Wkenl

Hoe om te denken als een genie

Er zijn vele manieren om een ​​genie te classificeren. Maar als je kijkt naar de historische figuren die de meeste mensen genieën, zoals Albert Einstein, Leonardo Da Vinci, en Beethoven zou overwegen, kan je een ding dat ze allemaal gemeen zien: ze waren allemaal in staat om na te denken op een manier die afwijkt van de mainstream, en dus maakte verbindingen die niemand anders deed. Op basis van dat patroon, zal dit artikel ingaan op enkele van de manieren waarop u kunt denken als een genie.

Stappen

Hoe om te denken als een genie. Start ambitieuze projecten.
Hoe om te denken als een genie. Start ambitieuze projecten.
 1. 1
  Liefde leren. Genieën zijn gepassioneerd over de dingen die ze doen. Als je wilt om te denken als een genie, vinden wat je liefde en duiken in voorover.
  • Erachter te komen wat uw leerstijl is en gebruik maken van het. De belangrijkste soorten zijn auditief, visueel-ruimtelijk, verbaal-linguïstische en kinesthetisch. Experimenteren met verschillende technieken voor het absorberen van informatie en stok met wat het beste werkt.
  • Leer hoe u zichzelf voeden. Er zijn tal van middelen die beschikbaar zijn op het internet en via lokale diensten zoals community colleges en bibliotheken die allerlei spannende informatie binnen handbereik kunt zetten.
  • Wees pro-actief en vragen te stellen. Er zijn mensen die je dagelijks ontmoet die allerlei dingen leren kennen en hebben allerlei waardevolle vaardigheden te delen. Als een genie, zijn geïnteresseerd in het potentieel in alles.
  • Worden over-uitgebreide in je. Leer alles wat er te weten valt.
  • Als je leert over verschillende disciplines, denken over hoe ze met elkaar te verbinden.
 2. 2
  Start ambitieuze projecten en hen te zien door van start tot finish. Geniale ideeën hebben vaak opgetreden bij het nastreven van iets dat veel tijdgenoten dachten te zijn ronduit gek. Kansen creëren voor jezelf om nieuwe dingen te ontdekken door het aanbreken van ritten niemand heeft nog begonnen.
 3. 3
  Omarm verandering, onzekerheid en twijfel. Het is op deze randen van de kennis die innovatie en ontdekking gebeuren. Wees niet bang om conventionele wijsheid in twijfel; genieën zijn degenen die deze verdragen te herschrijven.
 4. 4
  Wees productief. Probeer voor kwantiteit voor kwaliteit. Om uitzonderlijk goed werk te leveren, doe heel veel van wat je aan het doen bent. Het verhoogt uw kansen op succes en het betekent dat je meer oefening krijgen langs de weg. Het neemt ook de druk op, wetende dat terwijl een poging uw eerste mag zijn, het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. De meeste genieën uit de geschiedenis, wat ze aan het doen waren, deden er veel van, en niet alles was geniaal!
  • Er is een theorie dat een "meester" in een onderwerp te worden, moet je 10.000 uur oefenen. Professioneel orkest spelers, computer programmeurs al demonstreren dit idee. (Citation: Malcolm Gladwell's boek Uitblinkers, 2009, maar zie ook Creativiteit: Genius en andere mythen, Weisberg, 1986)
 5. 5
  Meer informatie over de taxonomie van Bloom. Bloom's Taxonomie is een uitsplitsing van de zes niveaus van denken, van het laagste niveau naar het hoogste. U kunt het gebruiken om je te helpen na te denken over het denken op een dieper niveau.
  • Kennis is het aanvaarden en geloven een feit. Weten 2 + 2 = 4, betekent niet dat je weet wat 2 + 2 = 4 betekent.
  • Applicatie is te weten hoe het feit gebruiken. U kunt bepalen dat 2 katten en 2 katten evenaart 4 katten. Je weet niet wat 2 + 2 = 4 betekent, maar u kunt toepassen.
  • Begrip is het begrijpen van een feit: Je begrijpt het concept van de toevoeging en hoe 2 + 2 = 4.
  • Analyse is het afbreken van informatie in de delen. 4 - 2 = 2, (1 + 1) + (1 + 1) = 2 + 2 = 4
  • Synthese is het creëren van iets nieuws. (2 + 2) + (2 + 2) = 4 + 4
  • Evaluatie: Bespreking van de verdiensten van 2 + 2 = 4.
 6. 6
  Anders denken. Jij bent anders. Je anders denken. Elke soort genie is anders en individu. En elke vorm van advies heeft iets waar en iets wat je kunt leren.
  • Vergeet niet dat verschillende ideeën zijn niet van oudsher goed geaccepteerd, en de jouwe kan niet worden. Genieën door de geschiedenis heen laat dit niet ontmoedigen hen beide moet je.

Metaphorming: de officiële "denken als een genie" ®-methode

Dit is een overzicht van een methode die wordt onderwezen in workshops en besproken in het boek "Think Like a Genius" door dr. Todd Siler. Het gaat om het verbinden en transformeren van gegevens (data, kennis, concepten, ervaringen, enz.) in persoonlijk zinvolle, doelgerichte en nuttige manieren. Gebruik dit beeld of kies een ander en het relateren aan je leven.

 1. 1
  Geef een voorbeeld van een verbinding die u hebt gemaakt met de afbeelding.
 2. 2
  Denk na over wat het beeld vertelt je over werk en leven.
 3. 3
  Maak een plan dat een verandering zal maken.
 4. 4
  Breng deze wijziging in uw werk en leven.

Tips

 • Leer te nemen en op een positieve manier. Veel dingen kunnen worden geleerd van intelligente mensen als je naar hen luisteren.
 • Lees over genieën, vooral op het gebied (en) die u interesseren. Wat maakte Richard Feynman geweldig? Hoe zit het met Thomas Edison?
 • Als je denkt dat je bent bijna net zo slim als een geniale set nog hoger doel voor jezelf.
 • Niet alleen over gelezen genieën, maar lees ook wat genieën schreef, zodat u kunt zien hoe ze dachten. Altijd zoeken naar primaire bronnen.

Waarschuwingen

 • Wees niet egoïstisch als je denken als een genie.
 • Als je veel leren en je kennis te betuigen aan iedereen, niet pronken. Geniale mensen denken van zichzelf alsof ze een beetje kennen. Ze proberen te denken als dit en blijven leren. Dat is waarom ze succesvol geworden.
 • Dont vechten met iedereen. Proberen te leren hoe ze te maken op je vrienden met je denken.