Wkenl

Hoe maak je een rij-fobie overwinnen

Een fobie is een angst voor een activiteit, object of situatie die groter is dan de inherente gevaarlijkheid van de gevreesde ding. Een rij-fobie is waarschijnlijk enorm schadelijk voor je leven te zijn, omdat het je van het gaan naar plaatsen waar je moet zijn (zoals winkelen, afspraken, etc.) en kan zelfs interfereren met banen waarvoor rijden als onderdeel van het werk zal stoppen.

Als je angst achter het stuur is het regelen van je en dat je ervan weerhoudt het rijden met gemak, of zelfs helemaal niet, is het belangrijk om de fobie onder ogen zodat u in staat om terug te keren achter het stuur met vertrouwen bent. Hier zijn enkele suggesties om u te helpen uw rij-fobie te overwinnen.

Stappen

Hoe maak je een rij-fobie overwinnen. Proberen om de symptomen van een fobie te herkennen in jezelf.
Hoe maak je een rij-fobie overwinnen. Proberen om de symptomen van een fobie te herkennen in jezelf.
 1. 1
  Begrijpen hoe fobieën ontstaan. Fobieën kunnen genetisch van aard zijn, hoewel een fobie over het rijden is waarschijnlijk niet waarschijnlijk dat deze oorzaak hebben, maar als je een ouder weergeven van deze fobie, kan het gemakkelijk worden doorgegeven aan uw kinderen. Fobieën zijn tevens gestoeld op getuigen of het ervaren van iets traumatisch en vervolgens het ontwikkelen van een vermijden te doen van of omgaan met het gevreesde object of situatie. Een drijvende fobie kan geleidelijk of snel te ontwikkelen, en kunnen het gevolg zijn van de volgende ervaringen of situaties:
  • Je was betrokken bij, of getuige van een auto-ongeluk.
  • Je werd uitgescholden of uitgelokt veel wanneer het proberen te leren om een ​​auto te rijden.
  • Je was een slachtoffer van, of zelfs een dader van, weg woede.
  • U vindt de stress van het verkeer op te bouwen-ups ondraaglijk.
  • Je maakte een gevaarlijke of angstaanjagende reis die niet leiden tot een ongeval, maar kon hebben en veroorzaakt hoge angst, bijvoorbeeld, het rijden in diepe sneeuw, rijden op ijzel, rijden door een gebied dat bekend staat voor elanden of herten bevolking, dieren sprong in voorkant van je auto (maar miste), zware regen, mist of rook maakte het rijden erg moeilijk, etc.
  • Je bent bang voor het lezen of horen nieuwsberichten over slechte auto-ongevallen.
 2. 2
  Proberen om de symptomen van een fobie te herkennen in jezelf. Bij het lijden aan een fobie, kan een reeks en fysische reacties, waarvan sommige zijn mild, waarvan sommige kunnen worden slopende ervaren. Voorkomende fobie respons zijn bijvoorbeeld:
  • Het stoppen van de activiteit helemaal - u misschien niet eens in staat zijn om een ​​auto te rijden niet meer, of, je misschien nooit hebben zelfs zaterdag voor een vergunning of geprobeerd om een ​​auto te besturen.
  • Voelen lichamelijke reacties zoals zweten, hoofdpijn, tintelende lippen, pijn op de borst, hartkloppingen, misselijk en een verlangen om te braken, feitelijke, droge keel, gevoel flauw, "jelly" benen, duizeligheid, etc.
  • Voelt surrealistisch of ontheemde, alsof het niet u die de activiteit onderneemt, maar iemand anders, of je het gevoel alsof je in plaats van je geautomatiseerd ingeschakeld. In zijn gevaarlijkste vorm, kan deze gevoelens gepaard gaan met gedachten over uitwijken over de weg in het pad van een ander voertuig met gevoelens die je kunt niet stoppen met jezelf te doen.
  • Er kunnen gevoelens zijn dat de auto uit balans is, dat het zal omvallen als je gaat rond hoeken, of zal glijden van de weg naar beneden een dijk of een klif, etc. Remmen veel bij het remmen is niet nodig is, is een veel voorkomende reactie van angstige chauffeurs, zelfs tot aan dit te doen plotseling in het midden van veel verkeer.
  • U van plan bent het rijden reizen die zijn zeer uitgebreid en misschien zelfs veel langer dan nodig, gewoon om de gevreesde wegen, met name snelwegen en autowegen, of enige kruispunten en andere gebieden te vermijden waar er veel verkeer.
  • U kunt argumentatieve met iemand die wil dat je ze ergens en plaats van het bezit aan bang te rijden geworden, vind je allerlei en moeilijk redenen om het te vermijden.
 3. 3
  Vraag advies en hulp. Het kan heel moeilijk zijn om een ​​fobie op je eigen te overwinnen, vooral als je hebt laten groeien over een periode van tijd, maar fobieën kan gemakkelijk worden behandeld en niet op zoek naar hulp zal ertoe leiden dat u onnodig lijden. Je rijden fobie maakt je kwetsbaar omdat je oordeel gemakkelijk kan worden vertroebeld bij het rijden als je een of andere manier op zoek gaan van wat je angstig maakt tijdens het rijden (zoals het vermijden van snelwegen, versnellen om weg te komen van auto's of vrachtwagens, duizelig gevoel in smalle tunnels, etc.). eerste en bespreek je gevoelens, zodat uw arts kan bevestigen dat u een fobie. Uw arts zal waarschijnlijk dan adviseren een cursus van actie die bestaat uit het zien van een therapeut die zich bezighoudt met cognitieve herprogrammering. In combinatie met de hulp die u bent het verkrijgen van een dergelijke persoon, zal de resterende stappen helpen u om uw rij-fobie te overwinnen.
  • Kies therapie op basis van wat het beste voelt voor u in combinatie met uw arts te overleggen. Je zou ook praten met iemand anders die je kent die is behandeld voor een rij-fobie of angst om te zien wat zij deden om het te overwinnen. De persoon of personen die u kiest om je te helpen moet empathisch zijn, soms mensen niet begrijpen hoe beangstigend een rij-fobie kan zijn omdat het rijden is zo'n gemeenschappelijke activiteit, als de persoon die u helpen lijkt te voelen op deze manier, vind iemand meer sympathie.
  • Proberen te praten. Praten over je fobie is belangrijk omdat het een belangrijk middel waarvoor zij staat en het moeten accepteren dat je nodig hebt om iets aan te doen. Ten minste een van uw behandeling keuzes moeten betrekken praten.
  • Overweeg rijschool of defensief rijden klassen. Sommige mensen zijn gespecialiseerd in het helpen van angstige chauffeurs telkens terug naar de weg, met praktische, hands-on lessen in veilige plaatsen die buiten afstuderen in de wegen of plaatsen die je het meest bang voor. Ze opzoeken online of in het telefoonboek en praat met hen over wat zij aanbieden.
 4. 4
  Vermijd zwart en wit, of absolutistische, denken. Overtuigen jezelf dat je in een auto zal een auto-ongeluk te trekken is een soort van zwart-wit denken. Het ontstaat vaak na de "een proces leren" van betrokkenheid bij een auto-ongeluk. Kortom, bent u suggereert om jezelf dat wanneer je niet in de auto, je bent veilig van auto-ongelukken, maar als je in een auto, heb je er een hebt. En terwijl zeggen dingen als "wegen zijn gevaarlijk" en "lange afstand rijden is gevaarlijk" zou kunnen zijn feitelijke waarheden, herhalen deze uitspraken over en om jezelf als rechtvaardigingen voor het vermijden van het rijden doet niets om de potentiële gevaren te verlichten, het bevestigt slechts het probleem en vermijdt de realiteit dat je dingen kunt doen om de gevaren te minimaliseren.
  • Accepteer dat rijden is inherent gevaarlijk als onverantwoordelijk gedaan. Op zijn beurt, rijdt verantwoord. Drive met zorg, altijd alert, en weet je beperkingen. Nooit drinken en rijden. Als je moe bent, dat is een goede reden om te stoppen en te rusten of te wachten tot je bent niet moe voordat u gaat rijden. Maar wordt moe is geen reden om nooit meer rijden, het is een staat die zal passeren.
 5. 5
  Leer om bij het ​​stuur. Als je gespannen en nerveus bent, je de informatie die ontvangen en opgevolgd door je hersenen te beperken. Oefen ontspannen voordat u gaat rijden. Als je jezelf ziet spannen omhoog als je rijdt, draai bewust en vervolgens loslaten van alle spanning bewust. Blijf dit doen totdat het een tweede natuur voor elke keer dat je merkt dat je steeds gespannen ontspannen. Zonder de spanning, zult u een veiliger bestuurder, waardoor het beheer van de rij-ervaring veel effectiever.
  • Als je niet kan leren ontspannen door jezelf, vraag uw therapeut om hulp bij het beoefenen van deze.
  • Als u last heeft van paniekaanvallen, leren om te gaan met hen. Het krijgen van uw angst onder controle profiteert u in het algemeen, niet alleen voor het rijden.
 6. 6
  Keer terug naar het rijden in een afgestudeerde mode. Als u nog niet gereden, is het misschien nuttig om terug te keren om langzaam te rijden, het opbouwen van kleine stappen. Doe dit alleen als je de fysieke en emotionele fobie reacties met uw therapeut eerst hebt geconfronteerd.
  • Zitten in de auto en vertrouwd te raken met alles opnieuw. Beweeg de tandwielen, het stuurwiel, de indicatoren, enz.
  • Neem kleine tochten op lokale wegen die je echt kent. Geleidelijk verhogen van de tijd dat je het rijden van huis naar een andere plaats. Neem regelmatig een pauze, zoals een 10 minuten pauze na elke 5 minuten van het rijden. Proberen neer te schrijven wat goed is over het rijden is en wat niet. Voor alles wat niet goed voelt, het vinden van oplossingen.
  • Rijden verder naar minder bekende wegen. Doe dit alleen als je ervan overtuigd bent dat je niet nodig hebt om terug naar huis in een haast omdat je in paniek.
  • Rijden op snelwegen, snelwegen, snelwegen of andere drukke wegen weer. Heeft iemand met u wanneer u dit opnieuw doen en neem het heel langzaam. Weet waar alle uitgangen zijn van tevoren, zodat u kunt uitstappen snel als nodig (gebruik van een GPS-navigator om je te helpen).
  • Help jezelf door het maken van dingen makkelijker. Hebben voldoende parkeergelegenheid geld, zodat je in een betaalde parkeerplaats in plaats van te strijden aan het einde van uw reis op zoek naar een goedkoop of gratis park kan rijden. Het extra geld besteed aan het makkelijk parkeren optie kan worden de moeite waard als je kunt de tijd gebruiken om te kalmeren en gerust te stellen jezelf dat je na een harde schijf deed het goed.
 7. 7
  Gebruik affirmaties om te bevestigen dat je het juiste doet tijdens het rijden. Affirmaties zijn een manier geruststellend jezelf dat je in een goede situatie. Met rijden, het soort affirmaties die je zou willen gebruiken, zijn:
  • Ik ben zorgvuldig en binnen de maximumsnelheid rijden. Voorzichtig rijden is veilig rijden.
  • Autorijden is een veel voorkomende, alledaagse activiteit. Ik ben een alerte bestuurder deelneemt aan een gemeenschappelijke activiteit met zorg.
  • Ik hoef niet te snel te rijden, kan ik rijden op de rechter rijstrook als ik wil langzamer dan andere auto's reizen.
  • Ik hoef niet te schakelen rijstroken risico op het laatste moment. Als ik een afslag mis af, kan ik terug verdubbelen ergens dat veilig is om dat te doen.
  • Ik heb deze reis van begin tot eind gepland. Ik weet waar ik ben op weg en als ik moet rijstrook veranderingen aan te brengen en zet offs. Ik ben goed voorbereid.
 8. 8
  Breng wijzigingen aan in de auto om de veiligheid van uw rijgedrag te verbeteren. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te helpen verhogen van uw gevoel van veiligheid in de auto:
  • Controleer of uw achteruitkijkspiegel is uitgelijnd goed elke keer dat je in de auto om te rijden.
  • Controleer of uw zijspiegels zijn uitgelijnd goed elke keer dat je in de auto om te rijden.
  • Stel de zitting op basis van hoe het voelt. Gedurende de dag, je de neiging om te veranderen met de toenemende vermoeidheid, dus aanpassingen maken voor dit door het verbeteren van uw stoel positionering.
  • Ontvang kapotte dingen direct gerepareerd. Telkens als er iets niet lukt in uw auto, laten repareren meteen, zelfs als de auto is nog steeds in staat om te worden aangedreven, die een beschadigde auto-onderdelen is gevaarlijk en kan mogelijk schade aan andere delen van de auto, of veroorzaken ongelukken veroorzaken. Zelfs een gebroken vleugel spiegel of een koplamp kan gevaarlijk zijn. Stel je geest op hun gemak met snelle reparaties.
 9. 9
  Oefen zen rijden. Zen rijden kan helpen om te ontspannen en gaan met de stroom. Dit kan voldoende zijn om u te helpen overwinnen sommige, zo niet alle van, je angst.

Tips

 • Begrijpen dat het niet alleen u, die op deze manier heeft gevoeld en dat er vele andere mensen die hebben gevoeld als je op een punt. Het belangrijkste is om te begrijpen dat het niet uitmaakt wat, deze fobie is niet onmogelijk om te overwinnen. Iedereen rijdt. Dus waarom kan je niet?
 • Vergeet niet niemand is perfect in om het even wat, maar succes in het rijden is mogelijk.
 • Als je merkt dat je niet eens staan ​​dat een passagier in een auto, zal de terugkeer naar het rijden nog moeilijker voor je zijn. Probeer om te beginnen met drivers die je vertrouwt en weet dat zal met de grootste zorg te rijden, dan langzaam werk je weg terug naar de bestuurdersstoel met de vertrouwde chauffeur als uw passagier.
 • Speel ontspannende muziek in de auto. Dit kan helpen bij sommige mensen een gevoel van stijgende paniek door tuning overwinnen om de muziek in plaats van het verkeerslawaai.
 • Andere vormen van behandeling die kan helpen zijn hypnotherapie, NLP en EFT.
 • Desensibilisatie door Eyes Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) zou kunnen helpen met een rij-fobie. Vraag uw therapeut voor informatie.

Waarschuwingen

 • Vermijd het vermijden van het onvermijdelijke, een fobie heeft je in zijn greep totdat u ervoor kiest om te gaan. Hoe eerder u hulp te zoeken, hoe eerder je kunt terugkeren naar genieten van een normaal leven.
 • Er lijkt niet een enkele fix-voor-iedereen die een drijvende fobie. Dit is niet verwonderlijk als we zijn allemaal uniek en de redenen die bijdragen aan onze fobie zal allemaal anders worden ingekocht. Het belangrijkste is om verschillende dingen te proberen als andere dingen niet werken voor u, totdat je raken op wat voor u werkt, of welke combinatie voor u werkt. Geef niet op - blijven proberen als fobieën zijn te behandelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Comfortabele stoel, eventueel kussen van een bestuurder
 • Auto in recent onderhouden staat, geen reparaties nodig