Wkenl

Hoe maak je jezelf te niezen

Heb je ooit het gevoel van een opkomen, maar het gewoon blijft hangen op het puntje van je? Misschien wilt u een nies te halen uit je systeem voordat je een give gesprek, een vergadering bijwonen, eet een maaltijd of begroeten je date. Aangezien niezen is een natuurlijke reactie kan worden veroorzaakt door de juiste stimulus. Je zou kunnen hebben om een ​​beetje experimenteren, maar, want niezen triggers zijn zo individueel als kriebelende plekken doen.

Stappen

Hoe maak je jezelf te niezen. Plaats uw hand op een relatief koude oppervlak, zoals metaal of steen, of een raam.
Hoe maak je jezelf te niezen. Plaats uw hand op een relatief koude oppervlak, zoals metaal of steen, of een raam.
 1. 1
  Prikkelen uw neus. Aangezien het doel van niezen is om je lichaam van vreemde stoffen te ontdoen in je neus, kunt u deze laten denken een nies in orde is door "kietelen" het met een tissue (of een wattenstaafje, of zelfs een haarlok - maar niets scherpe of harde, zie hieronder Waarschuwingen).
  • Pak een tissue.
  • Rol de hoek om een ​​klein punt.
  • Zet de punt in je neusgat.
  • Draai en beweeg het weefsel - het moet een beetje kietelen.
  • Blijven kietelen je neus en je moet uiteindelijk niezen. Humming kunnen helpen dingen langs door het creëren van extra trillingen.
 2. 2
  Plaats uw hand op een relatief koude oppervlak, zoals metaal of steen, of een raam. Beweeg je hand op en naast het oppervlak een paar keer, de sensatie veranderingen kunnen het niezen veroorzaken.
 3. 3
  Neem een vleugje van de grond.
  • Giet wat uit op een stuk papier of oppervlak. Stamp het verder met een vijzel en stamper als je kunt.
  • Plaats een paar lagen kaasdoek (of een andere fijne filter die niet zal laten peper door) over de peper, zet je neus in de buurt van het, en adem zachtjes.
  • Houd in gedachten dat als een aantal grote stukken gemalen peper krijgen via de kaasdoek en in je neus, het gaat waarschijnlijk om te branden, dus houd een tissue de buurt, zodat je je neus kan blazen.
  • Gebruik niespoeder. Deze is te vinden op eigenzinnige cadeauwinkels of online. Volg de instructies op de verpakking.
 4. 4
  Kijk opeens op een zeer helder licht. 17% tot 35% van de mensen zijn "zon Sneezers" die genetisch geërfd hebben de photic niesgeluidreflex. Je zou een van hen. Beperk uw blootstelling aan licht en sluit je ogen. Na zijn je ogen gewend aan het donker, open je ogen en snel te schakelen op een helder licht, loopt in een lichte ruimte, of kijk naar een lichte plek buiten (maar niet rechtstreeks naar de zon, die uw ogen kunnen beschadigen). Als u de photic niesgeluidreflex, zult u waarschijnlijk niest, en waarschijnlijk meerdere keren achter elkaar.
  • Waarom gebeurt dit? De nervus trigeminus, die niezen controleert, toevallig rechts lopen langs de oogzenuw. Bij sommige mensen, over stimulatie van de oogzenuw "laat los" op de nervus trigeminus (op dezelfde manier dat de datakabels kan "overspraak") en het lichaam ten onrechte reageert door niezen.
 5. 5
  Haal diep adem van koude lucht. Als je binnen bent en het is heel koud buiten, probeer het stappen uit en plotseling de koude lucht inademen. Dit kan ook leiden tot het niezen reflex. Een andere manier om dit te doen is om een ​​warme douche te nemen, dan steek je hoofd snel uit en haal diep adem van koele lucht. Of, steek je hoofd in de vriezer en inhaleer!
 6. 6
  Kauwen sterke munt. De plotselinge toevloed van sterke smaak kan brengen op een nies. Voor sommige mensen, Altoids-merk pepermuntjes en zelfs sterke mint-smaak tandpasta kan een niesbui induceren.
 7. 7
  Pluk je wenkbrauwen. Het ooglid spieren die je ogen dicht zijn onderdeel van het netwerk van zenuwen geactiveerd tijdens een nies. Stimuleren hen door het plukken haren kan je drielingszenuw gevoeliger te maken, eventueel triggering een nies.
 8. 8
  Houd een stimulator naar de brug van je neus. Dit kan een intense kriebelend gevoel dat sommige mensen niezen maakt creëren. Kijk dan naar fel licht wanneer je neus begint te kriebelen.
 9. 9
  Plaats je tong op het dak van uw mond en schuif deze naar achteren totdat het harde deel van het dak verdwijnt. Met behulp van het puntje van je tong, flick de rand van het harde deel. Als je dit doet een paar keer, dan na een korte vertraging je zou niezen.
 10. 10
  Gebruik water! Het klinkt misschien grof, maar krijgt een kopje warm water. Zet je neus in het slechts licht! Wees voorzichtig. Houd uw hoofd achterover, en je zal gaan in een niesbui, misschien twee of drie keer.
 11. 11
  Trek een neus haren.
 12. 12
  Houd uw hoofd achterover als je voelt dat je nodig hebt om te niezen, maar het is niet helemaal komen op, soms zal dit het niezen veroorzaken.
 13. 13
  Drink veel koolzuurhoudende dranken of laat de bubbels zijn naast je neus. De sterke smaak en geur te maken neuzen gaan lichtjes grappige en soms maakt je niest.
 14. 14
  Proberen te "nep niezen". Het faken van een nies kan je neus te verleiden tot het daadwerkelijk niezen.
 15. 15
  Probeer zachtjes krassen buurt van je wenkbrauwen. Als een nies komt op en zal het niet laten, probeer lichtjes krabben die zal de opbouw van het niezen en niezen je wil.

Tips

 • Te niezen, kijk naar het helderste licht in uw buurt en je moet voelen een nies komen.
 • Prikkelen je neus met een veer.
 • Niet alle mensen kunnen dit doen, maar blijven oefenen en je kan de knie te krijgen!
 • Trillen uw bovenlip door een lage geluid terwijl waait uit je mond. Noot, moet je proberen om je lippen dicht bij elkaar en laat alleen een beetje lucht uit. Blaast hard genoeg, zal dit uw neus trillen en zeker zorgen dat u niest. Ik gebruik deze de hele tijd in de ochtend om mijn neus te wissen.
 • Wees voorzichtig bij het plukken van je wenkbrauwen en neusgaten! Het doet pijn en kan je huilen. Het laat ook de rode markeringen! En niet plukken de echte wenkbrauw haren, alleen plukken de buitenkant degenen die niet zo dik zijn. Wees voorzichtig niet te overdrijven!
 • Adem langzaam door je neus. Dit zou de kans van je niezen verhogen..
 • Als u problemen ondervindt, probeer dan het geluid dat een olifant maakt maken. Klinkt raar, maar het werkt.
 • Heb een tissue handig, zodat u kunt niezen in het. Was uw handen zo snel mogelijk. Als u niet beschikt over een tissue en kan niet onmiddellijk uw handen wassen, niezen in je elleboog of mouw, zodat je geen ziektekiemen met je handen te spreiden.

Waarschuwingen

 • De binnenkant van de neus is een broedplaats voor MRSA (Methicilline-resistente Staphylococcus aureus). Als je de huid te breken in je neus loopt u het risico iets wat leidt tot de mogelijkheid van een huid-etende bacteriën of een out-of-control virus.
 • Met behulp van een haarspeld of een ander klein scherp instrument om je neus haren te stimuleren kan gevaarlijk zijn. Je zou kunnen vallen en steken de top van je neus ermee en ook kon het veel bacteriën hebben op het dat je neus niet in staat is om te gaan met. Vergeet niet, je neus is een opening naar de binnenkant van je lichaam, niet verleiden ziektekiemen.
 • Probeer nooit een nies die aan de gang is te stoppen. Bijvoorbeeld, niet in het bezit je neus of je mond te blokkeren tijdens het niezen. Hierdoor kan ernstig letsel veroorzaken. De kracht en de snelheid van de gemiddelde niezen, indien verhinderd uitwerpen uit het lichaam, kan uiteindelijk leiden tot gehoorverlies en schade aan de bloedvaten in je hoofd, vooral als u er een gewoonte van het stoppen van een nies wanneer het al begonnen.