Wkenl

Hoe te mallet vinger te behandelen met een spalk

Mallet vinger is een aandoening waarbij de pees in de buitenste gewricht van een vinger is gescheurd, waardoor het topje van de vinger te hangen. Het is ook wel bekend als 'baseball vinger "en is voor het grootste deel in verband met sport, hoewel het ook kan gebeuren als het plooien in bladen met kracht bij het ​​maken van een bed (die wist het zou kunnen zijn zo gevaarlijk?). Als je hebt 'vastgelopen' uw vinger en willen dat het goed te genezen, hier is wat je kunt doen.

Stappen

Hoe te mallet vinger te behandelen met een spalk. Houd de vinger recht.
Hoe te mallet vinger te behandelen met een spalk. Houd de vinger recht.
 1. 1
  Solliciteer ijs. De vinger zal waarschijnlijk gezwollen en pijnlijk zijn op het eerste. U zult niet in staat om het recht of buig het zonder het gevoel extreme tederheid.
 2. 2
  Houd de vinger recht. U kunt een tijdelijke spalk maken door het wikkelen van een grote paperclip met plakband, en dan tapen die om je vinger. Mensen hebben ook gebruikt ijslollystokken en plastic lepels met succes aan de vinger recht te houden totdat ze toegang tot een echte spalk kan krijgen.
 3. 3
  Raadpleeg onmiddellijk een arts. Veel mensen denken dat het zal genezen op zijn eigen, maar onbehandeld, kan je eindigen met een hangende vingertop dat zowel onhandig en lelijk zal zijn. De arts zal röntgenfoto's te nemen en te bepalen of de pees was in feite gescheurd, en of het duurde een stuk van je bot mee. Hij of zij zal ook behandeling voorschrijven - meestal een spalk, waarvan er twee hoofdtypen.
 4. 4
  Stack spalk. Deze spalken worden commercieel gemaakt van kunststof. Ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd, maar soms niet de beste pasvorm niet aanbieden.
  • Aluminium spalk met schuimrug. Ze vrij te maken van de pad van je vingertop, zodat u gemakkelijker kunt typen. In het algemeen, ze zijn comfortabeler en effectiever dan stack spalken, maar het schuim kan vochtig te krijgen en beginnen te ruiken.
  • Een andere spalk verkrijgbaar is de Oval-8 Finger Splint. De Oval-8 is een open ontwerp plastic spalk dat de vingertop verlaat gratis dus heb je nog de functie vinger. Het open ontwerp laat de huid ademen zodat het niet bezwete te krijgen en kunt u de vinger schoon en droog zonder de spalk eraf. Wanneer behoorlijk fit door een arts of therapeut, doet het Oval-8 geen tape of bandjes nodig en kan comfortabel gedragen worden voor de volledige behandelingsperiode.
  • U kunt de grootte en koop Oval-8 splints jezelf om de behandeling te starten terwijl u wacht op uw arts afspraak. Print een ring gauge (zie bijvoorbeeld http://www.bluenile.com/pdf/ring_sizing_guide_0610-US.pdf ) en zoek iemand met ringen voor een aantal van haar vingers. Probeer ringen op over de buitenste knokkel totdat je er een vindt die goed past over die knokkel. Gebruik de ring gauge zorgvuldig om zijn maat te bepalen, koop dan die afmeting van Oval-8 en ook de volgende maat kleiner. Probeer beide en beide halve grootte rotaties. Oval-8 kan niet worden gekocht bij een winkel, maar is online beschikbaar van Medco-athletics.com en genoteerd door Oval-8's fabrikant, 3-Point Producten anderen.
 5. 5
  Draag uw spalk goed. Maken het strak genoeg om je vinger helemaal recht te houden. Als de vinger is gebogen (voorwaarts of achterwaarts) kunt u pijnlijke drukplekken op de knokkel ontwikkelen. Niet de tape zo strak dat het topje van je vinger voelt zich ongemakkelijk of ziet paars te maken.
 6. 6
  Draag uw spalk constant. Uw huid kan beginnen last van hebt van het niet kunnen 'ademen' en uw bereik van de beweging zal worden beperkt, maar het is noodzakelijk dat u uw vinger recht te houden ten alle tijden. Zelfs als je het schoonmaken van uw vinger of een douche nemen, je vinger moet recht blijven. Zie de tips en waarschuwingen hieronder.
 7. 7
  Follow-up met uw arts, die zal bepalen wanneer het tijd is om te beginnen met spenen je van de spalk. Als de toestand niet verbeterd is, kan een operatie worden aanbevolen.
 8. 8
  Mallet vinger kan worden behandeld met spalken begin zo laat twee of drie maanden na de oorspronkelijke verwonding, maar hoe eerder de behandeling begint, hoe beter het resultaat.

Tips

 • Op die zeldzame gelegenheden waarbij je af moet nemen uw spalk, leun je vinger op een vlakke ondergrond, of houd het topje van je vinger omhoog met een vinger van de andere hand.
 • Het is makkelijker te verwijderen en toe te passen een spalk met andermans hulp, maar zorg ervoor dat ze u niet per ongeluk buig je je vinger een klein beetje.
 • Zorg ervoor om te leren welke gewrichten in je vinger ook moet worden uitgeoefend om te voorkomen dat het fuseren. Hand therapeuten kan zeer nuttig zijn.
 • Met behulp van beide spalken gunstig kan zijn, zoals de aluminium spalk gedragen kan worden voor het grootste deel, en de stack spalk kan worden gebruikt wanneer in de douche.
 • Als uw vinger begint te ergeren bij langduriger contact met de spalk, kunt u het aluminium spalk op de onderkant van uw vinger voor een paar dagen. Het is niet zo effectief, dus maak je daar niet houden permanent.

Waarschuwingen

 • Het verhuren van uw vinger hangen voor nog een seconde tijdens de spalk behandeling zal u moeten terug naar af.
 • Chirurgische behandeling voor deze aandoening is riskant in termen van complicaties en infecties, en zal een litteken achterlaten, dus zorg als gevolg moeite om je vinger te behandelen met een spalk voor de toevlucht tot een operatie.