Wkenl

Hoe om te zwemmen

Zwemmen kan kijken intimiderend als je nog nooit hebt geleerd hoe het te doen, maar het is mogelijk voor bijna iedereen om het te doen. Hier is hoe te beginnen.

Stappen

Hoe om te zwemmen. Oefen uitademen onderwater.
Hoe om te zwemmen. Oefen uitademen onderwater.

Steeds comfortabeler in het water

 1. 1
  Laat je angst. Een heleboel mensen afschrikken leren zwemmen omdat ze bang zijn te verdrinken. Terwijl verdrinkingen doen ontstaan, de meeste van hen had kunnen worden voorkomen met een paar simpele veiligheidsmaatregelen. Volg deze richtlijnen wanneer je zwemmen, en uw kansen van verdrinking zal drastisch verminderen:
  • Zwem nooit alleen. Altijd gaan zwemmen met ten minste een andere persoon die een sterke zwemmer, zo niet meerdere andere mensen.
  • Niet beginnen zwemmen in bewegend water. Als je leren zwemmen in een oceaan of een rivier, moet je meer bewust worden van de beweging van het water. Als je moet leren om op deze manier zwemmen, proberen ervoor te zorgen dat je met iemand die weet wat hij of zij aan het doen is, en zorg ervoor dat de stap over het krijgen van een Riptide of een ruisende rivier (hieronder) te lezen.
  • Blijven binnen een diepte je aankan. Wanneer u voor het eerst bent leren zwemmen, niet wagen in water dat is te diep voor u te staan ​​inch Op die manier, als er iets mis gaat, kun je gewoon opstaan ​​en ademen.
  • Nooit zwemmen tijdens slechte weersomstandigheden. Zwemmen in een lichte regenbui zou fijn moeten zijn, maar als je ziet en hoort een storm nadert, krijgen uit het water onmiddellijk. Deze regel moet worden gevolgd, ongeacht hoe goed je kunt zwemmen.
  • Ga niet zwemmen in water dat is te koud. Het verplaatsen van uw ledematen te peddelen kan ineens moeilijk worden als je in ijskoud water.
 2. 2
  Wennen zweven. Als je in het water, vasthouden aan de kant van het zwembad of een dock, en laat je benen zweven achter je - zij moet makkelijk tillen als je ze laat. Oefen dit te doen op je buik en op je rug, totdat je comfortabel te laten de helft van je lichaam zweven.
  • Probeer drijvend op je rug of je buik zodra je klaar bent. Verblijf in een ondiepe, zodat u kunt gewoon opstaan ​​als het niet uit te werken. Het zou voelen raar aan water hebben rond je oren, terwijl je neus en mond zijn in de lucht, maar je zult er wel aan wennen. Voor extra stabiliteit, stak je armen in een rechte hoek, zodat je lichaam is in een "T"-vorm.
 3. 3
  Raak niet in paniek Onthoud altijd dat je een terugval als je in een onbeheersbare diepte of je kan gewoon niet bewegen je ledematen -. Drijvend op je rug. Niet dorsvlegel rond of start snel ademen als je niet kunt zwemmen, gewoon achterover liggen zo plat als je kunt, en laat het water te dragen terwijl u uw kalmte te herwinnen.
 4. 4
  Oefen uitademen onderwater. Terwijl je nog in een ondiepe, haal diep adem en zet je gezicht onder water. Adem langzaam uit je neus tot je buiten adem, kom dan terug.
  • Als u zich ongemakkelijk uitademen door je neus bent, kunt u houden gesloten of draag een knijper op de neus en adem uit door je mond.
 5. 5
  Draag een veiligheidsbril (optioneel). Het dragen van een veiligheidsbril kan helpen je je beter voelt het openen van je ogen onder water, en zou toestaan ​​om meer duidelijk te zien. Zoek een paar met sponsachtige kringen rond de ogen en dompel ze in het water, zodat ze zich aan uw huid. Draai de band om de achterkant van je hoofd, zodat de bril goed passen.

Gaat beroertes en watertrappen

 1. 1
  Oefen schoppen je benen. Of u nu drijvend op je rug of nog steeds vast aan de kant van het zwembad, kunt u de praktijk schoppen. (Om te zien hoe ver elke kick je kunt voortbewegen, oefenen met behulp van een plint. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw traptechniek zonder zorgen te maken over het houden van je hoofd boven water.)
  • Probeer een flutter kick. Richt je tenen naar buiten als een ballerina, houd je benen meestal recht en alternatieve benen als je kleine schoppen. U moet de meest buiging in je enkels te voelen.
  • Probeer een zweep kick. Houd je benen strak gehouden samen vanuit je heupen naar je knieën, en van je knieën tot je enkels. Buig je knieën, zodat je schenen komen tot een hoek van ongeveer 90 graden, dan is je schenen brengen snel uit elkaar en zet ze in een cirkelvormige beweging, waarbij je je dijen elkaar de hele tijd. (Dat wil zeggen, traceren een halve cirkel met elk been, het verplaatsen van uw rechterbeen naar rechts en je linkerbeen naar links.) Breng je schenen weer bij elkaar aan de onderkant van de cirkel, en til ze weer op de schop herstarten.
  • Probeer een eggbeater schop. Deze trap wordt vaak gebruikt om watertrappelen, en verblijf in een verticale positie met je hoofd en schouders boven water. Begin met je knieën gebogen en je benen iets breder dan heupbreedte. Dan "pedaal" elk been als je zou op een fiets, alleen zullen ze gaan in tegengestelde richting: terwijl een been pedalen "forward", het andere been moet trappen "naar achteren." Deze neemt enige oefening om te wennen aan, maar het is handig voor "rust" als je voeten niet bodem kan raken.
 2. 2
  Leer hoe je een crawl doen. Kruipt zijn grote slagen te leren als een beginner, en ze zullen je vrij snel verplaatst. Hier is hoe je ze moet doen:
  • Probeer eerst een rugslag. Float plat op je rug, en doe een flutter kick met je benen. Met je armen, doe het "kruipen" beweging, het heffen van een arm recht in de lucht en het houden van het recht als deze weer in het water naast je hoofd. Zodra het is onder water, buig het om het terug te brengen tot een rechte stand naast uw kant en herhaal. Alternate armen als je zwemt, en probeer je vingers bij elkaar te houden en je handen zo plat mogelijk.
  • Probeer een frontstroke (ook bekend als een freestyle of Europese crawl). Drijvend op je buik, doe een flutter kick met je benen en gebruik je armen om "kruipen" naar voren. Breng een arm uit het water, zodat het "bereiken" naar voren, breng het dan terug naar beneden en gebruik je holle hand te "duwen" het water achter je. Alternate armen. Te ademen, draai je hoofd naar een kant onder de arm die op dat moment kruipt, tillen genoeg voor u om adem te halen. Neem een ​​adem onder dezelfde arm elke keer, zodat u een keer per twee slagen ademt.
 3. 3
  Watertrappelen. Watertrappen kan u helpen uw adem te komen en houd je hoofd omhoog zonder daadwerkelijk zwemmen. Doe de eggbeater schop hierboven genoemde, en gebruik je handen om je evenwicht te bewaren door "wrikken" - houd uw onderarmen plat op het oppervlak van het water, en stel ze botermesjes verspreiden op een toastje. Verplaats een arm in een cirkel rechtsom en de andere arm in een linksdraaiende cirkel.
 4. 4
  Gebruik je armen te komen van de bodem. Als je onder water en zou graag komen, gebruik je armen om jezelf voort te bewegen. Zet ze rechtop boven je hoofd, en snel breng ze naar beneden langs je lichaam. Dit moet je push up een paar meter. Herhaal dit totdat u het oppervlak breken.

Leren, geavanceerde technieken

 1. 1
  Probeer een aantal meer geavanceerde slagen. Zodra je meer comfortabel in het water, kunt u beginnen met het leren van nieuwe slagen dat je sneller of met minder energie zal bewegen. Probeer deze:
 2. 2
  Proberen. Duiken kan een leuke manier om in het water en een beroerte te beginnen. Begin met een eenvoudige duik, en gaan naar meer ingewikkelde zwaluwduik, terug duiken, en.
  • Zorg altijd dat het water diep genoeg is voordat u een duik Op een absoluut minimum, moet het water worden 9 of 10 meter diep;. Als je een groot persoon, maken het op zijn minst 11 of 12 meter.

Wordt voorbereid voor onwaarschijnlijke situaties

 1. 1
  Weet hoe je eruit te komen van een Riptide. Als je zwemmen in de oceaan, zou je gepakt wordt bij een Riptide. Weten wat te doen kan je leven redden, dus proberen om deze stappen te onthouden voordat je in het water.
  • Raak niet in paniek. Dit is veruit de belangrijkste stap van allemaal. Door maaiende en paniek, zou je eigenlijk jezelf onder water.
  • Zwemmen zijwaarts. Probeer niet om direct zwemmen naar de wal of direct uit verder in de oceaan. Probeer in plaats daarvan te zwemmen in een lijn die precies parallel aan de kustlijn.
  • Zwemmen in een slag die u toelaat om te ademen. Zwemmen met de sterkste slag die je kunt doen dat ook laat u volop ruimte om te ademen. Dit kan een zijslag, borstcrawl of schoolslag zijn.
  • Blijf zwemmen totdat je uit de Riptide. Je zou kunnen hebben om heel ver voordat je veilig uit de Riptide bent zwemmen, maar door te gaan. U wilt niet het goede werk dat u tot nu toe hebt gedaan ongedaan maken door op weg naar de wal op het verkeerde moment.
  • Indien mogelijk roepen om hulp. Als je kunt, motie om de badmeester of schreeuwen "Help!" zo spoedig mogelijk. Echter, doe dit niet als dat betekent offeren een adem of als je moet zwemmen te stoppen - het is beter om jezelf te verplaatsen.
 2. 2
  Weet hoe je eruit te komen van een rivier stroom. Als je bent gevangen in een rivier die te snel gaat stromen of duwen u onder de volgende stappen uit om eruit te komen:
  • Niet dorsvlegel of paniek. Net als bij een Riptide, kan in paniek en maaiende je ledematen duw je dieper in het water. Proberen om zelfs adem te nemen en kalm blijven.
  • Doel om diagonaal zwemmen naar de kust. Zwemmen naar de oever bij een hoek van 90 graden zal je dwingen om te vechten met de huidige te veel, en zou ertoe leiden dat u te snel uitgeput raken. In plaats daarvan, zijn van plan om naar de kust te krijgen op een diagonale hoek die verder gaat met de huidige.
  • Probeer niet om stroomopwaarts zwemmen. Je zult te veel energie te besteden voor onvoldoende resultaten. Alleen proberen om stroomopwaarts zwemmen als er direct gevaar stroomafwaarts, zoals scherpe stenen of een waterval.

Tips

 • Na bril, neus en / of oordopjes kan je comfortabeler te maken.
 • Met behulp van bril kan heel nuttig zijn.
 • Vergeet niet dat u altijd uw voeten neer als je begint in paniek te raken.
 • Hebben veel energie en positief blijven. Leren zwemmen kan moeilijk zijn.
 • Begin bij het ondiepe gedeelte, maak je een weg door het midden, doe dan op naar het diepe.
 • Zwemmen altijd dicht bij de rand, zodat u kunt vasthouden als je nodig hebt om.
 • De meeste openbare zwembaden bieden zwemlessen voor alle leeftijden.
 • Als je zenuwachtig krijgen in het water zijn, probeer dan het zetten van uw voeten in de eerste en langzaam maak uw weg naar binnen
 • Gebruik een kick board, zwemvest of vlindertjes te helpen blijven drijven als je zenuwachtig over het verplaatsen rond het water te voelen.
 • U wordt met behulp van de spieren op nieuwe manieren, en dit kan vermoeiend of maak je pijn de volgende dag.
 • Draag een reddingsvest als je nog steeds beoefenen.
 • Als je lang haar hebt, zou u graag om een ​​badmuts te houden uit de weg te dragen. Bovendien hebben sommige openbare zwembaden vergen zwemmers met lange haren om ze te dragen, dus het kan geen kwaad om een ​​bij de hand te hebben.
 • Indien mogelijk, leren zwemmen onder toezicht van een getrainde badmeester. Hij of zij heeft geleerd om te tekenen dat je hulp nodig hebt herkennen, zelfs als je onder water of niet in staat om te bellen uit bent.
 • Altijd zwemmen met een buddy!
 • Hebben altijd een ouder / voogd met u.

Waarschuwingen

 • Wees uiterst voorzichtig met zwemmen in bewegend water, zoals de zee of een meer. Turbulentie en riptides kan plotseling trek je onder.
 • Zwem nooit alleen. Zelfs de meest ervaren zwemmers moet altijd zwemmen met een partner.

Dingen die je nodig hebt

 • Iemand anders om te zwemmen met
 • Goggles (optioneel)
 • Knijper op de neus (optioneel)
 • Kickboard (optioneel)