleerde objecten zoals bomen en lichtmasten. Als je vissen of zwemmen uit te komen en weg van het water onmiddellijk. Ga weg van onbeschermde voertuigen, zoals golfkarretjes, en onbeschermde structuren, zoals picknick schuilplaatsen. Vermijd lange metalen constructies, dwz tribunes.
 6. 6
  Neem laatste redmiddel maatregelen als je vastzit in een gevaarlijke plaats. Als je in een groep mensen, verspreid dus er zijn verschillende opbouwlengtes tussen ieder van jullie. Stel dat de bliksem crouch:
  • Hurken met je voeten bij elkaar, je hoofd verscholen op je borst of tussen je knieën en je handen die je oren of plat op je knieën. Dit is een moeilijke positie om vast te houden en het op geen enkele wijze garant voor uw veiligheid. Echter, door het gemakkelijker voor een blikseminslag over je lichaam te laten stromen in plaats van via vitale organen, kunt u in staat om een ​​kleinere blessure van.
 7. 7
  Ken de tekenen van een dreigende blikseminslag. Als de bliksem is ongeveer om te slaan of staking in uw buurt, kan je haren te berge, of je kan een tintelend gevoel in je huid te voelen. Licht metalen voorwerpen kan trillen, en je kan een krakend geluid of "kee kee" geluid horen. Als u een van deze signalen te detecteren, veronderstellen de bliksem crouch onmiddellijk.
 8. 8
  Blijf veilig binnen een structuur. Eenmaal in een geschikte schuilplaats, moet u nog een aantal extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Weet land-line telefoons, ingeplugde elektrische apparaten, of deurknoppen niet aan, houd je afstand van elektrische of sanitaire voorzieningen, stopcontacten, ramen en deuren. Houd de ramen gesloten (dit is vooral belangrijk in een voertuig), en probeer te blijven binnen binnenste kamers van de structuur. Blijf uit het bad of douche, en vermijd overdekte zwembaden. In een auto, probeer te voorkomen dat het aanraken van een deel van het metalen frame of de auto glas. Kortom, blijf weg van alles dat rechtstreeks elektriciteit kan geleiden in het geval van een staking.
 9. 9
  Behandel een bliksem slachtoffer. Als iemand wordt getroffen door de bliksem, bel de hulpdiensten onmiddellijk. Bepalen of zijn of haar hart klopt en als hij of zij ademt. of mond-op-mondbeademing toe als gerechtvaardigd. Als de persoon is nog steeds bloot aan mogelijke blikseminslag (ja, de bliksem kan en zal twee keer toeslaan op dezelfde plaats) te zien als je de persoon veilig kan bewegen. Mensen door de bliksem getroffen hebben een elektrische lading niet vasthouden, dus wees niet bang voor de behandeling van een slachtoffer.
 10. 10
  Als er absoluut geen onderdak, hurken op de grond, met zo weinig mogelijk onderdelen de grond raakt, en je voeten dicht bij elkaar. Ga niet liggen want dit zal een groter doelwit voor de bliksem om te staken te bieden.

Tips

 • Kleine boten zijn gevaarlijke plekken te zijn in een onweersbui. Als je niet kunt krijgen aan land echter niet het water in te gaan - blijven in de boot, ook al is het een open zeilboot met een mast. Er is een misvatting die in het water is veiliger, maar de bliksem kan net zo goed het water (of de elektrische lading kan worden uitgevoerd door middel van water) toeslaan, en als je geslagen en bewusteloos, hoef je niet wilt worden in het water.
 • Als een onweersbui nadert, beschermen elektronica en elektrische apparaten door de stekker van hen van tevoren. Gebruik geen draadgebonden telefoons, zoals de bliksem kan reizen door de koorden.
 • Bliksem kan reizen verscheidene voeten door de grond, dus distantiëren zich van grote, geïsoleerde objecten. Door dezelfde redenering, zich ervan bewust dat een persoon kan zijn door de bliksem getroffen, zelfs als je niet ziet de bliksem sloeg de persoon.
 • Het dragen van draagbare elektronica met een hoofdtelefoon tijdens een onweer kan de kans op ernstig letsel te verhogen in geval van een staking - niet alleen om de oren, maar om overal op het lichaam dat de hoofdtelefoon kabels leggen tegen.
 • Omdat bliksem kan en zal uitblazen power systemen, te kopen en te gebruiken self-powered radio zaklampen te gebruiken in geval van een stroomstoring.
 • Metalen niet daadwerkelijk aantrekken van bliksem, zoals vaak wordt gedacht. In plaats daarvan, het geleidt de elektriciteit in het geval van een staking. Om veilig te zijn, verwijder alle metalen voorwerpen uit je lichaam. Dit omvat gespen, beha sluitingen en beugels, oorbellen, horloges en kleine verandering in je zakken.
 • Rubber zolen laarzen niets doen om je te beschermen tegen blikseminslag.
 • Commerciële bliksem detectie-apparaten en weeralarm diensten zijn beschikbaar en moet worden beschouwd voor gebruik door golfbanen, parken, enz.
 • Bliksem gebeurt niet alleen tijdens onweer, maar het kan ook gebeuren tijdens vulkaanuitbarstingen. Dus je moet ook weten over vulkaan veiligheid en de veiligheid bliksem. De meer as is er de kans groter bliksem zal toeslaan.
 • Lightning is gebruikelijk in de zomer heel veel van de Europa. Florida ontvangt de meeste blikseminslagen per vierkante mijl per jaar.

Waarschuwingen

 • Zware onweersbuien kunnen (en soms doen) tornado's te produceren met weinig of geen waarschuwing. Blijf alert op mogelijk levensbedreigende weer als de storm (s) in het gebied zijn bijzonder strong.Stay alert, zelfs als er geen onweer waarschuwingen uitgegeven.
 • Bij hun zoektocht naar een lagere bodem, probeer dan naar een gebied dat veilig is tegen overstromingen te kiezen.
 • Probeer niet om een ​​storm te kijken door een open raam of een deur of een veranda. Omheinde gebieden zijn niet veilig, zelfs wanneer in een geschikte schuilplaats.