Wkenl

Hoe maak je een katana goed te gebruiken

Ten behoeve van de duidelijkheid, weggelaten zijn gewoonten van alle Japanse kunsten, zoals het betalen van opzichten je wapen of het leggen van een hakama (samurai broek). Tenzij anders vermeld, "kunstvorm", "kunst" en "vorm" verwijzen naar de kunst van het gebruik van een Japans zwaard.

Stappen

Hoe maak je een katana goed te gebruiken. Kies een vorm van kunst.
Hoe maak je een katana goed te gebruiken. Kies een vorm van kunst.
 1. 1
  Kies een vorm van kunst. Want iedereen heeft verschillende eigenschappen in een gevecht, moet u een kunstvorm die je binnen bedreven zou zijn Als u niet bekend met Japanse vechtsporten zijn te vinden, zijn hier een aantal veel voorkomende:
  • Kenjutsu: Training met de katana en andere wapens (afhankelijk van de scholen) voor gebruik in gevecht.
  • Iaijutsu / Battojutsu bestemd voor gevecht. Gebruikt om je tegenstander te verzenden tijdens of direct na de loting van het zwaard.
  • Kendo: kunst van de Japanse schermen. Vochten met shinai met armor
  • Iaido / Battodo: kunst van het zwaard te trekken.
  • Bijna elke kunstvorm hebben verschillende stijlen. Nogmaals, vinden degene die u het beste uitkomt.
 2. 2
  Krijgen de nodige apparatuur. De uitrusting kan verschillen afhankelijk van de kunst. Vaak wapens zijn:
  • Shinai: bamboe zwaarden voor kendo bestaat uit bamboe aan elkaar vastgebonden. Gebruikt in kenjustsu waar een Böken te gevaarlijk of in kendo zou zijn.
  • Bokken: Houten oefenzwaarden gelijkenis vertonen met een katana of wakizashi. Veilig alternatief voor een live zwaard. Is de meest gebruikte wapens in kenjutsu.
  • Tanto: Japanse dolk ongeveer 0,5 meter tot 1 meter in lengte.
  • Wakizashi: een kort zwaard ongeveer 1,5 meter tot 2 meter in lengte.
  • Katana: Een zwaard ongeveer 3,5 meter in lengte.
  • Ninjato: Een neef van de katana, maar met een recht blad.
  • Nodachi / odachi: Een echt lange katana die varieert 34-60 centimeter lang!
 3. 3
  Pick-up boeken. Nadat u een kunstvorm je geïnteresseerd bent in hebben gevonden en de nodige uitrusting hebben verzameld, pick-up boeken over het onderwerp en wat onderzoek. De boeken mogen alleen in combinatie met een gekwalificeerde leraar worden gebruikt! Proberen om zelf leren technieken wordt sterk afgeraden, omdat dit de fundamenten beschadigd kan raken.
 4. 4
  Zoek een sensei (leraar). Er is geen manier kunt u goed leren zonder begeleiding. Zoek een dojo of school om uw gewenste kunst te leren.
 5. 5
  Trein. Praktijk toegewezen kata, of routines, totdat je het vloeiend en effectief kan uitvoeren. Indien nodig, krijgt een partner om te trainen met je. Vervolgens, indien toegestaan, door naar anderen. Vergeet niet de oude.
 6. 6
  Acquire echte (of in ieder geval beter) wapens. Nadat u er zeker van, verwerven van betere (wat meestal betekent gevaarlijker) wapens.
  • Het kiezen van een katana:
   • Het kiezen van een katana is vooral een kwestie van voorkeur sommigen liever zwaardere katana terwijl anderen, zoals lichtere Hetzelfde geldt voor de lengte. Vraag een senior lid van je klas of je sensei waar uw katana kopen.
   • Gebruik het internet en de studie over de verschillende onderdelen van de katana en hoe een katana is gemaakt en u in staat om het verschil tussen de kwaliteit van diffrent katanas vertellen zal zijn.
   • Kies een geschikte kissaki (tip) voor het blad. Verschillende kunsten vereisen verschillende kissaki maten. Zoek uit welke je kunstvorm vereist. Gemeenschappelijke kissaki types zijn o-kissaki, chu-kissaki en Kk-kissaki, die zijn grote, middelgrote en kleine, resp. Het is meestal mogelijk om de kissaki maat te bepalen door gewoon een blik op het mes. Draai de punt omhoog, en kijk naar het zwaard uit de kant. Merk op hoe het mes versmalt eind, en vormt een hoek met de relatief rechte stompe kant van het zwaard. Als de hoek groter is dan 45 graden, is het meestal een o-kissaki. Als de hoek ongeveer 45 graden is een chu-kissaki. Men kan vermoeden wat een ko-kissaki is als.
   • Kies een geschikte Sori (kromming). De eisen voor kromming van het blad verschilt van vorm te vormen. De sori patroon verschilt niet alleen in de mate van kromming, maar ook wanneer het diepste deel van de curve is gelegen ten opzichte van de tsuka (handvat) of kissaki.
   • Kies een ontwerp. Door het ontwerp, ik bedoel de esthetiek van het zwaard. Geloof het of niet, de esthetiek van een wapen van invloed op het gebruik ervan. Kies een zwaard dat uw smaak interesseert, maar niet zoveel dat je overbezorgd ervan zijn. Het kiezen van een onaantrekkelijk zwaard zou kunnen leiden tot desinteresse in je wapen.
   • Het enige wat een persoon moet worden snijden met een katana in deze dag en leeftijd zijn items gebruikt voor tameshigiri (test snijden). De technieken hiervoor zal worden onderwezen aan u als u kenjutsu en iaijutsu nemen, maar bij mijn weten niet onderwezen in kendo.

Tips

 • Afwijken. Niet alles is in steen gebeiteld. Als je iets bijzonder ongemakkelijk, experiment vindt totdat je vindt wat bij je past, maar veranderen niet zo veel dat het niet meer lijkt op het origineel.
 • De bokken is een zeer effectieve training tool. Feitelijk maakt het slingeren van een echt zwaard makkelijker in veel gevallen.
 • De Katana is niet bedoeld te blokkeren, en kunnen bij botsing chip omdat de rand gemaakt van hard staal. De enige manier waarop je zou het snijvlak beschadigd is door het blokkeren met de snijkant. Het blokkeren met een katana gebeurt met de mune of achterkant van het blad. Het beste is om uit te gaan van zijn weg, terwijl afbuigen met het zwaard. Men moet proberen om het te gebruiken om een ​​schommel pareren en laat het glijden in plaats van te proberen om het allemaal samen te stoppen met zijn of haar mes dit is waar je katana krijgt echt handtas als je niet oppast. Voor elk type kiri-cut of tsuki-stuwkracht, is er een verdediging via een blik blok.
 • Een goede draw uit een shinken of een live-blad zal geen geluid maken. Een slechte loting maakt allerlei geluiden. Werk een nieuw blad of een nieuwe tekening techniek totdat u maakt geen krassen op de saya (schede). De grootste fout bij het opstellen van het wapen is wanneer het wapen omhoog wordt getrokken als het naar buiten komt, dit heeft de neiging om de saya-schede te snijden.
 • Haast u niet. Haasten door middel van technieken en vormen zonder volledig te beheersen de concepten zal leiden tot een verscheidenheid van problemen. Snijden snel is lang niet zo belangrijk als de juiste snijden.
 • Na het werken met je zwaard, het is een best practice om het vegen van met een schone doek, en breng een dun laagje olie. Vanuit een traditioneel oogpunt kunt u gebruik maken choji olie, hoewel minerale olie zal het werk doen. Een paar druppels op een schone doek zal doen - moet je niet genieten van de katana. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van je zwaard - betalen de volle aandacht en blijven alle gesprekken nadat je klaar bent. Mensen zullen begrijpen.
 • Greep een zwaard goed. De rechterhand (of je dominante hand) moeten direct onder de Tsuba (guard), en de linker (of niet-dominante) kant moet zo ver van rechts mogelijk. De kleinere vingers moet grijpen het hardst, met de druk verminderen op de hand, totdat je wijsvinger is gewoon rust op het gevest, in plaats van vastgrijpen helemaal. Bij het zwaaien, moet de linkerhand worden uitvoeren van een trekkende beweging terwijl de rechter moeten leidende links. Als je swing, draai je grip door het draaien van uw handen in het handvat waarin deze vastklikt. Als dit goed wordt gedaan, zal dit zorgen voor een snijdend en zagende beweging tegelijkertijd.
 • Op zoek naar iemand om mee te trainen, dit helpt enorm in sparring.
 • Het hebben van een hi (groef) in een zwaard zal het zwaard lichter, al kan de integriteit van een compromis over een slecht uitgevoerde snijden. De groef is aanwezig omdat materiaal is verwijderd.
 • Echt beheersen van elke kunstvorm kan goed plaatsvinden in meer dan 50 jaar. Wees geduldig als je echt wilt om een ​​kunst te leren.

Waarschuwingen

 • Probeer niet te "vangen" een vallende zwaard. Als je de pech om je mes te laten vallen, stap direct terug - het kan stuiteren in een willekeurige richting. Als u probeert om een ​​vallende zwaard grijpen, moet u wellicht helpen bij het plukken van uw vingers van de vloer.
 • Niet kopen "roestvrijstalen" katana. Deze zijn meestal decoratief, en zijn gevoelig voor snapping, die potentieel gevaarlijk zijn voor iedereen die in de vuurlinie zou zijn wanneer (en het zal gebeuren) het doet breken. Als je moet er een kopen, koop een hoge koolstofstaal katana
 • Inspecteer je zwaard! Als een deel van het los, iemand met een goede ervaring een kijkje nemen. Als je niemand kent, e-mail een lokale dojo en vragen of ze het erg zouden vinden het controleren van uw zwaard uit voor u. U zult niet in staat zijn om een ​​mes dat uit vliegt van het handvat te stoppen.
 • Niet aanvallen, tenzij je wordt aangevallen, in welk geval de daaropvolgende moord (door u) te rechtvaardigen zou zijn. Gebruik je gezond verstand.
 • Probeer niet om een ​​zwaard te repareren, tenzij het is van weinig waarde voor u.
 • Niet provoceren of dreigen anderen met je kunst. Afgezien van het feit dat dreigt een misdrijf kan, vele anderen bedreven, of zelfs beter in een of meer strijdlustige art. Provocatie is potentieel schadelijk voor uw gezondheid. Bottom line, niet stoer of macho alleen maar omdat je een zwaard.
 • Echte katana zijn gekend om volledig vernietigen andere echte wapens. Meestal om de snede uit een katana is fataal. Gebruik geen echte katana te sparren, tenzij u en uw partner zijn professionals, of van plan zijn om te sterven.
 • Katana, wakizashi en tanto moeten worden geregistreerd onder bepaalde rechtsgebieden. Neem contact op met een advocaat vóór de aankoop van echte wapens.
 • Heb een wapen niet kopen, tenzij je het hebt behandeld in persoon en weet dat het voor u geschikt is.
 • Niet doen, onder geen beding, de aanschaf van een echt wapen, tenzij je weet hoe je training wapens bekwaam omgaan. Een wapen, zelfs als het in uw bezit, kan gemakkelijk worden omgezet tegen u als u bent niet bevoegd.
 • Het is af te raden om elke krijgskunst voeren als u getroffen door een remmende of anderszins onbekwaam makende stof, ziekte, aandoening of handicap.
 • Niet, onder geen enkele omstandigheid, gebruik je live-bladen te zien of zij zal snijden dingen. Neem ieders woord te geloven-het zal. Dit geldt voor kartons van water, voedsel, stenen, blikjes frisdrank, boomtakken en andere voorwerpen die mensen zijn bekend om te testen bezuinigen op. Er zijn twee redenen voor dit, een, een mislukte cut zal onherstelbaar ruïneren uw mes, en twee, als je een fout maakt kan het een verloren vinger of een diepe wond betekenen voordat je eens beseft dat je bent bloeden. Zelfs meesters verknallen soms, maar om uw kans op letsel te minimaliseren en maximaliseren van de levensduur van uw blad, alleen knippen goed voorbereid goza, of opgerolde tatami matten.
 • Leer niet een kunst om wraak te nemen of om beter uit te voeren geweldsdelicten. Het is een volslagen schande, en het is zeker dat je zal niet zo competent als echte studenten.
 • Het dragen van een wapen dat kan worden opgevat als bedreigend of intimiderend is, onder bepaalde rechtsgebieden, zwaaiend met een wapen. Nogmaals, contact op met een advocaat alvorens dit te doen.
 • Niet leren op je eigen. Een fout bij het leren kan een sneeuwbaleffect veroorzaken op uw leren, waardoor het gebruik van uw kunst potentieel schadelijk voor je.

Dingen die je nodig hebt

 • Respect voor je wapens en training partners (voornamelijk, moet je geduld)
 • Boeken
 • Armor (als sparring)
 • Sensei
 • Wapens (verschilt afhankelijk van de vorm)