Wkenl

Hoe maak je een Zwitserse zetel rappel harnas binden

Een Zwitserse zetel rappel harnas is een eenvoudig harnas gemaakt van een stuk touw of singels. Het is goed voor degenen die behoefte hebben aan een harnas maken op de vlieg, of voor degenen die niet willen een commercieel gemaakt harnas kopen.

Stappen

Hoe maak je een Zwitserse zetel rappel harnas binden. Zoek het midden van het touw door vouwen in half en naar de kaart.
Hoe maak je een Zwitserse zetel rappel harnas binden. Zoek het midden van het touw door vouwen in half en naar de kaart.
 1. 1
  Zoek het midden van het touw door vouwen in half en naar de kaart. Leg de vouw in het midden van je onderrug, eindigt naar beide zijden van je lichaam, zodat je bedrijf een gelijke lengte in elke hand.
 2. 2
  Steek de helften voor u, zodat het om je middel wraps. Trek een kant onder andere een halve steek te maken. Herhalen zodat het touw draait tweemaal rond zichzelf. Dit zal uiteindelijk zijn waar de karabijnhaak is geplaatst en het houdt het touw uit te knijpen op je testikels (als je ze hebt). Vallen zowel van de vrije uiteinden, zodat ze bengelen voor je (waarschijnlijk de grond raken).
 3. 3
  Bereiken rond de buitenkant van je benen met beide handen vast en trek de vrije uiteinden achter je door je benen. Passeren elk vrij uiteinde omhoog door het deel van het touw rond je taille. De vrije uiteinden moet nu tussen je lichaam en je 'belt'.
  • Plaats de vrije uiteinden over je, zodat de uiteinden bungelen in de voorkant van je borst, een aan elke kant.
 4. 4
  Trek aan deze als je hurken. Dit is een belangrijke stap, omdat dit is wat zal je harnas vast. Sta op en hurken meerdere malen terwijl trekken aan de vrije uiteinden. Je moet voelen dat je knijpen tussen je benen - zorg ervoor dat belangrijke onderdelen zijn niet tussen het touw en je been.
 5. 5
  Voor beide partijen, het handhaven van de spanning op het vrije uiteinde, laat het achter je rug en laat het achter de lengte van het touw dat kopjes je kont, van achter naar voor. Dit bindt de stoel op zijn plaats. Trek aan het vrije uiteinde in de richting van je voorste, langs uw heupen.
 6. 6
  Verbind de twee uiteinden aan elkaar met behulp van een platte knoop off-center aan uw lichaam. De meeste rechtshandige mensen zullen de platte knoop plaatsen door hun linker heup.
 7. 7
  Maak een halve steek met elk vrij uiteinde als een keeper knoop. Merk op dat de halve steek moet passeren rond beide 'banden' van touw die nu bestaan.
 8. 8
  Plaats geen overtollige touw uit de weg in een diepe linker (cargo broek is een troef) als je er een hebt, en als je knoop is aan de linkerkant. Zorg dat het touw is in een plaats dat het niet zal bemoeien met uw karabijnhaak tijdens een rappel.
 9. 9
  Je harnas is gedaan. Het is makkelijk om uw karabijnhaak en gelukkig abseilen.

Tips

Waarschuwingen

 • Test altijd uw gordel voordat u op elke gewenste hoogte. Trek de karabijnhaak totdat je hele gewicht wordt ondersteund. Of, heb je vriend je optillen door de karabijnhaak en schud. Je harnas, hoewel waarschijnlijk niet comfortabel, mag niet te los, knijp uw mannelijke delen, of slip.
 • Zorg voor je touw. Stap niet op, bewaar het niet als het nat is, maak je geen brandstoffen of andere chemische stoffen op het morst. Laat het niet in de zon voor lange periodes, en de ontkoppeling van strakke knopen voordat het opslaan als ze de treksterkte van het touw te verminderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Touw. Ca. 6-10 ft (182-304 cm) lengte afhankelijk van uw maat. De meeste touwen gebruikt voor Zwitserse stoelen zijn gevlochten hennep, 550 paracord, of andere natuurlijke vezel touw. Het touw moet schoon en nieuw zijn, en beoordeeld te ondersteunen ten minste twee keer uw lichaamsgewicht, bij voorkeur meer. Diameter moet ongeveer 12-16mm.
 • Karabijnhaak. Dit moet worden beoordeeld en goedgekeurd voor klimmen en ondersteunen van het lichaamsgewicht van een mens. Moet beschikken over een afsluitbare poort.
 • Lederen handschoenen. Hoewel dit niet een les in klimmen moet je je handen te beschermen bij abseilen, er zal een hoop wrijving, warmte, en de mogelijkheid van deeltjes in het touw te zijn als het door je handen. Of, kunt u gebruik maken van een eenvoudige paar handschoenen monteur.