Wkenl

Hoe maak je een Japanse zwaard hanteren

Voor de Japanners, hun zwaarden zijn hun schat. Een Japanse zwaard is onderdeel van de rijke traditie en geschiedenis. Mensen moeten het werk van de Japanse meesters respecteren omdat de kunst van het creëren zoals zwaarden zoals, bijvoorbeeld, Katana, heeft behoefte aan een veel hard werk, geduld en talent. Dit is de reden waarom alle Japanse zwaarden moeten goed en met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. Zo zal je jezelf niet schaden en in staat zijn om uw lichaam te beschermen tegen krassen. Vergeet niet dat het zwaard en kan worden beschadigd, of door krassen of roest. Net kijk uit en gebruik je zwaard voor de juiste tijden.

Stappen

Hoe maak je een Japanse zwaard hanteren. Merk op dat alle Japanse zwaarden zijn niet veilig in hun scheden (dekt).
Hoe maak je een Japanse zwaard hanteren. Merk op dat alle Japanse zwaarden zijn niet veilig in hun scheden (dekt).
 1. 1
  Merk op dat alle Japanse zwaarden zijn niet veilig in hun scheden (dekt). De houten schedes zijn niet genoeg voor een zwaard volledig te worden beschermd. Je moet investeren in een zwaard draagtas. Probeer het te groot of te klein niet te maken.
 2. 2
  Houd de schede in de linkerhand. Houd 4 (vier) vingers op de saya en uw duim op de tsuba van het zwaard. Laat nooit uw duim af van de wacht, dit is om je zwaard te voorkomen dat ze in het geval dat je naar voren leunt.
 3. 3
  Zorg ervoor dat wanneer je zo correct trekken het zwaard uit de schede die je doet. Als je hoort rammelen als je hem eruit te trekken, bent u niet te trekken uit rechts.
 4. 4
  Wees ervan bewust dat een Japans zwaard een registratiekaart moet hebben. Het is een must dat de registratiekaart is gekoppeld aan de schede. U kunt ook vinden dat genaaid op het zwaard tas. In Japan is de eigenaar van een echte Japanse zwaard heeft een wettelijke verplichting om zijn zwaard samen met zijn inschrijving.

Tips

 • Loop niet rond illegaal met een Japans zwaard als het niet toegestaan!
 • Voordat u een Japans zwaard te kopen dient u kennis met de geschiedenis en traditie van de Japanse wapens.
 • Consult iemand die is opgeleid in tsuka-maki (handvat uitpakken) als u nodig hebt om een ​​handvat opnieuw gebouwd te hebben. Ook in geval van schade kunt u overwegen het toepassen van een professional die u zal helpen in het omgaan met het zwaard.
 • Idealiter moet je Iaido of een ander zwaard kunst te leren voordat je zelfs beginnen met winkelen. Dit zal uw achtergrond kennis te vergroten en je leren hoe de zorg en hanteren een goed. Je meester zal waarschijnlijk ook in de weet over waar te kopen en hoe je kan nagaan kwaliteit.

Waarschuwingen

 • Japanse zwaarden zijn dodelijk scherp, dat is waarom je ze moeten omgaan met zeer zorgvuldig, langzaam en geduldig. Vergeet niet ze zijn wapens!
 • Denk niet dat alleen omdat een zwaard is bekleed, dat het niet gevaarlijk is. De houten schede kan pijnlijk zijn en laat striemen als je jezelf of anderen met het per ongeluk geraakt.
 • Wees voorzichtig dat u het handvat van het zwaard uitpakken. Er is een speciaal proces van het handvat wrapping genoemd tsuka-maki. Dit proces is een zeer geavanceerd. De verwijderde zijde akkoord onmogelijk zal zijn voor u om opnieuw te wikkelen.