Wkenl

Hoe je onzekerheden te herkennen

We hebben allemaal onzekerheden over iets op een punt of een ander in ons leven. Iedereen voelt zich onzeker bij momenten, maar sommige zijn beter in het beheren van hen, terwijl anderen dragen ze op hun mouw voor iedereen te zien.

Herkennen onzekerheden, zowel die van onszelf en die van anderen, is een belangrijk onderdeel van de interactie met anderen in een empathische, zorgzaam, en scherpzinnige manier. Het gaat niet om de exploitatie van andere mensen, maar over het erkennen dat hun perspectief, acties en houding zijn elk gekleurd door hun onzekerheden en misschien wel de echte reden achter een onvermogen om een ​​wilsovereenstemming bereiken. Grijpen de onzekerheden van een ander kan helpen om ze beter te begrijpen en het kan ook helpen om af te weren van de minder handige dingen die mensen soms zeggen of doen voor ons.

Stappen

Hoe je onzekerheden te herkennen. Begrijpen wat betekent in de context van persoonlijke groei en welzijn.
Hoe je onzekerheden te herkennen. Begrijpen wat betekent in de context van persoonlijke groei en welzijn.
 1. 1
  Begrijpen wat betekent in de context van persoonlijke groei en welzijn. Een beveiligde persoon weet wie ze zijn, wordt niet bedreigd door de groei en de schittering van andere mensen, en is comfortabel met hun plaats in de wereld (maar kan nog steeds op een gezonde manier ambitieus en streven zonder te willen sleuren anderen om hen heen). Aan de andere kant, onveiligheid in de psychologische zin verwijst naar gevoel niet zeker over zichzelf, waaronder niet zeker over wie ze zijn of wat ze geloven inch Een onzekere persoon is een kwetsbaar persoon, gemakkelijk gevormd door het uitzicht, en ideeën van anderen omdat ze onzeker zijn over hun eigen waarden en ze zijn niet bereid om de ideeën van andere mensen twijfelen of opkomen voor zichzelf. Er zijn verschillende mogelijkheden achter wat maakt een persoon onzeker:
  • Een persoon kan hebben gehad slechte vormende ervaringen die aspecten van hun persoonlijkheid te hebben belemmerd. Ze kan hebben gehad chaotische, gewelddadige of schrijnende kindertijd, adolescentie of vroege volwassenheid ervaringen. Zij kunnen in wonen angst iemand, zijn onderworpen aan zeer rigide verwachtingen, of zijn nooit toegestaan ​​om hun gevoelens te uiten.
  • Onzekerheid kan ontstaan ​​als gevolg van of maatschappelijke verwachtingen. Gevoel alsof je leeft niet aan de normen van media beelden en verhalen te stellen kan een ongezonde gebrek aan zelf-achtige die evolueert naar onveiligheid creëren.
  • Onveiligheid kan optreden als gevolg van een ervaring uit het verleden van mislukking en door een gebrek aan de onzekere persoon niet het verleden falen niet zien zodra-off, maar in plaats daarvan heeft toegestaan ​​om alle toekomstige ervaringen en interacties kleur.
  • Bij gebrek aan een veilige emotionele basis om zowel "neergezet wortels en vleugels krijgen" creëert onzekerheden: voor mensen die huiselijk geweld, verbaal, fysiek of seksueel misbruik, emotionele game-playing, voorbijgaande levensstijlen, enz. ervaren, onzekerheid kan zich manifesteren als een afweermechanisme die streeft naar hun slecht gevormde of nauwelijks gevoed gevoel van eigenwaarde te beschermen tegen volledig uitgewist door de overheersing van anderen in een positie van macht over hen.
 2. 2
  Denk na over je eigen gevoel van veiligheid. Het is belangrijk om je eigen onzekerheden kennen voordat proberen om hetzelfde te spotten in anderen of loopt u het risico wordt gemakkelijk aangetrokken tot afkeer zulke mensen omdat ze iets over jezelf je een hekel weerspiegelen. Omdat je veel mensen ontmoet in een mensenleven, het is veel beter om manieren om opschieten dan bedreigd te voelen door velen van hen vinden. Heeft u een gezonde zin voor uzelf of bent u altijd al te popelen om te behagen of om te voldoen aan andermans kijk op de wereld? Weet u hoe u uw waarden zou presenteren aan de rest van de wereld of ben je op de loopband van eeuwig werken ze uit, maar nooit echt zeker van hen geweest? Enkele tekenen van onveiligheid in jezelf kunnen zijn:
  • U lijdt aan een angst voor het spreken voor jezelf, of opkomen voor je eigen principes en overtuigingen in een niet-confronterende, maar stevige manier.
  • Je waarden, maar je bent niet echt zeker waarom, ze zijn gewoon manieren van denken die je opgehaald van ergens, maar heb nooit echt voor jezelf onderzocht.
  • Je toevlucht gemakkelijk te pesten of manipulatieve neigingen om te proberen en te controleren andere mensen in uw kring van vrienden en collega's.
  • Je hebt een weerbarstige gewoonte van "steamrolling" andere mensen met uw voorkeuren en niet luisteren naar hen of de bereidheid om.
  • Je hebt een voorkeur om anderen te laten maken in je leven de beslissingen en vervolgens om passief-agressief klagen over het hebben om mee te gaan met het resultaat.
  • Je hebt de neiging om bezittingen (verzamelen materialisme ) of om bepaalde mensen aan te trekken om jezelf te beschermen tegen de "vervelende" wereld.
  • Twijfel is je tweede naam, in plaats van een gevoel dat je nu en dan te ervaren.
  • U een van de in de volgende stap onzekerheden.
 3. 3
  Leer om onzekerheden in andere mensen te spotten. Je hebt zeker gehoord "oh hij / zij is gewoon jaloers" nu en dan, en misschien zelfs hebben gezegd het zelf. Het is een veel voorkomende manier van het borstelen van een ander of onvriendelijkheid. Toch is het ook een zeer goede indicator dat je net hebt ontmoet of geleerd van iemand die een onzekerheid probleem heeft omdat de expressie van jaloezie is een klassiek teken van onzekerheid. Bij het ​​omgaan met andere mensen, is het handig om de tekenen van onveiligheid ter plaatse omdat het kan heroriënteren hoe je denkt over hen en brengen u naar een meer nemen medelevende benadering in de omgang met hen. Sommige van de klassieke tekenen van onveiligheid die je kan herkennen in anderen op te nemen:
  • . De egoïstische persoon verbergt achter een verzameling van mensen, awards, bezittingen, prestaties, enz., maar nooit gebruikt deze winsten om anderen te helpen of om de wereld een betere plek te maken. In plaats daarvan, elk van deze toevoegingen aan hun leven gedraagt ​​als een inkeping op de band, waaruit blijkt dat zij beter zijn dan anderen (een typisch teken van onzekerheid) en waardoor ze nog minder betrokken bij het leven van anderen te zijn.
  • Arrogantie. Hoe meer iemand je vertelt dat ze verdienen X bedrag, werk voor X corporatie, aandrijving X auto, weet X mensen, en zijn het beste bij X dingen, de minder veilige deze persoon is. Helaas, de trots van een dergelijke persoon blinds ze hun onderliggende onzekerheid en hebben ze de neiging om te denken dat blazen hun eigen hoorn 24/7 is een positieve karaktertrek.
  • Kruiperig, kruiperig, te-ready-to-please. Dit is typisch gedrag van een volk pleaser en het is allemaal over gunst zich met u, zodat u ze wilt, altijd. Ze vinden het moeilijk te geloven dat je kunt zeggen "nee" en nog steeds aardig gevonden worden.
  • . Dit is een eigenschap van een zeer manipulatieve onzekere persoon die wil om controle te krijgen door het gooien van een vlaag van humeurigheid gericht op waardoor u uw aanpak, houding, of acties te wijzigen.
  • Chatterboxes. Iemand niet kan stoppen met praten, vooral over zichzelf en hun exploits, heeft een onzekerheid over het niet gehoord of opgemerkt. Als het is zinloos praatje en meedogenloos, het is waarschijnlijk een teken van een onzekere persoon.
  • en back-steken. Deze acties vrij veel spreken voor zich, ze komen voort uit onzekerheden juist omdat een beveiligde persoon nooit de behoefte om energie te besteden aan het slepen neer andere mensen alleen maar om zichzelf te kijken beter zou voelen.
  • Potty mond. Een persoon die voortdurend lijkt sterk, maar als ze hun toevlucht nemen tot taal te bevuilen om al het uiten voor hen te doen, dan is er iets goed mis is en ze een rauwe onzekerheid achter een gehard buitenkant verbergt.
  • Defensief. Een persoon die niet veilig genoeg om opbouwende kritiek te ontvangen voelt zal vechten alle pogingen bij wordt gegeven productieve feedback. In dat geval kunt u helpen zo iemand door kalm te blijven en uit te leggen wat zo geweldig is aan iets wat ze hebben gedaan, gevolgd door een verzoek om hen te delen ervan de volgende keer anders doen.
  • Materialistisch. Voor sommige mensen, het gebrek aan innerlijke rust en het onvermogen om echt te weten wie ze zijn gemakkelijk opgeveegd in een razernij van de consumptie van dure items die mensen ze hebben het gemaakt zeg, zelfs als ze binnen een totaal kwallen. Zorg te veel over wat anderen van je aardse goederen is een onzekere benadering van het leven.
  • Ook of te autoritair. Als iemand zich gedraagt ​​alsof elke interactie is een wedstrijd, of elke situatie is een kans om baas rond anderen en toon ze op, dan is onzekerheid ligt in het hart van dit gedrag. Als de persoon zich in een positie van macht (zoals een baas, coach, club leider, etc.) maar ze missen het vertrouwen om hun rol uit te voeren, kunnen ze proberen hun best te maken voor anderen om hen heen zien er slecht uit, evenals het plaatsen van middelmatige trawanten in posities die ze ondersteunen. Inderdaad, niet delen van informatie of laten anderen hebben een vrije loop te bloeien onder een curatele of leiderschap is een zeker teken van onzekerheid.
 4. 4
  Kijk naar de lichaamstaal van een persoon. Lichaamstaal kan een giveaway voor een gebrek aan veiligheid. De manier waarop een persoon bezit zelf kan u vertellen of ze zijn sterk, zelfverzekerd en trots om lang en recht staan, of als ze proberen te verbergen, krimpen weg, en gewoon opgeven. De meer open en uitbundig de lichaamstaal, hoe veiliger een persoon is waarschijnlijk, terwijl gesloten lichaamstaal (slumping, opgetrokken schouders, armen, enz.) suggereert een onzekere persoonlijkheid.
 5. 5
  Merk op onzekerheden in uw eigen hechte relaties. De dichtstbijzijnde relaties kunnen worden het moeilijkst te ontrafelen omdat we zo dicht bij de mensen die we de zorg over dat we vaak kunnen ontslaan hun nutteloze gedrag als onderdeel van wie ze zijn en laat ze wegkomen met dingen. Het is echter belangrijk om niet alleen merken dat hun onzekerheden, maar om te proberen hen te helpen deze te overwinnen om een ​​meer bevredigend leven te leiden. Als je het te merken dat hun gedrag niet gezond zijn, dan moeten we ook de genade om te proberen hen te helpen betere manieren van benaderen leven voor hun eigen bestwil vinden.
  • Jaloezie of: Een jaloerse persoon is onzeker en als ze proberen om uw leven te beheersen om hun jaloezie te sussen, laat ze weten dat dit onacceptabel gedrag. Vertel hen dat je hen en dat je dezelfde mate van vertrouwen voor terug verwachten. Vraag ze direct wat ze zijn zo bang dat ze leiden tot zo jaloers, een openhartige discussie zou kunnen helpen duidelijk de lucht en zorgen voor een basis waarop langzaam te laten zien hoe om vertrouwen op te bouwen.
  • Promiscuïteit: Een persoon die meent dat ze nodig hebben om hun seksualiteit te gebruiken als een manier om de gunst Garner met anderen is onzeker. Als iemand dicht bij je echt omhoog is opgehangen aan hun seksuele aantrekkelijkheid voor anderen, zijn ze waarschijnlijk niet waarderen zichzelf als een hele persoon en zijn zeer kwetsbaar voor belaagd door gewetenloze vrijers. Help hen te begrijpen dat hun waarde is meer dan hun seksualiteit.
  • of verslavend (self-sederende) tendensen: Secure mensen geen misbruik gedragen of verslaafd raken. Voor uw eigen veiligheid en gezondheid, hen helpen om onmiddellijk hulp voor hun probleem te krijgen. Wees voorzichtig met een onzekere persoon die u en / of zelf kunnen schaden, ze onmiddellijk hulp nodig hebben. Wees barmhartig evenals stevig - het is heel moeilijk om dit soort cycli te doorbreken zonder professionele hulp of gedeelde interventie.
 6. 6
  Benaderen mensen met onzekerheden met de nodige voorzichtigheid. Zodra u de borden kunt herkennen, wordt u geattendeerd op de mogelijkheden van nutteloze en zelfs obstructief gedrag naar u toe van zulke mensen. Hoewel er geen behoefte te zijn paranoïde, is het te betalen om voorzichtig te zijn over wat je zegt of doet voor onzekere mensen. Wees attent, op zoek naar het goede in hen, en wees niet dubbelzinnig in uw interacties met hen, als ze weten waar ze aan toe zijn met u, zal het moeilijker voor hen om te interpreteren of misbruik maken van uw aanwezigheid.
 7. 7
  Zorg ervoor dat u een negatieve invloed op het leven van anderen te worden. Wanneer je in een positie van macht, gezag, of voogdij dan andere mensen, heel voorzichtig zijn van uw verantwoordelijkheid tegenover die mensen en denk goed na alvorens te spreken. Een kritiek, etikettering, of scheldpartijen kan lang duren nadat de woorden uit je mond. Om dit te voorkomen? Niet alles wat je zou je naam niet te ondertekenen herhalen. En de manier waarop je denkt, hoe veiliger je wordt, hoe minder kans dat dergelijke negatieve woorden en begrippen zal je ontsnappen.
 8. 8
  Beheer uw eigen onzekerheden. Last but zeker not least, als je eenmaal hebt uw eigen onzekerheden, omgaan met hen vereenzelvigd. Ze zijn niet in steen gebeiteld en ze zijn niet een essentieel onderdeel van je, maar ze zijn de indicatoren van het delen van je karakter en gedachten die moeten werken. Als je kan dit niet alleen doen, streven praten therapie met een niet-oordelende persoon. Echter, het is mogelijk om alleen te werken op je onzekerheden door het houden van een dagboek van je dagelijkse gedachten, jezelf vragen over waarom bepaalde mensen en dingen overstuur u, en leren om zowel gelden en opkomen voor jezelf. Vind je ware waarden en zorg ervoor je bent niet napraten met die van iemand anders, maakt niet uit hoe belangrijk die persoon is geweest in je leven.

Tips

 • Mocht u gebruik maken van mensen van wie onzekerheden zijn zo duidelijk voor je? Eerlijk gezegd, nee. Deze mensen hebben hulp nodig, niet meer fleecing, manipuleren, en kleineren. Onzekerheden zijn een gemakkelijke prooi - van legale reclame en marketing om illegale hosselen en con artisticiteit, zijn we allemaal onderworpen aan berichten en acties die verband houden met onzekerheden. Als zodanig gebruik te maken van onzekerheden andere mensen is niet van plan om een ​​meer harmonieuze en vervullend leven voor u op het geheel te creëren. Echter, als ze concurreren met je voor iets wat je bent net zo goed in (zoals een promotie, een commissie, een baan, een wedstrijd, enz.), blijven sereen en zelfverzekerd. Doen alsof je iets wat ze niet ingewijd te weten. Het is het ergste wat je kunt om een ​​onzekere persoon, om ze te laten voelen aan de buitenkant, zonder geruststelling en niet betrokken. Doe dit alleen bij wijze van uitzondering, voor een goed doel!

Dingen die je nodig hebt

 • Tijdschrift
 • Onderzoek online of in boeken over onzekerheden, om meer te leren