Wkenl

Hoe je oestrogeen verhogen

Oestrogeen is een natuurlijk hormoon gevonden in zowel mannen als vrouwen. Het houden van oestrogeen op een gezond niveau is belangrijk voor zowel mannen als vrouwen, maar vrouwen hebben meer oestrogeen voor de normale lichaamsfuncties, zoals het concipiëren van kinderen. Tijdens de menopauze, oestrogeen bij vrouwen aanzienlijk dalen. De methoden voor hoe oestrogeen niveaus stijgen zijn hetzelfde voor mannen en vrouwen, maar mannen hebben een lagere capaciteit voor het verwerven van het hormoon. Als u wilt uw oestrogeen niveau verhogen, lees deze nuttige feiten.

Stappen

Hoe je oestrogeen verhogen. Bezoek uw arts om uw oestrogeen niveau te bepalen.
Hoe je oestrogeen verhogen. Bezoek uw arts om uw oestrogeen niveau te bepalen.

Deel een: huisartspraktijken

 1. 1
  Bezoek uw arts om uw oestrogeen niveau te bepalen. Voordat u aan boord voor een oestrogeen behandeling programma, raadpleeg dan uw arts over de effecten van oestrogeen op je lichaam. Hoewel oestrogeen insufficiëntie kan leiden tot tal van problemen is teveel oestrogeen (zogenaamde oestrogeendominantie) gekoppeld aan menstruele storingen, cysten, en borstkanker.
  • Als u problemen ondervindt hormonale onevenwichtigheden, kan een arts bloedonderzoeken voorschrijven om ervoor te zorgen dat de lage niveaus van oestrogeen is het probleem. Normale oestrogeen bij vrouwen voor de menopauze variëren van 50 pg / ml tot 400 pg / mL. Als uw oestrogeen lager zijn dan 100 pg / mL, zou je symptomen van de menopauze zoals opvliegers ervaren.
 2. 2
  Handhaven van een gezond dieet. Vermijd voedingsmiddelen met een hoog in suikers en koolhydraten. Het eten van extra magere eiwitten en voedsel met weinig vet en veel vezels, kan het verhogen van uw oestrogeenspiegel.
  • Ga voor voedingsmiddelen die rijk aan fyto-oestrogenen, die van nature voorkomende stoffen in planten die de werking van oestrogeen in het lichaam kan imiteren zijn zijn. Voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan fyto-oestrogenen, eet
   • Peulvruchten en vooral sojabonen, omdat isoflavonen bevatten, een soort fyto-oestrogeen.
   • Zemelen, bonen, fruit en groenten, omdat lignanen ander type fyto-oestrogenen bevatten.
   • Erwten, pinto en lima bonen, want ze bevatten coumestan, een ander type fyto-oestrogeen.
  • Wees voorzichtig, echter, over overmatig gebruik van oestrogeen-rijke voedingsmiddelen. Te veel fyto-oestrogenen consumptie kan veroorzaken weefsel groei, waardoor het onveilig voor vrouwen die eerder borstkanker had.
  • Je endocriene systeem vereist een gezond lichaam om goed te werken en te produceren normale niveaus van oestrogeen. Eet een breed scala aan verse, biologische voeding aan uw systeem de beste kans om te produceren natuurlijk oestrogeen geven.
 3. 3
  Uit te oefenen, maar niet fanatiek. Overmatige lichaamsbeweging is gekoppeld aan een daling van de oestrogeenspiegel, hoewel regelmatige lichaamsbeweging is ook gekoppeld aan druppels in oestrogeen niveaus ook. Het verschil is, terwijl normaal bewegen is gezond - en het risico op borstkanker bij vrouwen en de totale levensduur verminderen - intensieve training kan niet. De toename van oestrogeen niveaus als gevolg van vermindering is oefening is gewoon niet waard.
  • Atleten kunnen een daling van de oestrogeenspiegel ervaren. Dit komt omdat vrouwen met lage niveaus van lichaamsvet hebben meer moeite met het produceren oestrogeen. Als u een atleet of een zeer laag lichaamsvet niveaus, zie uw arts voor een passend antwoord op het aanvullen van uw oestrogeen.

Deel twee: dieet

 1. 1
  Eet lijnzaad. Vlas zaden zijn rijk aan omega-3 vetzuren, en kan uw risico op hart-en vaatziekten, kanker, beroerte en diabetes te verminderen. Bovendien, lijnzaad hoog in lignanen, een fyto-oestrogeen dat de werking van oestrogeen nabootst. Lijnzaad bevat 75-800 keer meer lignanen dan andere plantaardige voedingsmiddelen.
  • Het consumeren van maximaal een half kopje (60 g) van lijnzaad per dag zal niet verhogen van uw oestrogeen, maar het vlas fungeert als een oestrogeen vervanger binnen het lichaam als gevolg van de fyto-oestrogenen. De eigenschappen van fyto-oestrogenen lijken op de eigenschappen van oestrogeen.
 2. 2
  Soja eten en drinken sojamelk. Sojaproducten, vooral tofu, is aangetoond dat oestrogeen verhogen. Sojaproducten bevatten grote hoeveelheden isoflavonoïden, een fyto-oestrogeen.
  • Soja kan balanceren hormoonspiegels, wat betekent dat steeds meer oestrogeen bij mannen of vrouwen met een laag niveau. Soja melk en levensmiddelen gemaakt van sojabonen bevinden zich in de rubriek zuivel bij de meeste supermarkten.
  • Andere sojaproducten je misschien nemen in uw dieet te omvatten:
   • Edemame.
   • Miso, hoewel miso is hoog in natrium en laag in eiwit.
   • Sojanoten.
   • Tempeh.
   • Textured Soy product (TSP), of voedsel gemaakt van meel getextureerde soja.
 3. 3
  Vitamine C, caroteen, vitamine B complex, en gehele korrels kunnen ook bruikbaar bij het ​​verhogen van oestrogeen bij vrouwen.
  • Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C: kiwi, tomaten, sinaasappels, meloen, citrusvruchten, perziken, bananen, artisjokken, asperges, wortelen, bloemkool, maïs, en lima bonen.
  • Voedingsmiddelen rijk aan caroteen: paprika, boerenkool, spinazie, wortelen, bieten, paardebloem greens, raapstelen, kool, pompoen, snijbiet, boerenkool, basilicum, en squash.
  • Voedingsmiddelen rijk aan complexe B vitaminen: Lever, rund, tonijn, haver, kalkoen, paranoten, bananen, aardappelen, avocado's, peulvruchten, en kefir.
  • Kijk voor voedingsmiddelen die 100% volkoren ingrediënten bevatten. In plaats van witte bloem, kiezen voor volkoren meel. Gebruik volkoren pasta of bruine rijst, bijvoorbeeld.
 4. 4
  Neem chasteberry supplementen. Dit kruid is te vinden in de vorm van pillen in de meeste reformwinkels. Chasteberry wordt gekletst om de vruchtbaarheid van vrouwen te verbeteren door het verhogen van oestrogeen niveaus. Op hetzelfde moment, wees voorzichtig over het nemen chasteberry supplementen als u:
  • De anticonceptiepil.
  • Antipsychotica.
  • Medicijnen gebruikt voor de ziekte van Parkinson te behandelen.
  • Metoclopramide, een dopamine-beïnvloeden drug.

Deel drie: Diverse tips

 1. 1
  Stoppen met roken, indien van toepassing. Roken kan nadelige effecten op het endocriene systeem, het beperken van het vermogen van het lichaam om oestrogeen effectief te produceren. Roken bij premenopauzale vrouwen is daarom verbonden met menstruele dysfunctie, onvruchtbaarheid, en eerder menopauze.
 2. 2
  Drinken koffie. Vrouwen die meer dan twee koppen koffie per dag drinken kan hebben hoger oestrogeengehalte dan vrouwen die dat niet doen. Terwijl de koffie oestrogeen niveaus kunnen verhogen, betekent dit dat het brengt ook vrouwen een hoger risico op endometriose en pijn in de borst.
  • Gebruik biologische koffie. De meeste koffie is een zwaar bespoten gewas, zodat het drinken biologische koffie moet uw blootstelling aan herbiciden, pesticiden en meststoffen.
  • Gebruik ongebleekt filters. Veel witte koffiefilters bevatten bleekwater dat uit kan bloedzuiger in het eindproduct, dus probeer ongebleekte koffiefilters voor een veiliger brouwsel vinden.
  • Vrouwen die zwanger zijn moeten niet consumeren meer dan 200 mg cafeïne per dag. Meer dan 200 mg cafeïne-inname, hetzij van koffie of energy drinks, zet vrouwen op een hoger risico op een miskraam of vroeggeboorte.

Tips

 • Lijnzaad toe te voegen aan uw ontbijtgranen of in gezonde smoothies is een goede manier om het zaad moeiteloos innemen.
 • Raadpleeg een voedingsdeskundige om u te helpen de bouw van een dieet dat gezonde niveaus van oestrogeen bevordert en past bij uw levensstijl.

Waarschuwingen

 • Begint niet nemen van supplementen zonder eerst overleg met uw arts.
 • Inname van meer dan de aanbevolen hoeveelheid van lijnzaad kan de effectiviteit van sommige medicijnen verminderen.