Wkenl

Hoe om te ontspannen voor het slapen gaan

Dit artikel zal u tonen hoe je een goede nachtrust te hebben door te ontspannen en afbouw van uw dagelijkse taken voor het slapen gaan.

Stappen

Hoe om te ontspannen voor het slapen gaan. Ga naar bed met regelmaat.
Hoe om te ontspannen voor het slapen gaan. Ga naar bed met regelmaat.
 1. 1
  Ga naar bed met regelmaat. Regelmaat is heel belangrijk in goed slapen. Probeer naar bed gaan en wakker worden op hetzelfde moment. Het hebben van een bed tijd routine (als het hebben van een bad voor het slapengaan) helpt je hersenen wind naar beneden en je voor te bereiden op de slaap.
 2. 2
  Creëer een rustgevende slaapkamer. Uw bed is alleen voor het slapen! Het is geen goed idee om uw bed te gebruiken voor het doen van het werk, het voeren van telefoongesprekken, het betalen van rekeningen, etc. Laat je hersenen het realiseren van uw bed is een plek om te slapen door het wegwerken van iets werk gerelateerd. Wanneer u in uw slaapkamer het slapen gaan het moet niet te warm, niet te koud en zo donker en stil mogelijk te zijn. In de ochtend, schakelt een licht op of open de gordijnen, licht helpt je lichaam te realiseren is het tijd om op te staan.
 3. 3
  Schakel. Laat je gedachten uit te schakelen. Niet goed werken tot het moment dat je naar bed gaat. Finish alle werkzaamheden ten minste een uur voor het slapen gaan.
 4. 4
  De-rommel je geest. Maak een lijst van wat je gedurende de dag hebt bereikt, of afvinken je prestaties van een 'to do list'. Deze kunnen alledaagse, dagelijkse taken die vaak de oorzaak van de meeste van onze stress. Maak een nieuwe 'to do list' van wat je wilt bereiken morgen. Een goede manier om de-rommel je geest is je gedachten in een dagboek te schrijven.
 5. 5
  Ademen. Juiste ademhaling is de meest affectieve, gemakkelijkste ontspanningstechniek, maar weinig mensen het goed en veel mensen denken dat het gewoon een kwestie van 'diep adem'. Plaats een hand op je buik en de andere op je borst, terwijl je inademt focus op het naar buiten duwen van je buik, zodat je onderste hand naar voren beweegt, als je uitademt gericht op het verleggen van je buik in, terwijl je je schouders en borst nog steeds. Proberen om de uitademing te houden en inhaleer dezelfde lengte.
 6. 6
  Denk goed na over het soort voedsel en drank die u consumeert voor het slapen gaan. Cafeïne en tabak voor het slapen kan het slaappatroon waardoor ontspannen veel moeilijker te verstoren, kan alcohol u slaperig maken, maar te veel zal ook een verstoring van het slaappatroon. Warme dranken voor het slapen, zoals warme melk, Horlick's of Ovaltine zijn veel beter. U moet ook ervoor zorgen dat u niet te veel of te weinig calorieën gedurende de dag. Bedtijd snacks kan helpen, maar niet spul je gezicht als je lichaam nodig heeft om het voedsel te verteren halve nacht. Melk, kalkoen en pinda's bevatten alle chemische stoffen die de hersenen om te gaan slapen te helpen, dus waarom niet een kalkoen en boterham met pindakaas voordat je naar bed gaat?
 7. 7
  Gooi je de spanning weg. Als je zorgen te maken over iets schrijf het op, een stapje terug en denk na over wat je realistisch kunt doen. Schrijf een mogelijke oplossing naar beneden en gooi het papier weg en daarmee de bijbehorende spanning dan.
 8. 8
  Visualiseren. Als je nog steeds gespannen proberen een positieve visualisatie-oefening. Het gaat om het bedenken van een plek waar je gelukkig en ontspannen voelen. Het kan een echte of fictieve plaats, in het gezelschap van een bepaalde persoon of op uw eigen. Stelt u zich de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en smaken je wilt ervaren. Focus op de andere mensen daar, de kleding gedragen en het weer. Hoe gedetailleerder de indruk, de meer affectieve het zal zijn.

Tips

 • Ontspannende muziek zoals Jazz of Klassiek zelfs gespeeld op een iPod naast je bed - op een laag volume kunt helpen ontspannen of zelfs in slaap vallen.
 • Muziek van Enya of enige vorm van rustgevende muziek, kan zelfs religieuze muziek helpen slapen en je geest te
 • Wat lichte stretching, zoals yoga, zijn uitstekend voor het helpen u te ontspannen.
 • Neem een ​​warm bad, zal dit ontspannen uw gespannen spieren.
 • Zorg ervoor dat uw slaapkamer goed geventileerd is, maar niet tochtig. Om je hersenen te stimuleren om te associëren naar bed gaan met de slaap, niet lezen in bed, of tv kijken of ga op uw computer terwijl het rusten op je bed.
 • Duidelijk uw geest. Dit laat je hersenen weten dat het tijd is voor ontspanning.
 • Hier krijg je een massage.
 • U kunt wensen om essentiële oliën te gebruiken, kunt u tien druppels kalmerende oliën (zoals lavendel aan uw bad toe te voegen, en leg ze in een verdamper een uur voor het naar bed gaan. U kunt ook naar lavendel te laten vallen op je lakens en drop essentiële oliën in een spuitfles met water over u en uw lakens.
 • Gebruik geen elektronica niet te gebruiken voor ten minste een uur voor het slapen gaan. Uw geest zal actief blijven en het zal moeilijk om te slapen worden.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u een alarm instellen voor de ochtend voordat je slaapt (Als u nodig hebt om op te staan ​​op een bepaalde tijd).
 • Bij gebruik van een verdamper, vergeet uit te blazen het theelichtje.
 • Als je merkt dat je moe bent de hele dag en je kunt niet slapen als je naar bed gaat kunt u een slaapstoornis heeft, moet u uw arts vertellen over dit.
 • Probeer niet om jezelf te dwingen in te gaan slapen, dit is het ergste wat je kunt doen, maar met behulp van de technieken die gezien haar onwaarschijnlijk dat je dit zal doen.