Wkenl

Hoe te poison ivy identificeren

Poison ivy (Rhus radicans), wordt gevonden in het grootste deel van Noord-Europa. Een verwante planten, giftige eik (Toxicodendron diversilobum), is te vinden in zowel de Oost-en West-Noord-Europa. Beide planten bevatten urushiol olie, en meer dan de helft van de bevolking van het Europa is allergisch voor deze olie. De olie kan door contact of inhalatie door middel van rook worden overgedragen wanneer die installaties worden verbrand. Door te leren hoe je de plant te identificeren, kunt u voorkomen dat in contact komt met het.

Stappen

Hoe te poison ivy identificeren. Controleer voor de fruitteelt.
Hoe te poison ivy identificeren. Controleer voor de fruitteelt.

Identificatiekenmerken van de planten

 1. 1
  Kijk voor de plant. Poison ivy en poison oak zijn overal te vinden - de bossen, velden, je eigen achtertuin, braakliggende terreinen, allemaal afhankelijk van waar je woont. In het bijzonder, deze planten lijken voorliefde voor groeiend langs hekken en muren te hebben en ze willen de beschutte randen van bossen, velden en zonnige gebieden.
  • Poison Ivy is een wijnstok die ook kan groeien als een struik of een enkele plant. Als groeien in steenachtige plaatsen, heeft het de neiging om over te nemen van alle andere begroeiing. Als groeiende buurt van iets als een boom of een hek, zal het zichzelf vlechten rond het object als het groeit, het creëren van een dichte massa van de vegetatie die niet kan worden overschreden.
  • Eikengif is een struik, maar het is perfect in staat om bomen klimmen. De Pacific of western eikengif neiging om in struikachtige gebieden langs de Pacifische kust, terwijl de Atlantische eikengif voorkeur bosrijke gebieden in het zuidoosten en het westen.
 2. 2
  Let op de bladeren. Bij het zoeken naar de plant te identificeren, onthoud dit eenvoudige zin: "Bladeren van drie Laat hen worden?! ', Omdat deze planten hebben een cluster van drie bladeren aan het eind van een lange steel. Meer identificeren van indicatoren van bladeren onder andere:
  • De bladeren afwisselend, met drie folders zitten op een lange steel.
  • De blaadjes zijn breed en twee laterale (zij-) blaadjes zijn kleiner dan de terminal (uiteinde of in het midden) bladeren.
  • Het centrum blad meestal (bijna altijd) heeft een kleine stam, wheres de twee zijdelingse blaadjes groeien rechtstreeks uit de wijnstok en geen kleine stengels.
  • De bladeren hebben meestal een fel tot donker, wasachtige groen worden van bovenaf bekeken. Wanneer bekeken van onder, verschijnen ze lichter en vager. In het voorjaar, de bladeren zijn meestal een helder groen, terwijl in de herfst, ze rood (Poison Ivy) of fel rood of oranje (giftige eik).
  • Echter, terwijl deze bladeren verschijnen meestal glanzend, zullen ze niet altijd. In het bijzonder, zich niet baseren op glans als indicator nadat zij onlangs heeft geregend.
 3. 3
  Controleer voor de fruitteelt. Als een van beide plant heeft bessen, zullen deze als volgt weergegeven:
  • Translucent voor zowel planten
  • Eikengif vrucht neigt te zijn harige
  • Poison ivy bessen zijn wit of creamish
  • De vrucht heeft de neiging om te verblijven op de planten de hele winter en het voorjaar.
 4. 4
  Wees ervan bewust dat zelfs wanneer eikengif of klimop van kleur verandert, is het nog steeds schadelijk. Ondanks de kleurverandering het urushiol olie blijft nog op de bladeren.

Spotting poison ivy en eiken wanneer en over

 1. 1
  Inspecteer wijnstokken voordat u het aanraakt, borstelen tegen hen of wandelen door hen. Bij de teelt als een wijnstok, Poison Ivy kan slang zijn weg langs bomen. Als het groeit als deze, is veel van deze kleine poison ivy plant groeit uit van een wijnstok. Inspecteer altijd een wijnstok als je in de buurt komen, en zien of het planten groeien uit het.
 2. 2
  Blijft zelfs tijdens de wintermaanden waakzaam. Eikengif drops zijn bladeren in de winter, en alles wat je ziet is een kale stam van een wijnstok opknoping beneden. Dit kan u ook een uitslag. Gebruik geen plant die je niet kunt thuisbrengen niet aanraken!

Extra dingen bewust te zijn van

 1. 1
  Merk op dat het gemakkelijk eikengif verwarren met andere planten. Enkele andere planten hebben twee of drie gelijkende bladeren, maar zijn niet hetzelfde. Zij kunnen hebben stekels op het blad tips (hulst of Mahonia) of doornen op de stengels (blackberry).
  • Als je een plant die alle kenmerken heeft, maar er zijn uniform, scherpe punten aan de randen, het is niet waarschijnlijk poison ivy zijn. Poison Ivy heeft tips die meer willekeurig verdeeld zijn en enigszins gebogen tussen de uiteinden langs de randen.
 2. 2
  Niet te verwarren met het vermogen van de andere dieren om een plant te eten als een indicator van de veiligheid voor de mens. Deze planten zijn niet giftig voor alle dieren. Herten en andere dieren graag eten poison ivy. Laat je niet misleiden door te denken de plant veilig is gewoon omdat je andere dieren consumeren het kan zien.

Tips

 • Leer om deze planten te identificeren als u allergisch bent. Ernstige allergieën kan grote schade veroorzaken. Breng een foto mee totdat je het meteen kunt spotten.
 • Leren kinderen vanaf het moment dat ze kunnen lopen niet te geïdentificeerde planten raken. Dit is onderdeel van het gaan in de natuur. Dit geldt vooral in de winter wanneer planten hebben geen identificatie bladeren.
 • Kijken wanneer honden gaan los van de riem. Mensen zijn niet de enigen die allergisch zijn voor de olie op de poison ivy bladeren, en je zou niet het verschil op de huid van uw hond verborgen door bont op: controleer op de blote buik. Wees ook voorzichtig, wanneer u uw hond huisdier of je kan de olie op je huid, ook. Was uw hond, als u denkt dat er mogelijk een risico zijn geweest. Als u een dergelijke zorgen, houd uw hond aan de riem als in het bos of vined plaatsen!
 • Breng Technu of andere gespecialiseerde zeep met u en direct toepassen bij blootstelling.
 • Ga naar huis en zorgvuldig blootgestelde huid wassen na een wandeling. Eerst je handen wassen voordat wrijven ze over je hele lichaam. Gebruik warm water en zeep. Normale zeep zal niet werken. U kunt een keuken afwasmiddel wasmiddel als een ontvetter gebruikt, onverdund, en spoel het volledig uit de poison ivy's olie te verwijderen.
 • Een slechte reactie en het krijgen van jezelf verontreinigd is ook mogelijk met outdoor katten.
 • Deze planten zijn ook gevonden in Bermuda en de Bahama's.
 • Kijk voor een uitslag twee tot drie dagen na mogelijke blootstelling en onmiddellijk beginnen behandeling. Zie Hoe poison ivy en poison oak voor behandeling opties te behandelen.

Waarschuwingen

 • Poison Ivy kan worden ingebed in de wingerd, dus nooit alleen gaan rollen rond in de wingerd, of er misschien nog ernstige gevolgen. En wees ervan bewust dat het gemakkelijk is om poison ivy verwarren met de wilde wingerd. Hoewel de wilde wingerd heeft vijf bladeren, het is nog steeds gemakkelijk verward met poison ivy (of vice versa).
 • Burn poison ivy nooit als een methode om zich te ontdoen van het. De olie op de bladeren zal branden, en als je inademt de rook, is de kans groot dat je het in je keel of longen, waardoor de ademhaling zeer pijnlijk zal maken krijgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Foto's of afbeeldingen mee te nemen met u om identificatie - Gebruik uw smartphone of soortgelijk apparaat om eenvoudig foto's terugvinden
 • Eerste behandelingen steun voor gif planten huiduitslag vooral bij het ​​lopen in de natuur, wandelen of kamperen
 • Ontvetter, zoals afwasmiddel niet verdund, of een gespecialiseerde zeep voor gif planten (geen gewone zeep)