Wkenl

Hoe maak je een ochtendmens te zijn

Oh, het is morgen weer! Waarom haat je deze tijd van de dag? Zou het niet beter om niet aan de start van een nieuwe dag haten? Leren hoe je een ochtendmens te zijn zal niet gebeuren 's nachts, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om te proberen je best om een ​​ochtendmens geworden.

Stappen

Hoe maak je een ochtendmens te zijn. Reflecteren over het doel van het opstaan ​​eerder.
Hoe maak je een ochtendmens te zijn. Reflecteren over het doel van het opstaan ​​eerder.
 1. 1
  Reflecteren over het doel van het opstaan ​​eerder. Als je mentaal gemotiveerd om vroeger opstaan, kan het helpen om een grote deuk in uw slaap-in excuses. Denk na over de redenen waarom u wilt vroeger opstaan ​​in de ochtend. Gemeenschappelijke goede redenen zijn:
  • Hebben rustig de tijd om jezelf voordat iemand anders in het huis is up. In deze tijd, kunt u lezen,,, overweeg, mediteer, maak het diner van de avond, of zelfs een beetje te doen.
  • Voor veel mensen, vroeg in de ochtend is een belangrijke tijd om na te denken over of oefenen elementen van hun geloof.
  • Om het te vangen. Zo heerlijk als de zonsondergang, de zonsopgang kondigt de nieuwe dag en brengt belofte van een nieuwe start. Dat is vaak de moeite waard.
  • Vervoer naar werk, school of college eerder, zodat je thuis eerder kan komen en andere dingen doen die je wilt doen.
  • Het verzorgen van andere mensen of dieren kunnen baat hebben bij het opstaan ​​eerder, vooral als ze moeten voeden, baden, het uitoefenen, enz.
  • Het is een geweldige tijd om te gaan met alledaagse kwesties terwijl je alert en klaar om aan de slag bent; dingen zoals het controleren van e-mails, het betalen van rekeningen en administratieve archivering kan worden gedaan eerste ding in de ochtend om ze uit de weg.
  • Voor sommige mensen, het gaat over het herstellen van het ochtendmens je vroeger tot u mag 's avonds laat tv, internet chatten en andere wakkere activiteiten om je te laat houden.
  • Leo Babauta suggereert dat vroege vogels kunnen profiteren van vroege pendelt, terwijl het verkeer is nog steeds licht; nog beter als je fietsen.
 2. 2
  Ga vroeger naar bed. Eerder stijgen, moet je eerder slapen en dat kan moeilijk zijn als je gewend bent aan het gebruik van de latere uren van de nacht voor activiteiten zoals lezen, tv kijken, of schrijven. Overwegen naar vroeger in stappen naar bed. Begin met 15 minuten eerder, met de verwachting van het opstaan ​​15 minuten eerder, daarna geleidelijk verhogen deze tot een half uur en vervolgens tot een uur. Als je dit doet geleidelijk aan, het zal zowel je lichaam en je geest de tijd om te wennen aan de eerder slapen en waken keer geven. Het zal ook toestaan ​​om uw gulden middenweg te vinden tussen te vroeg en te laat.
  • Vermijd tv kijken net voor het slapen gaan, met behulp van het internet, of het eten. Deze activiteiten kunt u prikkelen en houden je wakker eerder dan het induceren van een toestand. In het bijzonder, niet kijken nieuwsberichten of enge films, of betaal uw facturen te laat in de nacht, omdat deze over-je stimuleren.
  • Dim uw verlichting een uur voor het slapen gaan om het vrijkomen van melatonine te vergemakkelijken en u slaperig. Vermijd felle lampen, cafeïne en alcohol, omdat deze zal al je wakker meer.
  • Uiteindelijk naar bed door 10:00 uiterlijk; slaap experts geloven dat dit de optimale tijd. En als je bent versoepeling in de nieuwe routine, streven ernaar om altijd in slaap voordat vallen, behandelen middernacht als uw grens van "no-crossing".
  • Sta jezelf toe om te lezen in bed. Lezen is een rustige activiteit en zal het vaak te induceren slapen in rugligging. Uw lezing hoeft niet te zijn dodelijk saai, maar kiezen voor het slapen gaan lezen, dat is niet al te spannend of inspannend.
  • Als je leeft met een nachtbraker die heeft niet de minste interesse in zijn of haar slapende schema veranderen, vraag om een ​​beetje slap en geen lawaai als ze eindelijk wel naar bed.
 3. 3
  Stel je wekker. Hoewel het belangrijk is om te leren om eerder als een kwestie van de wil wakker worden, je wekker is de belangrijkste bron van het helpen vestigen uw nieuwe routine bij het veranderen over je slaappatroon.
  • Stel de wekker voor een tijd als 6:00 in de ochtend (of wanneer u maar wilt opstaan).
  • Maak de wekker luid. Wie wil daar lag te slapen met een wekker schetterende zodat het klinkt als een brandweerwagen?
  • Houd de wekker ver genoeg dat je hebt om uit bed te komen om het uitgeschakeld. De inspanning van het moeten stijgen van bed tot hij uitgeschakeld zal zijn genoeg om te beginnen je wakker goed.
  • Indien mogelijk, maak je wekker spelen luide muziek tot je wakker wordt, in plaats van de traditionele pieptoon. Als u een wekkerradio kunt u deze stellen op statisch, en zet het volume omhoog echt laadt dus het maakt je wakker makkelijker
 4. 4
  Help wakker jezelf. Het zal vooral moeilijk zijn als je eerst proberen om de overgang van slaappatronen tot ochtendmens slaap ritmes, dus er zijn een aantal manieren om je lichaam te verleiden tot grotere alertheid. Bijvoorbeeld, het inschakelen van felle lichten op eerste ding in de ochtend zet uw circadiane ritme en in wezen maakt je alerter. Uitgaan in ochtendzon zou ook de truc doen op voorwaarde dat de zon op is al; natuurlijk licht zal je net zo efficiënt wakker. De volgende tips kunnen je circadiane ritme niet te resetten, maar ze kunnen helpen om je gebruikt om een ​​ochtend routine:
  • Maak je bed. Het is een stuk minder wenselijk om terug te kruipen in als je bent gegaan naar de moeite van het maken van het op.
  • Stop te rationaliseren en gaan doen. Dwing jezelf de kamer verlaten - naar de wc, drink een glas water, open de gordijnen, of iets dat je innerlijke chatten over terugkeer naar bed zal overwinnen.
  • Splash je gezicht met water zodra je uit bed.
  • Strekken. Stretching kan helpen ontwaken je zachtjes, evenals het verbeteren van uw flexibiliteit.
  • Zet op vrolijke muziek en dans om het een beetje.
  • Heeft u een kopje thee of koffie om uw zintuigen te prikkelen. Sommige mensen zweren bij licht verwarmd water met vers geperst citroensap als een verfrissende tonic.
  • Oefenen. Oefening zal u helpen om u te wekken, en oefenen ondernomen eerste ding in de ochtend is effectiever bij het ​​opladen van uw stofwisseling dan oefening uitgevoerd op een ander tijdstip van de dag.
 5. 5
  Heb een goed ontbijt. Laat je niet verleiden om het ontbijt overslaan, het is uw bron van energie kick-starter voor de rest van de dag en de vroege vogel heeft nog langer te wachten tot lunchtijd.
  • Als u problemen ondervindt met het niet willen om te ontbijten in de ochtend, lees Hoe kan voelen als het eten van het ontbijt vroeg in de ochtend voor meer informatie over het overwinnen van deze.
 6. 6
  Houd de nieuwe ochtend ritme gaan als het eenmaal is vastgesteld. Het is belangrijk om op te staan ​​op hetzelfde tijdstip elke dag als je eenmaal bent gevestigd in je nieuwe routine, ook in het weekend. Niet slapen op dagen dat je niet hoeft te ergens zijn; daarmee gooit uw slaapritme slecht en het is moeilijk in te halen. Vertrekken slapen in voor als je ziek bent. In plaats daarvan, sta op en gebruik de tijd om te lezen, genieten van een langere ontbijt, chatten met anderen, of uit te oefenen.
  • Neem kennis van hoeveel meer je hebt bereikt als je thuis komt van het werk en / of school. U zult meer ontspannen, beter slapen 's nachts, en zijn meer verfrist voor als je weer vroeg op.
 7. 7
  Volharden en realistisch zijn. Het kan enige tijd duren om de overgang van een nachtuil om een ​​ochtendmens. Bovendien, zijnde een ochtendmens of een avondmens heeft een genetische basis die misschien niet gemakkelijk te negeren. Als zodanig kan het niet mogelijk zijn om jezelf helemaal over te schakelen naar steeds een ochtendmens tenzij je een ochtendmens hervorming van een vervallen in een nachtbraker levensstijl. Echter, als zelfs een uur of zo eerder geeft je net iets meer ruimte dan voordat u deze overgang geprobeerd, kan het de moeite en de nieuwe routine in je leven de moeite waard.
  • Zelfs 's nachts uilen zijn gevoelig voor eerder, toen de ochtend licht stroomt door eerder wakker tijdens de warmere maanden. Proberen om te gaan met je lichaam de natuurlijke stroming en het is meer waarschijnlijk dat u eerder dan gebruikelijk zult wakker toch tijdens de lente-en zomermaanden.
  • Stok met het proces, het gaat niet gemakkelijk te zijn voor de eerste paar ochtenden. Hoe meer je lichaam wordt gebruikt om het licht signalen en de regelmatige bedtijden, hoe meer je het makkelijker om de overgang te vinden.
  • Heb beloningen in de plaats voor het begin stijgt, zoals een heerlijk ontbijt in het plaatselijke cafe, een gloednieuwe paperback te lezen, een vroege afspraak massage, etc. Reward jezelf met iets dat raadt u aan houden vroeg opstaan ​​elke dag.
  • Herinner jezelf eraan dat vandaag de dag is een nieuwe dag. Vergeet over wat er gisteren gebeurd is, het is in het verleden. Vandaag is het een frisse dag, geniet ervan!

Tips

 • Vermijd felle lampen in de avonduren, deze zal je lichaam verwarren. Dim lights enkele uren voor het slapen gaan.
 • Elke slaapcyclus duurt 90 minuten. Zet je wekker af te gaan na een veelvoud van een uur en een half, en het zal gemakkelijker om wakker te worden.
 • Vermijd het drinken van cafeïnehoudende dranken of energiedranken na 16:00.
 • Een huisdier kan een heerlijke bron van vroeg wakker (afhankelijk van hoe u ervoor kiest om dit waar te nemen) zijn - toe te geven aan je hongerige hond of kat en je zult een betrouwbare vroege ochtend alarm voor de rest van haar leven te hebben!
 • Luister niet naar fast-paced of stimulerende muziek 2-3 uur voor het slapen gaan bestemd.
 • Geef jezelf iets te bereiken elke dag (ook in het weekend). Of het nu gaat lopen 10 mijl vóór het ontbijt of het krijgen van een paar ladingen van wasserij door voordat je naar je werk, gewoon iets doen.
 • Gebruik een goedkope elektronische licht timer te schakelen op een radio of heldere / breed-spectrum lamp op het nachtkastje.
 • Nieuwigheid wekkers die bewegen op wielen of vliegen door de kamer, waardoor het moeilijker wordt om ze uitgeschakeld, zijn een goede keuze voor de ultra-sleepy. Ze zijn duurder, maar ze zijn het waard als je dwangmatig druk op de snooze-knop.
 • Sommige televisies kunt u om ze te gebruiken als wekker. Maak gebruik van deze functie om op de TV (met het volume ingesteld op hoog niveau) te draaien wanneer u wakker wilt worden. Niet de afstandsbediening uw buurt te houden om het uit te schakelen. Aan de andere kant, het hebben van een televisie in uw slaapkamer is misschien wel afleiden dat je wakker kunt blijven 's nachts, dus de voorkeur zou zijn om het niet te hebben in uw slaapkamer helemaal.
 • Gebruik heldere, full-spectrum verlichting in je slaapkamer, zet het licht op zodra je opstaat.

Waarschuwingen

 • Voorkomen dat je wekker naast je bed als alles wat je zal doen, is het uitgeschakeld en terug te gaan weer slapen. Te verplaatsen naar ergens dat vereist dat je uit bed uit te schakelen.
 • Slaap onderzoekers geloven dat veel mensen verschuiven van zijn tijdelijke nachtbrakers in hun tienerjaren tot begin jaren '20 (als gevolg van hormonale schommelingen) aan het zijn 's morgens personen in hun jaren '30 verder. Echter, sommige mensen blijven nachtbrakers voor het leven (geboren op die manier), en als je een geverfde-in-de-wol nachtuil, het is waarschijnlijk dat je het moeilijk vindt steeds veranderende meer dan het feit dat een permanente ochtendmens!

Dingen die je nodig hebt

 • Wekker

groot glas water