Wkenl

Hoe om eruit te komen van een depressie

Als je geplaagd door gevoelens van waardeloosheid, verdriet, en gebrek aan hoop, dan kunt u lijden vorm depressie. Depressie is iets anders dan in een slecht humeur of het hebben van een slechte week --- het is een invaliderende aandoening die je kunt voorkomen dat u geniet van elk aspect van uw leven. Lees verder om erachter te komen hoe om eruit te komen van een depressie.

Stappen

Hoe om eruit te komen van een depressie. Erkennen dat je een probleem hebt.
Hoe om eruit te komen van een depressie. Erkennen dat je een probleem hebt.

Deel een: begrijp uw depressie

 1. 1
  Erkennen dat je een probleem hebt. De eerste stap van het krijgen van een depressie is te erkennen dat je depressief bent. Er is een verschil tussen het hebben van een ruwe dag en het ervaren van een langdurige en overweldigende periode van depressie. Hier zijn enkele tekenen dat je worstelt met een depressie:
  • Als je het gevoel een belangrijke daling van uw energie-niveau en worden altijd moe, ongeacht wat je doet.
  • Als u zich schuldig voelen, waardeloos, of hulpeloos zonder te weten waarom.
  • Als je het gevoel hopeloos en pessimistisch over de meeste, zo niet alle, aspecten van uw leven.
  • Als u niet meer genieten van het doen van de dingen die je gebruikt om de liefde, zoals opknoping uit met vrienden, het nastreven van je hobby's, of het hebben van seks.
  • Indien er sprake is van een dramatische verandering in uw slaapgewoonten, zoals slapeloosheid, 's morgens vroeg wakker, of overmatig slapen.
  • Als er een dramatische verandering in het eten of drinken gewoonten, zoals een volledig verlies van eetlust of overmatig alcoholgebruik.
  • Als je het gevoel dat dingen gewoon niet beter worden, ongeacht wat je doet.
  • Als je liever alleen te allen tijde dan te communiceren met anderen.
  • Als u zelfmoordgedachten. Hebben gehad Als u denkt suïcidale gedachten, doorgaan naar deel drie en hulp krijgen onmiddellijk.
 2. 2
  Probeer de oorzaak van je depressie te vinden. Het is tijd om te doen wat soul-zoeken om te kijken of uw depressie is iets dat is teistert u voor zo lang als je kunt herinneren, of als er een bepaalde gebeurtenis die het veroorzaakt. Inzicht in de redenen achter uw depressie --- zo veel als je kunt --- kan u helpen beginnen om je probleem aan te pakken.
  • Kijk of uw depressie is situationeel. Als u in het algemeen bent een gelukkig mens, maar zijn in een sleur als gevolg van een lange en pijnlijke breuk, de dood van een geliefde, of het feit dat je verhuisd naar een nieuwe stad waar je geen vrienden hebt, dan is het waarschijnlijk dat uw depressie is iets wat je schouders eronder.
  • Als zijn depressief voelen voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd, maar kan niet denken aan een bijzondere reden. Opmerking Als u al lijdt aan de symptomen van depressie voor maanden, of als je golven van depressie hebben gehad voor je hele leven.
  • Vergeet niet dat de oorzaken van depressie biologische of genetische kunnen zijn --- het kan niet worden veroorzaakt door een specifieke gebeurtenis of verandering in je leven.
 3. 3
  Uitzoeken wat je wilt veranderen aan je leven. Of u de reden voor uw depressie hebt gelokaliseerd of gewoon over het algemeen nodig om verbeteringen in je leven te maken, iets moet veranderen. Noteer alles wat je ongelukkig maakt en zien wat je kunt doen. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke dingen die veranderd moeten worden:
  • Voor veel mensen betekent dit dat hun omgeving. Voel je je verstikt in een kleine stad? Bewegen.
  • Werk je nog steeds bij het bedrijf, dat geeft je geen gevoel voor betekenis? Stoppen.
  • Ben je nog steeds in een relatie die is waardoor je het gevoel gemanipuleerd? Break up.
  • Ben je ongelukkig omdat je te zwaar bent? Maak een dieet en lichaamsbeweging plan.

Deel twee: het verbeteren van je conditie

 1. 1
  Ontwikkelen van betekenisvolle relaties. Gevoel helemaal alleen is een groot deel van het gevoel depressief, en als je werkt om belangrijke relaties te bevorderen, zult u zich minder alleen, nodig, en meer vervuld. Hier is hoe het te doen:
  • Laat je vrienden zien hoeveel je om. Uw naaste vrienden kunnen het beste gevoel van wie je bent, dus maak er een punt van ze te zien, ze te praten, of gewoon e-mailen vaak om hen te vertellen hoe bijzonder ze zijn. Dwing jezelf om een ​​datum te maken aan je vrienden zien zo vaak als week als je kunt - dit zal u om eruit te komen van het huis en voel je je meer betrokken bij de wereld.
  • Blijf in contact met uw familie. Als je een liefdevolle relatie met uw familieleden, probeer ze op vakantie te zien, ze verjaardagskaarten te sturen, en te worden betrokken bij het leven van uw familieleden. Als je relatie is gespannen, proberen om dingen beter te maken door het hebben van een eerlijk gesprek over waarom het is gebeurd.
  • Nieuwe vrienden maken. Onderschat nooit het vermogen van een kennis om je beste vriend te worden. Als je vriendelijk bent geweest met je buurman of het nieuwe meisje in de kunst klasse, vraag hem of haar om een ​​koffie date te hebben.
  • Afgesneden schadelijke relaties. In sommige ongelukkige gevallen, kan uw relatie met een familielid, vriend of significante andere daadwerkelijk worden brandstof uw depressie - en kon zelfs de belangrijkste oorzaak zijn. Als je merkt dat je in een relatie die niet alleen brengt je geen plezier, maar verlaagt je gevoel van eigenwaarde en maakt je slechter over de wereld te voelen, kan het tijd om afscheid te nemen.
 2. 2
  Na te streven nieuwe interesses. Met nieuwe hobby's kunnen helpen breken uw routine en iets om naar uit te kijken om u, en zijn gewoon leuk. Het nastreven van een nieuwe belangstelling zal ook helpen vullen uw tijd en zal je concentreren op iets anders dan uw depressie. Hier zijn een aantal dingen te proberen:
  • Vind je artistieke kant. Probeer het nemen van een klasse in aardewerk, aquarel of keramiek. U kunt een nieuwe vaardigheid te leren en een aantal kunstzinnige vrienden.
  • Zoek een nieuwe favoriete artiest. Als uw nieuwe favoriete crooner is eigentijds, kijk op concerten in uw omgeving en nodig je vrienden.
  • Vind een nuttige vaardigheid. Leer hoe je meubels herstellen of repareren kleding. U bespaart geld, goed voelt over jezelf, en in staat zijn om een ​​vriend in het proces te helpen.
  • Als je echt dol op lezen, maken een doel van het lezen van een aantal boeken in een maand. Net kijk uit voor verdere isoleren van jezelf. Word lid van een boekenclub, praat met je vriend over een boek, of neem uw boek in het midden van een mooi park.
 3. 3
  Verhoog je eigenwaarde door zich genereus. Als u nutteloos of waardeloos voelt, een manier vinden om vrijwilligerswerk te doen in uw gemeente of een deel van uw tijd om mensen in nood te geven. Niet alleen zal je het helpen van anderen, maar je zult een ruimhartiger persoon te worden en zal beter voelt over jezelf in het proces. Hier is hoe het te doen:
  • Help lezen op uw lokale bibliotheek kinderen en volwassenen.
  • Vrijwilliger in een daklozenopvang, gaarkeuken, of een andere organisatie voor mensen in nood.
  • Word lid van een van uw lokale park clean-up of tuinieren clubs te helpen bij het verbeteren van de manier waarop uw gemeenschap eruit ziet.
  • Helpen mensen die je kent taken uitvoeren, of het nu het onderwijs van uw kleine broertje algebra, of het helpen van je vriend plannen haar verjaardagsfeestje.
 4. 4
  Dwing jezelf om uit het huis. Veel mensen blijven gewoon depressief omdat ze niet over de wil om uit te gaan. Het is zeker moeilijk zijn om jezelf als je down voelt, maar het is een poging waard maken. Hier zijn enkele tips:
  • Als je niet het gevoel tot het socialiseren als zodanig, maar voel de behoefte aan gezelschap, krijgen uit het huis en doe wat het ook is je zou gaan om thuis te doen. Bijvoorbeeld, in plaats van thuis te blijven en het doen van een kruiswoordraadsel, neem het mee naar bibliotheek en doe het daar in het gezelschap van andere mensen. Uitwisselen van een paar beleefdheden met de bibliothecaris kan een verschil maken voor uw dag te maken.
  • Als u niet wilt om iets te doen is wanneer je nodig hebt om de meeste. Als u in het bijzonder ongelukkig voelt, ga dan voor een wandeling om wat frisse lucht te krijgen en om uw bloed stroomt.
  • Krijg wat zon! Zijn uit in goed weer is bewezen om uw stemming te verbeteren.
 5. 5
  Gezond eten en lichaamsbeweging. Als u nog niet eten van gezonde voeding en regelmatig sporten, kan je eigenwaarde en geluk al hebben geleden. Het maken van een verbetering van uw dieet en lichaamsbeweging plan kan wonderen verrichten op je geest. Hier is hoe het te doen:
  • Neem running --- buiten. Mits het weer is redelijk warm, loopt buiten in het zonlicht is een van de gemakkelijkste snelle oplossingen voor uw humeur.
  • Probeer een andere vorm van lichaamsbeweging, zoals naar de sportschool om gewichten te heffen, yoga doen, of het nemen van salsalessen. Niet alleen zal dit krijg je het huis uit, maar u kunt een paar vrienden te maken in het proces.
  • Eten drie evenwichtige en gezonde maaltijden per dag. Het overslaan van maaltijden kunt u prikkelbaar en chagrijnig te maken.
  • Vermijd voedingsmiddelen waarvan bekend is dat van invloed op je stemming, zoals koffie, alcohol en voedingsmiddelen die veel suiker zijn. In plaats daarvan, eet voedsel zoals omega-3 vetzuren, die kan worden gevonden in vette vis zoals zalm of makreel, of vitamine B, die gekend zijn om je gelukkiger te maken.

Deel drie: hulp krijgen als uw toestand niet verbetert

 1. 1
  Weet wanneer om hulp te vragen. Als je al deze tactiek hebt geprobeerd en niets werkt, of als uw toestand is zo ernstig dat u problemen ondervindt bij het proberen om deze stappen te volgen, het is tijd om te erkennen dat je het probleem zelf niet kan aanpakken en moeten hulp van anderen.
  • Praten met een vriend of familielid. Praten met iemand die het beste je weet kan je het gevoel minder alleen, en je kan beter voelt alleen van praten over je worsteling - je hoeft niet om het alleen te staan.
  • Kijk online voor hulp. Vind gerenommeerde citeert op het internet die u kunnen voorzien van tips voor het omgaan met je depressie, of verbinding maken met andere mensen die lijden aan dezelfde aandoening.
  • Vele studies bewijzen dat gesprekstherapie helpt bij depressie. Om het meeste uit gesprekstherapie krijgen, moet je een therapeut die je leuk vindt en vertrouwt, en met hem of haar over een langere periode van tijd. Het hoeft niet zo te zijn jaar, maar verwacht niet dat er ernstige depressie zal verdampen zonder enige consistente werk van uw kant. Kosten niet hebben om een ​​barrière te zijn: de meeste steden hebben verminderd-fee klinieken en vele universiteiten hulp via hun psychologie opleidingen aanbieden.
  • Als gesprekstherapie de truc niet doet, zie je een arts om te zien of je medicatie moet nemen of het adres van een vitaminetekort.

Tips

 • Probeer om het geluk in kleine dingen te vinden.
 • Wakker eerder of later. Uw probleem misschien wel de manier waarop je het beheer van uw dag. Wakker worden eerder zou voelt u zich productiever en duidelijk. Wakker worden later kan u vrijer en meer leven te voelen. Erachter te komen welke je nodig hebt en stel uw alarm.
 • Hier krijg je een huisdier. Nadat iemand in leven is afhankelijk van je kan je nodig en waardevol voelen. Het biedt u ook met iemand om lief te hebben, die, hoewel niet een surrogaat, kan veel doen voor u als of afwijzing is de oorzaak van je depressie.
 • Bij sommige vrouwen kan een depressie worden veroorzaakt (of verergerd) door lage hormoonspiegels, meestal progesteron. Progesteron helpt serontonin niveaus uit te laten vallen te laag, en lage serotonine kan leiden tot depressie. Artsen kunnen testen voor lage progesteron en voorschrijven (hoewel veel artsen zijn zich niet bewust van het verband met depressie), het is ook zonder recept verkrijgbaar.
 • Neem jezelf niet te serieus nemen. Leer om de draak steken met jezelf.
 • Vergeet niet, het leven is kort! Maak er het beste van! Maak een wandeling langs het park, ga dan naar lokale evenementen, nieuwe mensen ontmoeten.
 • Houd in gedachten dat een depressie is vaak een symptoom van een medische aandoening, zoals een gebrek aan mineralen (magnesium-deficiëntie is heel gewoon), hypothyreoïdie / hyperthyreoïdie, vitaminetekorten en meer.

Waarschuwingen

 • Als je met suïcidale gedachten, onmiddellijk een arts raadplegen.
 • Laat een arts beslissen of uw depressie is klinisch en vereist medicatie. Het nemen van medicatie is een grote stap, en het evalueren van uw situatie zorgvuldig voordat je springt erin.