Wkenl

Hoe om stress te verlichten


Stress. We hebben allemaal te maken met het. Of het nu gaat onze banen, gezinsleven, drama met vrienden, een relatie probleem, of de financiën, stress is er. Terwijl een beetje stress is waarschijnlijk goed voor je, het is het risico dat de schade doet. Maar er zijn manieren van verlichten het of destressing.

Stappen

Hoe om stress te verlichten. Stop oppervlakkige ademhaling.
Hoe om stress te verlichten. Stop oppervlakkige ademhaling.

Snelle verlichting

 1. 1
  Ademen
 2. 2
  Glimlach
 3. 3
  Visualiseren
 4. 4
  Oefenen
 5. 5
  Organiseren

Stress relief methoden

 1. 1
  Stop oppervlakkige ademhaling. Haal diep adem, als een onmiddellijke verdediging tegen stress. Als je kunt krijgen in de gewoonte van het realiseren van uw stressniveau stijgt - en dan steeds het nemen van een mooie, diep adem elke keer dat je voelt spanning begint aan te slaan, zul je het halve werk hebben gewonnen alleen door te voorkomen dat het over te nemen. Niet alleen zucht, dat is al te vaak een teken van stoppen of een taak afschuiven.
 2. 2
  Maak de gewoonte om diep adem: Waarom - als je in de automatische reactie / gewoonte van pauzeren en het nemen van mooie, diep adem elke keer dat je voelt spanning begint aan te slaan kan krijgen, zul je hebt de helft van het gevecht gewonnen alleen door het voorkomen van stress- overnemen.
 3. 3
  Visualiseren en te communiceren uw visie. Of u praten met een vriend of tegen jezelf praat, krijgen bezorgdheid uit je geest zal een grote hulp. Als je geen zin hebt om erover te praten, schrijf het op. Houd een dagboek bij en schrijf op wat het ook is dat je dwarszit. Schrijven is een therapie van zijn eigen.
 4. 4
  Lachen. Herontdek je gevoel voor humor door het maken van plezier van uw situatie en dat anderen aan het lachen zonder woede of twisten. Bekijk het vanuit het perspectief van je toekomstige zelf is, vertelt dit verhaal om een ​​bos van je vrienden over pizza en frisdrank. Lachen, of het nu van jou of van iemand anders, is het beste medicijn - en het is besmettelijk!
  • Crack sommige grappen.
  • Doe je goofiest indruk.
  • Kietel een kind waar je van houdt.
 5. 5
  Fit. Misschien is uw gezondheid en uiterlijk worden benadrukt u uit, maar zelfs als ze niet een probleem, fysiek fit kan direct helpen verlichten van stress, die bestaat op zowel een mentaal en fysiek niveau. Soms gaat er niets boven een lange run, een intense yoga-sessie, of een frisse duik na een stressvolle dag om u te helpen zich ontspannen en stress-vrij opnieuw. Ook lichaamsbeweging endorfine, een feel good hormoon. Releases chocolade endorfines ook (net alleen met mate)!
 6. 6
  Worden georganiseerd. Voor het grootste deel, stress komt voort uit het gevoel overweldigd. Gebruik een planner voor het bijhouden van uw "to do's" te houden. Er is gewoon te veel te doen, en niet genoeg tijd om het te doen. Wordt georganiseerd en het krijgen van je prioriteiten kunt direct helpen verantwoordelijkheden breken in hanteerbare stukken en zich richten op de dingen die echt belangrijk voor u, in plaats van verstrikt te raken in details en het creëren van extra werk voor jezelf - die leidt tot meer stress.
 7. 7
  Kalmeren de zintuigen. Steek een geurkaars die een kalmerende geur zoals lavendel heeft. Luister naar uw favoriete, meest ontspannende muziek of, beter nog, ga ergens dat je kunt luisteren naar ruisen wind door bomen of golven op het strand. Genieten van het landschap, of u nu buiten of het bekijken van een kunsttentoonstelling. Drink wat warme thee of smaak - echt proeven - wat donkere chocolade. Trakteer uzelf op een massage of, als u alleen wilt zijn, neem een bad (belletjes worden aanbevolen).
 8. 8
  Wees je bewust van je keuzes, je altijd een keuze.
 9. 9
  Leren om nee te zeggen, je kunt niet alles wat je gevraagd wordt te doen.
 10. 10
  Leren hoe te delegeren.
 11. 11
  Wees dankbaar. Het doet wonderen voor je gemoedstoestand.
 12. 12
  Als je nodig hebt om zich te verontschuldigen aan iemand, en het zal niet de situatie nog erger te maken, een manier vinden om dat te doen. Nog belangrijker, leren, vooral om jezelf te vergeven. Schuldgevoel voegt pijn aan stress.
 13. 13
  Doe niets. Dat klopt, mensen, doe helemaal niets. Sluit de deur, het raam open, een zetel, en neem een ​​kleine pauze van het leven. Als je geest is racen, leren mediteren en laat die stress gaan.
 14. 14
  Luister naar muziek. Luisteren naar muziek doet wonderen en is een geweldige manier om stress te verlichten, als het niet iets dat zal u zich nog slechter voelen. Luisteren naar goede nummers die je in een gelukkige stemming, en vergeet uw probleem. Muziek is bekend een belangrijke stemming-wisselaar en reliever van stress te zijn. Oceaan geluiden neiging te simuleren rust en sereniteit dus, naar een geluid luistert machine liggend kon helpen.
 15. 15
  Hier krijg je een slok water. Als je uitgedroogd bent, dat kan leiden tot hoofdpijn, die net toevoegt aan de stress. Zo ontspannen en een kopje water.

Tips

 • Merk op dat niet alle stress te verminderen van activiteiten zal werken voor alle mensen. Experimenteren met verschillende technieken om te zien wat voor u werkt.
 • Naast het wegwerken van negatieve overtuigingen, is het noodzakelijk om een ​​reeks positieve, zoals de volgende geciteerde Desiderata, geschreven door Max Ehrmann in 1920 verwerven:
  • Wees kalm temidden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen.
  • Voor zover mogelijk, zonder overgave, op goede voet met alle mensen. Spreken waarheden / idealen rustig en duidelijk en luister naar anderen, zelfs naar de saaie en onwetend, ook zij vertellen hun verhaal. Mijd luidruchtige en agressieve mensen, zij zijn ergerlijk voor de geest.
  • Als je jezelf met anderen vergelijkt, zou je ijdel of verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jezelf. Geniet van je prestaties en leren van je fouten. Blijf geïnteresseerd in je eigen werk, hoe nederig, het is een werkelijk bezit in het veranderlijke fortuin van de tijd.
  • Betracht voorzichtigheid bij het zaken doen, want de wereld is vol bedrog. Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd: veel mensen streven hoge idealen na, en overal is het leven vol heldendom.
  • Wees jezelf. Veins vooral geen genegenheid..
  • Neem vriendelijk het advies van de jaren, elegant overgeeft de dingen van de jeugd. Kweek geestkracht om u bij onverwachte tegenslag beschermd. Maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden geboren uit vermoeidheid en eenzaamheid.
  • Leg jezelf een gezonde discipline, zacht met jezelf, en heb hoop. Het leven is vol van de vele gelukkige verrassingen, en er zijn veel dingen voor u in petto.
  • Soms helpt het om even alleen te nemen en hebben wat rust en stilte, maar in sommige gevallen kan u zich nog slechter voelen. Praat met iemand die je kent en vertrouwt. Uiten hoe je je voelt en te luisteren naar suggesties van iemand.
 • Het verlichten van stress op de korte termijn is een goed idee, maar het oplossen van de onderliggende oorzaken van stress is nog beter. Als dezelfde problemen blijven rijden je op de muur keer op keer, geven een serieuze gedachte over hoe ze kunnen worden behandeld permanent. De volgende twee voorbeelden illustreren de verscheidenheid en het nut van de zelfhulp-informatie die beschikbaar is.
 • Beeldspraak meditatie. Mediteren, concentreren of gewoon het legen van uw geest terwijl u rustig landschap, hetzij echte of in videoclips kunnen helpen je gedachten te laten gaan van angst gevuld gedachten.
 • Indiase hoofdmassage
 • Dansen om stress te verlichten
 • Wandelen in de regen
 • Rationeel emotieve gedragstherapie (RET) leert dat het niet is wat je overkomt, maar wat je gelooft over wat er met je gebeurt, dat maakt je gestrest en depressief. (Ellis, 1975). U kunt een hoop om zich te ontdoen van deze gevoelens op je eigen door het vinden van de irrationele ideeën die ze produceren te doen, en debatteren met jezelf totdat je ze hebt uitgeworpen. Hier is Ellis's lijst van potentiële daders:
  • Ik moet perfect in alle opzichten zijn om de moeite waard zijn.
  • Ik moet bemind worden en goedgekeurd door iedereen die belangrijk voor me is.
  • Als mensen behandelen me oneerlijk, het is omdat ze slechte mensen zijn.
  • Het is vreselijk als ik serieus gefrustreerd, slecht behandeld of afgewezen.
  • Ellende komt van buiten krachten die ik kan niet veel doen om te veranderen.
  • Als er iets gevaarlijk is of angstig, ik heb zorgen over te maken.
  • Het is niet gemakkelijk om moeilijkheden en de verantwoordelijkheden van het leven te voorkomen, dan om hen gezicht.
  • Omdat de dingen in mijn verleden beheerst mijn leven, ze moeten nu en in de toekomst blijven doen.
  • Het is vreselijk als dingen niet werken precies zoals ik wil dat ze.
  • Ik kan zo gelukkig mogelijk door gewoon niets doen en genieten van mezelf, nemen het leven zoals het komt.
 • Emotional Freedom Technique (EFT)

Waarschuwingen

 • Niet alleen lijden in stilte.
  • Net zoals je niet zou aarzelen om een ​​arts voor de lopende fysieke pijn contact, moet je niet aarzelen om contact met een therapeut voor de voortzetting van mentale pijn.
  • Een therapeut is een professional probleemoplosser, die kan brengen aan al de inzichten van de psychologie te wijzen keuzes die u zich niet bewust van te dragen.
  • Uw arts kan in staat zijn om medicatie om angst en depressie, of om u te helpen om een ​​bijzonder stressvolle situatie om te gaan schrijven.
  • Symptomen zoals stemmen horen die er niet zijn, dingen zien die er niet zijn, of wakker te blijven voor meerdere nachten op rij, zijn tekenen van ernstige psychische ziekte die een onmiddellijke psychiatrische aandacht vereisen.
 • Maak niet de uitoefening van en het krijgen van dunne een verslaving. Dit kan toevoegen aan uw stress.
 • Als je suïcidaal voelt of het gevoel dat je kan jezelf pijn doen, krijgt onmiddellijk helpen!
  • Bel uw plaatselijke zelfmoordpreventie hotline, of de psychiatrische hotline van een ziekenhuis in uw omgeving.
  • Als je niet weet waar te bellen, zal uw plaatselijke politie in staat zijn om u te voorzien van hulp.
 • Wees op uw hoede van escapisme. Weet spanning niet te verlichten door iets dat alleen maar erger zal maken op de lange termijn (bijvoorbeeld het kopen van een nieuw paar dure schoenen toen wat benadrukt u is de schuld of het nemen van iemands problemen in uw eigen "handen.") Doen.