Wkenl

Hoe je mentale helderheid te verbeteren


Je geest is een krachtig hulpmiddel. Echter, met een gebrek aan slaap en drukke schema's vele geesten zijn niet presteren op hun best. Deze eenvoudige stappen zullen u helpen om uw mentale helderheid te maximaliseren:

Stappen

Hoe je mentale helderheid te verbeteren. Het bereiken van een goede kwaliteit en kwantiteit van de slaap.
Hoe je mentale helderheid te verbeteren. Het bereiken van een goede kwaliteit en kwantiteit van de slaap.
 1. 1
  Het bereiken van een goede kwaliteit en kwantiteit van de slaap. De National Sleep Foundation beveelt zeven tot negen uur slaap per nacht voor een optimale gezondheid en prestaties. De meeste mensen ontbeert dit te wijten aan een drukke agenda of een onvermogen om te vallen in slaap. In de tijd van de slaap, zijn herinneringen en de informatie wordt verwerkt en georganiseerd in je hersenen.
 2. 2
  Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Probeer licht aërobe oefening, zoals stevig wandelen, zwemmen of casual fietsen om de circulatie van zuurstof en glucose te verhogen.
 3. 3
  Train je geest te stimuleren en versterken van uw hersenen.
  • Probeer Sudoku, puzzels, tekenen en wiskunde quizzen. Deze creëren en onderhouden belangrijke neuronale verbindingen cruciaal voor uw cognitieve vermogen.
  • Probeer het schrijven met je andere hand. Het kan in het begin moeilijk zijn, maar met een beetje oefening en een aantal neuronale verbindingen, zult u onder de knie te krijgen.
 4. 4
  Handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel. Net zoals benzine brandstoffen een auto, bloedsuiker brandstoffen een brein.
  • Consumeer goed uitgebalanceerd, laag-suiker en deel-gecontroleerde maaltijden om de 4-5 uur gedurende de dag.
  • Voeg kleine koolhydraat snacks tussen de maaltijden, zoals gesneden groenten en fruit.
 5. 5
  Zorg voor de juiste voedingsstoffen. Als het gaat om je hersenen, is niet al het voedsel op dezelfde manier gemaakt. Je hersenen vereist speciale voeding voor optimale prestaties.
  • Onder meer meervoudig onverzadigde en omega-3 vetten in uw dieet. Vermijd verzadigde, trans en gehydrogeneerde vetten als deze kan eigenlijk hebben een negatieve invloed op de mentale helderheid.
  • Neem vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, vitamine E, vitamine B, magnesium en zink. Deze spelen een integrale rol in de productie van energie, bescherming van cellen en de algemene gezondheid van uw organen. Ze zijn betrokken bij het zenuwstelsel en het immuunsysteem.
  • Bepaalde aminozuren, zoals taurine en tyrosine, spelen een belangrijke rol bij neurotransmissie. Ze kunnen snel worden uitgeput in tijden van stress, vermoeidheid, slaaptekort, uitputting of met een sub-optimaal.
  • Probeer planten-en kruidenextracten, zoals Bacopa monniera, Rhodiola rosea, ginkgo biloba en Huperzia serrata. Deze verjongen het zenuwstelsel en te beschermen tegen neurodegeneratie. Ze zullen je helpen om meer alert door het optimaliseren van neurotransmissie voelen.