Wkenl

Hoe te overleven met angst-en paniekstoornis

Je bent verloren en bang. U bent niet dezelfde persoon die je ooit waren. Een belangrijk ding om te onthouden is dat dit goed is, bent u alleen het maken van jezelf sterker!

Stappen

Hoe te overleven met angst-en paniekstoornis. Accepteer het feit dat er een aantal dingen in je leven dat je niet tevreden bent met.
Hoe te overleven met angst-en paniekstoornis. Accepteer het feit dat er een aantal dingen in je leven dat je niet tevreden bent met.
 1. 1
  Accepteer het feit dat er een aantal dingen in je leven dat je niet tevreden bent met: je werk, je relatie, je lichaam. Er is altijd een wortel om uw angst en paniek. U kunt in paniek raken in een bepaalde situatie, die waarschijnlijk heeft geen betrekking op het echte probleem. Ben je echt bang of doodsbang van een winkelcentrum, of wordt de binnenkant van een auto, of die in een sociale situatie die je niet begrijpt en zorgen dat niemand je accepteert?
 2. 2
  Probeer om te beginnen met het overwinnen van je angsten, en te laten gaan van uw "veiligheid gedrag". Dit is erg belangrijk, omdat het stelt u in staat om je geest te scholen in het laten van je weer geloven dat er geen gevaar in het gaan naar het winkelcentrum, of het besturen van een auto. Je hebt je verstand verteld dat deze dingen zijn het zetten van uw lichaam in gevaar is, en je lichaam reageert op de dreiging. Maar echt, er is geen bedreiging op het moment, wordt je geest tricking uw lichaam. Als, bijvoorbeeld, was er een reële dreiging dan is uw lichaam zou reageren als dat nodig is. Dit is wat onze lichamen zijn ontworpen om te doen.
 3. 3
  Vertrouwd raken met, en comfortabel gaan door je lichamelijke gewaarwordingen weer. Toen we last hebben van paniekaanvallen, onze lichamen bijna vergeten om de symptomen te herkennen als normaal. Onze geest denk dat we in gevaar, dus triggering meer symptomen en, nou ja, kunt u de vicieuze cirkel te zien. Zodra u vertrouwd te raken met deze sensaties, kunt u opnieuw train je geest om te weten dat dit is je lichaam de manier van reageren, je bent niet in gevaar, en er is geen noodzaak om bang of paniek te krijgen.
 4. 4
  Oefen gaan over uw lichamelijke gewaarwordingen thuis of waar je je prettig voelt. Geleidelijk aan zul je gaan voor langere tijd kunnen. Als je eenmaal weet de sensatie, en dat je lichaam heel wat van het aankan, kan je jezelf vertellen dat dit een normale reactie voor je lichaam en niets zal overkomen.
 5. 5
  Verplaatsen naar een andere sensatie, zoals depersonalisatie. [WAARSCHUWING: Probeer dit niet als je hebt, of denkt te hebben, dissociatieve stoornis of PTSS. Incest en seksueel misbruik van kinderen overlevenden zijn bijzonder kwetsbaar voor dissociatie.] Dit kan heel beangstigend voor iemand die niet de betekenis kent. Dit gebeurt wanneer je het gevoel dat je geest is niet in het moment, maar je lichaam is. Het kan zeer eng, maar in feite is het een normale lichaamsfunctie. Als we in situaties die we gewend zijn en hoeft niet te veel aandacht te geven aan, hebben we de neiging te drijven. Bijvoorbeeld, als u dezelfde route te nemen naar het werk elke dag, en een dag aan de slag en denken: "Wow, ik weet niet eens meer gaan door de laatste stoplichten!." Dit is depersonalisatie. We krijgen niet angstig in die scenario's, maar als het gebeurt tijdens een paniekaanval, kan het de angst op een hoger niveau. Voor deze, proberen staande voor de spiegel, staren naar jezelf, een woord te zeggen. Na een tijdje ga je het gevoel beginnen alsof je lichaam en geest zijn in verschillende plaatsen. Blijf proberen dit. Gaan voor steeds langere periodes totdat u vertrouwd bent met de sensatie zijn.
 6. 6
  Leer je gedachten dat het normaal is dat je hartslag te verhogen / verlagen gedurende de dag. Soms tijdens een aanval, kan je hart beginnen met racen en dit kan leiden u om te geloven dat je met een hartaanval. De geest vaak dan trucs het lichaam om nog meer te reageren, dus het starten van de cyclus van een aanval. Je kunt jezelf weer, te beginnen met 10 seconden van hyperventileren: zwaar ademen in en uit. Zodra u vertrouwd bent met dit zijn, proberen naar 15 sec., Etc. U zult verbaasd zijn hoeveel zware ademhaling je lichaam aankan. Het is niet een probleem het aanpassen op de sportschool wanneer u uit te werken hebben, waarom kan het niet een andere tijd fluctueren gedurende de dag? Het kan en zal zonder nadelige gevolgen.
 7. 7
  Probeer een geest vaardigheid genaamd scripting. Dit is niet een fysieke sensatie, maar een mentale oefening. Neem je angst (en) en schrijf een ieder uit, die zeer gedetailleerd en specifiek. Schrijf elk aspect van de angst, en zelfs niet op het punt te stoppen wanneer je denkt dat je klaar bent. Zorg ervoor dat je schrijft uit de uiteindelijke consequentie. Neem dan dit verhaal van jou en lees het over en over en weer. Het kan eng en moeilijk te doen in het begin, maar uiteindelijk zul je zien hoe dom het klinkt. En het zal duidelijk worden dat het echt "maar een verhaal". Na verloop van tijd zul je jezelf ongevoelig om het te vinden en niet te bang weer over je gedachten, want ze zijn echt "alleen maar gedachten".
 8. 8
  Vermijd het gebruik van alcohol als een manier om te ontspannen. Alcohol is gemakkelijk te consumeren en makkelijk te krijgen en kan problemen veroorzaken omdat het een dempende en afhankelijkheid kan optreden.

Tips

 • Heel geduldig met jezelf en blijf positief! Het kan even duren, maar heb vertrouwen.
 • Bij sommige vrouwen, kan angst worden veroorzaakt (of verergerd) door lage hormoonspiegels, meestal progesteron... en progesteron daalt in tijden van stress (zoals de feestdagen). Progesteron zorgt ervoor dat serotonine levels uit te laten vallen te laag, en lage serotonine kan leiden tot angst en depressie. Artsen kunnen testen voor lage progesteron en voorschrijven (hoewel veel artsen zijn zich niet bewust van het verband met angst-depressie), het is ook zonder recept verkrijgbaar, die je een idee hoe veilig het is bij gebruik volgens voorschrift geeft. Aanwijzingen dat angst kan zijn progesteron gerelateerd zijn: symptomen erger worden in de twee weken vóór de menstruatie, tijdens de perimenopauze / menopauze of na de bevalling. Soms zijn de symptomen gepaard gaan met ernstige stemmingswisselingen en slapeloosheid; sommige vrouwen kunnen meer hoofdpijn / migraine te krijgen. OPMERKING: synthetische progestagenen zoals Provera, medroxyprogesteron, DepoProvera en anticonceptiepillen kunnen deze symptomen erger in plaats van beter te maken, we hebben het over progesteron specifiek, niet zijn "vervangers". Progesteron is beschikbaar als Progest crème (een goed merk) zonder recept, en zoals Prometrium capsules met voorschrift; compounding apotheken ook verschillende dosis vormen (zoals Progesteron 50 mg / ml Lotion, verergerd).
 • Je moet jezelf echt committeren aan de herhaling van de genoemde dingen. Houd ze doen totdat ze een tweede natuur. Vertrouw op je geest en je lichaam om samen te werken. Zij zullen. Ze deden voordat u last van paniekaanvallen.

Waarschuwingen

 • Weet altijd uw lichaam. Bijvoorbeeld, doe het niet 5 minuten van hyperventileren als u lijdt aan een vorm ademhalingsstoornis.
 • Probeer niet depersonalisatie als je hebt, of denkt te hebben, dissociatieve stoornis of PTSS. Incest en seksueel misbruik van kinderen overlevenden zijn bijzonder kwetsbaar voor dissociatie.