Wkenl

Hoe te dyslexie begrijpen

Dyslexie is een neurologische leerstoornis (LD) dat veel aspecten van het leven zoals lezen beïnvloedt, schrijven, spelling, wiskunde en algemene academici. Kinderen met dyslexie worden vaak verkeerd benoemd als 'lui' vanwege hun gebrek aan prestaties op school en in het leven. In tegenstelling tot deze misvatting, een groot percentage van dyslectici hebben een bovengemiddeld IQ. Om het in lekentaal, een glitch in hun hersenen waardoor ze niet in staat om toegang te krijgen tot het 'woord analyzer' en andere delen van de hersenen. Als je niet veel weet over dyslexie, hier is een primer.

Stappen

Hoe te dyslexie begrijpen. Ga er niet vanuit dat een persoon met dyslexie is gewoon iemand die achter in het lezen, schrijven en spellen.
Hoe te dyslexie begrijpen. Ga er niet vanuit dat een persoon met dyslexie is gewoon iemand die achter in het lezen, schrijven en spellen.
 1. 1
  Ga er niet vanuit dat een persoon met dyslexie is gewoon iemand die achter in het lezen, schrijven en spellen. Dit laatste kan worden veroorzaakt door een aantal factoren die geen neurologisch zijn, zoals een niet-neurologische deficiëntie met zicht of gehoor, of van een slechte of onvoldoende lezingsinstructie. Dyslexie wordt veroorzaakt door een stoornis in de hersenen het vermogen om beelden te ontvangen van de ogen of oren in begrijpelijke taal te vertalen.
 2. 2
  Probeer om de wereld voorstellen vanuit het oogpunt van een dyslectisch persoon. Een persoon met dyslexie heeft moeite met het zien van letters of woorden in de beoogde organisatie, de volgorde van de woorden of letters te onthouden, of verwerking van de woorden of letters in de juiste volgorde, vorm en richting. Hier zijn een aantal dingen die een dyslectisch persoon kunnen ervaren:
  • Het zien van enkele letters als achterstevoren of ondersteboven
  • Zien tekst die rond te springen op een pagina
  • Het onvermogen om het verschil tussen letters en cijfers die gelijk van vorm uitzien, zoals kleine letters (q en p) en (b en d) en nummers (10 & 01) vertellen. De nummers (2, 3, 4, 5, 6, 7, en 9) worden verwarrend while (8 & 0) zou zijn, doordat ze onderscheidend vorm. Ook kenmerkende kleine letters (i, m, o, v, en w) en hoofdletters (A, H, I, M, O, T, U, V, W, X, Y &) zijn in vorm en dus niet zo waarschijnlijk verwarrend
  • Het onvermogen om het verschil tussen de letters die gelijkaardige vormen, maar andere oriëntatie hebben vertellen, verschijnen als in een spiegel, zoals (db bd) en (qp pq). Het woord "dille" kon verschijnen als "LLIB."
  • Het zien van de letters correct, maar niet in staat om geluid uit woorden, dat is, niet in staat om de brieven te sluiten op de geluiden die ze maken en ze te begrijpen
  • In staat zijn om de letters te verbinden en geluid uit woorden, maar niet in staat om woorden die ze hebben gezien herkennen, ongeacht hoe vaak ze hen zien, elke keer dat ze zouden moeten beginnen verse
  • In staat zijn om het woord goed, maar niet kunnen lezen om gevoel van te maken of te onthouden wat ze lezen, zodat ze zich weer terug naar dezelfde passage te lezen over en weer
  • Het zien van letters als het zijn ze allemaal door elkaar en in de juiste volgorde
  • Het zien van de letters en woorden alsof ze allemaal gebundelde samen
  • Het zien van de letters van sommige woorden, alsof ze lijken helemaal naar achteren, zoals het woord "vogel" op zoek als "Brid"
  • Het zien van de letters en woorden als normaal, maar het krijgen van een ernstige hoofdpijn of misselijkheid op hun buik elke keer als ze proberen te lezen voor langere tijd
 3. 3
  Weten hoe dyslexie wordt gediagnosticeerd. De Dyslexie Bepaling Test (DDT) wordt gebruikt om specifieke aspecten van de taal problemen te onderzoeken en onderscheidt het kind die aantoont dyslectische neigingen van de persoon die alleen maar achter in lezen, schrijven en spellen als gevolg van andere dan een dyslectische patroon oorzaken. Een kind moet lezen (tenminste) op een tweede rang niveau voor de test geldig zijn. Potentieel voor dyslexie kan ook genetisch worden geïdentificeerd. Een test kan de aanwezigheid van de DCDC2 Gene nu bekend worden gekoppeld aan dyslexie (een eenvoudige wattenstaafje wordt gebruikt) onthullen.
 4. 4
  Vermijd verwarrend dyslexie met ontwikkelingsstoornissen zoals mentale retardatie (MR) of autisme. MR wordt over het algemeen gekenmerkt door een laag IQ, terwijl mensen met dyslexie hebben meestal gemiddeld of bovengemiddeld IQ. Autisme en het Syndroom van Asperger worden gekenmerkt door een verminderde sociale interactie en communicatie, en door beperkt en repetitief gedrag. Dit zijn geen kenmerken die geassocieerd worden met dyslexie.
 5. 5
  Ken de verschillende soorten dyslexie: 'dysphonetic', 'dyseidetic' en 'dysphoneidetic'. Dysphonetic dyslexie is ook bekend als "auditieve dyslexie" omdat de persoon met het label 'dysphonetic' heeft moeite geluiden verbinden met symbolen, en misschien een harde tijd peilen van de woorden hebben; fouten zou een zeer slechte greep van phonics tonen. De 'dyseidetic' individu, aan de andere kant, heeft over het algemeen een goed begrip van fonetische begrippen, maar grote moeite met hele woordherkenning en spelling. Deze vorm van dyslexie wordt soms ook "oppervlakte dyslexie 'of' visuele dyslexie." Als een kind niet kan lezen (decoderen) en spell (coderen) woorden ofwel eidetically of fonetisch, dit staat bekend als "gemengde dyslexie" of "dysphoneidetic dyslexie". Dit is de meest ernstige vorm van dyslexie omdat het gaat om beide soorten codering functies.

Tips

 • De grotere verzameling van symptomen van dyslexie heet "woordblindheid" dat is een ouderwetse term die gebruikt wordt om te zeggen dat een persoon niet in staat om te herkennen en te begrijpen woorden die ze zien. Dit was de term die gebruikt wordt om dyslexie te beschrijven toen voor het eerst werd beschreven door artsen zo'n honderd jaar geleden. Het wordt soms nog gebruikt om de symptomen van een persoon die de orde en de volgorde van de letters in een woord niet kan herinneren van het ene moment naar het volgende beschrijven. Dat is, zelfs na intensief onderzoek en boor de student niet herkent het woord.
 • Dyslexie kan ook wiskunde, met name de algebraïsche vormen, een bijzonder moeilijke uitdaging. Dit type dyslexie is bekend als "dyscalculia", gedefinieerd als het onvermogen om vergelijkingen gevolg van slechte hoofdrekenen en geheugen te berekenen. Tekenen van dyscalculie op volwassen leeftijd zou omvatten:
  • Slechte hoofdrekenen, moeite omgaan met geld, het maken van verandering
  • Nalaat wiskundige tekens en symbolen opmerken (+ = - x)
  • Kan krijgen problemen rechts, maar begrijpt niet waarom, dus kan de kennis niet overdragen aan nieuwe problemen
  • Heeft de elementaire wiskundige bewerkingen zoals optellen en vermenigvuldigen tafels niet herinneren
  • Slechte richtingsgevoel, lastig kaartlezen, klokkijken, het begrijpen van schema's
  • Fouten in het werken met getallen - omkeringen, vervangen andere nummers en het verlaten van nummers uit
  • Trouble leren muzikale concepten of volgende aanwijzingen in de sport.
 • Problemen met wiskunde kan te wijten zijn aan andere factoren, echter, die dyscalculie moeilijk te diagnosticeren maken:
  • Gebrek aan ervaring en achtergrond kennis in wiskunde
  • Wiskunde instructie in het verleden niet heeft geëvenaard de leerling leerstijl
  • Gebrek aan motivatie, lusteloos (niet-verzorgende) houding
  • Onder het gemiddelde intelligentie
  • Wiskunde angst
  • Maakt wiskunde niet als nuttig
  • Niet-wiskundige leerstoornissen
 • Ouders kunnen vinden als zij of hun kinderen dragen de erfelijke eigenschappen van dyslexie op dezelfde manier als een vaderschapstest. Gebruik een QIAamp Kit thuis gedaan met een recept gegeven onder de bevelen van een genetics specialist. Speeksel wordt al het DNA te bieden om te testen op DCDC2 in chromosoom 6 en 15 als gekoppeld aan het FGFR3 gen helix mutative gen (zie Bronnen en Citaties onderzoek naar dyslexie).